NESTI DANTE "Dolce Vivere" muilas su mirtos, mastikinės pistacijos ir šlamučio aromatu "Sardegna"

Žinau, kad tarp tinklaraščio skaitytojų yra visokių žmonių - vieni renkasi tik dalį įrašų, yra kurie skaito ar akimis permeta, visus tekstus, yra tokių, kurie skaito tik apie dominančius produktus ar apie dominančią kompaniją. Tikriausiai dėl to visuomet norisi atkreipti dėmesį, kad būkime tolerantiški ir pakantūs vieni kitiems - įrašai tinklaraštyje atsiranda dėl to, kad man tie produktai įdomūs ir pirmiausia pati sau noriu palikti vienokį ar kitokį priminimą. Kodėl? Būna, kad patikusias priemones kartoju, o kartais peržvelgusi tinklaraštį sustabdau ir neperku tai, kas prieš kelis metus visiškai nepatiko. O ką daryti, jei pavyzdžiui, kažkurio įrašo tema nepatiko? Per 9 šio tinklaraščio gyvenimo metus jau senai spėjau susivokti, kad visiems neįtiksi (o ir nereikia), tad rekomenduoju tiesiog praleisti tai, kas jums neaktualu ir nesinervuoti - beveik visada sekančią dieną pasirodo naujas įrašas ir gal jo tema bus aktuali būtent jums?

Na, o šiam kartui aš apsukusi ratelį ir 'paragavusi' kitų kompanijų muilų, vėl grįžtu prie mylimiausių iš Nesti Dante. Jau regis šešti metai nuo draugystės su šios kompanijos produktais prabėgo ir pastebėjau, kad ir ką naujo išbandyčiau, vis grįžtu prie šio gamintojo - vadinasi tikrai puikus! O šį kart trumpai žvilgtelėsime į Italijos miestams skirtą "Dolce Vivere" kolekciją ir šios kolekcijos muilą, skirtą Sardinijos salos kraštovaizdžiui.


Produktas: NESTI DANTE "Dolce Vivere" muilas su mirtos, mastikinės pistacijos ir šlamučio aromatu "Sardegna"
Gamintojas: "Nesti Dante" Pagaminta Florencija, Italija
Paskirtis: nuprausti odą, pašalinti nešvarumus
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: puikus poveikis
Labiausiai nepatiko: kvapas ne visai mano skonio
Tūris: 150 g
Kaina: 3,19 Eur
Kur galima įsigyti: Eurokos, Rimi, Hiperfarma ir kt.

Ką žada gamintojas: Unikalus Sardinijos kraštovaizdis, papildytas laukinių mastikinės pistacijos ir šlamučių bei mirtos ekstrakto aromatu, užgniaužia kvapą ir sukuria Viduržiemio jūros regiono stilių.

Sudėtis: Sodium Palmate, Sodium Cocoate/ Sodium Palmkernelate, Aqua, Parfum, Glycerin, Tetrasodium Etidronate, Pentasodium Pentetate, Sodium Chloride, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Alpha Isomethyl Ionone, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Linalool.


Poveikis. Apie Nesti Dante muilus kalbėjau jau daug kartų ir pirmiausia noriu garsiai pasidžiaugti dėl gamintojo naudojamo tekstūruoto, florentietiško popieriaus, puošto pagrindinių ingredientų paveikslėliais. Šio gamintojo pakuotės visuomet atrodo skoningai, patraukliai ir džiugina mano širdį. Šiuo atveju dizainas gal kiek kuklesnis nei kitų šio gamintojo muilų, tačiau vis tiek labai patrauklus. 

Nesti Dante muilai yra gaminami saponifikacijos būdu, kai rūgštis reaguoja su riebalu, bręsta ir susidaro mums jau pažįstamas muilas. Tai pats seniausias ir pats natūraliausias muilo gamybos procesas, jame dažniausiai naudojami natūralesni ingredientai, tad toks muilas saugesnis naudoti. Anksčiau, kelis metus gaminau naminį muilą, kurį nuolat naudojame ir būtent šiuo būdu pavykdavo sukurti saugesnį, nors ne labai maloniai kvepiantį muilą. Tad džiaugiuosi, kad muilų gamyklos geba sukurti malonių aromatų muilus.

Deja, Sardinijos salai dedikuoto muilo kvapas nėra mano mylimiausias iš šios serijos muilų. Sardinija kvepia žaluma, neprinokusiais vaisiais ir sausu žalumos aromatu. Ech... aromatas nėra pats gardžiausias, gal ne visai mano skonio, kita vertus - nieko atstumiančio, - naudojam. 

Turiu pastebėti, kad šie muilai muilinėje tirpsta ir tyžta labai labai minimaliai, lyginant su kitais muilais, jei paliekam muilinėje vandens, tai tik vos vos minkštesnė tampa muilo apačia. Dėl kietesnės konsistencijos muilo pakankama ženkliai ilgesniam laikui, nei panašaus dydžio gabalėlių, tad yra ženkliai skalsesni. Muilas gerai suputoja, švariai prausia rankų odą ir visiškai jos nesausina. Vien dėl tokio poveikio galima pamilti Nesti Dante muilus! O jei dar su kvapu pataikai.. tai iš viso laimė! Ir tikriausiai vienintelis aspektas gal būti kiek aukštesnė muilo kaina? Jis gali pasirodyti brangesnis, tačiau nepamirškite įvertinti gabalėlio dydį, tvirtą, netyžtančią konsistenciją, puikų poveikį, pirkit su akcija ir džiaugsitės kokybė.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai