L'OCCITANE stiprinamasis sausų ir pažeistų plaukų šampūnas ir kondicionierius "Repairing"

Apie duetą sausiems ir pažeistiems plaukams iš L'occitane.

"Gėlės visada padaro žmonės geresniais, laimingesniais ir paslaugesniais; 
jos yra tarsi saulės šviesa, maistas ir vaistai sielai..."
Luther Burbank

Tik gavusi siurprizų dėžutę iš L'occitane labai nekantravau išbandyti viduje rastus stiprinamąjį šampūną ir kondicionierių sausiems ir pažeistiems plaukučiams. Mano šviesių dažų nualintiems plaukams reikalingos stiprios, daugiausia glotninančios, tuomet suteikiančios drėgmės ir galiausiai maitinančios priemonės. Tad šampūno ir kondicionieriaus duetas buvo tobulas produktas išbandyti, juolab, kai jau ruošiausi pirkti dideles šio šampūno ir kondicionieriaus pakuotes.


Produktas: L'OCCITANE EN PROVENCE "Repairing" šampūnas ir kondicionierius sausiems ir pažeistiems plaukams
Gamintojas: "L'occitane en provence". Pagaminta Prancūzijoje
Paskirtis: atstatyti pažeistus plaukus
Tinkamas tipas: sausiems ir pažeistiems plaukams
Labiausiai patiko: efektas, plaukai atrodo puikiai
Labiausiai nepatiko: nesaugi sudėtis
Tūris: kiekvienas po 75 ml
Kaina*: kiekvienas po 5,50 EUR (19,00 Lt). Kitos pakuotės: 250 ml - 17,09 EUR (59,01 Lt); 500 ml - 27,22 EUR (93,99 Lt)
Kur galima įsigyti: L'occitane en provence parduotuvėse arba internetinėje svetainėje www.loccitane.lt
Įvertinimas: 8,5 / 10

Ką žada gamintojas:
Šampūnas: Tai šampūnas, kurio sudėtyje yra 5 (šventagaršvių, levandų, snapučių, kvapiųjų kanangų ir saldžiųjų apelsinų) natūralios augalinės kilmės eterinių aliejų derinys, vitaminai B, kurie atgaivina sausus, pažeistus plaukus. Plaukams suteikiamas glotnumas ir švelnumas. Jie tampa sveiki (95%), žvilgantys (92%), gyvybingi (89%), mažiau lūžinėjantys (83%) .
Naudojimas: sušlapinkite plaukus, įtrinkite šampūną, nuskalaukite, tada dar kartą įtrinkite ir nuskalaukite. Tinka kasdieniam naudojimui.

Kondiionierius: Šis kondicionierius atstato, stiprina ir apsaugo pažeistus, sausus plaukus. Sukurtas su 5 natūraliu augalinės kilmės eterinių aliejų (šventagaršvių, levandų, snapučių, kvapiųjų kanangų ir saldžiųjų apelsinų) kompleksu ir amino rūgštimis, šis kondicionierius atstato plaukų struktūrą. Švelni tekstūra, papildyta saldžiojo migdolo aliejumi, atstato plaukų struktūrą, apsaugo plaukus nuo vėlimosi, jie tampa švelnūs ir spindintys. Plaukai tampa žvilgantys ir švelnūs (89%), elastingi (92%), mažiau lūžinėja. Naudojimas: naudokite po šampūno, įmasažuokite, palaikykite 1-2 minutes ir nuskalaukite. 



Žalios spalvos plastikinė šampūno ir kondicionieriaus pakuotė primena ir iš toliau gali atrodyti kaip žalio stiklo buteliukas. Apskritai, abi pakuotės yra identiškos: žalias buteliukas užsuktas sidabro spalvos dangteliu. Pakuotė papuošta rausva etikete. Šampūnas ir kondicionierius skiriasi tik užrašu ir 5 eterinių aliejų ženkliuku: šampūno jis juodame pagrinde, o kondicionieriaus - baltame. Apskritai kalbant reikia paminėti, kad pakuotės plastikas tvirtas ir gana kietas, tad produktas sunkokai pasispaudžia, nors tai ir nėra neįmanoma misija.

Dar vienas nesusipratimas man pasirodė su gaminių dangteliais: kas sugalvojo sukurti tokias miniatiūrines atidarymo angas: ilgus nagus jau garantuotai būčiau nusilaužusi bandydama atidaryti dangtelio viršuje esantį kaušelį.... Tiesiog tai nepaprastai sudėtinga: paprastesnis, bet patogesnis sprendimas būtų gerokai logiškesnis ir draugiškesnis vartotojui.


Kvapas. Aš imu vis labiau ir labiau pamėgti žolelių  kvapus. Būtent toks - žolelių - kvapas jaučiamas tiek šampūne, tiek kondicionieriaus pakuotėje. Ar man tik pasirodė, ar produktų kvapai skiriasi? Man atrodo šampūno kvapas gaivesnis, kiek aštresnis ir sunkesnis. Tuo tarpu kondicionieriaus - lengvesnis, mažiau gaivus ir vos vos saldus. Abiejuose buteliukuose aiškiai užuodžiu levandas ir apelsinus, o va kitų 3 eterinių aliejų kvapų kol kas dar neskiriu.
Nepaisant skirtumų, abu kvapai tiesiog dieviški: ne veltui L'occitane produktai vertinami kaip aromaterapiniai gaminiai. Abiejų priemonių kvapai susimaišo po plaukų plovimo, ir net jeigu naudoju plaukų kaukę, stiprinamųjų priemonių iš L'occitane kvapas, nors ir gerokai silpnesnis, ant plaukų išlieka bent gerą pusdienį.

Konsistencija. Šampūnas skaidrios spalvos, gana skystos konsistencijos ir kiek primena dušo želė konsistenciją. Tuo tarpu kondicionierius baltas, tirštokas, bet skirstant ant plaukų tampa kiek skystesnis ir nesukelia jokių problemų naudojant ant plaukų.

Tačiau su kondicionieriumi turėjau kitą problemą: dėl kieto pakuotės plastiko, mažos dozatoriaus angos ir tirštos konsistencijos, produkto neįmanoma išspausti per po dangteliu esančią angą. Man kaskart teko nusukti buteliuko dangtelį ir iškratyti šiek tiek produkto ant rankos. Nepatogu: daug mieliau rinkčiausi šios linijos šampūną su dozatoriumi - pompa.


Sudėtis:
Šampūno sudėtis: Aqua/ Water**, Sodium Laureth Sulfate, Decyl Glucoside, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Cocamidopropyl Betaine, Laureth-2, Lavandula Hybrida Oil**, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil**, Pelargonium Graveolens Flower Oil**, Cananga Odorata Flower Oil**, Angelica Archangelica Root Oil**, Angelica Archangelica Seed Oil**, Avena Strigosa Seed Extract**, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil**, Lecithin**, Coco-Glucoside**, Glyceryl Oleate**, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate**, Panthenol, Glycerin, Polyquaternium-7, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Methylisothiazolinone, Tocopherol, Parfum/ Fragrance, Linalool, Limonene.

Kondicionieriaus sudėtis: Aqua/ Water, Distearoylethyl Dimonium Chloride, Cyclomethicone, Glycerin, Dimethicone, Cetearyl Alcohol, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Lavandula Hybrida Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) OilPelargonium Graveolens Flower Oil, Cananga Odorata Flower OilAvena Strigosa Seed ExtractAngelica Archangelica Root OilAngelica Archangelica Seed Oil, Helianthus Annus (Sunflower) Seed OilCitrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Lecithin, Cetyl Alcohol, Cetyl Esters, Sodium AcetatePanthenolPolyquaternium-10Polyquaternium-37, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Isopropyl Alcohol, Pentasodium Pentetate, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Potassium SorbateTocopherol, Parfum/ Fragrance, Linalool, Limonene.
* natūralios kilmės ingridientai

Kaip matote, kai kurie natūralūs aliejai sudėtyje pažymėti geltonai, kaip vidutinio saugumo produktai. Iš tiesų visi jie gali erzinti jautrią galvos odą.

Kondicionieriuje esančios medžiagos kondicionuos plaukus, tačiau sudėtyje esantis silikonas per ilgesnį naudojimo laikotarpį ims alinti plaukus, pamažu prastės jų būklė ir išvaizda.


Poveikis. Taupydama produktą ir siekdama rekomendacijomis, labai atsargiai dozavau abu produktus: šampūno 2 Lt monetos dydžio, o kondicionierių 5 Lt monetos dydžio. Niekada nesivadovau jokiomis specialiomis kiekių rekomendacijomis, bet prieš gerą mėnesį susimąsčiau, kad galbūt tie, kurie skaičiuoja kiekius juos laužia ne iš piršto? Tad ėmiau taikyti produktų normas savo plaukams, tačiau atrodė, kad L'occitane Repairing priemonės visiškai neveikia plaukų. Taip naudojau kelis kartus, kol neatėjo laikas keliauti į kirpyklą. Savo kirpėjos paklausiau jos nuomonės apie rekomenduojamus šampūno ir kondicionieriaus kiekius vienam kartui ir... buvau išbarta, kad plaukams produktus naudoju pagal kažkieno nustatytas dozes, o ne pagal tai, kiek reikia mano plaukams, tai yra, kiek jie iš tikro "suvalgo" produkto. Tad žinoma, grįžusi namo pradėjau naudoti mažiau šampūno ir daugiau kondicionieriaus ir jau puikiai matau, kad plaukų balzamas baigsis gerokai anksčiau nei šampūnas.


Šampūnas labai gerai putoja, tad jo reikia visiškai nedaug, na o kondicionieriaus, kaip praktiškai visada, plaukams man reikia daugiau. Turiu pastebėti, šampūnas nepaprastai gerai išplauna plaukus ir išvalo galvos odą: akivaizdžiai jaučiamas švaros pojūtis. Vienintelis dalykas, sukėlęs man abejonių buvo tas, jo ilgiau masažuojant galvą šampūnu, po plovimo galvos odą nestipriai kelias valandas niežti. Man tai panašu į sudirgimą.

Po šampūno procedūros tiesiog būtina naudoti kondicionierių, kuris suglosto plaukus ir suglotnina plaukus. Priemonę mano plaukai suvalgo greit, tad jiems duodu jos tiek, kol plaukai tampa lengvai slidūs.

Po plovimo mano plaukai tampa ne tik nuostabaus žolelių kvapo, tačiau minkštesnis, švelnesni liesti, vizualiai atrodo daug geriau, atgauna natūralų spindesį. Be to, plaukučiai jaučiasi praktiškai besvoriai, drėgnesni (ne tokie sausi) ir gerai pamaitinti. Visgi, mano šviesintiems ir dažymo nualintiems plaukams reikalingas ir gana stiprus glotninamasis efektas, kurios šios linijos priemonėms trūksta.



REZIUMĖ.
Nepaisant trūkumų - šampūnas ir kondicionierius man labai patiko: gerai atrodantys ir sveikesni plaukai bei malonus kvapas. Nors man kiek neramu dėl nestipraus galvos odos dirginimo, manau kad ateityje mielai pakartočiau mažųjų produktų pakuočių ciklą ant savo plaukučių bet tikrai ne ilgalaikiam priemonių naudojimui.





Ačiū, kad skaitote,
Gražaus vakaro,
Gėlėta kosmetinė
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai