Lašo formos makiažo kempinėlės - Beauty Blender analogas

Šiandien noriu papasakoti apie Beauty Blender kempinėlių analogus ir išskirti visus privalumus ir trūkumus.

"Man nerūpi populiarumas.
Aš gyvenu realybėje.
Kurios pagrindas originalumas.
Pamirškite išvaizdą.
Aš gerbiu originalumą"
Citata, autorius nežinomas

Kaip jums jau pasakojau, labai nenoriu investuoti į originalią Beauty Blender kempinėlę, tad pirmiausia nusprendžiau išbandyti tokios pačios formos ir panašios tekstūros pigesnius analogus. Prieš pradedant apžvalgą turiu pasakyti: rezultatas nepaprastas. O visi trūkumai ir privalumai naujame įraše.


Produktas: Beauty Blender kempinėlių analogai. Lašo formos
Gamintojas: tikriausiai Kinija (tikslus gamintojas nenurodytas)
Paskirtis: paskirstyti skystą makiažo pagrindą ir maskuoklį
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: plonai ir tolygiai dengia
Labiausiai nepatiko: neišsiplauna
Kiekis: 2 vnt.
Maatmenys: aukštis apie 5 m; plotis apie 4 cm
Kaina*: abu už $ 1,99 arba 1,81 EUR (6,25 Lt)
Kur galima įsigyti: analogus pirkau www.ebay.com
Įvertinimas: 9 / 10

Ką žada gamintojas: Su makiažo kempinėle išgausite nepriekaištingą makiažo aplikaciją kiekvieną kart. Su Make-up Blender kempinėle denkite makiažą kaip profesionalai. Jokių dryžių ir tolygus makiažas. Jeigu naudojate kasdien, rekomenduojama išplauti makiažo kempinėlę kartą per savaitę su švelniu plovikliu: vaikiškas šampūnas ar muilas puikiai tiks. Gerai išskalaukite ir palikite džiūti gerai vėdinamoje patalpoje.

Nuotrauka skolinta iš www.ebay.com

Makiažo kempinėlė suformuota lašo formos: nusmailintas kempinėlės galas leidžia pasiekti sunkiau prieinamas vietas ir veido linkius, pavyzdžiui paakių sritis, akių kampučiai, nosis. Smailėjantis galiukas puikai tiks išsklaidyti maskavimo priemonę ant smulkių veido netobulumų, nedidelių randelių ar spuogelių. Taip pat veido kontūravimui nosies, skruostų srityse.


Bukas kempinėlės galas padengs didesnes vietas: makiažo pagrindą lengviau ir greičiau paskirstys ant skruostų, kaktos srityje. o briauna puikiai tiks maskavimo priemonei paskirstyti - įtapšnoti į odą. Buką galą taip pat galima naudoti bronzinės pudros ar skaistalų paskirstymui ant skruostų.


Kas šauniausia analoge, kad kempinėlė, taip pat, kaip ir originali Beauty Blender turi vizualiai matomas poras, kurios sugeria nereikalingą makiažo pagrindo perteklių ir leidžia tolygiau paskirstyti makiažą ant veido odos.


Man pasirodė, kad makiažo kempinėlė minkšta, tačiau gerokai tvirtesnė, nei trikampės makiažo pagrindo kempinėlės. Todėl man asmeniškai tokiu įrankiu patogiau dirbti. Paspaudus kempinėlę, ji turi pasipriešinimą ir greitai (iš ties iškarto) grįžta į pradinę padėtį, tačiau nėra pernelyg kieta ir pernelyg tvirta. Visa Beauty Blender makiažo kempinėlės esmė yra priemonių dengimas kempinėle naudojant paspriešinimo jėgą: kempinėlę spaudžiant prie veido ji pasipriešina, grįžta į pradinę padėtį. Tokiais spaudžiamais, šokinėjančiais ir sukamaisiais judesiais sukuriamas nepriekaištingas, tolygus makiažas.

Grįžtant prie tekstūros - Beauty Blender kempinėlės yra gerokai minkštesnės ir švelnesnės veido odai nei analogai, tačiau abi: tiek originalas, tiek analogas nepriekaištingai gerai dengia.


Nežinau, ar elgiuosi teisingai, tačiau makiažo pagrindo, kaip ir įpratusi pirmiausia dedu ant veido, ir tik tada paskirstau vandenyje sudrėkinta ir popieriniu rankšluoščiu nusausinta kempinėle. Lygiai taip pat elgiuosi su maskuokliu, paskirstydama jį šia kempinėle. Pirmas dalykas, ką pastebėjau jau po pirmo naudojimo: kempinėlės iš karto praranda spalvą. Po naudojimo bandant išplauti įrankius, nebeįmanoma sugrąžinti joms pirminės spalvos: makiažu išteptos vietos šiek tiek išsiplauna, tačiau makiažo dėmės ant kempinėlės lieka matomos.


Kitas nelabai patinkantis dalykas: man neramu, dėl makiažo kempinėlėse besikaupiančių nešvarumų ir bakterijų. Nesenai pabuvojau pirminio - kasdienio makiažo seminare, kuriame paklausiau kosmetologės - makiažo meistrės, kuris būdas geriausias makiažui padengti. Žinoma, pirmiausia sulaukiau labai taktiško atsakymo, jog kiekvienas savo įrankį dažniausiai renkasi individualiai, bet ji asmeniškai naudoja šepetėlius makiažui paskirstyti, o pasirinkti rekomenduoja pačioms.
Mano nuomone:
- rankomis dengiamas makiažas dažnai paskirstomas netolygiai;
- netinkamu šepetėliu arba neįgudus rankai, - dengiant makiažo pagrindą makiažo pagrindo šepetėliu jis gali palikti dryžius;
- dengiant kempinėle išgaunamas tolygus, plonesnis makiažo sluoksnis, tačiau kempinėlėse kaupiasi bakterijos, kurios greitai dauginasi, tad tokius įrankius reiktų dažniau ir kruopščiau plauti.

Visgi, kadangi kempinėles reikia naudoti drėgnas, jas reikia sudrėkinti iš karto, prieš naudojimą. Tačiau po naudojimo, kempinėles reiktų KASKART išplauti ir palikti džiūti gerai vėdinamoje patalpoje. Tačiau kasryt po makiažo dengimo dar plauti kempinėles užima papildomo laiko, kai kiekviena minutė ryte tokia brangi...

Jei galvojate, kad 12-24 valandas neplauta kempinėlė gali būti iki ryto, kol jums reikės dažytis ir tada galėsite išplauti - klystate. Keletas merginų bandė būtent taip taupyti laiką, kol ant kempinėlės ėmė augti bakterijos ir pelėsių kolonijos, o kempinėles teko išmesti po kelių savaičių naudojimo...


Dengiant makiažą kempinėle kaskart išgaudavau tikrai plonytį ir labai tolygų makiažo pagrindo sluoksnį. Apskritai padengti makiažą man buvo lengviau, o maskavimo priemonių padengime apskritai man tai pasirodė vienas geriausių įrankių. Dažnai sunku kietesnės konsistencijos maskuoklius tolygiai paskirstyti tokiose jautriuose vietose, kaip paakių zona, o su Beauty Blender analogais neturėjau jokių problemų paskirstant maskavimo priemones (net ir kietesnės ar tirštesnės konsistencijos).
Makiažo kempinėlė sugėrė arba sunaudojo beveik tiek pat, kiek priemones dengiant pirštais.

REZIUMĖ.
Makiažo kempinėles man ir patiko, ir kartu nepatiko. Mano nuomone, išskirčiau šiuos kempinėlės privalumus:
- makiažo pagrindas padengiamas plonesniu ir tolygesniu sluoksniu;
- lengva pasiekti sunkiau pasiekiamas veido zonas: nosį, akių sritį...;
- kempinėlė daugiafunkcinė: galima naudoti makiažo pagrindui, maskavimo priemonėms, bronzinei pudrai, skaistalams, kontūravimo priemonėms... paskirstyti;
- maskavimo priemonių padengimas kempinėle neturi analogų: dar niekada maskavimo priemones neteko padengti taip lengvai;
- analogo kempinėlė gerokai pigesnė nei originali Beauty Blender.

Tačiau bandomuoju priemonių laikotarpiu suvokiau, kad tai nėra vienas tų įrankių, be kurių negalėčiau gyventi, nes turi šiuos trūkumus:
- jau po pirmo karto neįmanoma išplauti makiažo likučių iš kempinėlės;
- kempinėlėje lengvai kaupiasi nešvarumai ir sukuriama palanki terpė daugintis bakterijos, tad lengvai galima užteršti odą, užkimšti poras, o riebios ir mišrios odos savininkėms ir paaštrinti arba įgyti aknė;
- kempinėlę būtina iš karto po naudojimo kruopščiai išplauti ir palikti džiūti atviroje, gerai vėdinamoje vietoje - reikalingas papildomas laikas ryte.

Visgi, aš noriu išbandyti originalias Beauty Blender, kad palyginčiau kempinėlių tekstūras ir poveikį ant veido, nors pagal paieškas ir atsiliepimus, puikiai žinau, jog skiriasi tik padengimo metu patiriami potyriai, kempinėlių tekstūra ir kaina, o galutinis efektas ant veido yra lygiai toks pat natūralus ir tolygus.




Ačiū, kad skaitote,

Gražaus vakaro,
Gėlėta kosmetinė
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai

  1. Šepetėlius irgi reikia kas kartą plauti, bet jo, mane irgi užknisa kempinėlę plaut. Tik aš savosios nešlapinu, tai man nei pelėsis auga, nei kažkas ant jos :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O nešlapinant nesugeria dvigubai daugiau produkto?
      Nes man atrodo sudrėkinti ir reikia tuo tikslu, kad sutaupyti makiažo pagrindo sugėrimo į kempinėlę kiekius.
      Aš pirmus kelis kartus irgi nedrėkinau - naudojau kaip įprastą kempinę, tai man akivaizdžiai daugiau priemonių reikėjo...

      Panaikinti
  2. Aš taip pat norėčiau išbandyti Beauty Blender kempinėles. O kol kas naudoju paprastas kempinėlės, būtinai jas sudrėkinu vandeniu, nes taip jos paima mažiau makiažo pagrindo, o ir dengiasi lygiau, gražiau. Bandžiau ir makiažo pagrindams skirtus šepetėlius, bet supratau, kad kempinėlės man labiau tinka. Išplaunu jas iškart po kiekvieno naudojimo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikriausiai prie kasdienio kempinėlių plovimo priprantama :)

      Panaikinti
  3. Tikrai taip, tiesiog po kelių dienų tai tampa įpročiu :) Beje, tai netrunka taip jau ilgai - kelios minutėlės ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dabar nuolaida BeautyBlender'iams http://inbeauty.lt/groziui-beautyblender-makiazo-kempinele-original-1-vnt
    Proga išbandyti ir palyginti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už informaciją :)
      Jau senokai palyginau http://geleta-kosmetine.blogspot.lt/2016/05/the-original-beautyblender-kempinele.html žinoma, kad originalas geriau nei analogas :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą