2015/ 2016 rudens - žiemos tendencijos: aksesuarai ir papuošalai

Dar vienas įrašas apie 2015/2016 rudens - žiemos tendencijas. Šį kartą apie tikriausiai pačius maloniausius man - papuošalus ir aksesuarus. Juk tik pakeitus savo įprastą aksesuarą net ta pati apranga atrodo kitaip, neįprastai ir įdomiai...

Nuotrauka skolinta iš ČIA


AKSESUARAI


#1. Platus diržas su sagtimi

Mes mylime diržus ir tikriausiai visada, nepriklausomai nuo sezono juos mylėjome. Platesniu diržu sujuostas liemuo sukuria liekno liemens iliuziją. Keletą pastarųjų sezonų liemuo buvo slepiamas, tačiau būtent šio rudens ir žiemos metu raginama jį ryškinti plačiu diržu su masyvia sagtimi. 


#2. Įmantrūs diržai

Nors daugumoje mados tendencijų pasirodė didžiuliai diržai su masyviomis sagtimis, tačiau kalbant apie 2015/2016 rudens ir žiemos sezono diržus, reikia būtinai paminėti ir kitokio tipo diržus: plonus su nedidelėmis sagtimis, metalinius juosmenį juosiančius dirželius ant šono ar ties viduriu įmantriai surištus diržus.


#3. Karališkai puoštos ausinės

Ausinės ne tik palaiko šilumą ir apsaugo ausytes nuo vėjo, tačiau šį sezoną jos tampa žavingu, itin puošniu ir moterišku aksesuaru. Puoštos gėlėmis, karoliukais ar akmenėliais, spalvotos ar vienspalvės - variacijų begalė. Man šiek tiek primena tradicinius rusaičių galvos papuošalus.


#4. Tobulas šalis

Šaliai visada buvo ir bus madingas aksesuaras, nepriklausomai nuo ateinančio sezono oro, atmosferos, įkvėptos epochos madų... Iš esmės siūloma rinktis jums asmeniškai  patogiausią šalį: kailinį, ploną vienspalvę šalio  juostelę ar bet kokį, jūsų mėgstamą šalį.


#5. Kailiniai šaliai

2015/2016 mados tendencijas daugumoje dizainerių kolekcijų buvo pristatomi kailiniai šaliai. Tokie aksesuarai ne tik puošia, bet yra gražūs, šilti ir minkšti.


#6. Plačios megztos kaklo juostos

Tokios megztos kaklo juostos atrodo beveik kaip papuošalai, tačiau tai megztas aksesuaras, sukurtas derinant papuošalus prie kaklo ir megztus šalikus. Man asmeniškai tokia kaklo juosta labai primena juostą plaukams, kurią pakėlus nuo  kaklo ant galvos, atrodo galima suvaldyti į akis vis lendančius plaukus.


#7. Pirštinės iki alkūnės

Tikriausiai visos merginos kažkada žavėjosi princesių apranga: ilgos puošnios suknelės ir pirštinės iki alkūnių. 2015/2016 rudens žiemos tendencijose siūloma puoštis įvairių raštų ir įvairių faktūrų pirštinėmis. Tikriausiai vienintelis juos vienijantis dalykas yra būtent numatytasis alkūnės ilgis.


#8. Kito stiliaus pirštinės

2015/2016 rudens ir žiemos aksesuaruose pirštinės tapo itin svarbiu, aprangą papildančiu aspektu. Pačios populiariausios - iki alkūnės, tačiau ant podiumų šmėžuoja ir kitokios, įvairaus dizaino pirštinės. Šį sezoną neapsišausite pasirinkę zomšos, odinį, kailiu puoštą rankų aksesuarą.


#9. Roplių odos aksesuarai

Roplių oda šį sezoną karaliauja daugumoje mados 2015/2016 rudens ir žiemos tendencijose: rankinės, batai ir rūbai, tad nenuostabu, kad krokodilo ar gyvatės oda populiari ir aksesuaruose. Pirštinės ar mėgstami diržai pagaminti iš roplių odos (aš už jos imitaciją) ne tik trauks dėmesį, tačiau ir bus itin madingi ateinantį sezoną.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

PAPUOŠALAI

#1. Kaklo papuošalas aplink kaklą

Papuošalus šalia kaklo pamilome tikriausiai jau prieš keletą metų. Tai iš tiesų universalus papuošalas, kuris priklausomai nuo dizaino gali atrodyti mielai mergaitiškas, šiek tiek gotikinis, masyvesnis ar kuklesnis. Tokie papuošalai gali būti puošiami tiek kristalais ar akmenimis, tiek grandinėmis, būti vientisi ir prie pat kaklo ar puošti įvairiomis detalėmis.


#2. Kaklo papuošalai su pakabukais ant krūtinės

Dar viena, itin populiari 2015/2016 rudens - žiemos tendencija yra ilgi, masyvūs kaklo papuošalai, kurių pagrindinis akcentas ant krūtinės.  Tai vėlgi, nebūtinai turi būti metalas: siūloma įvairių karoliukų imitacijos, pakabukai ant ilgos virvelės ar tiesiog didžiulės, masyvios dirbtinės gėlės.


#3. Karoliai ir karoliukai

Kaklo papuošalai iš karoliukų gali būti tokie pat žavūs kaip prabangūs perlų vėiniai ir tokie pat mieli kaip įprasti metaliniai papuošalai. O smagiausiai tikriausiai tai, kad tokius karolius galima susiverti pačiai, derinant tai, kas iš tiesų patinka ir sukuriant unikalų ir vienetinį aksesuarą.


#4. Perlai

2015/2016 rudenį ir žiemą bus itin madingi papuošalai iš perlų ir puošti perlais. Ši tendencija iš tiesų labiau duoklė klasikos mėgėjoms, tačiau tik visoms, nes perlų papuošalai nebūtinai turi būti klasikinio dizaino, nes tendencijose gana daug modernaus dizaino papuošalų ir aksesuarų.


#5. Ilgi auskarai

Aš visada labai atsargiai renkuosi ilgesnius, kabančius auskarus, nes būtent auskarai paryškina kaklo ilgį, smakro liniją ir skruostikaulį, tad ne visi auskarai yra tinkami visoms veido formoms. Ilgesnis auskarai paryškina kaklo linkį, ausis bei padalina veidą į dvi sritis nuo akies iki smakro linijos. Apskritai ilgiems auskarams šį sezoną nėra taikomi jokie griežti reikalavimai: šiuo  atveju dizainas, faktūra ir stilius reiškia nedaug, svarbiausia, tinka ir patinka jums. Šiuo atveju svarbiausias auskarų ilgis.


#6. Vienas auskaras

Vienas didelis masyvus auskaras ausyje buvo dar viena, itin populiari 2015/2016 metų rudens - žiemos tendencija ir buvo įvertinti didžiosiose pasaulio podiumuose. Jie pristatyti įvairiausių formų, dydžių ir spalvų. Vienas didžiulis auskaras ausyje iš tiesų patraukia dėmesį, tačiau jei taikysite šią tendenciją kasdienybėje, nepamirškite atitinkamai derinti ir kitų aksesuarų bei aprangos detalių.


#7. Masyvūs veido auskarai

Kadangi daugumoje 2015/2016 rudens - žiemos tendencijų vyrauja 1970 metų mados, kaip įkvėpimo šaltinis, masyvūs papuošalai tapo vienu iš to meto įkvėpimo šaltinių. Vertinant papuošalus ir aksesuarus, reikia paminėti, kad ir masyvūs veido papuošalai - auskarai taip pat buvo sukurti sekant '70 metų mada ir skirti itin drąsioms, standartus laužančioms merginoms.


#8. "Žaislinės" apyrankės

Nors nesu itin didelė apyrankių gerbėja, tačiau šis papuošalas buvo itin populiarus visus šiuos metus. Pavasarį siūlyti lengvesni variantai, šaltuoju metų laiku tampa mielesnėmis detalėmis, kurių dalis primena vaikiškus žaisliukus, pavyzdžiui, mėlyna apyrankė iš burbuliukų. Iš esmės mielos, žaismingos apyrankės bus itin populiarios.


#9. Sagčių ir antrankių tipo apyrankės

Kitokio, šiek tiek rimtesnio, sakyčiau netgi truputį punk stiliaus tendencija, siūlanti rinktis ne tik moteriškas, tačiau ir vientiso žiedo, diržo su sagtimi imitacijos, ar panaši į odinius antrankius. Ryškios ir drąsios apyrankės idėja gyva būtent šioje tendencijoje.


#10. Skulptūriški papuošalai

Jei pabodo tradiciniai, akutėmis sagstyti ar metaliniai papuošalai, rudenį ir žiemą siūloma rinktis skultūriškų formų papuošalus iš susukto metalo, geometrinės figūros plastiko ar masyvių rankas ar kaklą apsivijusių plastikinių juostų papuošalais.


#11. Įvairūs žiedai ant vienos rankos

Viena populiariausių 2015/ 2016 rudens - žiemos tendencijų buvo įvairiausių formų ir medžiagų žiedai ant vienos rankos pirštų. Dažnai šioje tendencijoje naudojami ir dvigubi ar trigubi žiedai (užmaunami ant 2-3 pirštų) iš karto, arba sukuriama iliuzija, tarsi skirtingi žiedai būtų sukibę kartu. 


#12. Daug kutų

Didžiausias 1970 metų įkvėpimas, vertinant apskritai visas tendencijas yra 1970 metų mados. Todėl nenuostabu, kad kutai naudojami ne tik drabužiuose, rankinėse, tačiau ir papuošaluose, sukuriant kutus iš grandinėlių ar medžiagos. 


#13. Sagės

Sagės jau senokai nebuvo madingos ir populiarios: jomis puošėsi mūsų mamos ir mūsų močiutės, tad aksesuarų kūrėjai siūlo šaltuoju sezonu nepabijoti ir jomis pasipuošti ir mūsų kartai. Galbūt nepratus jų nešioti ant jaunos merginos jos atrodo keistokai, visgi, reikia mokėti išsirinkti tinkamą dizainą ir stilių pagal savo amžių. Sagės iš tiesų gali tapti ne tik miela, tačiau ir unikalia detale, papildančia bet kurios merginos aprangą.


#14. Geometriniai papuošalų dizainai

Geometriniai akcentai svarbūs ir aktualūs ne tik rankinių ir batų dizaine, tačiau ir šio sezono papuošalų tendencijose. Apvalūs, kvadratiniai, stačiakampiai - įvairiausios geometrinės formos vyrauja tiek masyviuose, tiek kuklesniuose kaklo papuošaluose, apyrankėse ir auskaruose.


#15. Senoviniai papuošalai

Dauguma siūlomų 2015/2016 metų rudens ir žiemos sezono papuošalų turi futuristinio ir modernaus įkvėpimo ir stiliaus. Šia tendencija kūrėjai siūlo rinktis senove kvėpuojančius papuošalus, savo stiliumi primenančius praeityje populiarius, akmenimis inkrustuotus papuošalus. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kaip ir minėjau, pristatinėdama kitas 2015/2016 rudens - žiemos sezono tendencijas, galiu ir pasikartoti, reziumuodama aksesuarų ir papuošalų įrašą, kad siūlomos kryptys iš tiesų įvairios ir turtingos šį sezoną, todėl tikriausiai neapsirinksite pasirinkę tai, ką mėgstate ir, kas tikriausiai šauniausia, - tikiu, kad bent dalį vienos ar kitos tendencijos aksesuarų ar puošalų tikrai turite savo papuošalų dėžutėje, tereikia surasti mėgstamą ir mylimą aksesuarą...

Šaltiniai:




Puoškite ir būkite pačios gražiausios šį sezoną,

Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Man tai labai gražu masyvus kaklo papuošalai, todėl labai džiagiuosi, kad šiemet jie vėl madingi. Bet masyvūs veido auskarai, tai atrodo kraupiai. Bet čia tik mano nuomonė. Šiaip šių metų mados tendencija man labai patinka. Ypač ilgos pirštinės.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šių metų mados tendencijos mane tikrai sužavėjo. Labai mėgstu masyvius papuošalus ir jų turiu labai daug. O gal žinote ar dvipusiai auskarai vis dar madingi?

    AtsakytiPanaikinti
  3. O sakykit ar kokybiški papuošalai internetu perkami? Ar galima pasitikėti jų kokybe bei autentiškumu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jūsų užslėptoje komentare nuorodoje kokybės gal ir yra, bet autentiškumo maža: dauguma papuošalų iš Kinijos fabrikų, o kainos oho kaip užkeltos...

      Panaikinti
  4. Gaila apie laikrodžius net neužsiminta. O laikrodziai juk pagrindinis ir dažniausiai vienintelis vyriškas aksesuaras...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aksesuarai ir visas įrašas skirtas moterims, o ne vyrams. Nuorodą mačiau, tik dėl reklamos platinimo reiktų pirmiausiai susisiekti su manimi, nemanote?

      Panaikinti

Rašyti komentarą