VIVI premijų paso vizitas ir veido odos būklės analizė

Jau senai domiuosiu Vivi kompanija ir jos siūloma kosmetika, tačiau vis nedrąsu, nerandu progos ar dėl dar kažkokių priežasčių vis neišbandydavau... Praeitą mėnesį įsigijau Vivi kompanijos siūlomą premijų pasą (plačiau ČIA) ir būtent tokiu būdu nusprendžiau susipažinti su siūloma kosmetika ir pasinaudoti puikiais pasiūlymais.

Pirmasis mano premijų paso žingsnis buvo veido odos būklės analizė, apie kurią šį kartą noriu papasakoti kiek plačiau.


Kadangi Klaipėdoje yra dvi Vivi kosmetikos pardavimo vietos, iš pradžių buvo sunkoka suprasti, kur man registruotis dėl analizės ir jos atlikimo laiko: ar Akropolyje esančioje salelėje (Taikos pr. 61) ar senamiestyje įsikūrusioje Vivi parduotuvėje (Turgaus g. 2-2). Visgi, paskambinus visi neaiškumai dingo - veido būklės analizė bus atliekama senamiestyje, ir tai iš tiesų logiška; būtų sudėtinga su analizės aparatu dirbti salelėje...


Pirmas įspūdis prieš žengiant į vidų buvo toks hmm... atrodo, jog tai dvi parduotuvės vienoje patalpoje, sujungtos drabužius ir kosmetiką prekiaujančios įmonės. Iš tiesų, nepaisant to, kad Vivi produktai buvo antrame aukšte, tačiau dalį to aukšto užėmė ir parduotuvė ir mane kartas nuo karto išblaškydavo drabužius einančios pasimatuoti moterys...


Pats veido odos tyrimas buvo atliekamas specialiu aparatu, kompiuteriu,  kuris parodo įvairius odos būklės duomenis: porų užsikimšimo lygį, odos tipą, drėgmės lygį, raukšlių gylį ir odos pigmentacijąą, odos netolygumus, kolageno lygį odoje ir galiausiai pagal visus rezultatus kompiuteris parodo odos amžių o konsultantė parenka produktus veido odos priežiūrai, kitaip sudaro individualią odos priežiūros programą pagal kompiuterio rodmenis.

Tad visas tyrimas atliekamas pridėjus aparato galvutę prie abiejų skruostų kiekvienam matavimui paimti ir prie kaktos ištirti veido odos nelygumus. Žinoma, prieš tai suvedami asmeniniai duomenys, kurie leidžia pagal amžių nustatyti tam tikrų matmenų normas.

Jau po pirmojo rodmenų paėmimo, kompiuteris parodo itin priartintą odos vaizdą, kuris man pasirodė visiškai estetiškas. Tiesa, fotografijos nepadariau, nes susikaupusi klausiausi apie savo veido odą. Tad pasirodo, mano veido oda nepaprastai lygi, labai lygi ne tik mano amžiui, bet apskritai vertinant merginų veido odą. Žinoma, ant odos pasirodė ir keletas nedidelių pigmentinių dėmelių, kurios pasirodo yra visiškai normalios, vertinant tai, kad ką tik prabėgo vasara...

Toliau matuojamas drėgmės lygis mano odoje. O va čia rezultatai jau visiškai netenkina, vos 23% drėgmės odoje yra mažoka, tačiau būna ir blogiau... Aš iš esmės visad žinojau, kad mano veidas linkęs sausėti ir greitai prarasti drėgmę, tad manęs nestebino. Greičiausiai aš tikėjausi dar prastesnio procento, nes mano oda itin sausėja nuo vaikystės, ir tai gali būti genetiškai nulemtas odos faktorius, kurį galiu tik koreguoti naudodama stipriai drėkinančias veido priemones, tačiau visiškai atsikratyti (kad ir ką esu išbandžiusi), aš negaliu.

Sekantis matavimas buvo odos riebalų matavimas ir čia jau rezultatai manęs nė kiek nestebino: mano odoje tik 3% riebalų,tad ji visiškai nelinkusi riebėti.

Ant mano kaktos, tarp antakių buvo išmatuotas kolageno lygis, kuris siekė 46%. Vėlgi, tai rodo, kad mano oda nėra linkusi išlaikyti kolageną. Kolageno odos trūkumui didžiausią įtaką daro stresas, poilsio trūkumas, rūkymas, mityba bei gyvenimo būdas. Aš pastaruosius kelis mėnesius gyvenu nuolatiniame strese, tad iš tiesų tikėjausi, kad rezultatas bus gerokai prastesnis, tačiau tyrimą atliekanti Margarita mane nuramino, kad rezultatai nėra prasti, ir (jei teisingai pamenu, nes tuo metu pro mane praėjo kelios parduotuvės pirkėjos) tai nėra trūkumas, greičiau rodmuo, kad oda jo nelinkusi išlaikyti.

Galiausiai Margarita iš tos pačios kaktos srities pažiūrėjo į mano odos netolygumus. O būtent mano kaktos srityje yra keli nemalonūs randai, kurie užsiliko po paauglystėje čia nuolat buvusių 2 ar 3 spuogų nuolatinio spaudymo. Et, ir kodėl negalima matuoti lygesnės odos vietos? Juokauju žinoma. Tačiau ir čia rezultatai nebuvo prasti: mano oda turi tik labai nedaug netolygumų ir raukšlės nėra gilios mano amžiui. Tad dėl to rūpintis tikrai neverta.

Va kaip pagrindiniai rodmenys atrodo galutinėje lentelėje

Visgi, nepaisant tikrai neblogų tyrimo rezultatų (drėgmės lygis galėtų būti aukštesnis), mane labiausiai nustebinęs ir iš tiesų kiek šokiravęs dalykas buvo mano odos tipas. Pasirodo mano oda normali, su polinkiu į dehidrataciją! O aš visą gyvenimą savo odą laikiau sausa ir rūpinausi ja taip, kaip rekomenduojama sausos odos savininkėms. Dar kelis kartus perklausiau, ar tikrai mano oda normali? Įsivaizduojate? Pasirodo tikrai taip. Ir pasirodo, kad savo odą tikrai turėčiau lepinti valomosiomis kaukėmis, ką aš instinktyviai dariau kartas nuo karto, vis jausdamasi kalta, nes sausai odai valomosios kaukės nerekomenduojamos.


Ir galiausiai, po visų tyrimo rodmenų paaiškėja tikroji tiesos akimirka: kompiuteris parodo tikrą mano amžių ir tyrimų duomenimis paremtą odos amžių. Įsivaizduojat, mano odos amžius 27 metai! Konsultantė mane patikino, kad tokių atvejų, kai oda pagal duomenis "yra" jaunesnė nei tikrasis amžius jai nėra buvę, ar buvę tik labai retai (vėlgi, pro mane pražygiavo kelios pirkėjos ir aš pamečiau sakinio mintį, tačiau galutiniai rezultatai tikrai geri). Oho - aš jaučiuosi tikrai maloniai nustebinta :) Ir įdomu, kiek geresni rezultatai būtų buvę jei ne kelių mėnesių nuolatinis stresas?


Galiausiai atsitraukiame nuo kompiuterio ir Vivi mergina man parenka pilną veido odos priežiūros programą su rekomenduojamais produktais rytinei ir vakarinei veido odos priežiūrai. Žinoma, mano kosmetikos lentyna tikrai pilna gaminių, kuriuos naudoju šiuo metu, tad įsigijau tik prausimosi veido putas (tik kažin kodėl parėjus namo vietoj geltonos spalvos jos patapo žaliai juodos spalvos? kažin ar tai normalu?), kadangi mano dabartinės beveik baigiasi. O visa kita nufotografavau ateičiai, kaip rekomenduojamus mano odai produktus ir būtinai išbandyti man tinkančius.


Turiu pagirti itin maloniai bendravusią konsultantę Margaritą, kuri ne tik plačiau atsakė į mano klausimus, tačiau ir aiškiai ir įdomiai pakomentavo kiekvienus rodmenis, patarė, ką reiktų daryti vienu ar kitu atveju ir padiskutavo odos priežiūros klausimais. O smagiausia, sulaukti pagyrimo dėl tinkamos odos priežiūros ir patarimų, taip nebesirūpinti dėl pirmųjų savo mimikos raukšlių, mat pasak Margaritos, vienintelis būdas jų išvengti nesišypsoti, nesiraukyti, nesistebėti... O aš negaliu nesišypsoti: man patinka mano odos būklė ir tikrai puikūs rodmenys, vadinasi viską, ką darau su veido oda, darau teisingai. 😊

Smagus, labai malonus veido odos tyrimas ir konsultacija truko apie 30-40 minučių. Noriu rekomenduoti visoms merginoms būtinai išbandyti ir pasitikrinti veido odos būklę bei atidžiai įsiklausyti į teikiamus patarimus. Tikiu, išgirsite labai daug naudingo!




Šiandien norisi palinkėti švytinčios, sveikos ir jaunatviškos veido odos,

Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. kaip užsimaniau aš irgi to tyrimo...;D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Bandyk skambinti į savo miesto VIVI saloną ir kalbėtis su mergina, kuri atlieka odos būklės analizę, manau tikrai susitarsit ;) Kita vertus, VIVI premijų pasaas kainuoja 8 EUR, o po pirmojo vizito jau gauni 10 Eur vertės dovaną, tad atsiperka su kaupu ;)

      O pats tyrimas tikrai įdomus ir naudingas. Vakar vakare mano nuotaika buvo ypatinga būtent dėl šio tyrimo: sužinojau daug, pamačiau savo odą, o kompiuteris gi nemeluoja, čia jau sunku suklysti :) Tikrai rekomenduoju ;)

      Panaikinti
    2. BAIK :D Aš bandau taupyti, o Tu kaip ta blogoji mano pusė skatini mane pirkti :((( :D Aš bijau, kad mano oda labai blogos būklės šiuo metu. Net ne bijau, bet matau, kad po Rasos ir Avon (ypač Avon) priemonių. Kita vertus, galbūt kaip tik laikas susipažinti su problemomis ir jas spręsti. Žodžiu, dar palauksiu Tavo velniškų paskatinimų ir "griebsiu" :D

      Panaikinti
    3. Aš irgi bandau taupyt :D Bet kosmetika ir priežiūros priemonės toks dalykas: taupai dabar, o vėliau vistiek reikia sumokėti nes arba veido odai netinka ir oda negerai sureaguoja, arba priemonės veikia nepakankamai stipriai ir paskui reikia atstatinėti odą. :) O dėl veido tyrimo - aš visiškai nesigailiu pasidariusi, sužinojau dalykų, kurie labiau tinka mano tikrąjam odos tipui, o ne tai priežiūrai kokią taikiau iki šiol (pvz, veidui man reikia valomųjų kaukių). Tad esu patenkinta tyrimu, bet daugiau neįkalbinėsiu :) ;) Jei nuspręsi darytis, būtinai pranešk, ką sužinojai ir ar patiko ;)

      Panaikinti
  2. Vat ir as pasidariau si tyrima. Tiesa jis netruko taip ilgai...max 10 min. Padare kompiuterine nuotrauka tuo aparaciuku. Tiesa jokiu atskiru duomenu nei nuo skrustu, nei kaktos neime. Matyt supaprastintas variantas. Tiesa ir kompiuterine programa yra kita, kaip matau is paveiksleliu. Vat pajaunino tik metais. Tiesa jei imti raukleles tada visi 5 minus. Taciau dehidratacija ir pigmentines demeles prideda daugiau metu nei yra. Labiausiai nustebino, kas oda yra misri...visa laika buvau isitikinusi...kad normali linkusi sauseti...tikrai idomu...ivertinus tai, kad niekada nei paauglysteje jokio spuogo nebuvo atsirade...ir kosmetike, pas kuria vaikstau sake, kad normali oda...keista...na bet kompiuteris yra kompiuteris. Kas ten zino.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Hmm... matyt labai priklauso nuo merginos, kuri daro analizę. Kaip keista su tais odos tipais: man sakė, kad normali su polinkiu sausėti, o aš visad galvodavau, kad sausa, nes tik nepasitepk kremu veido bent 36 valandas ir nupleiskanoja ir žiauriai išsausėja skruostai, smakras... Bet va, kompiuteris sako normali.
      Tikrai keista.

      Panaikinti

Rašyti komentarą