2015/2016 rudens - žiemos tendencijos: plaukai ir populiariausios šukuosenos

Plaukai, tikriausiai didžiausia kiekvienos moters puošmena: kiekviena mūsų nori atrodyti puikiai, ir tai nėra tik itin kruopščiai atrodantis makiažas, tinkantys rūbai ar tarpusavyje derantys aksesuarai. Visą šį kruopščiai sukurtą paveikslą geriausiai įrėmina mūsų plaukučiai...

Todėl šiandien noriu pristatyti 2015/2016 metų rudens ir žiemos tendencijas skirtas plaukams ir populiariausioms siūlomoms šukuosenoms.

Piešinys skolintas iš ČIA


#1. Modernizuotas klasikinis prancūziškas kuodas

Visiems patinka prancūžiskas tradicinis kuodas ir sraigė. Tik ateinantį sezoną tendencijose siūloma kuodelį daryti laisvesnį, suteikiant jam jaunatviškumo ir netokios griežtos išvaizdos, kitaip laisvumo šukuosenai.


#2. Bohemiškos bangos

Bohemiškos bangos jau buvo populiarios nuo ankstyvo pavasario iki pat vasaros pabaigos. Tendencija toliau keliauja metų laiku ir bus populiari rudens bei žiemos sezonais. Šios tendencijos esmė - plaukai atrodo kaip natūraliai išdžiūvę, su lengvai krintančiomis ir nevisai tvarkingomis bangomis.


#3. Tiesūs, it adata plaukai

Tiek susegtose, tiek palaiduose plaukuose matoma priešinga tendencija bohemiškoms bangoms. Visiškai tiesų plaukai nuo šaknų iki galiukų spindi sveiku blizgesiu ir atrodo itin tvarkingai.


#4. Sklastymas šone

Gilus šoninis sklastymas dar viena siūloma tendencija, tiksianti tiek trumpaplaukėms, tiek ilgaplaukėms, tiek surištiems, tiek palaidiems plaukams.


#5. Sklastymas centre

Nors tendencijose ir ant podiumų gerokai dažniau pasirodydavo plaukų sklastymas šone, tačiau atrodo plaukų stilistai lepina ir tas, kurioms patinka tikslus sklastymas ties galvos viduriu. 


#6. Pusiau palaidi, pusiau surišti

Kažkas panašaus į mūsų vaikystės ypatingų dienų šukuosenas, kai mama imdavo po sruogą nuo kiekvieno smilkinio ir apvijusi jomis galvą, ties sprandu surišdavo ar supindavo kasytę, kartais pritvirtindama ją spalvotais segtukais. Šį tendencija siūlo būtent taip žaisti su plaukais, taip pat ir sukelti viršugalvio plaukus (jei to norisi) ar suglostyti kirpčiukus.


#7. Odiniai aksesuarai

Ilgą laiką plaukų aksesuaruose vyravo aukso ar sidabro spalvos aksesuarai, suteikiantys prabangos ir elegancijos šukuosenoms. Tačiau šiam, šaltajam sezonui mados tendencijose vyrauja plaukų aksesuarai, pagaminti iš odos. Ir visai nesvarbu matinės, ar blizgančios odos, tinka viskas, kas pagaminta iš odos. Va aš būtinai iš aksesuarų dėžutės ištrauksiu savo odinį, sesers pagamintą segtuką.


#8. Dirbtinis bob tipo kirpimas

Trumpos plaukų šukuosenos vis dar labai populiarios, tačiau jei gailite savo ilgų garbanų, kad jas nukirpti, tokią šukuoseną galite susikurti paslėpdami plaukų galiukus ties sprandu ir tvarkingai juos susegdami. Svarbu nepamiršti ties abejomis ausų pusėmis palikti pakankamai plaukų,  kurie imituotų bob tipo kirpimą.


#9. Plaukai, paslėpti rūbuose

Trumpų plaukų efektą galima sukurti ir paslepiant plaukų galiukus po paltu, kailiniais ar megztiniu. Man patinka, kai šalta, savo ilgą kasą slėpti po rūbais, ypatingai, prieš einant į lauką. Tokia tendencija iš dalies atrodo gana intriguojančiai ir įdomiai, tačiau kita vertus, ji neatrodo kaip tikra plaukų šukuosena.


#10. Kasos ir kasytės

Rudens ir žiemos sezonui siūloma ta pati kasų ir kaselių tendencija. O čia jau gali pasireikšti kiekvienos fantazija, nuo paprasto iki daniško pynimo, pynimo eglute ar pelės takeliu... Tinka įvairiausi pynimai, svarbu galutiniu rezultatu esate patenkinta jūs. 😉


#11. Suvyti plaukai

Kaip ir kasos, taip ir įvairūs plaukų sukimai (twist) ir pynimai rudens ir žiemos sezonui siūlomi pačių įvairiausių formų, įvairiausių būdų. Tokiai šukuosenai galima sukurti tikriausiai 1001 variaciją... viskas priklauso tik nuo tokio užsukimo nešiotojos...


#12. Retro šukuosenos

Banguotos šukuosenos, užsukti arba sukelti plaukai rudens ir žiemos sezonų turėtų būti dar viena tendencija, kuris bus populiari. 


#13. Smulkios garbanėlės

Tokias garbanėles specialiu aparatu darydavome dar mokykloje ir tada tai buvo itin populiaru, Atrodo, kad stilistai nori atgaivinti smulkių garbanėlių tendenciją, kuri plaukams sukuria papildomos apimties, plaukai atrodo storesni, jų atrodo daugiau. 


#14. '60 iškeltos, aukštos šukuosenos

Mados dizaineriai, pristatinėdami 2015/16 rudens ir žiemos tendencijų aprangą ir rūbus, dauguma dizainerių rinkosi įkvėpimo iš praeities, ypatingą dėmesį skirdami '60 ir '70 metams. Būtent iš šio laikotarpio šukuosenų stilistai siūlo prisiminti iškeltas, apvalėjančias šukuosenas, kurios asocijuojasi su žodžiais miela ir kartu seksualu.


#15. Ryškus, pabrėžti trumpi plaukučiai

Ši tendencija man asmeniškai atrodo juokinga. Atrodo ateinantį sezoną, pristatant šukuosenas plaukų stilistai nusprendė pabrėžti ir paryškinti naujus, tik paaugusius trumpučius plaukelius. Kai kuriuose modeliuose ši tendencija ypatingą reikšmę skiria būtent naujiems plaukams, kai kituose darbuose vyrauja kiek pašiaušti nauji plaukeliai, suteikiantys truputį rock stiliaus asociacijų.


#16. Natūralūs plaukai

2015/2016 rudens ir žiemos šukuosenų madose išsiskiria dar viena gan ryški tendencija: visiškai natūralūs plaukai be jokių šukuosenų ir jokio plaukų formavimo. Tiesiog išplaunam galvą, leidžiam išdžiūti ir voulia, atitinkame nr. 16 plaukų tendenciją: jokių formavimo kremų, jokių putų ir jokio lako: jūsų plaukai tokie, kokius juos sukūrė gamta: besipučiantys, tiesūs ar itin garbiniuoti. Ir mums ši tendencija patinka, ypatingai šaltais ir tingiais rytais...


#17. Didelės bangos

Didžiulės, natūralios plaukų bangos, besisukančios ties veidu, per visą plaukų ilgį. Šiek tiek panašu į natūraliai džiovintus plaukus, tačiau šį kartą siūloma ryškinti garbanas, arba plaukučius paprasčiausiai subanguoti, jei turite itin tiesias kasas.


#18. Surišta kasa

Ant šono, ant viršugalvio ar ties pakaušiu surišta kasa varijuoja nuo įprastinės kasos, iki šlapio plaukų efekto. Nuo puoštų aksesuarais, iki paslėptų plaukų gumyčių ar segtukų.


#19. Itin tiesūs, suglostyti plaukai

Ateinančios tendencijos atrodo labai įvairios: juose ne tik papusti, natūraliai banguoti, tiesūs ar garbiniuoti plaukai, tačiau ir iki kiekvieno plaukelio suglostyti, sutepti žele plaukai. Su tokiais darykite šukuosenas ar palikite juos palaidus.


#20. Sukelti į viršų plaukai

Nors 2015/16 rudens-žiemos tendencijose itin populiarios surištos kasos, tačiau populiarumu neatsilieka ir itin aukštai sukelti ir į kuodą sušukuoti, surišti, susukti ar susukti plaukai. Kai kurie šią tendenciją pristatantys modeliai pasirodė su itin aukštai sukeltomis šukuosenomis, kiti rinkosi dalinai sukeltus, dar kiti - pilnai susegtus plaukus.


#21. Kuodelis tampa mazgu

Kuodeliai yra dar viena itin populiari tendencija su šį sezoną kaip niekad daug pasiūlytų variacijų: sukite įprastą kuodą, puoškite jį aksesuarais, segite plaukus prie pat odos, sukurkite tvarkingą šukuoseną arba suvelkite ir atrodykite lyg tik ką ištaršyta vėjo. Visgi, pati populiariausia kuodo variacija yra jo rišimas į mazgą: formuokite plaukus taip, tarsi iš kasos būtumėte sumezgusi mazgelį. 


#22. Trumpiems plaukams - boho stilius

Ir galiausiai tendencija trumpaplaukėms: vis dar karaliauja išskirtinis, prie veido formos derinamas boho kirpimas, bei itin trumpų plaukų šukuosenos, derinamos su trumpai skustais plaukais.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Va ir visos plaukų tendencijos, kurias norėjau jums pristatyti šį kartą. Žinoma, siūlomos 2015/16 rudens - žiemos plaukų šukuosenos yra tik gairės, o rinktis šį sezoną tikrai yra iš ko...
Šaltiniai:




Smagių eksperimentų su plaukais,

Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai