2015/2016 žiemos mėgstamiausi / Winter favourites

Žiema tradiciškai šalčiausias metų laikas, kuomet visos daugiau dėmesio skiriame savo odos, pluakų ir kūno priežiūrai. Šią žiemą šaltų dienų, bent jau Klaipėdoje buvo visai nedaug, o sniego dar mažiau, tačiau čia, nuolat vėjuotame ore vėjas greit nugairina veido odą, o norėdama šilumos ir jaukumo, slėpdama kiekvieną galimą odos lopinėlį, pro kurį kiaurai koštų vėjas, žiemą dažnai kišu plaukus po striuke ar paltu ir taip juos žaloju dar labiau. Tad žiema man asmeniškai visada buvo svarbi, kaip intensyvi priežiūra, tiek plaukams, tiek odai. Ir tik tuomet galime pakalbėti apie dekoratyvinę kosmetiką.... O kaip be jos? Juk gruodį švenčiame Kalėdas, sausį Naujus, vasarį jau laukiame pavasario. Man asmeniškai žiemą dar prisideda krūva gimtadienių, tarp kurių yra ir mano pačios, todėl kelias dekoratyvinės priežiūros priemones būtinai paminėsiu ir šiame įraše.

Smagaus skaitymo apie priemones, kuriomis itin džiaugiausi žiemos metu...




L'occitane gaminiai yra mano meilė, tiesa, tikrai ne visi jų tinka mano odai, tačiau išbandžiau labai daug ir jau žinau, kad dušo želė ir kūno losjonus bei rankų kremus aš labai myliu. Be išimties, visos dušo želė man labai patinka. Tik pradedu naudoti kokią ir iš karto įsimyliu labiau, nei prieš tai naudotą. Šią naudojau žiemos metu ir nepaisant to, kad jos aromatas gaivus citrinų - greipfrutų, ji man idealiai patiko. Plačiau apie ją galite paskaityti paspaudę ant pavadinimo viršuje.



Tęsiant kūno odos priežiūros temą, aš negaliu nepaminėti BIO-OIL aliejuko odos priežiūrai ir nemažai jos problemų spręsti. Mano namuose BIO-OIL atsirado dėl nėštumo ir siekio išvengti nelabai pageidaujamų strijų, tačiau jis nuostabiai tinka sausai, suerzintai odai, randeliams gydyti, intensyviai drėkinti, saugoti nuo senėjimo. Be abejonės aliejukas nuostabus ir aš net nesitikėjau, kad tokia priemonė gali būti veiksminga, žinoma, efektui pastebėti reikia daugokai laiko (bent 3 mėnesių), tačiau poveikis odai malonus akiai, o kur dar komforto jausmas... Rekomenduoju išbandyti.



Palepinus žiemos išbalintą odą man norisi suteikti jai ir truputį grožio. Dažniausiai jau žiemos viduryje aš labai pasiilgstu odos įdegio, spindinčios švelniai rusvos odos... Soliariumui šiuo metu man griežtas ne, o va savaiminio įdegio kremui aš negaliu atsispirti ir žiemą odą tepu priemone, siekdama suteikti nors truputį auksinio įdegio.



O va šį sezoną aš turiu pripažinti, jog šiek tiek apleidau savo plaukučius, juos per retai lepinau aliejuku ir per dažnai naudojau sausą šampūną. Pradėjusi naudoti Dove plaukų priežiūros priemones, aš supratau, kiek daug mano plaukučiams visgi trūksta, ir kad jie gali būti ir gražesni ir dailesni. Ir vėlgi, aš niekaip nesuprantu savęs, kodėl parduotuvių lentynose vis pro akis praleisdavau Dove produktus? Jie iš tiesų verti dėmesio, o mano plaukučiai po truputį atsigauna.



Aš jums, mielosios skaitytojos ir draugės tinklaraštininkės noriu padėkoti už jūsų rekomendacijas. Daugumos jų dėka atrandu gaminius, kurių anksčiau net nebūčiau pastebėjusi parduotuvių lentynose. Šis, geltonus atspalvius neutralizuojantis šampūnas yra ne išimtis - aš pati jo niekad nebūčiau radusi, bandžiusi, pamilusi... O jis iš tiesų yra nuostabus: nedirgina galvos odos ir šalina geltonus atspalvius, ir nors kaina nėra iš mažųjų, tačiau butelio pakanka visiems metams, vadinasi ir atsiperka su kaupu.



Ir žinoma, kaip be plaukų šepečio? Šis, praktiškai nuolat naudojamas Dessata plaukų šepetys yra lygiai toks pat geras kaip ir Tangle Teezer ir abu juos laisvai galiu rekomenduoti ir jums. Jokių problemų naudojant šepetį neturėjau, o kad puikiai iššukuoja susivėlusius plaukus, manau aišku absoliučiai visoms.



Ar galima žiemą pamiršti pėdų priežiūrą? Manau ne. Nors žiemą nuolat vaikštome įsiavę į šiltą avalynę, tačiau kojos pavargsta. Pati geriausia ir daugiausiai įspūdžių palikusi priemonė be abejonės yra vokiškas pėdų kremas, kuris ne tik minkština ir švelnina odą, bet ir nepaprastai atpalaiduoja pėdas. Pasaka... tikiuosi riebesnė konsistencija tiks ir šiltesniam pavasario orui.



Ar įmanoma išvengti rankų odos kontakto su kremu žiemą? Tikriausiai įmanoma, jei labai nemylite savo rankų odos :D Aš visus metus išbandau nuo kelių iki keliolikos rankų kremų ir nors dažnai sunaudoju visiškai pilną pakuotę, ne visuomet mėgaujuosi priemonės naudojimu, arba mano rankos ne visuomet džiaugiasi kremo efektu odai. Šitas kvepia tiesiog dieviškai skaniai ir žiemiškai saldžiai. Dėl lengvos konsistencijos greitai įsigeria į rankų odą. Manau, kad kremas turi tik vieną trūkumą: esant minusinei temperatūrai apsaugoms rankoms nepakaktų...



Nuostabios veido valymo/ prausimo putos gerai valo veido odą, nedirgina, nesausina. Apskritai, kaip ir dauguma prausiklių, lengvai nuprausia veido makiažo likučius, nors pavalyti akių sritį akių makiažo valikliu dar norisi. Produktas labai skalsus, pakanka iš tiesų labai ilgam - aš jas naudoju nuo rugsėjo, ir buteliuke dar yra pakankamai produkto. Vertas dėmesio gaminys.



Jei jau pradėjome kalbėti apie Vivi veido priežiūrą, tai dar vienas labai mėgiamas šios žiemos produktas buvo medaus veido kaukė. Nors veido kaukių efektas būna tik momentinis, tačiau ši veidui suteikia šviežumo, naujumo, drėgmės, lygumo. Man nelabai patinka netikslios kaukės paruošimo instrukcijos, tačiau apskritai produktas superinis. 



Tačiau labiausiai man patiko veido kaukė iš Lush. Apie ją panegirikos mano tinklaraštyje tikrai netrūko. Kaukė greitai ir efektyviai susitvarkė su hormonų sukeltu odos paraudimu, nuramino sudirgusią odą, labai gerai sudrėkino odą. Aš taip norėčiau Lush parduotuvėje lankytis kiekvieną savaitę ir įsigyti vis po naują šviežią veido kaukę, nors ne tik kaukės ten mane vilioja.



Nors šio kremo bandžiau tik vieną mėginuką, man jis nepaprastai patiko. Ar įsivaizduojate, vizualiai nepriekaištingai atrodančią odą: švytinti, kupina energijos, skaisti... Žodžiu, aš noriu pilnos šio kremo pakuotės ir kada nors, kai sunaudosiu sandėliuko atsargas būtinai nusipirksiu. Tikiuosi nepamiršiu.


UOGA UOGA "Pabučiuok mane!" natūralus lūpų balzamas su medumi ir mandarinais - lip balm "Kiss Me Honey Honey"

Lūpų priežiūrą šią žiemą patikėjau natūraliam lūpų balzamui, prie kurio reikia laiko priprasti, dėl kiek kitokios konsistencijos ir natūralaus kvapo. Tačiau apskritai balzamas man labai patiko. Gera žinoti, jog tai, ką tepam ant lūpų, ir neretai pakliūva į burną, nekenkia mūsų organizmui.


L'OREAL Paris "True Match Super Blendable" makiažo pagrindas "C2 Rose Vanilla"

Veido makiažui šį sezoną rinkausi L'Oreal makiažo pagrindą True Match. Man tai pati geriausia priemonė ir visų laikų mano mėgstamiausias makiažo pagrindas: puikus dengiasi, gerai maskuoja, gerai sluoksniuojasi, ilgai išlieka, tobulai atrodo. Tiesa, šis, mano turimas buteliukas dar yra iš senojo leidimo. Dabar gamintojai atnaujino pakuotę, tik dar neišbandžiau, ar pakeista ir gaminio formulė.


MAYBELLINE "The Rocket Volum' Express" blakstienų tušas "Blackest Black"

Žiemą naudojau ne vieną blakstienų tušą, tačiau labiausiai man patiko Maybelline tušas. Tušas tikrai gražiai tankina ir šiek tiek riečia blakstienas, bet va, žadamojo wow efekto man trūksta, kaip ir 8x didesnių blakstienų efekto, kurį žada gamintojas. Bet pats tušas geras, apskritai Maybelline priemonės blakstienoms man labai patinka.


ESSENCE "Metal Glam" akių šešėliai: "01 jewel up the ocean"; "04 golden eye" ir "18 choco-chic"

Žiemą visiems norisi sublizgėti ir nušvisti kitomis spalvomis. Na kiek galima dažytis tik neutraliomis spalvomis? Prieš šventes ir švenčių metu aš mėgstu ryškius arba blizgius akių šešėlius. Šį  sezoną akis dailinau blizgiais, metalo efektą turinčiais šešėliais. Be abejonės, man labiausiai patiko auksiniai, kuriuo galima naudoti kasdien, o kitais mielai dabinčiausi vakaro metu. 
P.S. nors oficialiai šių šešėlių pardavime nebėra, bet išimtų iš prekybos priemonių galima rasti senų naujienų skyreliuose kosmetikos parduotuvėse, kur parduodamos senos kolekcijos gaminiai, išimti iš prekybos. 


PUPA akių makiažo šepetėliai: eye base brush ir eye shader brush

Mano mėgstamiausi šaltojo sezono šepetėliai buvo skirti akims iš PUPA kompanijos. Ir visai neveltui, nes žiemą, dažniau nei bet kurį kitą sezoną aš dažau akis šešėliais ir šiuo metu labai noriu išmokti tikslesnio ir gražesnio akių šešėliavimo. Tam reikalingi ne tik kokybiški šešėliai, bet ir geros kokybės įrankiai. Šie, natūralaus plauko šepetėliai man labai patinka.


CATRICE "Defining Blush" skaistalai "090 Mandy-rine"

Nuostabūs skaistalai, na, gal ne idealūs, tačiau tikrai geri, vertinant jų kainą, išlieka ilgai, tiek, kiek ir reikia. Aš labiau noriu kitų atspalvių, ypatingai rausvo, kuris labiau tinka mano odos tipui. 


ESSENCE "longlasting lipstick" ilgai išliekantys lūpų dažai "14 adorable matt!"

Dar vienas, mano nuostabai ilgai išliekantis, nebrangus gaminys - lūpų dažai. Kiek esu bandžiusi lūpų dažų iš Essence, jie išlieka gerokai trumpiau, ir su visais išlikimo laikas buvo labai trumpas, o va šitie, išlieka ilgai, atrodo tobulai ir tinka bet kuriuo sezonu.


ESSENCE "Liquid Foil" Effect nagų lakas "34 the pink bang!"

Nagų lakų aš turiu labai labai labai daug, tikriausiai daugiau, nei reiktų bet kokiai merginai. Žiemos sezoną man po truputį atsibosta matiniai efektai ant nagų ir norisi kažko neįprasto. Šitas efektas tobulas. Šventiniu laikotarpiu tai buvo dažniausiai naudojamas lakas, galbūt ir todėl, kad jo spalva rožinė - violetinė. O violetinė mano viena mėgstamiausių spalvų. 
P.S. efektą ant nagų pamatysite paspaudę ant pavadinimo.


HUGO BOSS "Deep Red" EDP

Sodresnis, seksualesnis, gundantis, kiek sunkesnis aromatas man tiesiog nerealus žiemos metui. Tiesą sakant aš jį naudojau dažniausiai ir priemonės liko vos keliems naudojimams, tačiau, kol orai neatšils, tai pats pačiausias kvapas suteikiantis pasitikėjimo savimi, seksualumo... Tai kvapas, prie kurio man norisi labiau pasitempti, užuot susisukus į šiltus žieminius paltukus.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Va tiek mano žiemos mėnesio mėgstamiausiųjų. Kai kurie jų turi ir trūkumų, kai kurie man suteikia sentimentalią reikšmę, tačiau visi man patiko šaltuoju sezonu. O kas patiks atėjus šiltam ir saulėtam pavasariui? Teks laukti naujo populiariausių įrašo, po lygiai 3 mėnesių.




Ačiū, kad skaitote,

Jaukaus vakaro,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai