ABENA geltonosios linijos kūno losjonas be kvapo ir be dažiklių

Pastaruoju metu mano augantis mažylis atima vis daugiau ir daugiau mamos laiko. Praeitą savaitę su šeima buvome trumpučių atostogų, todėl natūralu, kad naujų įrašų paskelbti nepavyko. Atostogos tam ir yra atostogos, kad pailsėti, atsipalaiduoti ir pamiršti visus kasdienius vargelius. Aišku, tinklaraščio aš apleisti nenoriu ir neketinu, todėl šiandien, šiek tiek pailsėjusi po kelionės skubu rašyti kelis jau senai suplanuotus įrašus.

"Laikas turi nuostabią savybę, parodyti mums tai, kas iš tiesų svarbu"
Citata, autorius nežinomas

Šiandien noriu papasakoti apie kūno priežiūros priemonę, kuri tikriausiai būtų aktualiausia jautrios odos savininkėms. Abena prekinis ženklas gerai žinomas kaip kokybiškos ir specializuotos kosmetikos, kūno priežiūros gamintojas. Kompanija gamina mano mažylio pamėgtas Bamboo sauskelnes, įvairias higienos priemones ir kelis kūno priežiūros produktus.

Geltonajai kosmetikos priežiūros linijai priklauso kremai ir losjonai rankų ir kūno priežiūrai. Tad šį kartą apie kūno losjoną be kvapų ir dažiklių, saugesnį pasirinkimą jautrios odos savininkėms.


Produktas: ABENA geltonosios linijos kūno losjonas be kvapo ir be dažiklių
Gamintojas: "Abena". Pagaminta Aabenraa, Danija
Paskirtis: minkštinti, apsaugoti ir atnaujinti kūno odą
Tinkamas tipas: visiems, ypatingai jautrią odą turintiems
Labiausiai patiko: sudėtyje vengiama naudoti nereikalingas medžiagas
Labiausiai nepatiko: kvapas
Tūris: mano turima pakuotė mini - 20 ml, pilno dydžio pakuotė - 500 ml
Kaina*: 500 ml apie 11,85 EUR
Kur galima įsigyti: Eurovaistinė, Camelia vaistinė, Gintarinė vaistinė, Norfa vaistinė

Ką žada gamintojas: 
  • ABENA Losjonas be kvapiklių - minkštinantis ir atnaujinantis  kūno losjonas.
  • Skirtas  kūno odai, kuriai reikalinga ypatinga priežiūra ir apsauga.
  • Turi aliejaus, taukmedžio sviesto, kurie saugo odą ir suteikia drėgmės.
  • Losjonas greitai susigeria į odą ir nenusiplauna.
  • Produktas turi Swan Label (Gulbės ženklą), kuris užtikrina aukštą produkto kokybę ir ekologiškumą, nes produktas pagamintas pagal griežtus aplinkosaugos reikalavimus.
  • Be kvapiklių ir dažiklių, todėl alergijų rizika minimali.
  • Sudėtyje vitaminai A, E ir F , kad oda galėtų vykdyti savo funkciją
Pilno dydžio pakuotė. Nuotrauka skolinta iš ČIA

Mėginio dydžio pakuotę gavau paprašiusi atsiūsti gaminį išbandymui. Po vaikelio gimimo norėjosi kuo mažiau kvapnių produktų ant savo kūno odos. Nors turiu pripažinti, kad jau kuris laikas man vėl norisi gardžiai kvepėti, o ir mažasis jau nebe toks mažas... Mano turima pakuotė paprasta: plastikinė su užsukamu kamšteliu. Dizainas gana paprastas: geltonos spalvos intarpai ir mėlynas Abena kompanijos logotipas. Nuo pilno dydžio pakuotės skiriasi tik tuo, kad mini pakuotė neturi dozavimo pompos, kuri labai palengvina priemonės naudojimą.


Kvapas. Nors priemonėje nenaudota jokių kvapių priedų, siekiant pagerinti losjono kvapą, bet aromatas man visiškai nepatinka. Bekvapės priemonės visuomet turi vienokį ar kitokį aromatą, kuris susidaro maišant ingredientus tarpusavyje. Čia, losjonas man smirda pradėjusiu rūgti pienu, pieno rūgštimi ir vaistų mišiniu. O ir ant kūno odos išsilaiko kelias valandas. Nemalonu, kai toks kvapas supa tavo kūno odą...

Konsistencija. Losjonas baltos spalvos, labai lengvos, beveik besvorės konsistencijos.


Sudėtis: Aqua, Ethylhexyl Stearate, Olus Oil, Glycerin, Glyceryl Stearate, Butyrospermum Parkii Butter, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate SE, Ceteareth-20, Ceteareth-12, Cetyl Palmitate, Acrylates/ C10-30 Alkyl Acetylate Crosspolymer, Lactic Acid, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid.


Poveikis. Kūno losjonas labai greitai susigeria į kūno odą. Suteikia jai minimalaus drėkinimo, o maitinamojo efekto nesijaučia. Bet gamintojas jo ir nežadėjo, ar ne? Apie kažkokias kūno alergijas kalbėti net neverta - jis jų nesukelia, nes sudėtyje naudojami tik patys reikalingiausi, būtiniausi ingredientai. Ir turiu pripažinti, kad man tai labai patinka.

Kūno losjonas, po padengimo, pagrąžina odą, ji tarsi atgaivinama, tampa minkštesnė, švelnesnė. Todėl tikriausiai tokia priemonė labiausiai tiktų itin sausai ar skeldėti linkusiai kūno odai.

Aš suprantu, kad tai tikriausiai medicininės paskirties priemonė, visai neskirta mūsų uoslei lepinti, bet man vistiek nepatinka losjono kvapas. O ir efektu aš nesu labai sužavėta. Tikriausiai tai produktas, kuris visiškai netinka mano poreikiams, todėl nepateisina mano lūkesčių. Manyčiau kad tokia priemonė tiktų slaugai ir jautrios, išsausėjusios, skeldėjančios odos kūno priežiūrai. Na o man ji paprasčiausiai nepatiko ir netiko.




Ačiū, kad skaitote,

Saulėtos dienos,
Gėlėta kosmetinė

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai