UOGA UOGA "Šermukšnių diena" natūralus šampūnas su šermukšniais ir erškėtrožėmis sausiems plaukams

Bandau susidraugauti su natūralesniu, sveikesniu plaukų šampūnu. Tiesą pasakius jau senai galvoju apie sveikesnes priemones savo plaukams. Jiems jau pakankamai agresyvu plaukų dažai, o jei dar cheminis šampūnas, kondicionierius, plaukų kaukė? O kur dar plaukų formavimo priemonės? Plaukams kasdien tenka ne tik didžiuliai chemijos kiekiai, bet ir žalingas aplinkos oras, ypatingai vasaros metu: saulė, vėjas, karštis.

"Kai kurie žmonės tiki, kad skirtumas tarp geros ir blogos dienos priklauso nuo mūsų... Aš manau, kad tai priklauso nuo mano plaukų"
Citata, autorius nežinomas

Šį kartą mano plaukų priežiūros kamputyje vonioje atsidūrė natūralus Uoga Uoga plaukų šampūnas su šermukšniais, skirtas sausiems plaukams plauti. Paprastai aš niekuomet nesirenku šampūno, jei negaliu įsigyti tokio paties kondicionieriaus, balzamo ar kaukės. Tačiau kadangi mano vonioje liko nemažai kondicionuojančių plaukus priemonių, o šampūno nė vieno, nusprendžiau surizikuoti ir išbandyti.


Produktas: UOGA UOGA Šermukšnių diena natūralus šampūnas su šermukšniais ir erškėtrožėmis sausiems plaukams
Gamintojas: "Uoga Uoga". Pagaminta Vilnius, Lietuva
Paskirtis: išplauti plaukus, pašalinti nešvarumus, maitinti, suteikti blizgesio, suteikti elastingumo, stiprinti plaukus
Tinkamas tipas: sausiems plaukams
Labiausiai patiko: sveikesnė, natūralesnė sudėtis
Labiausiai nepatiko: suvelia plaukus
Tūris: 200 ml
Kaina*: 5,95 EUR
Kur galima įsigyti: Uoga Uoga salelėse, Rimi kosmetikos skyriuose arba internetinėje parduotuvėje ČIA

Ką žada gamintojas: Lengvi ir kvapnūs plaukai visą dieną!
Savo sukurtuose šampūnuose naudojame tik augalinės kilmės sudėtines dalis, kurios švelniai išplauna plaukus ir jų nedžiovina.
Simondsijų aliejus padeda sureguliuoti riebumo balansą, o kartu maitina sausą galvos odą ir plaukus. Šermukšnis pasižymi antioksidacinėmis savybėmis ir savyje kaupia daug vitamino C, kuris ypač reikalingas sausam ir pažeistam plaukui. Erškėtrožių ekstraktas turi naudingų riebiųjų rūgščių, vitaminų ir mineralų, kurie gerai maitina plauką ir užgydo jo pažeidimus. Liepų žiedai ir ramunėlės minkština bei dezinfekuoja galvos odą, suteikia plaukams blizgesio ir padaro juos elastingus. Varnalėšos nuo senovės naudojamos plaukų šaknų stiprinimui, o ajerai augimo stimuliavimui. Visos šios rinktinių augalų savybės išlaikys tavo plaukus švarius ir sveikus visą dieną!
Naudojimas: Prieš naudodami suplakite. Įtrinkite šampūną į plaukus ir nuplaukite šiltu vandeniu. Tinka naudoti kasdien.

Nuotrauka skolinta iš ČIA

Kaip ir bene visomis, tai ir be išimties šia, aš esu sužavėta Uoga Uoga pakuote. Iš esmės ji atrodo paprasta: baltas plastikinis buteliukas su tradiciniu, užsukamu - atkemšamu dangteliu. Tačiau Uogų pakuotės visuomet žavi savo minimalistiniu, nepriekaištingu dizainu. Raudonas debesėlis, man primenantis šermukšnių kekę, juodi užrašai ir visiškai balta pakuotė - nieko įmantraus, bet visuma sudaro akiai malonų vaizdą.

Buteliuko forma man patinka: jis atrodo nedidelis, kompaktiškas, nors produkto indelyje beveik tiek pat, kiek ir kituose, mums įprastuose šampūnuose. Dozavimo anga nedidelė, tačiau puikiai pritaikyta tokio skystumo produktui.


Kvapas. Nors natūralių priemonių kvapai paprastai būna neutralūs arba silpni, tačiau Uoga uoga gamintojai kosmetikoje naudoja kvapiąsias medžiagas. Šampūno kvapas keistokas ir man reikėjo laiko suvokti, ką aš užuodžiu. Kvapas saldžiai gaiviai rūgštus su vos jaučiamu sunkumu, galima atskirti šermukšnių uogų ir erškėtuogių kvapo natas. Ir nors gamintojas žada, kad plaukai liks kvapnūs visą dieną, tačiau nestiprų kvapą jaučiu tik plaudama plaukus, o išlipusi iš dušo aromato jau nebeužuodžiu.

Konsistencija. Plaukų šampūnas baltai gelsvos spalvos, jis gana skystas, sakyčiau mano skoniui kiek per skystas.


Sudėtis: Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, Cocoamidopropyl Betaine, Lauryl Glucoside, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Coco Glucoside, Glyceryl Oleate, Simmondsia Chinensis Oil*, Alcohol, Vegetable Glycerin, Xanthan Gum, Tilia Cordata Flower Extract, Chamomilla Recutita Flower Extract, Acorus Calamus Root Extract, Arctium Lappa Root Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Pyrus Sorbus Extract, Rosa Canina Fruit Extract, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Aroma, Geraniol**, Limonene**, Linalool**.
*išauginta ekologiškame ūkyje 
**įeina į eterinių aliejų sudėtį.


Poveikis. Prieš naudojimą plaukų šampūną būtina suplakti. Tiesą sakant aš kartais pamirštu tai padaryti, ir mane erzina tai, kad jam būtinas suplakimas. Duše man nesinori galvoti, ką reikia padaryti prieš naudojant vieną ar kitą gaminį, noriu paprasčiausiai atsipalaiduoti, negalvoti, automatiškai nusiprausti. O čia galvoti tenka, stengiantis nepamiršti plakimo.

Plaukų šampūno man reikia labai daug, labai. Nedidelis kiekis praktiškai neputoja ir plaukai atrodo neišplauti, Dėl tos pačios priežasties savo plaukučius plaunu du kartus: imu didesnį kiekį, nei įprasta, išmuiluoju plaukus, išskalauju ir kartoju viską dar kartą. Išeina, kad naudojant uogų šampūną aš sunaudoju 2-3 kartus didesnį priemonės kiekį, nei naudodama įprasto šampūno. Tad šampūno buteliukas senka labai sparčiai ir baigiasi greitai.


Kad ir kaip bandau susidraugauti su natūraliais šampūnais, man nepavyksta. Mano plaukus šampūnas stipriai suvelia, plaunant pirštai stringa tarp plaukų, o šukuojant šukos vis užkabina susivėlusių plaukų sruogas. Apie vieno šampūno naudojimą aš net nemąstau - bandžiau vieną kartą išplauti tik šampūnu - neįmanoma iššukuoti apskritai, plaukas susivėlęs, išsipūtęs. O ir nerekomenduojama - plaunant tik šampūnu, pakeliami plauko žvyneliai, o jiems uždaryti reikalinga kondicionavimo priemonė.

Mano plaukai natūraliai linkę pūstis ir yra silpnai garbiniuoti (jei plaukus nukirpčiau trumpiau, turėčiau garbanas, o dabar jos ištįsusios dėl plaukų svorio). Šampūnas suteikia plaukams purumo ir lengvumo, dėl ko mano plaukučiai atrodo dar labiau pasipūtę. Aš nieko prieš plauko pakėlimą nuo šaknų, tačiau pasipūtusių galiukų man nereikia.

Apskritai, šampūnas per kelis kartus gerai išplauna plaukučius, suteikia jiems purumo ir lengvumo, tačiau su juo būtina naudoti kondicionierių arba kaukę, jei norima išvengti itin stipraus vėlimosi. Vėlimasis net po kondicionuojamų priemonių yra, tačiau jis gerokai mažesnis. Deja, man su šiuo šampūnu susidraugauti nepavyko, mat niekaip nepavyko išgauti norimo sveikų, blizgių ir glotnių plaukų efekto. Priemonė jokiu būdu nėra prasta, tiesiog ji nėra skirta mano sausų, pažeistų, besipučiančių plaukų tipui.




Ačiū, kad skaitote,

Lai jūsų plaukai visuomet būna nuostabūs,
Gėlėta kosmetinė


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai