ESSENCE "Eye & Face" akių ir veido paletė (atspalvis "01 glow for it")

Manau jau laikas pakalbėti apie dekoratyvinę kosmetiką ir daugiafunkcinę paletę veidui ir akims iš Essence. Prieš kelis metus man labai nepatiko daugiaufunkcinės paletės ir aš tokių visuomet vengdavau dėl elementarios priežasties - kiek realiai tos paletės produktų naudojame? Tikrai ne visus ir dažniausiai renkamės vieną ar du, kurie mums patinka, o kiti guli užmiršti... Tačiau pastaruoju metu tokios paletės man ima vis labiau ir labiau patikti. Man daug lengviau į kosmetikos krepšelį įsimesti daugiafunkcinę paletę, ypatingai vasaros metu, kai bene nuolat keliauju.

Tad šiam kartui noriu šiek tiek daugiau pakalbėti apie Essence pavasario - vasaros naujovę: paletę su hailaiteriu, skaistalais ir akių šešėliais bei tarpusavyje derančiais atspalviais.

Nesužinosi, kas tau padės pasiekti tikslą, kol nepraplėsi horizonto. 
Paieškok, kas tave įkvėptų...



Produktas: ESSENCE "Eye & Face" akių ir veido paletė (atspalvis "01 glow for it")
Gamintojas: "Cosnova". Pagaminta Italijoje
Paskirtis: dekoratyvinė - akių ir veido makiažui
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: natūraliai dailus skaistalų atspalvis
Labiausiai nepatiko: šešėlių blizgučiai stipriai byra
Tūris: 8 g
Kaina*:  4,49 EUR
Kur galima įsigyti: Drogas, Eurokos
Įvertinimas: 2/5

Ką žada gamintojas: suderintų spalvų akių šešėliai, skaistalai ir šviesą atspindinti priemonė sujungs šias dvi paletes į visišką sensaciją akims ir veidui.

Galimi atspalvių pasirinkimai:
- "01 glow for it"
- "02 rise & shine"


Paletės pakuotė gana paprasta, skaidraus plastiko, itin paprasto dizaino ir ne paties tvirčiausio dangtelio uždarymo. Esu mačiusi krūvą nusiskundimų dėl Essence palečių, tačiau jau ne vienus metus naudoju kompanijos kosmetiką ir man niekad nenulūžo joks dangtelis, niekas nenuskilo. Aišku, dizainas, užrašai, pats plastikas stipriai pasitrina, tačiau bent man pakuotė sugeba laikyti visai normaliai.

Kitoje pakuotės pusėje randame trumpą gidą, galbūt greičiau informaciją ar kelis sakinius su užuominomis, kur kurią spalvą naudoti. Pradedančiosioms tai puiki informacija, tačiau pastaruoju metu man kosmetikos priemonės nebeturi ribų ar aiškių rėmų: skaistalus galima naudoti kaip šešėlius, šešėlius kaip bronzatą ar hailaiterį... Kodėl nebandyti ir neeksperimentuoti - dažnai tie kiti panaudojimo būdai puikiai veikia.

Kadangi paletėje yra 8 gr produkto, tai skaistalai ir hailaiteris yra po 2 g, o kiekvieno šešėlio po 1 g.

Kvapas. Būdingas pudriniams produktams. Nieko konkretaus - mica kvapas, kuris jaučiasi tik uostant iš pakuotės.

Konsistencija. Visi paletėje esantys produktai minkštos, itin švelnios konsistencijos, todėl taip, visi produktai nemenkai byra, nors ne itin stipriai. Visų produktų byrėjimą lyginu su vienais skaistalais, kurie biro itin stipriai, todėl palyginus su jais, byra vidutiniškai. Paletėje matome tris blizgius šešėlius, vieną matinį. Spindintį hailaiterį ir beveik matinius skaistalus.
Iš tiesų visų produktų minkštumas šiek tiek skiriasi, skiriasi ir koks jų santykis tarp pudriškumo ir drėgnumo. Pavyzdžiui, sausiausia atrodo ruda šešėlių spalva, o minkščiausias ir drėgniausias - hailaiteris.


Sudėtis: 
I: TALC, MICA, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, SILICA, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, NYLON-12, POLYPROPYLENE, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, ZINC STEARATE, CAPRYLIC/ CAPRIC TRIGLYCERIDE, POLYETHYLENE, DIISOSTEARYL MALATE, TOCOPHEROL, STEARYL DIMETHICONE, CAPRYLYL GLYCOL, OCTADECENE, PTFE, TIN OXIDE, HEXYLENE GLYCOL, DISODIUM EDTA, TRIOLEIN, CETYL PEG/ PPG-10/1 DIMETHICONE, HEXYL LAURATE, POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE, MALTODEXTRIN, LECITHIN, ASCORBYL PALMITATE, CITRIC ACID, DEHYDROACETIC ACID, PHENOXYETHANOL, CI 75470 (CARMINE), CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77492 (IRON OXIDES), CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

II: MICA, TALC, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, NYLON-12, POLYPROPYLENE, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, ZINC STEARATE, CAPRYLIC/ CAPRIC TRIGLYCERIDE, POLYETHYLENE, DIISOSTEARYL MALATE, TOCOPHEROL, STEARYL DIMETHICONE, CAPRYLYL GLYCOL, OCTADECENE, MALTODEXTRIN, PTFE, HEXYLENE GLYCOL, DISODIUM EDTA, TRIOLEIN, CETYL PEG/ PPG-10/1 DIMETHICONE, HEXYL LAURATE, POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE, LECITHIN, ASCORBYL PALMITATE, CITRIC ACID, DEHYDROACETIC ACID, PHENOXYETHANOL, CI 75470 (CARMINE), CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77492 (IRON OXIDES), CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

III: TALC, MICA, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, NYLON-12, POLYPROPYLENE, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, ZINC STEARATE, CAPRYLIC/ CAPRIC TRIGLYCERIDE, POLYETHYLENE, DIISOSTEARYL MALATE, TOCOPHEROL, STEARYL DIMETHICONE, CAPRYLYL GLYCOL, OCTADECENE, PTFE, HEXYLENE GLYCOL, DISODIUM EDTA, TRIOLEIN, TIN OXIDE, MALTODEXTRIN, CETYL PEG/ PPG-10/1 DIMETHICONE, HEXYL LAURATE, POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE, LECITHIN, ASCORBYL PALMITATE, CITRIC ACID, DEHYDROACETIC ACID, PHENOXYETHANOL, CI 75470 (CARMINE), CI 77007 (ULTRAMARINES), CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

IV: TALC, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, BORON NITRIDE, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, NYLON-12, POLYPROPYLENE, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, ZINC STEARATE, CAPRYLIC/ CAPRIC TRIGLYCERIDE, POLYETHYLENE, DIISOSTEARYL MALATE, TOCOPHEROL, STEARYL DIMETHICONE, CAPRYLYL GLYCOL, OCTADECENE, PTFE, HEXYLENE GLYCOL, DISODIUM EDTA, TRIOLEIN, CETYL PEG/ PPG-10/1 DIMETHICONE, HEXYL LAURATE, POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE, LECITHIN, MALTODEXTRIN, ASCORBYL PALMITATE, CITRIC ACID, DEHYDROACETIC ACID, PHENOXYETHANOL, CI 75470 (CARMINE), CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77492 (IRON OXIDES), CI 77499 (IRON OXIDES).

V: TALC, MICA, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, NYLON-12, POLYPROPYLENE, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, ZINC STEARATE, CAPRYLIC/ CAPRIC TRIGLYCERIDE, POLYETHYLENE, DIISOSTEARYL MALATE, TOCOPHEROL, STEARYL DIMETHICONE, CAPRYLYL GLYCOL, OCTADECENE, PTFE, TIN OXIDE, HEXYLENE GLYCOL, DISODIUM EDTA, TRIOLEIN, CETYL PEG/ PPG-10/1 DIMETHICONE, HEXYL LAURATE, POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE, LECITHIN, ASCORBYL PALMITATE, CITRIC ACID, DEHYDROACETIC ACID, PHENOXYETHANOL, CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77492 (IRON OXIDES), CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

VI: TALC, MICA, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, NYLON-12, POLYPROPYLENE, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE, ZINC STEARATE, CAPRYLIC/ CAPRIC TRIGLYCERIDE, POLYETHYLENE, DIISOSTEARYL MALATE, TOCOPHEROL, STEARYL DIMETHICONE, CAPRYLYL GLYCOL, OCTADECENE, PTFE, HEXYLENE GLYCOL, DISODIUM EDTA, TRIOLEIN, CETYL PEG/ PPG-10/1 DIMETHICONE, HEXYL LAURATE, TIN OXIDE, POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE, LECITHIN, ASCORBYL PALMITATE, CITRIC ACID, DEHYDROACETIC ACID, PHENOXYETHANOL, CI 15850 (RED 7 LAKE), CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77492 (IRON OXIDES), CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).


Poveikis. Galbūt pradėim nuo to, jog man šitoje paletėje labiausiai patinka skaistalai. Jie rožinio atspalvio su trupučiu persikinės ir nors neturi matomų spindinčių dalelių, tačiau turi šiokį tokį spindesį. Manau, kad spindinčios dalelės buvo stipriai susmulkintos, nes skaistalai suteikia veidui itin sveiką, gražiai atrodantį spindesį. Ir dėl spalvos ir dėl to spindėjimo skruostai įgauna sveiką išvaizdą (vidurinėje nuotraukoje žemiau - tik skaistalai, be hailaiterių ir bronzatų), veidas atrodo gyviau, o jo formulė sukurta tobulai - neparyškina jokių odos netobulumų, greičiau juos užmaskuoja.

Pati spalva geros pigmentacijos, tačiau nėra itin ryškaus atspalvio, itin minkšta ir dengiant tikrai byra, ir nemažai, tačiau bene mažiausiai iš visos paletės produktų. Išlieka apie 4-6 valandas be makiažo fiksatoriaus. Normaliai. Man šita, skaistalų dalis visoje paletėje yra pati geriausia. Tuo pakalbėsim apie kitus produktus ir suprasite kodėl taip sakau.

Hailaiteris ir skaistalai

Hailaiteris arba šviesinanti pudra paletėje užima tiek pat vietos, kaip ir skaistalai. Va čia ir prasideda visos paletės problemos: man nepaprastai patinka šampaninio spindesio, itin minkšta priemonė ir tai, kaip ji atrodo ant odos. Nuo skirtingo apšvietimo šviesinanti pudra gali atrodyti šiek tiek kitaip. Tačiau labiausiai paperka faktas, kaip lengva su ja dirbti: odai galima suteikti ir vos matomą spindesį ir dedant bei sluoksniuojant priemonė - intensyvumo.

Kokie hailaiterio trūkumai? Pirmiausia tai jis išryškina kiekviena odos raukšlelę, kiekvieną spuogelį, kiekvieną netobulumą... O ar kas nors turi tobulai gražią ir lygią odą? Ir išlieka man trumpokai. Paprastai hailaiterius mėgstu padengti kartą dienoje ir tikrai nesinori jų atnaujinti kelis kartus. Tačiau, galbūt tik tačiau, šiai priemonei galiu padaryti išimtį?

Akių šešėliai (ant veido matosi ir hailaiteris ir skaistalai iš šios paletės)

Akių šešėliai šitoje paletėje yra prasčiausias aspektas, ir aš visiškai rimtai. Pradžioje man labiausiai patiko blizgūs auksinis ir rožinis atspalviai, tačiau daugiau panaudojusi, geriausią kokybę randu pilkame paletės atspalvyje. O tamsiai ruda - na, ji tikrai nepasižymi gera pigmentacija ir dengia visiškai netolygiai - atrodo iš paletės paimame, o ant odos dengiasi sunkiai. Tačiau nesakau, kad su šešėliais neįmanoma dirbti, tikrai įmanoma, tik reikės įdėti daugiau pastangų jų dengime.

Ir kai jau atrodo, kad tobulai minkštos konsistencijos, šešėlius padengėme ir pasidažėme, iškeliaujam su makiažu į miestą ir... o siaubas, po kažkur poros valandų šešėliuose esantys blizgučiai nusėda ant odos po akimis - visur pilna sunkiai nusiimančių blizgių dalelių. Ir taip kas kartą, kai panaudoju blizgias šios paletės spalvas - nepadeda net mano akių šešėlių pagrindas, kuris šiaip jau turėtų išaikyti priemonę vietoje. Na, techniškai išlaiko - šešėliai tai tebėra, nubyra tik blizgios dalelės. Ar galima pasitikėti tokiais šešėliais?

Galiausiai, daugiau mažiau aptarus produktus, parodžius rezultatus, man tik norisi konstatuoti, kad deja, bet šį kartą paletė tikrai nėra tas produktas, kurio verta ieškoti ar labai atkreipti dėmesį. Taip, man patinka skaistalai, bet ar dėl jų verta pirkti visą paletę? Aš taip nemanau. Galbūt kartais išsitrauksiu ją būtent dėl skaistalų, bet tikrai ne dėl akių šešėlių.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

PR-Sample

Komentarai