RED SEAL baking soda balinanti dantų pasta su soda

Na ir dar vieną šiandien, apie dantų pastą. Mano vyras norėjo kažkokios labai stiprios ir intensyviai balinančios, tad mūsų stomatologė dovanojo jam dantų pastą su soda. Tiesą sakant aš puikiai žinau sodos poveikį, tad kiek prisibijojau, o va maniškis pastą pasitiko su dideliu entuziazmu, tad šiandien mūsų įspūdžiai apie nematytą ir negirdėtą Red Seal Backing Soda dantų pastą.

"Visuomet ateina momentas, kai turite veikti, neatsižvelgdami į baimes, ir šokti į nežinomybę."
H. Robbins



Produktas: RED SEAL baking soda balinanti dantų pasta su soda
Gamintojas: "Red Seal". Pagaminta N.Zelandija
Paskirtis: balinti dantis, šalina dėmes, išvalyti dantis, suteikti gaivos ir švaros
Tinkamas tipas: suaugusiems
Labiausiai patiko: efektyviai valo
Labiausiai nepatiko: sukelia dantenų kraujavimą
Tūris: 100 g
Kaina: 7,97 Eur - 12,00 Eur
Kur galima įsigyti: Ecosmile, Dsmile

Ką žada gamintojas: Soda suyra į mažesnes daleles, kurios prasiskverbia į danties emalio įtrūkimus. Pašalina maisto likučius bei įsisenėjusias dėmes, padeda neutralizuoti rūgštis burnoje. Stiprus mėtų skonis gaiviam burnos kvapui. Sudėtyje yra kalcio karbonato, kuris poliruoja dantis ir padaro juos baltesnius.

Nauda:
- Sudėtyje neturi fluoro. Yra prieštaringų įrodymų apie fluoro naudą. Nuo fluoro pertekliaus gali atsirasti kreidos baltumo dėmės, suteikiančios dantims netolygią spalvą. Red Seal gali pasiūlyti platų pasirinkimą befluorių dantų pastų pagal jūsų poreikius.
- Pastoje esanti soda suteikia švaros ir gaivumo pojūtį.
- Švelniai ir kokybiškai šalina dantų paviršiaus dėmes.
- Natūralus antibakterinis poveikis.
- Padeda nesusidaryti dantų apnašoms bei kariesui.

Sudėtyje yra natūralių žolelių ekstraktų bei aliejų.
Be dirbtinių dažiklių, kvapiųjų medžiagų ar konservantų. Be parabenų. Tinkama visai šeimai.
Stiprus mėtų skonis.
Sudėtyje nėra triklozano, peroksido, kalio nitrato ar stroncio chlorido.

Sudėtis: Water, Sodium Bicarbonate, Calcium Carbonate, Sorbitol, Glycerin, Sodium Lauryl Sulfate, Cellulose Gum, Hydrated Silica, Mentha Piperita Oil, Mentha Eucalyptus Citriodora Oil, Illicium Verum Fruit/ Seed Oil, Sodium Saccharin, Totarol

99,75% natūralios kilmės
be flourido
be dirbtinių spalvų, skonių, be konservantų, be parabenų
netestuota su gyvūnais
tinka veganams


Mano nuomonė. Visur labai aiškiai buvo pabrėžta, kad dantų pastos pagrindą sudaro soda. Pamenate tuos pirmuosius baltų dantų hakus, kai naudojome citrinos sultis ir sodą baltesniems dantims? Gaudavosi iš tikro baltesni, bet... labai jautrindavo burnos ertmę, o pavalius dažniau dantenos imdavo kraujuoti. Bet soda iš ties veikdavo! Sakyčiau, kad su šia pasta yra labai panašiai - valantis dantis soda tikrai aiškiai jaučiasi, jei dar pradžioje jaučiasi šiek tiek mėtos, šiek tiek eukalipto kvapas/ skonis, tai baigiantis valytis pasta tampa to nemalonaus sodos kvapo, kuris mano uoslei kažkodėl smirda šlapiu šuns kailiu. Tiesiog tokia asociacija ir tiek... 

Dantų pasta valo maloniai, tačiau jaučiasi, kad stiprokai ir agresyviai, užtat dantims suteikia džeržgentį švaros pojūtį ir po kelių naudojimo kartų iš ties baltesnius dantukus. Turiu pastebėti, kad po kiekvieno valymo jaučiu sausumą burnoje ir man visuomet pritrūksta daugiau gaivos, tos geros mėtinės gaivos, bet švaros pojūtis yra.

Bėda ta, kad aš nemanau, jog soda yra saugus produktas dantims, tikrai ne tuomet, kai ji sudaro dantų pastos pagrindą. Soda griaužia viršutinius sluoksnius, tad iš esmės pažeidžia dantis ir sujautrina dantis. Va vyras, nepagalvojęs ką daro ar tai neišgirdęs mano perspėjimų dėl pastos, ja pasivalė ryte ir vakare, apie porą savaičių, kol pasiskundė, kad labai kraujuoja dantenos. Tai ir taip aišku, kad nuo tokios pastos kraujuos, jos nuolat naudoti negalima - kur ten, aš valausi tik 1-2 kartus savaitėje ryte, bet jokiais būdais ne dažniau. Ir nors pasta efektyvi norint balinti dantų emalį, tačiau šitas būdas nėra saugus ilgalaikei dantų sveikatai. 




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai