BOTANIKA "Meilės magija" eterinių aliejų rinkinys

Vieną eterinių aliejų rinkinį iš Botanika kompanijos aš jau esu bandžiusi ir aprašiusi (ČIA), tačiau norisi trumpai pakalbėti ir apie antrąjį, kadangi jie iš esmės skiriasi eterinių aliejų kvapais, kuriuos gauname dėžutėje. Ir jei tikėti pavadinimu - anas mums nešė sėkmę, o šitas, turėtų meilę.

"Žmogaus išsiauklėjimo testas yra tai, kaip jis elgiasi kivirčo metu."
B. Šo 


Produktas: BOTANIKA "Meilės magija" eterinių aliejų rinkinys
Gamintojas: OOO "Botnica". Pagaminta Maskva, Rusija
Paskirtis: aromaterapijai, odai, plaukams, savijautai gerinti
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: rinkinukas daugiafunkcionalumas
Labiausiai nepatiko: ne visi rinkinio aromatai patiko mano uoslei
Tūris: 6 x 1,5 ml
Kaina*: 5,29 EUR
Kur galima įsigyti: Elevita 
Įvertinimas: 3,5/5

Ką žada gamintojas: Rinkinį sudaro petitgreino, ylang-ylang, bergamotės, neroli, pačiulės, Damasko rožės eteriniai aliejai. Rinkinio aromatai suteiks Jums pasitikėjimo savimi, pagerins nuotaiką, pašalins neigiamus depresijos pojūčius. 

BERGAMOTĖ (citrus bergamia Risso): Mažina uždegiminius procesus ir odos sudirgimą. Efektyvi priemonė gydant pūslelinę, pleiskanas. Pasižymi stiprinančiu poveikiu, tinka nagams ir riebių plaukų priežiūrai.
YLANG-YLANG (cananga odorata): tinka jautrios odos priežiūrai, jaunina, išlygina, drėkina ir glotnina odą. Stiprina plaukus, saugo nuo lūžinėjimo. Išlaiko įdegį, pašalina sudirgimą po saulės vonių. Pašalina emocinį sudirgimą, įtampos pojūčius, stimuliuoja kūrybiškumą.
NEROLI (citrus aurantium var. amara): teigiamai veikia visų tipų odą: jaunina brandžią odą, atgaivina sausą ir papilkėjusią odą, tinka kasdienei mišrios odos priežiūrai. Stiprina plaukus ir didna jų eslastingumą. Efektyvi priemonė aromaterapijoje gydant neurozę ir aritmiją. Pasižymi antiseptinėmis, tonizuojančiomis savybėmis.
PAČIULĖ (pogostemon cablin): tinka visų tipų odai. Puiki priemonė kovoje su inkštirais, mažina uždegimus, skatina odos žaiždelių, randų gijimą. Stiprina, teikia elastingumo ir žvilgesio plaukams, pašalina pleiskanas, mažina riebalavimosi lygį. Puiki kojų dezodoruojanti priemonė. Teikia optimizmo ir geros nuotaikos pojūčius.
PETITGREINAS (citrus begaradia): teikia gaivinantį, antiseptinį ir antivirusinį poveikį. Stimuliuoja nuvargusią ir brandžią odą. Saugo nuo plaukų slinkimo ir plikimo. Kaip čempionų talismanas saugo nuo nesėkmių.
DAMASKO ROŽĖ (rosa damascena): stipri regeneracinė priemonė, tinka naudoti visų tipų odai. Didina odos elastingumą, stangrina. Mažina randų pėdsakus. pašalina patinimą ir tamsius ratilus po akimis. Normalizuoja miegą. Malšina alergines reakcijas. Pašalina nuovargio pojūčius, teikia energijos. Pasižymi stipriomis antiseptinėmis savybėmis, stiprina kraujagyslių sieneles.

NAUDOJIMAS:
1. Kosmetinių priemonių praturtinimas: nurodytą aliejaus kiekį įlašinti į 10-15 ml pasirinkto pagrindo (kremo, toniko, gelio, šampūno ir kt) santykiu 1:1.
BERGAMOTĖ 1-5 lašai
YLANG-YLANG 5 lašai
NEROLI 3-4 lašai
PAČIULĖS 5-7 lašai
PETITGREINAS 7 lašai
DAMASKO ROŽĖ 5 lašai

2. Masažas: eterinį aliejų sumaišyti su 1-2 šaukštais bet kokio augalinio aliejaus (jojobos, persikų, vynuogių kauliukų ir kt.) arba su pasirinkti kremu.
BERGAMOTĖ 3-7 lašai
YLANG-YLANG 5 lašai
NEROLI 5-7 lašai
PAČIULĖS 6-8 lašai
PETITGREINAS 5-7 lašai
DAMASKO ROŽĖ 2-3 lašai

3. Vonia: į pripildytą vandens vonią (37-38ºC) įlašinkite eterinį aliejų, sumaišytą su 1 šaukštu emulgatoriaus (pieno, medus, jūros druskos). Procedūros trukmė 10-20 min.
BERGAMOTĖ 5-8 lašai
NEROLI 5-6 lašai
PAČIULĖS 4-6 lašai
PETITGREINAS 10 lašai
DAMASKO ROŽĖ 5-7 lašai

4. Kompresas: nurodytą kiekį aliejaus sumaišykite su 1 stikline vandens.
BERGAMOTĖ 10-12 lašai
PAČIULĖS 3-4 lašai
PETITGREINAS 3-4 lašai

5. Inchaliacijos: KARŠTOS: eterinį aliejų įlašinkite į indą su karštu vandeniu, užsidenkite rankšluosčiu ir kvėpuokite garais apie 3-5 min. Dėmesio - tuo metu užmerkite akis. ŠALTOS: eterinį aliejų sulašinkite ant servetėlės ir kvėpuokite apie 5-7 min.
BERGAMOTĖ 2-3 lašai


6. Patalpų aromatizacija: nurodytą eterinio aliejaus kiekį įlašinkite į aroma-lempą, pripildytą vandens, uždekite žvakelę. Aromatas pasklis po patalpas. Jeigu neturite specialios lempos, aliejų užlašinkite ant servetėlės ar į indelį su karštu vandeniu, patalpinkite ant šildytuvo. Procedūros trukmė 15-30 min.
BERGAMOTĖ 5-6 lašai
YLANG-YLANG 3-5 lašai
NEROLI 4-6 lašai
PAČIULĖS 3-5 lašai
PETITGREINAS 4-6 lašai
DAMASKO ROŽĖ 4-6 lašai

7. Skalavimas: nurodytą aliejaus kiekį sumaišykite su 1 stikline šalto virinto vandens.
DAMASKO ROŽĖ 2-3 lašai

8. Sauna: eterinį aliejų įlašinkite į indą su karštu vandeniu, pastatykite ant viršutinio gulto, galite apšlakstyti sienas.
YLANG-YLANG 5 lašai

Sudėtis: 100% natūralūs eteriniai aliejai


Mano nuomonė. Eterinių aliejų rinkinys atkeliauja kartoninėje dėžutėje, kuri deja, neatrodo labai kokybiškai ar labai kruopščiai pagaminta. Popierius atrodo pigus, popieriaus dažai pigūs, todėl ilgiau tiek pakuote koncentruotis nenori. Viduje randame dailiai sudėtus 6 skirtingų kvapų eterinius aliejus. Lyginant su prieš tai turėtu, sutampa tik vienas, pačiulės kvapas.

Kalbant apie palyginimus ir potyrius su praeitu rinkiniu - visgi aš įpratau lašinti priemones iš buteliukų, tačiau ne visuomet man pavyksta tiksliai sudozuoti priemonę lašais. Dažnai netekusi kantrybės laukti, kol iškris lašas, papurtau stiklinį buteliuką ir vietoj lašo turiu bent porą. Tad tokių buteliukų sistema tikrai nėra tobula, tačiau naudoti galima.

Eteriniai aliejai man labiausiai patinka aromaterapijai bei vonioms. Aš mėgstu į garintuvą įlašinti šiek tiek aliejuko ir paskleisti garų ir eterinių aliejų kvapą namuose (tik reikia nepamiršti, kad citrusinių kvapų į garintuvą pilti negalima, bent jau mano garintuvą, tačiau jie puikiai tinka tradicinėms aromatinėms lempoms). Ne rečiau aliejukus naudoju ir savo vonioms, tiesiog pilu putojančios priemonės ir šiek tiek eterinio aliejaus, stengdamasi dozuoti priemonę tiek, kiek įmanoma tiksliau - juk nesinori pažeisti ar sudirginti odos per dideliu priemonės kiekiu. 

Prie naudojimo būdų surašiau visus, kuriuos gamintojas siūlo naudoti. Tačiau veidui aš niekad nenaudoju eterinių aliejų - tam reikia tiksliai žinoti ne tik lašelių kiekį, bet ir kremo santykį. Na ir kas, kad gamintojas nurodo maišyti 1:1,  tačiau aš bijau rizikuoti savo veido oda - ji ir taip linkusi greitai sudirgti, todėl geriau aš naudosiu ten, kur žinau, kad nieko blogo nenutiks.


Naudodama šį rinkinį, aš suvokiu, kad tikrai ne visi kvapai man patinka: neroli, petitgreino bei pačiulės kvapus man užuosti sunku, man jie nelabai patinka, yra pernelyg sunkūs ir nelabai man malonūs. Bergamotė per viduriuką, visai nieko. O likę - ylang-ylang bei Damasko rožės aromatai man malonūs ir labai patinka. Tad pusę rinkinuko mano uoslės netenkina, beje, kaip ir mano vyro, tad palyginus - pusę produkto aš negaliu naudoti dėl nemalonaus kvapo... Ir lygiant su praeitu - patikusių kvapų čia gerokai mažiau. 

Tačiau į tokius rinkinius aš žiūriu kaip į galimybę artimiau susipažinti su keliais skirtingais eteriniais aliejais, jų kvapais bei panaudojimo galimybėmis. Na realiai, kiek ten to kvapo panaudosi? 1-5 kartams buteliukas? Ne, tokie rinkinukai man atrodo naudingi aromaterapijos pradžiamoksliui, pažinčiai su įdomiais kvapais ir naujiems uoslės potyriams.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai