SAMBA SUN Turbo Activator įdegį skatinanti priemonė su kakavos sviestu, vitaminu E ir alantoinu

Apie saulės kosmetiką tikriausiai logiškiausia būtų pradėti kalbėti vasaros pradžioje? Tačiau mano tinklaraštis ne komercinės paskirties objektas ir aš nesiekiu kuo greičiau jums kažką parodyti, kad būtinai bėgtumėte pirkti - geriau normaliai išbandžiusi apie vieną ar kitą produktą papasakosiu sezono eigoje, nei bandysiu kažką priburti dar net nespėjus panaudoti ar išbandžiusi ne taip, kaip tie produktai turėtų būti naudojami. 

Būtent dėl to saulės kosmetikai skirti įrašai pradės atsirasti tik dabar, jau spėjus išbandyti įvairiomis sąlygomis, įsitikinus poveikiu ir rezultatais. Šiemet tos saulės kosmetikos kiek daugiau nei praeitais metais, ji įvairesnė: kremas vaikui, kremas nuo saulės, kremas po saulės, kremas skatinantis įdegį, purškiklis po deginimosi, apsauginis veido kremas... kiek tik nori. Tiesą sakant nesu tikra, kad tikrai spėsiu apie viską papasakoti, tad pradedu nuo tikriausiai įdomiausio man - įdegimą skatinančio losjono.

"Laimingas tas, kuris mano esąs laimingas."
H. Fyldingas


Produktas: SAMBA SUN Turbo Activator įdegį skatinanti priemonė su kakavos sviestu, vitaminu E ir alantoinu
Gamintojas: "Delia Cosmetics" Sp.z.o.o. Pagaminta Lenkijoje
Paskirtis: skatinti odos įdegį
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: iš tiesų spartina įdegimo procesą
Labiausiai nepatiko: sudėtyje nemažai pavojingų ir nesaugių ingredientų
Tūris: 150 ml
Kaina*: 2,99 EUR
Kur galima įsigyti: Eurovaistinėje, Eurokos
Įvertinimas: 3,5/5

Ką žada gamintojas: Padeda pasiekti tolygų, nepriekaištingą įdegį. Sudėtis papildyta kakavos sviestu, kuris užtikrina gundantį šokoladinį odos atspalvį. Vitaminas E drėkina odą, padeda apsaugoti nuo ankstyvo senėjimo. Alantoinas minkština ir švelnina odą.
Naudojimas: Tolygiai tepkite odą prieš deginimąsi saulėje. Pakartotinai tepkite deginimosi metu, suprakaitavus, paplaukiojus arba nusišluosčius rankšluosčiu. Po naudojimo gerai nuplaukite rankas. Priemonė neteikia apsaugos nuo saulės poveikio. Saulėje nebūkite labai ilgai, net jeigu ir naudojate nuo saulės poveikio apsaugantį produktą. 


Samba Sun kompanija man visiškai negirdėta ir kainų kategorijoje ne tai kad patraukli, tačiau įtartinai pigi. Ar gali saulės kosmetika kainuoti vos kelis eurus? Iš tiesų pakuotė lietuviškais ir angliškais užrašais, su lietuvišku barkodu, tad imi žmogau ir suabejoji - ar kartais tai ne lietuviška kosmetika? Bet tik atidžiau patyrinėjus etiketes galima rasti, kad Samba Sun linija gaminama "Delia" kompanijos, kurios produktais šiaip jau nesu sužavėta. Tačiau be išankstinių nusistatymų, bandau.
Pradėjau kalbėti apie pakuotę, bet nieko konkretaus dar nepasakiau... Pakuotė geltono plastiko su tamsiai mėlynu dangteliu. Tiesą sakant man visas vaizdas pigus: plastikas minkštas, dangtelis nors ir tvirtas, bet atrodo pigus, dizainui nebuvo skirta jokio rimtesnio dėmesio... Tačiau čia skubu dar kart sau priminti, kad gamintojas siūlo iš tiesų pigią saulės kosmetiką, tad nukreipusi mintis tikiuosi, kad buvo akcentuojama produkto, o ne pakuotės kokybė.

Kvapas. Kaip ir visų saulės kosmetikos produktų, taip ir šios kvapas nelabai malonus, specifinis. Aš esu naudojusi Kolastyna įdegį skatinančią priemonę (kurios Lietuvoje jau keli metai nerandu, bet visad labai mylėjau), tad jei teko ją naudoti, kvapas visiškai toks pat, kaip ir šio losjono - keistokas, specifinis, ilgokai išliekantis.

Konsistencija. Gelsvos spalvos priemonė kreminė, losjono konsistencijos.


Sudėtis: Aqua, C12-15 Alkyl Benzoate, Glycerin, Caprylic/ Capric Triglyceride, Butyrospermum Parkii Butter, Dibutyl Adipate, Glyceryl Stearate, Glyceryl Stearate Citrate, Stearic Acid, Methylparaben, Propylparaben, DMDM Hydantoin, Phenoxyethanol, Theobroma Cacao Seed Butter, Xanthan Gum, Carbomer, Triethanolamine, Beta-Carotene, Disodium EDTA, Allantoin, Tocopheryl Acetate, Parfum, BHT.


Poveikis. Jei esi baltaodė ir sunkiai įdegi, tikriausiai mes dalinamės panašiu sunkumu vasarą nors truputį įdegti. Tikriausiai ir tau tenka nuolat girdėti aplinkinių replikas apie "baltus sūrius", "nuneš varnos", "išeik į lauką", "ar sergi", kai visi aplink vos ne juodai šokoladiniai, o tu vis dar balta kaip sūris? Ilgus metus naudojau Kolastyna įdegį skatinantį losjoną, tačiau jau kuris laikas man jo nepavyksta rasti nusipirkti. Kelis metus iš eilės bandžiau džiaugtis savo balta oda, tačiau šią vasarą panorau kažką vėl rimčiau daryti, kad kiek anksčiau, nei vasaros pabaigoje turėčiau truputį rudesnę odą. Būtent tokiu tikslu mano namuose atsirado šis losjonas. 

Apie priemonės naudojimą daug pasakoti čia tikriausiai nereikia? Ištepam, leidžiam susigerti ir deginamės. Tik reiktų nepamiršti, kad nusimaudžius, suprakaitavus ar nušluosčius odą, reikia būtinai pakartotinai juo išsistepti. Būtent to dažno tepliojimo aš asmeniškai labai nemėgstu. Gulint prie ežero viskas daugmaž paprasta, o va prie jūros... ant kūno prilimpa daugybę smiltelių, o jei dar jūros vanduo ledinis, kad normaliai viską nusiplauti... Su tokiomis problemomis susiduriu vasaros pradžioje, kol Baltijos vanduo dar pakankamai šaltas, o va liepą tokių problemų jau nebebūna.

Dar svarbu nepamiršti, kad priemonė visiškai neturi apsaugos nuo saulės faktoriaus. Na, konkrečiai ši, nes visai nesenai matyti analogišką Nivea priemonę su trupučiu SPF. Šiuo atveju reiktų nepadauginti buvimo saulėje, o esant reikalui, vietoj pakartotinio losjono dengimo rinktis priemonę su SPF faktoriumi.

Einant prie priemonės poveikio - pirmą ir antrą kartą nepastebėjau didelio priemonės poveikio, na taip, vos vos įdegė, tačiau tikėjausi ryškesnio efekto. Su trečiuoju ir sekančiais bandymais pati nustebau, kaip lengvai įdegiau ir tikrai pajutau saulės poveikį. Regis pirmus porą kartų oda priėmė saulės spindulius, bet neparudo, o sekančius, jau galėjau normaliai įdegti. Šiai dienai mano įdegis jau matomas ir pati pastebiu, kad esu rudesnė, bet tikrai ne šokoladinė - tokia ir nesitikiu tapti. Tad taip, nors ir pigi, bet tikrai veikia, tiek kad ar tai yra geriausias variantas? Tikrai ne, man labiau patiko Kolastyna. Tačiau nors ir nesiruošiu ties šia priemone apsistoti ilgus metus, bet mielai naudosiu visą šią vasarą.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visuomet galima rasti gaminio akcijų ar nuolaidų. Taip pat neturiu galimybės palyginti visų priemonės pardavimo vietų.

Buvo aktualu? Turite minčių? Norite pasidalinti? Komentuokite!
Grįžtamasis ryšys aktualus blogo egzistavimui ir jo krypčiai bei nepaprastai svarbus man. Nebus jūsų - neliks ir blogo!

Komentarai