ELIZABETH ARDEN "Mediterranean" kvapusis vanduo moterims

Vasara įsibėgėja, ir nors nelepina orais, tačiau mano aromatai ir toliau keičiasi. Liepą paprastai renkuosi patį lengviausią, patį gaiviausią aromatą per visą metų laikotarpį. Akivaizdu, juk liepa visuomet būna karščiausias metų mėnuo, nors šios liepos pradžia prastoka. Jei tikėti senolių spėjimais, šiandien septyni broliai, o diena apsiniaukusi ir lyja, vadinasi ateinančias 7 dienas arba 7 savaites iš eilės lis... Ką gi, belieka palaukti ir pažiūrėti.

Šiai liepai labai sąmoningai pasirinkau Elizabeth Arden "Mediterranean" aromatą, kuris mano namuose gyvena jau kelis metus, tačiau kaip matote iš buteliuko, naudotas buvo vos kelis kartus! Elizabeth Arden aromatai regis daug kam asocijuojasi su brandesnėmis, vyresnėmis moterimis ir labiau klasikine nei modernia kvapo kompozicija. Kažkada ankstyvoje paauglystėje pasipurškusi tetos 'Green Tea' aromatu ilgai šveičiau riešus ir kaklą norėdama pašalinti seną, močiutės kvapą. Teko ir parduotuvėje ne kartą nugirsti jaunų merginų pokalbius, kad tuo kvapu kvepia jų baba, močiutė ar kaimynė, kad "Green Tea" yra seniena, smirda ir pan. Iš ties prieš dešimtmetį net mintis nekiltų bandyti bet kokį Elizabeth Arden aromatą, tačiau uoslė, poreikiai ir kvapo suvokimas su amžiumi labai keičiasi. Šiai dienai net nebenoriu pagalvoti apie mergaitiškus/ paaugliškus kvapus, tad kodėl neišbandžius babos puskės "Mediterranean" vardu, skambančios medienos, gėlių ir muskuso akordais.

"Širdis įpranta tikėti tuo, ką įpranta sakyti lūpos."
Š. Bodleras


Produktas: ELIZABETH ARDEN "Mediterranean" kvapusis vanduo moterims (EDP)
Gamintojas: "Elizabeth Arden Inc.". Pagaminta JAV
Tūris: 100 ml
Kaina*: 49,00 EUR
Kur galima įsigyti: pigu.lt, Senukai, varle.lt
Leidimo metai: 2007
Aromato kūrėjas: Claude Dir
Kvapo kategorija: medienos - gėlių - muskuso

Gamintojo aprašymas: Saulės spinduliai, giedras mėlynas dangus ir šiltas vandenyno brizas. Jausmingos gėlės ir kreminė mediena atspindi ošiančius Viduržiemio jūros vandenis. 


Viršutinė nata: Sicilijos mandarinai, slyvos, persikai
Širdies nata: magnolijos, orchidėjos, visterijos
Apatinė nata: santalai, gintaras, muskusas.


Sudėtis: Alcohol Denat., Fragrance, Water, Butylphenyl Methylpropional, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Alcohol, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate, Citral, Citronellol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Limonene, Linalool.


Pakuotė. Aš jau kuris laikas nebeturiu kartoninės pakuotės ir tiesą sakant daugumos priemonių popierines pakuotes išmetu bene iš karto, kai įsigyju - tiesiog man tai atrodo visiškai nereikalingi namuose daiktai, užimantys vietą - man labiau patinka be jų. Tikriausiai kvepalų maniakės dabar nepritariamai purto galvas - žinau, kad aromatas geriau išsilaiko laikant kartoninėje dėžutėje, žinau kad kvepalų maniakės stengiasi išlaikyti kiekvieno buteliuko originalią, kuo geresnės kokybės pakuotę, - bet pastarasis aspektas man iš viso neaktualus, tikiu, kad daiktai skirti tarnauti žmogui, o ne atvirkščiai. Taigi kartoninė dėžutė su sidabrine apačia ir mėlynu spindinčiu pagrindu tiesiog spinduliavo jūrą, jos gelmę, banguojančius vandenis... Jei teisingai pamenu, sidabrinė apačia nuo šviesos blyksnio suspindėdavo vaivorykštės spalvomis, tad tikriausiai buvo holografinė, tačiau garantuoti tikrai negalėčiau.

Lygiai tokio pat ryškaus mėlio ir stiklinis buteliukas, vėlgi tikriausiai simbolizuojantis tą patį vandenį ir norintis sukurti gaivaus, vandens natų turinčio aromato kvapą. Mėlyno stiklo buteliukas ovalios, moteriškos aptakios formos, tačiau masyvus, didelis ir nešiotis tokį su savimi būtų tikra kančia. Ačiū atomaizerių kūrėjams už gyvenimo ir rankinės palengvinimą! Sidabrinis dangtelis sukuria sulankstyto metalo imitaciją. Tiesa, viduje jo yra "užrakinimo sistema" - skamba prašmatniai, tačiau iš tiesų vienoje dangtelio pusėje yra įranta, dėl kurios dangtelis gali būti uždaromas tik vienu kampu. Paprasta, tačiau nėra labai patogu ar reikalinga - užkemšant buteliuką sugaištu keliomis sekundėmis ilgiau nei įprastai, o jei skubu - mane ta įmantriai užvadinta sistema suerzina.


Kvapas. Pirmiausia tik pasipurškusi kokią sekundę užuodžiu citrusinius vaisius, tačiau jie labai labai labai greit išgaruoja užleisdami vietą sunkesnėms slyvomis, kurie beveik užgožia ir taip vos jaučiamus, kreminius persikų akordus. Šiame aromate dominuoja gėlių natos, iš kurių tikrai jaučiu orchidėjas ir magnolijas, tačiau nesu tikra, kas yra visterijos ir kokį kvapą jos turėtų skleisti. Galiausiai po kiek laiko vis dar skambant gėlių akordams galima jausti sunkesnes medienos ir muskuso natas su paslaptingu ambros aromatu.

Žinote ką? Pirkau šiuos kvepalus beveik aklai, pasižiūrėjusi į buteliuką tikėjausi kažko super gaivaus ir lengvo. Mėlynas buteliukas ir aromato pakuotė tiesiog rėkia visais įmanomais kanalais apie vandenį ir gaivą. Prie to įspūdžio ne ką menkiau prisideda ir gamintojo pažadai, kalbantys apie Viduržiemio jūros bangas, giedrą dangų ir vandenyno brizą... Pirkdamas aklai nori nenori tikiesi to vandens natų lengvumo, o perskaičius natas - ir citrusinio gaivumo, tačiau čia nėra nieko panašaus...  Manau gamintojas suklydo akcentuodamas vandenį, mėlyną spalvą ir reklaminį tekstą... Aromatas man aiškiai saldžiai gėlinis, kreminis, tačiau neturi lengvumo ir gaivumo. Ilgiau panaudojusi pajutau sunkumą. Ir čia nėra nieko citrusinio - kelios sekundės tikrai nesiskaito... Kvepia kažkuo panašiu į graikišką pavasarį kažkur netoli jūros, bet jūra, vanduo ir gaivumas tikrai neturėtų būti šio kvapo akcentai. Jei gamintojas būtų aromatą reklamavęs kaip gėlių - medienos - muskuso kvapą, akcentavęs ne jūrą, o kaimelius/ sodus/ miestelius prie tos jūros, pagaliau laukus ar giraites su lengvu vėjeliu, atnešamu nuo nematomos, bet jaučiamos jūros - būčiau patikėjusi. Tačiau dabar - tiesiog viskas atrodo ne taip kaip įsivaizdavau, o panaršiusi internete suprantu, kad dauguma susiduria su panašia nuomonė - Viduržiemio jūra čia visai netinka.  Užtat labai tinka C. Z. Jones, tapusi šio aromato veidu - sunkiai nusakomo amžiaus moteris, ne jauniklė, bet iki senos dar toli gražu, galbūt tiesiog brandi asmenybė, iš išorės gana šalta, rafinuota, šiek tiek klasikos; tačiau turinti mažą cinkelį, už kurio kabiniesi kapstydamas giliau nei matosi gana šaltoje išvaizdoje. Jausminga - ne šio kvapo apibūdinimas...


Mano nuomone, kvapas tinkamiausias:
     ☀ vasaros sezonui - geriausiai ant mano odos atsiskleidžia ne itin karštą, tačiau gana šiltą, vasaros dieną su lengvu vėjeliu;
     ☄ dienos metui.

Tai nėra tas itin stiprus aromatas, kurį jauti anksčiau, nei pamatai jo dėvėtoją, apskritai šis kvapas jaučiamas ne toliau, nei per ištiestą ranką, tad puikiai tiktų ir darbo atmosferoje, nors jei turite jautrų kvapams kolegą, tikriausiai derėtų atsiklausti jo nuomonės kvapo atžvilgiu (apskritai, turint tokį kolegą, antrą pusę ar giminaitį derėtų atsisakyti bet kokių aromatų bendraujant su tokiu žmogumi - turėjau tokią bendradarbę - dusinti ir erzinti kito žmogaus uoslę vargu ar turime teisę, ypač tokioje aplinkoje, kaip darbas, kur privalai būti ir negali uždaryti durų tada, kai suerzina kvapas). Na, o kalbant apie išlikimą, šiuo atveju labai pradžiuginti irgi negaliu, standartiškai, kaip ir dauguma EDP versijų aromatų, išlieka 3-6 valandas. Konkrečiai šis kvapas ant mano odos gyvena apie 4 val, po kurių būtinai norisi atnaujinti kvapą.


Aš manau kad šis kvapas tiesiog netinkamai pateiktas - jo idėja jūra, vanduo, bet vandens čia nėra, nėra citrusų kvapo. O kai perki aromatą ir tikiesi gaivaus, švaraus ir lengvo kvapo... tiesiog kažkas atrodo labai negerai ir tiek... Pats aromatas gali būti sunkiai prisijaukinamas jaunoms moterims - nerekomenduočiau jo niekam iki 25 metų - gana standartinė, klasikinė visuma slepia įdomias natas, sukurdama gėlių - medienos ir muskuso kategorijos kvapo darną. Deja, kvapas visiškai nedera su karštomis dienomis, joms paprasčiausiai per sunkus ir gali tapti net dusinančiai sunkus... Man asmeniškai tai visiškai priešingas tam, ko tikėjausi... jis kitoms, brandus, rimtas ir neturintis jokių staigmenų ar paslapties, tad kvėpinantis ilgesnį laiką gali pasidaryti paprasčiausiai nuobodus.

Aromatas panašus į:
- VICTORIA'S SECRET "Dream Angels Desire"
- TOMMY BAHAMA "Tommy Bahama Very Cool"
- BEVERLY HILLS "Ocean Dream Giorgio"




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visuomet galima rasti gaminio akcijų ar nuolaidų. Taip pat neturiu galimybės palyginti visų priemonės pardavimo vietų.

Buvo aktualu? Komentuokite! Jūsų komentaras - geriausias atlygis!

Komentarai