KENZO "Jungle L'Elephant" kvapnusis vanduo moterims

Taip, taip, žinau... turiu krūvą kvepalų, bet ankstyvą rudenį įsigijau dar vienus! Apie Kenzo Jungle L'Elephant aromatą galvojau nuo 2018 metų prieškalėdinio laikotarpio, kai Facebook paskyroje kvepalų žinovė, parfumerijos fanė ir labai informatyviais įrašais džiuginanti Rimantė, socialiniuose tinkluose (Minervos blogas). Parfumerinio advento kalendoriaus istorijos įsupo, sužavėjo ir užbūrė, nekantriai laukdavau sekančios dienos pasakojimo ir trumpo, tačiau labai informatyvaus bei įdomaus filmuko. Vienoje iš temų autorė pasakojo apie Kenzo Jungle kūrinius: jau iš rinkos pasitraukusį šiltų prieskonių kupiną Le Tigre bei pusbrolį grįžusį į rinką L'Elephant. Pastarojo pasakojimas, natos, atsiliepimai sužadino smalsumą, tad nutaikiusi progą keliavau uostyti, o po pirmo purkštelėjimo žinojau - noriu šitų kvepalų. Žiemai. Sprendimą priimti man prireikė bene pilnų metų, būtent dėl savo kvepalų gausos. Na nesu aš ten kažkokia ekspertė - pas kolekcionierius oho-ho kokios kolekcijos beveik neliečiamų, vertingų (visomis prasmėmis) ir įdomių aromatų. Na ir žinoma, mane vis stabdė mano nusiteikimas jau kuris laikas mažinti turimų, nenaudojamų ar ne itin reikalingų daiktų  kiekį. Tad kas kart jau pasiryžus nusipirkti stabdydavau save mintimis, kad turiu aromatų pakankamai ir man tikrai nereikia naujų. Visgi galiausiai uoslė nugalėjo ir "dramblys" apsigyveno Gėlėtos namuose. 

"Žmogaus gyvenimas be tragedijos negali būti gražus."
E. Hemingvėjus


Produktas: KENZO "Jungle L'Elephant" kvapnusis vanduo moterims (EDP)
Gamintojas: "LVMH Fragrance Brands-Kenzo Parfums". Pagaminta Prancūzijoje
Tūris: 100 ml (galima įsigyti 30, 50 ir 100 ml pakuotėse)
Kaina: 30 ml - 62,98 EUR; 50 ml - 89,00 EUR 
Kur galima įsigyti: Kristiana
Leidimo metai: 1996 m.
Aromato kūrėjas: Dominique Ropion
Kvapo kategorija: rytietiški - prieskonių

Gamintojo aprašymas: „Drambliai neša laimę“, – teigia KENZO kvepalų kūrėjas. Azijoje jie buvo laikomi dievais tūkstančius metų, todėl „Kenzo Jungle“ buteliuką puošia dekoratyvinis dramblys – savotiškas ilgaamžiškumo, taikos ir palankumo simbolis. Prabangiame aromate susipina švelnių ir gaivių prieskonių natos. Saldymedžiai, pačiuliai ir vanilė apgaubia jausmingomis glamonėmis. Aromatas priklauso rytietiškų prieskoninių kvapų grupei.

Mados dievo ironija: „Kenzo“ prekių ženklas, japoniško santūrumo simbolis, šiandien priklauso prabangos simboliui – koncernui LVMH („Louis Vuitton Moet Hennessy“). Tačiau į pirmą Kenzo Takados, pasaulyje garsaus kvepalų, odos priežiūros priemonių ir drabužių prekių ženklo kūrėjo, madų pristatymą Europoje atėjo vos pusšimtis svečių! K. Takada, ekscentriškas japonų dizaineris, atvyko į Paryžių aštuntajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Įkvėpimo semdamasis iš Rytų ir Vakarų, jis kūrė spalvingą, energijos kupiną ir originalią madą. Nuo 1988-ųjų, įkūrus „Kenzo Parfums“, „Kenzo“, pasitelkdamas kvapų pasaulį, perpasakoja įspūdingas istorijas. Tvisto kupina poezija, užburianti gamta, besišypsantis jausmingumas ir tikros emocijos įkvepia kiekvieną naują aromatą. Stebinančios ir provokuojančios šypsenos... Pasaulis yra gražus! Tokiu šūkiu „Kenzo“ vadovaujasi jau daugiau nei 20 metų ir tai perteikia savo kūryba.


Viršutinė nata: mandarinai, gvazdikėliai, kuminas
Širdies nata: kmynai, mangai, heliotropai, ylang-ylang, saldymedis, gardenija, kardamonas
Apatinė nata: gintaras, pačiuliai, vanilė


Sudėtis: Alcohol, Parfum, Aqua, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Coumarin, Linalool, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Eugenol, Limonene, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Butylene Glycol Dicaprylate/ Dicaprate, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate, BHT, Isoeugenol, Farnesol, Geraniol, Benzyl Alcohol, Citral, Tocopherol, CI 14700 (Red 4), CI 19140 (Yellow 5), CI 42090 (Blue 1).
79,3% vol


Pakuotė. Didelė kartoninė dėžutė, puošta violetiniu palmės lapu buvo tikrai ne tai, kas mane sužavėjo pakuotėje. Kartoninė dėžutė atrodo sakyčiau net labai paprastai, tačiau galų gale aš ją metu lauk, nepaisant to, kad parfumerijos ekspertai ir mėgėjai rekomenduoja kvepalus iki pat jų pabaigos laikyti kartono dėžutėse. Aš neprisiverčiu, neturiu vietos dar ir kartono dėžutėms sandėliuoti, o galiausiai ir nenoriu, tad atsisveikinu su jomis pakankamai greit.

Visas grožis be jokios abejonės, slepiasi viduje. didelis plokščias, formuotas skaidraus stiklo buteliukas atrodo visiškai įprastai, tačiau dangtelis... O Dieve, koks puikus šio aromato dangtelis! Švelnios aukso spalvos dramblys patupdytas ant aromato dangtelio! Ir ne šiaip bet koks dramblys - jis sunkaus metalo, sakyčiau net kiek sunkesnis nei stiklinis buteliukas su visais kvepalais. Man labai patinka ir vieną dieną, kai aromatas baigsis bus siaubingai gaila su tuo drambliuku atsisveikinti.


Kvapas. O Dievai koks kvapas! Neįsivaizduoju bibliotekininkės ar administratorės tipažo moterų (nieko prieš šias specialybes neturiu) dėvinčių Jungle aromatą. Tik pasipurškus nosį atakuoja intensyvus gvazdikėlių ir lyg ir anyžių aromatas. Toks stiprus, kad bene norisi bėgti iš visų jėgų - drąsus, stiprus ir neišvengiamas pirmas įkvėpimas primena tą laukinių dramblių bandą, bėgančią į tave su visa neįsivaizduojamai stipria, viską griaunančia jėga. Širdies natos kiek sušvelnėja ir šalia prieskonių išnyra heliotropų ir baltų žiedų kvapai, tačiau vis dar aiškiai jaučiami tie patys gvazdikėliai ir gana stiprūs, sodrumo suteikiantys kmynai. Būtent širdies natos metu kvapas tampa kiek minkštesnis, atsiranda balansuoti kvapo pojūtis, nors vis dar aiškiai jauti prieskonių stiprumą bei kvapo aštrumą. Turiu pastebėti, kad čia yra ir tokių neįprastų natų kaip mangai, kurie lyg ir turėtų suteikti saldumo ir sultingumo kvapui, tačiau atskirai mangų išskirti negalėčiau, bet man labai smalsu - kaip visa ši kompozicija suderėtų karštą vasaros dieną? Galbūt mangai imtų dominantės poziciją? Kvapas atsiskleistų saldžiomis natomis? Reikės pabandyti. O šiuo metų laiku saldumo čia nėra kažin kiek. Galiausiai ant mano odos aromatas tampa visiškai subalansuotas ir suskamba tobula derme - nei viena nata nebe išsiskiria taip stipriai, kad galėtum bakstelėjęs pirštu jas suskaičiuoti. Aromatas patampa šildančiu, minkštu, sodriu kvapu, kuriame vis dar stipriai jaučiamas aštrus prieskoninis lydintis kvapas. Ir visa ta dermė... kažkas nuostabaus ir nepakartojamo. Įsivaizduoju, jei spaustų šaltukas, lauke būtų sniego šis aromatas skambėtų dar intensyviau ir ryškiau. Tačiau ir šiuo rudenišku oru jis man pasakiškas - nieko panašaus neesu turėjusi, tad negaliu atsidžiaugti pirkiniu.

O ir aromato reklama man pasirodė tiesiog tobulai atspindinti kvapo esmę - aštrios prieskoninės natos - lyg tie drambliai lekiantys tiesiai į tave, ta pavojaus nuojauta, kuri kai kurias verčia skubėti nusiplauti aromatą nuo odos, o mane - džiaugtis aštriu, bene spiriančiu kvapo pojūčiu. O modelio ramybė... tas jaukus, minkštas ir subalansuotas kvapas kvepalams išdžiūvus ant odos.

ČIA

Mano nuomone kvapas tinkamiausias:
     ☃ žiemos sezonui;
     ★ nakties metui.

Nesveikai geri ir kiti šios priemonės rodikliai. Tarkim išlikimas man vis dar yra šiokia tokia mistika! Užpurškus ant odos kvapą užuodžiu net ir po 12 val nuo purškimo, o jei patenka ant rūbų, šalikėlio - net kelias dienas iš eilės! Kažkas tokio, ko visiškai nesitikėjau, tačiau esu labai patenkinta! Tiesa, kvėpintis šiuo aromatu reiktų atsargiai, ypač dienos metui - aromatas jaučiamas per kelis metrus, neretai tik po pasipurškimo pripildo ir visą patalpą, tad tikrai netiks ofisui ar aplinkoje, kurioje kvapai gali blaškyti bei erzinti. Žinau, kad kvapams yra ir jautresnių - šitas laisvai gali sukelti ir čiaudulį, ir galvos skausmą. Tinkamas tik vakarui arba dienai, kurios didžiąją dalį praleidi lauke, na galbūt itin didelėse patalpose.


Jūs net neįsivaizduojate, kaip aš džiaugiuosi šiuo kvapu! Dabartiniu gyvenimo periodu tai pats mylimiausias mano kvapas su aštria prieskonine pavojaus nuojauta ir subalansuota derme, nešančia sodrų, tačiau šildantį, minkštą aromatą. O jau išlikimo begalybė ir kvapo stiprumas! Aš įsimylėjau 💚💚💚 tokias emocijas nešančio kvapo ieškojau jau kuris laikas!

Aromatas panašus į:
- ANNAYAKE "Matsuri"
- ETRO "Benetroessere Raving"
- SERGE LUTENS "Arabie Serge"




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė 

Komentarai