BEAUTY JAR "Don't Panic It's Organic" drėkinanti vonios druska su kokosų aliejumi

Vonios sezoną atidarėme jau senokai, tačiau iki šiol dar apie jokį produktą voniai nepasakojau ir nieko naujo šį sezoną nenusipirkau. Mano vonioje gyvenančios priemonės buvo įsigytos pirmojo karantino metu, tačiau dauguma jų liko tiesiog neatidarytos ir paliktos šaltesniems orams. Ruduo buvo šiltas, gulėti vonioje daug laiko ir kantrybės neturėjau, tad tikrasis sezonas man prasidėjo tik lapkričio antroje pusėje. Pirmoji mano priemonė - braliukų latvių gamybos Beauty Jar druska su kokosų aliejumi.

"Tu pats turi būti tas pokytis, kurį nori matyti pasaulyje."
Mahatma Gandhi


Produktas: BEAUTY JAR "Don't Panic It's Organic" drėkinanti vonios druska su kokosų aliejumi
Gamintojas: "LD Stels" Ltd. Pagaminta Latvijoje
Paskirtis: vonios procedūroms
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: saugi, paprasta sudėtis
Labiausiai nepatiko: riebaliukas
Tūris: 600 g
Kaina: 2,59 Eur
Kur galima įsigyti: Eurokos

Ką žada gamintojas: Vonios druskos kristalai pasižymi drėkinamuoju poveikiu. Sudėtyje yra 100 % natūralių sudedamųjų dalių. Kokosų aliejaus.
Naudojimas: 1/3 pakelio vonios druskos suberkite į 36–37 °C šilto vandens vonią. Maudykitės ir mėgaukitės vandens malonumais 15–20 minučių.


Pakuotė. Vis daugiau populiarumo sulaukiančios tvarumo ir ekologijos temos persikelia ir į kosmetikos sritis. Gerai, kai gamintojai kurdami galvoja ir apie gamtą, kuria pakuotes, kurios kuo mažiau terštų bei keičia gamybos principus. Šiuo atveju, iš pirmo žvilgsnio man atrodė, kad vonios druska supakuota popieriuje su įdėtu plastikiniu langeliu. Ne bėda tokį plastikinį langelį išplėšti ir surūšiuoti popierių. Bėda ta, kad viduje popieriaus per visą pakuotę išklota plastiko plėvele, kuri taip stipriai prilipinta prie popieriaus, kad vargu ar yra bent menkiausia galimybė atplėšti. Pakuotė šiuo atveju apgaulinga, nors paviršių puošia tamsus popierius, tačiau ji vistiek plastikinė. Dizainas iš ties dailus, labai minimalus ir patraukia akis - norisi pasitikėti tokiu produktu. Gaila, kad tas pirmas pakuotės įspūdis buvo toks apgaulingas.

Kvapas labai lengvas. Uostau, uostau ir nieko ypatingo neužuodžiu, tiesą pasakius net kvapas vos vos jaučiasi, tad akivaizdu, kad tai ne aromatinė vonios priemonė.

Konsistencija. Paprasčiausi druskos kristalai, stambūs ir riebaluoti.

Sudėtis: Maris Sal, Cocos Nucifera (Coconut) Oil.


Poveikis.  Visų pirma - valio sudėtinėms dalims! Va dėl to paprastumo vonios druska labai pradžiugino - jokių bereikalngų dažiklių, jokių priedų ir jokių kvapų (nors čia jau skonio reikalas - man patinka kvapni vonia). Gamintojas sako, kad 600 g pakuotė skirta 3 kartams, tačiau man šios pakuotės užteko ilgiau, dozavau daugmaž po gerą saują, lyg ir negailėdama, bet nesupildama gamintojo nurodyto kiekio. 

Balti, stambūs kristalai lengvai tirpsta vandenyje, nepalikdami jokių neaiškių priedų (tokie paprastai būna nekokybiškuose druskose) ir paskleidžia ant vandens aliejaus burbuliukus. Iš karto buvo aišku, kad tai kokosų aliejus ir tie burbuliukai visai nežavėjo. Nors turiu labai sausą, kartkartėmis atopišką odą, tačiau man labai nepatinka riebūs produktai, siaubingai. Jau geriau duokite normalaus drėkinimo, tačiau lengvų tekstūrų, o ne riebaliuko. Įsivaizduokite lipi į vonią, o visi tie riebaliukai tiesiog nusėda ant kūno, užlipina poras ir apsunkina. Po tokios vonios papildomas dušas su geru odos pašveitimu tiesiog privalomas. Suprantu, kad drėkinimą gamintojas tikriausiai pripaišė tam kokosų aliejui, bet... su juo išbūti ant odos negaliu, man reikia jį visą pašalinti, o kol guli vonioje kažkokio labai ypatingo drėkinimo nesijaučia. 

Gal tai tiesiog ne mano priemonė? O gal vonios priemonėse nėra reikalngi aliejai, kurie aplimpa odą, nemaloniai apsunkina ir galiausiai viską dar tenka gerai pagramdyti duše? Ne mano skonio. Džiaugiuosi paprasta sudėtimi, pakuotė patraukė žvilgsnį, tačiau... pakuotė mane apmovė, labai nepatiko riebalas vonioje ir ant mano odos. Nesužavėjo, nors regis nieko labai blogo čia ir nėra.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai