DR. ORGANIC Organic Manuka Honey - atkuriamasis šampūnas ir kondicionierius su organišku manukos medumi

Nors plaukai yra ta sritis, kurioje mažiausiai eksperimentuoju, bet pasitaiko visokių pabandymų ir čia, va tarkim puikiai žinau, kad mano porėtiems plaukams tiesiog būtinos riebios, glotninančios priemonės su silikonais. Žinau, daugelis mano, kad silikonai blogis, kad nuo jų galima atprasti, kad plaukai grįž į normalią būklę ir viskas bus gerai, kažkada, po kurio laiko. Tai gal toms, kurios niekad neturėjo problematiškų plaukų ir grįžta. Mano plaukai nuo vaikystės tokie - turėjau labai garbiniuotus plaukus, paskui liko tik bangos ir jie visuomet labai labai stipriai vėlėsi ir stovėjo kaip kupeta šieno visi išsipūtę. Niekad neturėjau riebalavimosi, pleiskanų ar prigludusių plaukų problemų, tačiau namo natūralūs, nepriglotninti plaukai pirmiausia buvo negražūs, o antra - įsivaizduokite, kad plaukus šukuojate kokius 5-10 kartų per dieną ir kiekvienas šukavimas tiesiog iki ašarų skausmingas. Va taip jie veliasi, tad be silikonų ir be glotninimo man sunku - genetika! Ir visgi būna, kad pasvajoju apie natūralesnius šampūnus, tik gal ne tiek drąsiai. Pastaruoju metu leidausi į eksperimentą su šampūnu be SLS  iš Dr. Organic su manuka medumi.  

"Jei žiūri teisinga kryptimi, visa, ką tau reikia padaryti, - tai ta kryptimi ir eiti."
Budistų patarlė


Produktas: DR. ORGANIC Organic Manuka Honey - atkuriamasis šampūnas ir kondicionierius su organišku manukos medumi
Gamintojas: "Dr. Organic" Ltd. Pagaminta Swansea, Didžioji Britanija
Paskirtis: pašalinti nešvarumus, atkurti plaukus, suteikti minkštumo, pagerinti plaukų būklę
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: suteikia švelnumo
Labiausiai nepatiko: trūksta daugiau maitinimo ir glotninimo
Tūris: kiekvienas po 265 ml 
Kaina: kiekvienas po 7,94 Eur
Kur galima įsigyti: Drogas, Hiperfarma, pigu.lt, ekogrozis.lt, damodara.lt, Assorti

Ką žada gamintojas: 
ŠAMPŪNAS: Apsaugantis ir gaivinantis šampūnas praturtintas ekologišku manukų medumi bei alavijais. Šis sodrus drėkinamasis šampūnas giliai įsiskverbia į plaukų struktūrą ir gražina jiems lankstumą, atkuria, minkština ir maitina plaukų šaknis bei galvos odą, suteikia plaukams sveiką žvilgesį, švelnumą. Plaukai atgaus natūralų grožį ir taps paklusnūs.
Naudojimas: įtrinkite šampūną į drėgnus plaukus, nuplaukite ir pakartokite, jei reikia.

KONDICIONIERIUS: Raminamojo ir minkštinamojo poveikio kondicionierius tinka visų tipų plaukams. Preaparato sudėtyje gausu ekologiško manukų medaus, alavijų, taukmedžių sviesto, hidrolizuotų pieno baltymų, pantenolio, saulėgrąžų ir vitamino E. Ypač veiksmingas kondicionierius maitina ir drėkina galvos odą, atkuria natūralią plaukų struktūrą. Padengia kiekvieną folikulą ir prasiskverbia į jo paviršių sudarantį keratino ląstelių pluoštą, todėl preparato sudėtyje esantys biologiškai aktyvūs ekologiški ekstraktai tučtuojau pagerina plaukų būklę.
Naudojimas: įmasažuokite kondicionierių į drėgnus plaukus, kurį laiką palaikykite ir išskalaukite vandeniu.


Pakuotė. Tiek šampūno, tiek balzamo buteliukai beveik visiškai identiškos formos ir labai panašaus plaastiko. Vienas nuo kito skiriasi tik etikete; šampūno plastiko spalva kiek intensyviau geltona, na ir pati priemonių spalva, juk pro sieneles labai aiškiai matosi, kuriame buteliuke kuris produktas ir papildomai skaityti tikrai nereikia. Abiejų pakuočių dangteliai gali būti nusukami, tačiau priemonės dozuojamos atkemšant buteliuko viršutinį dangtelį. Iš pradžių su dozavimu jokių problemų nebūna, tačiau pamažu tuštėjant pakuotėms kondicionieriaus buteliuką geriau apversti. Priemonės konsistencija tokia tiršta, kad paskui tampa neįmanoma iškrapštyti likučių lauk, nemenkas kiekis prilimpa prie sienelių ir greičiausiai taip ir liks ten kaboti, mat išpurtyti lauk šansai labai menki. Bet čia kai jau priemonės likutis buteliuke nedidelis.

Kvapas. Abiejų produktų kvapas labai panašus, šampūnas gal vos vos gaivesnis, tačiau natos akivaizdžiai tos pačios. Kvepia saldžiai ir kažkuo tikrai primena medų. Tiesa, reikia pabrėžti, kad ant plaukų užsilieka ilgai ir yra gana intensyvus - aš pati neužuodžiu, bet vyras visą dieną klausinėjo kas ča per kvapas. Užuodžiau tik kai kelis kartus kondicionierių užtepiau vaikui (jis paveldėjo mano nevaldomus plaukus) - kvepėjo visą dieną vos prisiartinus per pusmetrį. Tad tikriausiai kvapams jautresnės merginos nebus labai sužavėtos.

Konsistencija. Šampūno gelinė, vidutinio tirštumo. Konidicionierius tirštas, kreminis.


Sudėtis:
ŠAMPŪNO: Aloe Barbadensis Leaf Juice, Aqua, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Sodium Cocoamphoacetate, Cocamidopropyl Betaine, Palmitamidopropyltrimonium Chloride, Coco Glucoside, Glyceryl Oleate, Sorbitan Sesquicaprylate, Sodium Hydroxymethylglycinate, Mel, Parfum, Citric Acid

Be parabenų, be SLS, be dirbtinių dažų ir kvapų.

KONDICIONIERIAUS: Aloe Barbadensis Leaf Juice, Aqua, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Pyrus Malus Fruit Extract, Mel Extract, Butyrospermum Parkii Butter, Glyceryl Caprylate, Panthenol, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Parfum, Sodium Phytate, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate.

Be parabenų, be SLS, be dirbtinių dažų ir kvapų.


Poveikis. Pirmiausia tai labai norisi pasidžiaugti sudėtinėmis dalimis - gamintojas išvengė daugumos žalingų ingredientų, nenaudojo parabenų ir SLS sausinančių ingredientų. Vietoj jų porelė pripildyta gausybe kondicionuojančių, minkštinančių ingredientų, turi natūralių ekstraktų ir aliejų, net atistatiką, kuris glotnina plaukus. Putojimui sukurti pasirinktos saugios medžiagos, o konservantai abiejuose priemonėse saugūs. Širdis džiūgauja ne tiek dėl parabenų, bet dėl Phenoxyethanol ir kitų agresyvesnių konservantų vengimo.

Plaukų šampūnas gerai suputoja, lengvai išplauna plaukus jau po pirmojo karto. Tikriausiai įpročio reikalas, bet plaunu du kartus, ypač jei naudoju galvos šveitiklį. Kondicionierius čia labai tirštas, tačiau nėra riebus, toks vidutiniškas tas riebumas ir turiu pripažinti, kad man jo norisi riebesnio ir kiek labiau glotninančio plaukus. Visgi, labai džiaugiuosi po kiekvieno plovimo porelės su medumi efektu. Mano plaukai tampa itin švelnūs ir minkšti, lengvučiai ir saikingai pakelti nuo plaukų šaknų. Ar plaukų šampūnas gali atkurti plaukus ar nelabai tikiu, greičiau suteikia kosmetinį efektą, bent jau mano patirtis sako, kad efektas būna monentinis - kol naudoji, tol jauti. Naudojant porelę mano įspūdžiai geri, plaukai švarūs, minkšti, saikingai purūs ir švelnūs, jei būtų kiek daugiau maitinimo ir truputį daugiau glotninimo, būtų iš viso tobula.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai