2015 metų mano mėgstamiausi II: dekoratyvinės kosmetikos, aromatų ir nagų priemonės

2015 metais atradau nemažai gerų produktų, kurie pasirodė iš tiesų verti dėmesio, aplodismentų ir kartojimo. Ne visi čia paminėti produktai bus nepriekaištingi, tačiau verti paminėjimo mano antroje dalyje, kurioje noriu papasakoti apie 2015 metų mėgstamiausią dekoratyvinę kosmetiką, aromatus ir nagų priemones.

Kviečiu ilgam įrašui prie puodelio popietinės kavos ir laukiu jūsų nuomonių. Gal kažką išbandėte patys ir jums patiko? O gal atvirkščiai, nepatiko? Smagaus skaitymo!

Tiesa, vis pagalvoju, ar jums patinka mėgstamiausių produktų įrašai? Ar laukiate būtent tokio tipo rubrikos straipsnelių? Aš asmeniškai visuomet baigiantis mėnesiui, sezonui, pusmečiui ar metams dairausi į youtube'rių ir tinklaraštininkių įrašus ir video bei laukiu mėgstamiausių gaminių informacijos. Juk tokiose ne tik metų perspektyvoje galima pamatyti, kas iš tiesų verta dėmesio, o kas nelabai... Ir pašniukštinėti naujų idėjų savo naujiems pirkiniams...



DEKORATYVINĖ VEIDUI:


2015 metais aš išbandžiau daugiau makiažo pagrindų, nei kada nors kitais mano gyvenimo metais: vieni man patiko, kiti buvo vidutiniai, dar kiti geri, bet neitin įsimintini. Pats geriausias mano nuomone makiažo pagrindas 2015 metais buvo Catrice kreminė pudra, labiau primenanti margariną. Aš priemonės efektui neturiu nieko, ką būtų galima prikišti: dengia idealiai gerai, laiko ilgai, maskuoja puikiai ir kaina tikrai ne iš brangiųjų.



Pats geriausias 2015 metų maskuoklis - maskavimo priemonė neabejotinai yra iš Rimmel, kuri ne tik puikiai maskuoja tamsius paakius, odos netobulumus, tačiau kartu ir šviesina. Tai be abejonės vienas geriausių mano kosmetikos atradimų ne tik 2015, bet ir per kelis pastaruosius metus. Verta išbandyti.



Kai norisi tikslesnio, skirtingų netobulumų maskavimo, 2015 metais rinkausi Catrice maskavimo paletę, kuri padėjo paslėpti ne tik tamsius paakius, tačiau ir veido raudonį, spuogelius. Man ši paletė patiko beveik lygiai taip pat kaip ir Rimmel maskuoklis. Tik tiek, kad čia konsistencija tirštesnė ir reikia įgūdžių ir pripratimo su ja dirbti.



Dėl mėgstamiausios metų pudros ilgai svarstyti neteko: patį didžiausią įspūdį man 2015 metais patiko Catrice veido pudra, kuri veikia kaip įprasta kompaktinė pudra: sutvirtina makiažą. Tačiau ši pudrytė dar ir pašviesina ir suvienodina veido atspalvį tad labai naudinga kai makiažo pagrindas yra kiek tamsesnis, nei turėtų būti.



Aš nežinau kodėl, bet tikriausiai nesu labai didelė skaistalų mėgėja,nes per 2015 metus išbandžiau visai nedaug ir kažkaip manęs labai netraukia pirkti ar bandyti daugiau, nei turiu dabar... Tačiau iš 5 pakuočių (3 skirtingų serijų) aš išsirinkau Silky Touch skaistalus: pakuotės paprastos, pigmentacija gera, kaina nedidelė. Gal kiek gaila, kad jie išsilaiko visai neilgai, bet šiaip tai labiausiai įsiminę iš visų bandytų skaistalų.



Daug dažniau nei skaistalus veidui aš naudoju bronzinę pudrą, liaudyje plačiau žinomą kaip bronzatas. Šiemet (tiksliau pernai) aš visai nespėjau įdegti, tad mano mėgstamiausias buvo lengvas ir neryškus bronzatas iš Essence, kuris labai natūraliai atrodė ant veido.


DEKORATYVINĖ AKIMS:



Nerealus akių makiažo pagrindas, leidžiantis išlikti akių šešėliams visą dieną. Kaina nedidelė, naudojimas paprastas. Apskritai tai vienas geriausių akių šešėlių pagrindų, kokius kada naudojau. Aš labai rekomenduoju išbandyti, žinoma, nepadauginant priemonės ir leidžiant jai kiek pastovėti prieš dengiant dekoratyvines akių priemones.



Blakstienų tušų 2015 metais išbandžiau ir sunaudojau tikrai nemažai, tačiau labiausiai man patinkančio, ilgamečio favorito iš L'Oreal niekas 2015 metais nenurungė. Blakstienos atrodė tiesiog įspūdingai didelės, juodos, ryškios, tankesnės ir ilgesnės. Žodžiu, mano mylimiausias tušas ir 2015 metais vis dar mylimiausias. 💓



Iš tiesų aš neradau labai man patikusių šešėlių per visus metus, kurie būtų padarę neišdildomą įspūdį. Bet man labai patiko akių pieštukas, kurį išskaidžius galima sukurti dūminį akių makiažą ir pakeisti juo šešėlius. Na man tiesiog nerealiai patiko pieštuko konsistencija, o spalva iš viso kažkas nerealaus. Šią priemonę galima įsigyti 3 skirtingų spalvų - būtinai rekomenduoju pasidairyti ir sukurti gilios spalvos akių makiažą.



Praeitais metais pradėjau daugiau dėmesio skirti savo antakiams ir jų priežiūrai. Metų pradžioje man labai patiko antakių pudra iš Essence, tačiau antroje metų pusėje atrasta antakių želė mane sužavėjo daug labiau. Tad ovacijos jai dėl efekto ir nedidelio šepetėlio. Rekomenduoju pabandyti - yra variantas ir blondinėms ir brunetėms.


DEKORATYVINĖ LŪPOMS:


Man labai patiko Eos balzamai. Pirkau braškių ir melionų, tai melionų patiko labiau, nes buvo mažiau saldus. Aš nežinau, ar yra merginų, kurios dar nebandė? Manau tikrai visos jau išbandžiusios ir puikiai žino balzamo privalumus, todėl plačiau nepasakosiu, galite paskaityti mano senesniame įraše, paspaudę ant pavadinimo.



Lūpų dažų aš išbandžiau labai daug, tikriausiai tai mylimiausia mano dekoratyvinės kosmetikos priemonė, leidžianti greitai sukurti visai kitokį įvaizdį per kelias sekundes. Aš asmeniškai tikriausiai niekad nebūčiau išbandžiusi tokios ryškiai violetinės spalvos, jei ne tinklaraštis ir nuolatinis išėjimas už savo konforto zonos ribų. Ir labai džiaugiuosi, kad spalvą išbandžiau: atrodo neįprastai, įdomiai ir man asmeniškai iš tiesų dailiai.


MAKIAŽO ŠEPETĖLIAI:


Išsirinkti mėgstamiausius šių metų šepetėlius man buvo gana sudėtinga, nes nė vienos kompanijos šepetėliai tikrai nepatiko apskritai visi. Tad renkuosi iš kelių kompanijų: iš Avon kompanijos man patiko veido makiažo šepetėliai pudrai ir skaistalams. Jie pakankamai dideli, tačiau manevringi, su jais lengva dirbti. O kiek jie iš tiesų man laikys, tai čia jau kitas klausimas.



Na o iš akių makiažo šepetėlių, aš rinkausi tarp Catrice ir Pupa. Žinoma, šioje dvikovoje laimėjo Pupa, nors Catrice akių makiažo šepetėliai irgi neblogas, pigesnis variantas.


NAGAMS:


Visuomet, prieš lakuojant nagučius spalvotai, reikia įsitikinti, kad nagai dailios formos ir vienodo ilgio. Tačiau dar svarbiau yra susitvarkyti apynages, kitaip odeles aplink nagus, jas atstumdyti, ir jei norite pašalinti. Aš niekaip nesuprantu merginų, kuriuos lakuoja nagus, o apynagės nesutvarkytos. Visų pirma reikia tvarkingų nagų ir tik tuomet galima juos dekoruoti. 
Tam, kad lengviau sutvarkyti odeles, aš jas minkštinu dviem būdais: vonelėmis arba odelės minkštikliu. Žinoma, odelės minkštiklis yra geresnė priemonė, ypatingai, kai norime lakuoti iš karto ir nagų spalvą išlaikyti ilgiau. Man čia labiausiai patinka nebrangus variantas iš BŪK.



Gražiam ir ilgai išliekančiam lakavimui reikia gero viršutinio nagų lako, o kad spalvotos priemonės negadintų nago plokštelės, reikalingas kokybiškas nagų lako pagrindas. Abu šį kartą sutapo ir abu geriausieji buvo iš Essence, skirti geliniam lakavimui be UV lempos, bet tinkami ir įprastam lakavimui. Su šiomis priemonėmis lakas išsilaikė gerokai ilgiau, o tepant viršutinį nagų laką, spalvotai priemonei buvo suteikiamas blizgesys. Vertas išbandyti variantas ne tik dėl gelinio lakavimo, tačiau ir ilgesnio išlikimo ant nagučių.



Jei 2014 metais man labiausiai patiko tamsios nagų lakų spalvos, tai 2015 metais aš tiesiog dievinau ryškias, žaismingas pastelines spalvas. Tad patys mėgstamiausi nagų lakai buvo The pastels ir The Nudes nagų lakai iš Essence. Nors turiu pripažinti, man iš šių dviejų labiau patiko The pastels spalvos, išlaikymas, efektas. Tiesiog saldaininė svajonė šiltajam sezonui, tinkanti praktiškai visiems metams... 



Na ir žinoma, kaip be nagų lako valiklio? Absoliutus 2015 metų favoritas man buvo Sally Hansen nagų lako valiklis, labai švelniai valantis spalvotas priemones nuo nagų. Ir nors atrodė, kad kaina jo aukštesnė (juk galima įsigyti gerokai pigesnių valiklių), tačiau jos pakanka iš tiesų ilgam, be to, nagučiams kenkia mažiau; kokybė tikrai geresnė, todėl atsiperka su kaupu.


AROMATAI:


Kalbant apie aromatus, 2015 metais man labiausiai patiko mano vyro dovana iš Juicy Couture. Aš prieš įsigydama tikrai nebuvau uosčiusi šio kvapo, tačiau pagal natas supratau, kad noriu būtent kažko panašaus pavasariško ir lengvo savo aromatų lentynoje. Tad užsiminiau vyrui apie šį mano norą ir jis man paprasčiausiai jį nupirko :) Dėmesio vertas aromatas, tačiau jis nėra universalus: arba jums patiks, arba aromato nekęsite, todėl prieš įsigyjant rekomenduoju pauostyti ir pasižvalgyti parduotuvėse bei paskaitinėti apžvalgas.



Jei skaitote mano įrašus, tikriausiai puikiai žinote, jog vasaros metu aš visiškai nenaudoju kvepalų ir tualetinių vandenų. Karštomis dienomis aš mieliau renkuosi lengvesnius kvapiuosius kūno purškiklius ar kūno dulksnas. Šią vasarą naudojau 4 skirtingas kūno dulksnas ir labiausiai patikusi buvo Jacques Battini, kurią galima įsigyti Eurokos parduotuvėje. Aromatas, savaime suprantama, yra labai individualus dalykėlis, todėl apie kvapų skirtumus pasakysiu tik tiek, kad šios kompanijos aromatai turi aiškius, gaivius kvapus. Visgi, įspūdingiausia yra ilgas aromato išlaikymas ant kūno odos. Rekomenduoju ir galiu nudžiuginti, kad per pastarąjį savo apsilankymą Eurokos tikrai mačiau šios kūno dulksnos, o ateinančiai vasarai aš planuoju įsigyti ir vyšnių arba mangų aromatą iš  to paties gamintojo. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Va tiek daug, mano mėgiamų produktų, kuriuos galėčiau rekomenduoti. Žinoma, nepamirškite, jog mes visos esame skirtingos ir kas tinka ir patinka man, nebūtinai tiks jums, tačiau pašniukštinėti ir pasidaryti verta.




Ačiū, kad skaitote,

Gerų 2016 metų atradimų,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Žinoma, kad tokie sąrašai visada laukiami, juk vienu kartu sužinai apie daug gerų (arba nelabai) produktų :) Iš Jūsų sąrašo yra labai nemažai tokių priemonių, kurios ir man labai patinka: "L'oreal" tušas, "Essence" gel top coat, "Essence" skaistalai (beje, kiek mačiau "Droge" - keletas spalvų dabar yra išimama iš prekybos, bus naujienų ir kitose kategorijose). Vis noriu išbandyti ir "Rimmel" maskuoklį, bet kol kas naudoju arba "L'oreal", arba "Manhattan".

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aha, jau mačiau nuolaidas - vadinasi kai kuriuos gerus gaminius galima įsigyti su nuolaida :)
      O maskuoklį iš Rimmel labai rekomenduoju - pati noriu L'Oreal pabandyti šiaip, dėl įdomumo, nes mėgstamą paakiams jau radau :)

      Panaikinti
  2. Pritariu Monikai tos suvestines yra labai geras dalykas. O jei kazkoks produktas sudomino galima apie ji paskaityti daugiau. Vat as susigundziau ir nusipikau essence ta seseliu pagrinda. Kadangi iki tol tokio produkto is vis nenaudojau...tai dar nelabai dqug ir tu ispudziu na lyg ir geriau laikosi seseliai. Anksciau stengdavausi tiesiog biria pudra papudruoti, tai irgi kazkiek praiilgindavo ta laika. Taciau is ties su pagrindu geriau.
    Daugelis dalyku yra individualu ypac kvepalai...cia jau niekam nieko nepatarsi...pats sau esi patarejas. O vat noras ko nors kvepintis priklauso nuo metu laiko ir nuotaikos. Kadangi esu visiska naujoke blogu skaityme, tai sis puslapis yra man is ties malonus atradimas. Diana

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu girdėti :)
      Ar jau pripratai prie šešėlių pagrindo? Pradžioje būna keista, ypatingai, jei tai pirmas šešėlių pagrindas. Aš va, baigiau savo pakuotę ir jau spėjau pasiilgti...
      Su kvepaliukais - tiesiog noriu sudėti pagrindines natas bei tai, ką užuodžiu, o kvapai iš ties labai individualu: patarti galima, tik nežinia kiek naudinga - visų mūsų uoslė skirtinga :)

      Panaikinti
  3. Sveiki, su praėjusiais Naujaisiais metais! Gerokai pavėluotai, bet visvien sveikinu. :-D Na, o aš EOS nebandžiau: esu radusi gerų produktų daug mažesnėmis kainomis. Man atrodė įdomi pakuotė, todėl kai tik radau nusipirkau pigesnius vazelinus panašioje tokioje rutulinėje pakuotėje, beje, jie visai neblogi buvo, išskyrus tokį silpną parafininį kvapą. Manau, yra ir geresnių balzamų, kažkaip manau tai tik populiarumo banga, gal ir geri daiktai yra, bet už tokią kainą... Na nežinau. O šiaip tie EOS ilgai naudojasi?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, ačiū už sveikinimus :)
      Su lūpų balzamais: yra gerų ir pigesnių, bet Eos man iš ties patiko labiausiai iš to ką naudojau 2015 metais. Parafino kvapo visiškai neturi, kvapia skaniai, tačiau yra saldūs (mano skoniui kiek per saldūs). Tiesa, 2015 nebandžiau labai daug balzamų, nes Eos pakako apie 4-6 mėnesius, nors naudojau labai dažnai ir daug. Iš tiesų pakanka ilgai, nors naudojimo laikas labai priklauso nuo kiekvieno aseniškai.

      Panaikinti
    2. Iš draugių esu girdėjusi daug atsiliepimų daug kas sako, kad geras dalykas, yra ir manančių, kad nieko įpatingo, bet praktiškai visos mano draugės, turinčios EOS skundžiasi per daug intensyviais ir saldžiais kvapais. Matyt, nemažai daliai žmonių kvepia per daug saldžiai.
      Mačiau violetinius lūpų dažus, parodžiau draugei, kuri mane dėl violetinės spalvos pavadino " trenkta ". :-D sakė, kad aš čia viena taip pasidažius vaikštau, pasirodo ne. :-D
      Skaitydama visokias kosmetikos apžvalgas randu dažnai aprašytų veido prausiklių, tonikų, kaukių, įvairių skaistalų, pudrų, maskuoklių ar pagrindų, kurių beveik neturiu... Nors turiu daugybę lūpų balzamų ir kvepalų, tačiau kitų dekoratyvinės kosmetikos priemonių pas mane praktiškai nerasi... :-D Pasirodo, mano kosmetikos lentyna gana skurdi, kad ir kiek priemonių lūpoms ar vonios putų buteliukų turėčiau. :-D

      Panaikinti
    3. Va va, tas saldumas ir yra trūkumas, bet lygiai taip pat žinau nemažai merginų, kurioms Eos saldumas labai patinka.
      Violetinės lūpos yra gerai, bent jau man, matyt irgi prie tų "trenktų" :) Nors juodos spalvos lūpų dar tikrai nedėvėčiau ir gal dar mėlynos ir žalios, o visa kita - kodėl ne. Nors ir tos spalvos kokioj fotosesijoj visai super :)

      Na o dėl kosmetikos kiekio, miela Melitanora, tai svarbiausia jums pačiai pakanka: tikrai neverta apkrauti namus kosmetikos priemonėmis, kurių nenaudosite, per laiką suges ir galiausiai išmesit. Bus ir pinigai į balą, ir viduje negerai dėl apsikrovimo: reikia tiek, kiek reikia ;)

      Panaikinti
    4. Teisingai. :-)
      Dėl lūpų dažų tai jokių išskirtinių spalvų paprastai nenaudoju, tačiau pas mane vis dėlto galima rasti ne tik violetinius, bet ir baltus ir juodus. Balti kažkada kažkokiam Kalėdų vakarėliui, snaigių tema ar kažkas tokio... :-D O juoda daug kas sako man tinka ir kažkaip gana natūraliai atrodo, netgi pastebiu, kad, į violetinę spalvą labiau žmonės reaguoja, gal kad ryškesnės, nežinau...

      Panaikinti

Rašyti komentarą