Kur panaudoti netinkančią/ nereikalingą kosmetiką ir kitas grožio priemones?

Tikriausiai šventinis laikotarpis jūsų namus pripildė ne tik džiaugsmo akimirkomis, buvimu su artimaisiais, tačiau kartu su draugais, šeimynykščiais ir kolegomis, jūsų namus užplūdo begalės dovanų. Vienos jų tikriausiai jums patiko ir jas su mielu noru naudojate. Tačiau dažnai, šventiniu laiku, ypač kai dovanotojas dovanas renka paskubomis, namai prisipildo ir ne tokių reikalingų, nelabai pageidaujamų ar paprasčiausiai netinkančių dovanų.

Šiandien aš nekalbėsiu apie rūbus, buities daiktus ar kitas dovanas. Kaip jau supratote iš įrašo antraštės, noriu su jumis pasidalinti būdais, kur ir kaip galima panaudoti netinkančias, nereikalingas ar nepatikusias kosmetikos ir grožio priemones, kurių pagal paskirtį naudoti negalite.

"Menas būti išmintingu, yra menas žinoti, ko nepastebėti"
William James

Labai tikiuosi, jog straipsnelis bus naudingas ne tik pošventiniu laikotarpiu, tačiau ir padės prieš artėjantį pavasarinį namų valymą. Juk kosmetikos ir vonios lentynas per didžiuosius valymus irgi kratome lauk ir dauguma nusprendžiame išmesti? Tad kviečiu paskaityti keletą mano laiko patikrintų būdų ir ekologiškai, ekonomiškai atsikratyti nebepatinkančios kosmetikos priemonėmis.

Nuotrauka skolinta iš ČIA


NEPANAUDOTA KOSMETIKA IR GROŽIO PRIEMONĖS:

  1. Gavote netinkantį jūsų odos tipui kosmetikos rinkinį? Jau esate bandę ir žinote, kad kosmetika jums netiks ar nepatiks? Pirmas ir lengviausias būdas realizuoti netinkančią kosmetiką yra ją padovanoti kitam. Žinoma, prieš tai būtinai turite žinoti, ar tam, kuriam ruošiatės padovanoti tiks, pvz. nedovanokite veido priežiūros priemonių, skirtų sausam odos tipui, jei gavėjo odos tipas kitoks. Nedarykite tos pačios klaidos, kurią padarė jums padovanojęs asmuo ir pirmiausia būkite garantuoti, kad žmogus, kuriam dovanosite, tikrai bus patenkintas dovana. Jei mergina vertina tik aukštos klasės kosmetiką, jokiu būdu nedovanokite jai pigaus dekoratyvinės kosmetikos rinkinio - liksite nesuprasti. Tad jei nusprendėte perdovanoti - atidžiai patikrinkite ir pagalvokite, kam tokia priemonė gali tikti.
  2. Nepanaudotą kosmetiką galite ir parduoti. Žinoma, pirmiausia turite suprasti, kad už kosmetiką, pirktą iš kito asmens (kad ir visiškai nenaudotą) niekas nenorės mokėti parduotuvės kainos, todėl protingai pasverkite, kiek jūsų turimos priemonės gali kainuoti. Nepamirškite įvertinti ir pašto išlaidų: siuntimo, registravimo ir panašių išlaidų.
  3. Nenaudotą kosmetiką galite tiesiog išmainyti į jums patinkančią, kad ir mažesnės vertės, bet tą, kurią tikrai naudosite, kosmetiką. Interneto platybėse galite rasti daugybę portalų ir svetainių, tinkamų mainyti jau turimą kosmetiką su kitomis merginomis (pvz. mainyk.lt). Žinoma, aš ne kartą esu pastebėjusi, kad tokiuose portaluose mainoma ir jau panaudota kosmetika, bet aš jums rekomenduoju nerizikuoti: jūs niekad nežinosite, prieš kiek laiko kosmetika buvo atidaryti, ar ji nesugedusi, ar tinkamas jos galiojimo laikas? Net jei ir visi šie punktai bus geri, jūs nuo paprasčiausių akių šešėlių ar pieštuko galite pasigauti akių infekciją, nuo lūpų pieštuko, blizgesio ar lūpų dažų - pūslelinę/ herpesą; o nuo nagų lako - grybelį. Tad ar tikrai norite rizikuoti su "tik kartą bandyta" (kaip teigia mainytojai) kosmetika?
  4. Dar vienas būdas, kur protingai ir socialiai atsakingai dėti savo grožio priemones, yra jas paaukoti. Apsižvalgykite aplink: šalia jūsų tikrai gyvena neturtinga šeima, kur yra merginų, pagaliau ir pati moteris, motina, nori kartas nuo karto jaustis graži. Variantų gali būti ir daugiau, pvz, vieniša mama, bedarbė moteris ar pan. Tad kodėl jai nesuteikus tokios galimybės ir nepaaukojus to, ko jums tikrai nereikia ar beveik nereikia. Patikėkite skurdžiau gyvenanti moteris bus dėkinga ir jausis moteriškesnė, labiau pasitikės savimi; o jūs būsite padariusi gerą darbą ne tik kartą metuose, bet ir per jokios progos neturinčias, atrodo tokias įprastas dienas.

KŪNO PRIEŽIŪROS PRIEMONĖS:
  1. Per šiurkštus šveitiklis (tiesa ir veido, rankų, pėdų) tiks sausesnėms kūno vietoms šveisti. Idealiausiai tiks pėdoms, keliams ir alkūnėms. Taip jis ne tik pašalins nuolat sausą, negyvą odą bet ir suminkštins nuolat sausų ir skilinėjančių vietų odą.
  2. Per švelnus šveitiklis (taip pat ir rankų šveitiklis, kūno šveitiklis, veido šveitiklis, pėdų šveitiklis) gali būti labai lengvai pataisomas į jį įmaišius truputį avižų ar druskos.
  3. Netinkama, nepatikusio kvapo dušo želė gali būti naudojama, kaip skystas rankų muilas, patikėkite, putojimas ir prausimas ne ką prastesnis nei rankų muilo.
  4. Dušo želė galite naudoti kaip vonios putas. Svarbu, kad dušo želė nesausintų odos.
  5. Skutimosi želė gali būti puiki priemonė nuo spuogelių. Želė mažina paraudimą, ramina ir pagreitina odos gijimą.
  6. Depiliacinis kremas tiks kulnų odos minkštinimui.
  7. Netinkantį depiliacinį kremą galite naudoti ir manikiūrui: jis gerai suminkštins odeles aplink nagus (kitaip, apynages).
  8. Kūno, vaikiškas ar pėdų talkas gali būti naudojamas kaip sausas plaukų šampūnas.
  9. Netinkanti, želinės ar kreminės konsistencijos dušo želė gali būti sunaudota kaip skutinosi želė.

PLAUKŲ PRIEŽIŪROS PRIEMONĖS:
  1. Netinkančiu ar atsibodusiu šampūnu galite skalbti megztus ar angoros vilnos drabužius, kad jie neprarastų minkštumo ir švelnumo. 
  2. Netinkamas šampūnas gali būti naudojamas kūno odai - taip jai suteiksite švelnumo ir ji neišsausės.
  3. Netinkantis šampūnas gali būti sunaudojamas ir kaip skystas muilas: nesausina ir minkština odą.
  4. Šampūnu, kuris pabodo, ar kuris netiko jūsų galvos odai, galite plauti visus savo makiažo šepetėlius, kurie turi plaukelius. Tiks ir sintetiniams ir natūraliems makiažo šepetėlių plaukeliams. Tik kruopščiai išskalaukite visus šampūno likučius. 
  5. Netikęs šampūnas gali būti panaudotas kaip vonios putos. 
  6. Jei jūsų plaukų kondicionierius apsunkina plaukus ar kitaip jūsų netenkina - galite jį kuo puikiausiai sunaudoti kaip skutimosi kremą. Kondicionierius labai gerai minkština plaukelius, padaro juos paslankesnius ir minkština odą, todėl niekuo nenusileis net ir brangių skutimosi putų efektui.
  7. Tiek kondicionierius, tiek balzamas gali būti naudojamas, kaip kūno kaukė, kuri minkština kūno odą.

VEIDO PRIEŽIŪROS PRIEMONĖS:
  1. Veido kremai netinka dėl daugybės priežasčių, net jei pataikėte įsigyti/ gauti savo odos tipui ir esamoms problemoms spręsti priemonę, gali būti, kad veido oda jautriau sureagavo į tam tikrus kremo komponentus. Netinkamą veido kremą galite realizuoti jį sutepdami kūnui, mat kūno oda dažniausiai nėra tokia jautri, kaip veido.
  2. Netikusį veido kremą galite sutepti ir ant rankų ar pėdų odos. Jei rankų oda itin jautri ir linkusi greitai sudirgti, tai pėdos tikriausiai yra vienas tų variantų, kur sudirgimas mažiausiai tikėtinas.
  3. Netinkamas riebus veido (ar bet koks kremas) tinkamas odos dirbiniams (pvz. batams) suminkštinti.
  4. Nevykęs veido kremas gali būti pritaikytas suskeldėjusiems plaukų galiukams. Tereikia truputį kremo patrinti tarp rankų ir paskirstyti ant plaukų galiukų. Tiesa, šio būdo dar nesu bandžiusi, bet manau bus įdomu išbandyti.
  5. Iš veido kremo galima pagaminti ir plaukų kaukę: tiesiog ištepkite drėgnus plaukus veido kremu ir plaikykite 10-15 minučių. Taip padrėkinsite savo plaukus.
  6. Paakių kremą galite naudoti vietoj lūpų balzamo. Tiek lūpų, tiek paakių oda yra lygiai tokia pat švelni ir tokia pat jautri.
  7. Netinkantis makiažo valymo losjonas tinka dėmėms iš drabužių valyti. Turėtų lengvai įveikti tušo, pudros, lūpų dažų dėmes.
  8. Makiažo valiklis nuvalys plaukų dažų dėmes nuo odos. (Šis metodas naudingas tik tuo atveju, jei plaukus dažote namie).
  9. Netinkantis veido prausiklis gali būti naudojamas kaip skutimosi želė.
  10. Veido prausiklis taip pat tiks rankoms ar kūnui prausti.

DEKORATYVINĖ KOSMETIKA:
  1. Įsigijus per tamsų makiažo pagrindą, jo negalėsite grąžinti į parduotuvę. Deja, kosmetikos priemonės yra visiškai negrąžinamos. Ir nepaisant to, kad dažniausiai parduotuvėje yra mėginiai, pardavimo vietose esantis apšvietimas dažnai klaidina, ir tik parsinešus priemonę namo suprantame, kad ji per tamsi. Per tamsų tonojantį kremą galite maišyti su veido drėkikliu ir išgauti lengvą BB tipo veido priemonę su atspalviu.
  2. Per tamsų makiažo pagrindą galite maišyti ir su kūno kremu ir tepti ant kūno, bet aš nerekomenduoju, nes tokia namų daro priemonė tikriausiai teps jūsų drabužius.
  3. Per tamsiu makiažo pagrindu galite modeliuoti/ kontūruoti veidą: tiks ant skruostiklaulių, nosies, smakro, kaktos.
  4. Per tamsus makiažo pagrindas gali būti maišomas su per šviesiu, ir išgaunama ideali ir jums tinkanti spalva. Tiesa, šiuo atveju geriausiai tinka tos pačios kompanijos ir tos pačios linijos priemonės, bet nepabijokite eksperimentuoti ir su kitomis. Tiesa, maišykite nedideliais kiekiais, jei kartais nepavyktų išgauti norimos, vientisos konsistencijos ar reikiamos spalvos.
  5. Per šviesus makiažo pagrindas gali būti ne tik maišomas su tamsesniu. Jam paryškinti, galite naudoti tamsesnes birias ar kompaktines fiksuojančias pudras. Į nedidelį per šviesaus makiažo pagrindo kiekį, prieš naudojimą, galite įmaišyti šiek tiek tamsių šešėlių, tamsesnės kompaktinės pudros ar veido bronzato, tik būtinai įsitikinkite, ar birios priemonės nėra blizgios - juk nenorite atrodyti, kaip Kalėdinė eglutė. 
  6. Per šviesiu makiažo pagrindu galite ryškinti/ šviesinti odą (naudoti vietoj hiliterio): skruostikaulį po akimis, virš viršutinės lūpos.
  7. Netinkamo atspalvio lūpų dažus galite pašviesinti ar patamsinti su skirtingo atspalvio skaistalais.
  8. Sunaudoto tušo šepetėlį galite naudoti blakstienoms ir antakiams. Išplaukite jį muiluotu vandeniu, kol bus matyti tikroji šepetėlio spalva. Tuomet galite jį naudoti antakiams iššukuoti, pašalinti tušo perteklių ir gumulėlius iš blakstienų. 
  9. Sunaudoto tušo šepetėlis tiks blakstienų ir antakių stiprinimui: suvilkykite išplautą  šepetėlį ricinos aliejumi ir perbraukite juo plaukelius. Blakstienos ir antakiai geriau augs, per laiką taps vešlesni ir stipresni.
  10. Lūpų balzamu galima užfiksuoti antakius, naudojant jį vietoj antakių vaško. Pabandykite jį paskirstyti su senu tušo šepetėliu.
  11. Lūpų balzamas/ vazelinas tik minkštinti ir maitinti nagų ir apynagių odeles. Ištepus tereikia palaikyti kelias minutes, ir likučius įmasažuoti.
  12. Nenaudojamą makiažo šepetėlį galite naudoti piešimui, tapymui ar vaikų kūrybai.
  13. Nenaudojamu makiažo pagrindo šepetėliu galite paskirstyti veido kaukę ant veido.

NAGŲ LAKAI IR MANIKIŪRO PRIEMONĖS:

  1. Nepatinkančia nagų lakų spalva galite dekoruoti įvairius daiktus: pavyzdžiui, papuošti raktų galvutes, išdabinti vazono sieneles, pagaliau rasti įvairių kitų būdų jiems panaudoti.
  2. Neskubėkite išmesti pakietėjusio nagų lako: jį galima atskiesti specialiu skiedikliu nagų lakams. Tačiau jokiu būdu nesugalvokite jo skiesti nagų lako valikliu: sugadinsite ne tik nagų laką, bet ir galite pažeisti nagų lako plokšteles (ilgalaikėje perspektyvoje).
  3. Su netinkančiu ar per stipriu nagų lako valikliu galima šalinti lipnias etiketes nuo indų, kurias nuplauti visada labai sudėtinga ir praktiškai neįmanoma. Tik būtinai po to kruopščiai išplaukite indus ir leiskite jiems kiek pastovėti, kad pašalintumėte visus likučius. 

AROMATAI IR KVEPALAI:

  1. Nepatikusį tualetinio vandens, parfumuoto vandens ar kvepalų aromatą galite sunaudoti drabužiams ar patalynei aromatizuoti.
  2. Neįtikęs kvapas gali būti naudojamas kaip tualeto gaiviklis, vonios kambario kvapiklis ar kambario kvapiklis.
  3. Įkyrėjęs ar nepatikęs kvepalų aromatas tiks ir automobilio gaivikliui/ kvapui pakeisti.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tokie yra mano būdai, siekiant sumažinti kosmetikos namie ir ištuštinti lentynas. Kartais man nepatinka, kaip priemonė veikia originalioje savo paskirtyje, o kartais, aš tiesiog noriu sunaudoti kosmetikos perteklių ir įsileisti naujus vėjus į savo kosmetikos lentynas. Tiesa, beveik visi šie būdai tinka tik tais atvejais, kai kosmetika nėra pasibaigusio galiojimo. nebegaliojančias, pasenusias priemones reiktų kuo skubiausiai mesti lauk ir negadinti savo odos bei nenuodyti savo organizmo.

O kokius kitus grožio priemonių panaudojimo būdus žinote jūs? Pasidalinkite 😉




Ačiū, kad skaitote,

Smagaus vakaro,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Sveiki. Manau, kad kai kuriais atvejais galima dekoratyvinę kosmetiką grąžinti atgal. Mat dažnai pasitaiko, kai nusiperki brangų blakstienų tušas, o jis yra išdžiuvęs ir pan. ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, galima, jei parduotas nekokybiškas. Bet jei nepatiko, netiko spalva, konsistencija, komplektacija ar pan. tuomet kosmetikos priemonių gražinti tikrai negalima ir niekas nepriima atgal.

      Panaikinti
  2. Sveiki,
    Aš turėjau vieną man gerokai per tamsų maskuoklį, kuris neerzina odos, todėl panaudojau kartą vietoje akių vokų šešėlių, patamsinimui, labai gražiai išėjo. :-) Manau, galima geros sudėties maskuojamąsias ir netinkamų spalvų priemones, kurios neerzina odos, panašiai panaudoti. :-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai geras patarimas,ačiū Melitanora.
      Tik ar maskuoklis nesusigeria į voką ir nesubėga į raukšleles, kai bandėte?

      Panaikinti
    2. Mano maskuoklis gana kietos konsistencijos, tai nelabai pastebėjau, į voką geriausi truputį, tačiau, kadangi atspalvis man buvo gerokai per tamsus, tai net gražesnis pasidarė... Nežinau, manau tokie produktai tinkamos konskstencijos manau, tinkami panaudoti ir taip.

      Panaikinti
  3. Wow, kiek patarimų!!! Super, patiko įrašas :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tikrai naudingi patarimai, ačiū. Manau pasinaudosiu šiais patarimai tikrai. Dažnai būna, kad nusiperki kosmetiką ir po to nebetinka, nebepatinka, tenka nusivilti... Išmesti gaila, tai guli spintelėje. Dabar jau žinau kaip bus panaudotas mano veido pilingas :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tikrai naudingi patarimai, ačiū. Manau pasinaudosiu šiais patarimai tikrai. Dažnai būna, kad nusiperki kosmetiką ir po to nebetinka, nebepatinka, tenka nusivilti... Išmesti gaila, tai guli spintelėje. Dabar jau žinau kaip bus panaudotas mano veido pilingas :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą