#5 Rūbų ir aksesuarų pirkiniai - naujienos: second hand, H&M, ebay

Sveikos, merginos,
Kaip laikotės? Aš jau geras porą savaičių planuoju parašyti jums aksesuarų ir rūbų pirkinių įrašą, nuotraukos senai padarytos, bet vis neprisiruošiu. Galbūt šiek tiek tingisi, mat tokie įrašai visuomet reikalauja daugiau laiko ir daugiau darbo? Turiu jau ir kelis naujus pirkinukus, tačia juos tikrai paliksiu sekančiam tokio tipo įrašui, gerai?

Dauguma čia rodomų drabužių bus labiau kasdieniški ir/ ar šilti, ir/ ar jaukūs. Nesiruošiau jokiai ypatingai progai. Kaip tyčia atėjus rudeniui labiau norisi jaukumo, šilumos ir patogumo. Todėl nieko labai įmantraus šį kartą tikrai nebus - viskas labai paprasta.

Tiesa, nesu patenkinta fotografijomis... Pastebėjau, kad kai kurie rūbai yra raukšlėti ir susiglamžę, nors iš vakaro ruošiausi fotografijoms, viską išlyginau, viską sutvarkiau, bet... net nežinau kodėl taip gavosi... O ir nuotraukos - kai kur keistai susiraukusi, kai kur itin rimta ir nepatenkinta kažkuo... Visos tos, kur plačiai šypsojausi buvo netinkamos naudoti - šalia sukosi vaikas ir vis nešė man tai pledą, tai gelbėjimosi ratą - nes gi mama persirenginėja, o gal šitas tiks... Galiausiai pagriebęs antrą kamerą vis bandė mane įamžinti stambiu planu. O ir vyras šį kartą buvo visai nenusiteikęs fotografuoti ir nuotraukos nėra pačios geriausios, bet laukti iki savaitgalio aš nebenoriu. O fotografuoti pati save neturiu kaip... gaila. Tačiau nuotraukos yra, drabužiai įamžinti - kviečiu pasižiūrėti, ką nusipirkau.

H&M rudai rožinis švarkas

Taip jau nutiko, kad pagalvojau, jog esu super mama ir galiu su vaiku nueiti į dėvėtų rūbų parduotuvę ir nuspirkti kažką padoraus. Nueiti nuėjau, bet mažyliui buvo labai nuobodu, krėtė visokias eibes, lakstė ir trukdė kitiems, vis bandžiau jį pagauti ir viena akimi permesti lentynas. Bet... žinokit nieko iš to gero nebuvo. Prigriebiau šį švarką, kuris man visai patiko - tai šiek tiek iš mano komforto zonos išeinantis dalykas, kadangi turi rudai rožinį atspalvį, o rudos spalvos aš vengiu, manau kad man netinka ir šiaip, nemanau, kad ruda ir rožinė dera tarpusavyje, sunkus atvejis. Pats švarkas, kaip švarkas - ieškojau oversized, didesnio dydžio ir languoto. Tačiau nei tai oversized, nei languotas, tiesa? Buvo vienas, tinkantis mano reikalavimus, bet su aptemptomis beveik 3/4 rankovėmis, kurios atrodė labiau kaip išaugtos negu kad normalaus dydžio, tai džiaugiuosi, kad nepaisant patikusio rašto ir kirpimo, susiprotėjau palikti parduotuvės lentynoje. Šiek tiek gailiuosi ir pasiėmusį šį - skalbti jo negalima. Jam tik sausas cheminis valymas, kurį jau atlikau ir kažkaip tikėjausi, kad spalva taps kiek kitokia, bet apart pakitusio kvapo švarkas tokios pat spalvos. Kaip ir galėtum valyti, bet mane tas nuolatinis nešimas kažkur erzina ir šiaip jau vengiu pirkti rūbus, kurių skalbti negalima.

Dydis: 36
Sudėtis: 70% polyesteris, 30% vilna; pamušalas - 100% polyesteris
Pirkau: second hand - dėvėtų drabužių parduotuvėje "Gausa"
Kaina: 6,00 EUR


H&M pilkas susagstomas megztukas

Ir dar vienas tos dienos pirkinukas... Ką aš galiu pasakyti - kaip aš pamiršau, kad apvali apykaklė nėra man tinkamiausia? Tačiau pats megztukas atrodo kokybiškas, nėra jokių pasidėvėjimų, jokio padilimo. Tiesiog toks lengvas drabužėlis, kuris bus užsimetimui ant marškinių, tikriausiai. Didelio strikinėjimo iš laimės čia nėra - tikriausiai reiktų sekantį kartą neturint galimybės pilnai susikoncentruoti į asortimentą, net nesilankyti tokiose vietose?

Dydis: S
Sudėtis: 65% medvilnės, 35% polyamido
Pirkau: second hand - dėvėtų drabužių parduotuvėje "Gausa"
Kaina: 1,80 EUR


GINA TRICOT laisvo stiliaus užtraukiamas švarkelis

Kažkuo man šitas dalykas labai patinka: primena švarką, bet medžiaga kaip megztinio, sutraukta nugara primena striukę, o užtraukimas - palaidinę, trumpa apačia - crop (trumpo) stiliaus drabužėlius... Bet man patinka raštas, man patinka kai drabužis jaučiasi patogiai, bet atrodo ne kaip įprastas megztukas. Patogus, jaukus, mielas... galbūt ne kažkas labai labai išskirtinio ir ultra madingo, tačiau man jis patinka.

Dydis: XS
Sudėtis: 65% polyesteris, 35% medvilnė
Pirkau: second hand - dėvėtų drabužių parduotuvėje "Gausa"
Kaina: 4,20 EUR


157 mėlynas kalėdinis susagstomas megztinis

Kalėdos artėja! Tik Kalėdinę spalvą tikriausiai pirmiausia įsivaizduojame kaip raudoną? Radau mėlyną megztuką, kuris puikiai tinka šventiniai nuotaikai, sniegui, pasiruošimui metų šventėmis, šaltam orui... Megztinis turi vilnos, todėl iš karto jaučiasi, kad ne arkrilinis, - priduoda šilumos. Įdomi mažytė smulkmena yra velveto juostelė, kuri yra vertikaliai, po sagutėmis. Susisagsčius nesimato, tačiau smagiai nuteikia. 
Aš jums fotografuoju viską su tais pačiais džinsais ir ta pačia juoda palaidine. Tačiau tai nereiškia, kad taip ir dėvėsiu. Tiesiog man taip patogiau ir jums geriau matosi visi drabužiai. Man šitas labai jaukus ir smagus - o būtent to jaukumo aš šiuo metų laiku ir ieškau. Man atrodo ir iš šypsenos veide matosi, kad man patinka.

Dydis: M
Sudėtis: 60% medvilnė, 35% nylonas, 5% angora
Pirkau: second hand - dėvėtų drabužių parduotuvėje "Gausa"
Kaina: 2,40 EUR


ATMOSPHERE rusvai gelsvas megztukas

Per nėštumą buvau prisipirkusi krūvą tokio tipo megztukų, bet... kai pagimdžiau su visais jais atrodau kaip su maišais, todėl per savo pavasarinį spintos valymą visus iškrausčiau iš spintos ir padovanojau, tačiau atėjus rudeniui jaučiu, kaip tokio megztuko man labai trūksta. Todėl radusi tinkamo dydžio daug neabejojau.  

Dydis: 34
Sudėtis: 100% akrilas
Pirkau: second hand - dėvėtų drabužių parduotuvėje "Gausa"
Kaina: 4,50 EUR


VILA pilkas megztukas - palaidinė su juodu raštu

Labai patogi, labai paprasta palaidinė kasdienai, namuose ir... kol dar nėra šalta. Niekaip neįsivaizduoju tokio drabužio šaltuoju metų laiku. Bet pereinamąjam - puikiai. Šitą pirkau išskirtinai namams, nors atrodo visai neprastai ir galbūt tiktų po kokiu švarkeliu, kaip patogus, šiltesnis rūbas?

Dydis: M
Sudėtis: 85% medvilnė, 15% polyesteris
Pirkau: second hand - dėvėtų drabužių parduotuvėje "Gausa"
Kaina: 3,20 EUR


Women Casual Long Sleeve Loose Jumper Ladies Pullover Tops Sweater Coat Outwear - tamsiai rudas daiktas

Kaip šitas dalykas nerealiai atrodė pardavėjo puslapyje... Paspausk ant nuorodos ir pažiūrėk pati. Atrodo turėjau gauti storą, šiltą, tvirtą rudens megztuką, kurį pavadinime gamintojas įvardija kaip 'coat', kas turėtų būti paltukas. Bet... eilinį kartą nudegiau ir gavau kažkokį tysalą, kuris netinka net grindims valyti. Apsivilkus pirmą kartą verkti norėjosi - voratinklio plonumo daiktas, kurio nei kaip megztinio, nei kaip palaidinės įvardinti negaliu... Emocijų nesugebėjau paslėpti ir fotografuojant - man atrodo matosi, kad šito daikto aš nei dėvėsiu, nei laikysiu namuose. Baisuoklis kažkoks....

Dydis: S
Sudėtis: 95% polyesterio, 5% spandekso
Pirkau: ebay
Kaina: $7.59 US + $2.69 US (siuntimas)


Women Casual Long Sleeve Hoodie Sweatshirt Sweater Hooded Print Pullover - crop topas/ trumpa palaidinė

Vėlgi, palaidinė, kuri labai gražiai atrodė kompiuterio ekrane ir buvo tiek prifotošopinta, kad atrodė balta ir pakankamai stora. Tačiau realybėje ji gelsva ir labai primena nuo dėvėjimo pageltusių baltų drabužių spalvą... Topas plonas, nors nėra permantomas, bet nelabai tinkamas rudens metui. Nešiojau kelis kartus ir man vis buvo šalta, norėjosi paslėpti pilvą ir apsirengti šilčiau... Šiaip kokybė nėra tragiška, bet sintetinė medžiaga atrodo pigiai, nežinau... sužavėjo raštas, tačiau nėra jau toks gražus, koks atrodė užsakant. Gaila, nes tokį pat, tik ryškų norėjau įsigyti, bet nerizikuosiu.

Dydis: S
Sudėtis: 65% polyesterio, 35% medvilnė
Pirkau: ebay
Kaina: $8.79 US


BDG džinsinis švarkelis

Džinsinio švarkelio nesu turėjusi nuo paauglystės, nors meluoju, net paauglystėje neturėjau - nesu turėjusi nuo vaikystės. Tiesiog džinsas niekad nebuvo ta medžiaga, kuri man labai patiktų. O va, jau kuris laikas ieškau tobulo - visos renkasi ilgus, o aš žinau, kad tokio rinktis negaliu. Esu žema, su ilgesniu švarku atrodytų, kad neturiu kojų, o jei baigtųsi ties klubais, juos dar labiau susiaurintų. Taip taip, mano klubai siauri, tik rinkdamasi atitinkamus kirpimus, ilgius bei medžiagas vizualiai tuos klubus vis platinu, kad būtų protingai proporcinga figūra. 
Tad ieškojau trumpesnio kirpimo. Nenuostabu, kad pamačiusi šitą labai apsidžiaugiau ir griebiau daug negalvojusi - jokių trūkumų, o kaina, juokinga - vos 1,40! Įsivaizduojant? Kaip jis jums? Aš juo džiaugiuosi...

Dydis: S
Sudėtis: 100% medvilnė
Pirkau: second hand - dėvėtų drabužių parduotuvėje "Gausa"
Kaina: 1,40 EUR


ZARA susiaučiamas megztukas

Tik dabar pasižiūrėjau, kad tik rankų skalbimo, nors jau ne kartą skalbiau mašina, aišku, su rankų skalbimui skirta programa ir nieko blogo nenutiko, tad manau kad ir toliau skalbsiu būtent taip. Man šitas megztukas yra per didelis, manau matosi ir nuotraukose. Tačiau šiuo atveju aš nesiekiau surasti idealiai man tinkančio - norėjau to šiltumo ir jaukumo, apie kurį kalbėjau pradžioje. Šitas būtent toks - ir atrodo, kas tiek 7% vilnos? Tačiau labai jaučiasi tiek šiltumo, tiek patogumo atveju. Minkštas, šiltas, švelnus drabužėlis užsimesti ant pečių tiems atvejams, kai bus vėsiau ir nesinorės lipti į uždarus megztinius.

Dydis: L
Sudėtis: 60% akrilikas, 30% nailonas, 7% vilna, 3% elastanas
Pirkau: second hand - dėvėtų drabužių parduotuvėje "Gausa"
Kaina: 7,80 EUR


R&D rožiniai languoti marškiniai

Berods praeitą mėnesį dariau geidaraštį rudens drabužiams ir minėjau, kad noriu garstyčių geltonumo languotų marškinių, tačiau aš jų niekur neradau. Taip taip, sekantį kartą pamatysite dar porą languotų marškinių pirkiniuose, o kol kas rodau šituos rožinius. Labai abejojau, ar noriu juos pirkti? Man jie per dideli, tačiau šitie bus nešiojami tik namuose (manau) ir man patiko medžiaga: stora, kokybiška, švelni ir jauki medvilnė. Na, ir abejojau dėl tos rožinės... Man rožinis etapas jau praėjo ir nebesinori nieko mergaitiškai rožinio, tačiau kadangi ta rožinė prislopinta, paėmiau. Labai smagūs nešioti, labai jaukiai nešiojasi, o su jais aš jaučiuosi patogi. Jau spėjau pamiršti, ką reiškia patogūs, kiek platesni, kiek storesni medvilniniai marškiniai.

Dydis: M
Sudėtis: 100% medvilnė
Pirkau: second hand - dėvėtų drabužių parduotuvėje "Gausa"
Kaina: 2,40 EUR


VILA Object pilkas sijonas

Dėl trumpų kojų visi mano spintoje esantys sijonai yra aukščiau kelių! Jau ne vienus metus galvoju, kaip atrodyčiau su ilgu, kaip atrodyčiau su blauzdas siekiančiu, kaip atrodyčiau su dengiančiu kelius sijonu? Pamačiusi šitą įsimylėjau kišenes ant dupsiuko (liet. sėdynės), patiko šiltesnė, rudeniui tinkama medžiaga, žinojau, kad sijono kirpimas tinkamas mano kūno sudėjimui, tačiau suabejojau dėl dydžio. Man sijonas ant liemens netinka, krenta nuo liemens ir turiu jį paslinkti kiek žemiau. Kaip jums atrodo? Tinkamas taip nešioti? Aišku, ne su šituo megztuku, tikrai ne su šituo. Ir vis galvoju ar buvo verta? Kita vertus - kiek ilgai galiu dėvėti mini sijonus? 😅🙈

Dydis: M
Sudėtis: 60% polyesteris, 35% vilna, 5% nailonas
Pirkau: second hand - dėvėtų drabužių parduotuvėje "Gausa"
Kaina: 4,70 EUR


Women Summer Boho Long Maxi Evening Cocktail Party Mini Beach Dresses Sundress - vasariška suknelė atidengianti pečius

Rodyti ar nerodyti? Čia ta suknelė, kurią turėjau gauti liepos pabaigoje rugpjūčio pradžioje, bet laiku negavau ir klausiau jūsų per live, ar norite, kad parodyčiau. Galvojau, kad ši suknelė bus nusivylimas, tačiau iš tiesų nėra. Jaučiasi, kad tikrai nėra 100% medvilnė, bet jos turėtų būti nemažai. Suknelė lengva, plazdanti, plona (nepermatoma) ir puikiai tiks karštomis vasaros dienomis. Aišku, dabar jos tikrai nenešiosiu. Tačiau galvojau, kad nepatiks raštas, bus labai prastos kokybės, tačiau man visai patiko. Neprasta, tiesą sakant kažką panašaus esu pirkusi Primarke.

Dydis: M
Sudėtis: ant suknelės sudėtis nedetalizuota, pardavėjas tik sako, kad turėtų būti medvilnė, bet esu tikra, kad ne tik medvilnė
Pirkau: ebay
Kaina: $9.86 US


Apatinis trikotažas

Jau kuris laikas noriu lengvesnių, bralete tipo liemenėlių. Aš neturiu didelės krūtinės, tačiau pavargau nuo formuojančių, suspaudžiančių, pakeliančių ir kitokius stebuklus darančių liemenėlių. Norisi lengvumo, norisi jaukumo. Ilgai slampinėjau aplink H&M lentynas bandydama išsirinkti tobulą ir šita man labai patiko. Gaila, kad derančių kelnaičių neradau, tačiau lengvai priderinsiu kažką jau turimo.

Dydis: S
Sudėtis: nėriniai - 90% polyamido, 10% elastano; kaušeliai - 78 polyamido, 22% elastano; 
Pirkau: H&M
Kaina: 14,99 EUR

Na o antroji - sakoma tikras stebuklas rinkoje, nes sukuria didesnes, putlesnes krūtis ir suformuoja tarpelį tarp krūtų, ypatingai jei jo neturima. Aš jį turiu, bet smalsumas išbandyti nugalėjo. Tai liemenėlė tikrai padaro tą tarpelį, tikrai sukuria pilnesnės krūtinės įspūdį, bet tik tol, kol nepasisukate šonu. Iš šono jūs atrodote plokščia - nes liemenėlė viską sutempia ir šonų į viršų ir šonus suspaudžia. Tinka tik toms palaidinėms, kurių iškirptė atviresnė, tačiau iš karto platėja krūtinės srityje. O šiaip - stebuklo tikrai nesukurs ir nepadarys.

Dydis: B
Sudėtis: nenurodyta
Pirkau: ebay
Kaina: $7.58 US


Šalikėliai ir skarelės

Kiekvieną kartą, kai nueinu apsipirkti, man būtinai reikia pačiupinėti, patyrinėti ir galiausiai nusipirkti kokį šalikėlį ar šaliką. Man atrodo niekas geriau nepagyvina aprangos kaip įvairiaspalvis šalikėlis ir niekas geriau neapsaugo kaklo nuo atšiauraus vėjo. 
Pilkas šalikėlis plonas, puoštas žvaigždučių raštais bei turi tokį suglamžytos medžiagos efektą, tačiau yra gana ilgas, todėl galiu apsisukti kelis kartus.

Sudėtis: 100% polyesteris
Pirkau: second hand - dėvėtų drabužių parduotuvėje "Gausa"
Kaina: 1,40 EUR

Vidurinis šalikas yra ilgas, ne tik platus, bet ir storas. apie tokį galvojau jau senai - viena jo pusė puošta raudonu languotu, kita baltai juodu raštu, tad galima derintis prie nuotaikos ir esamos aprangos. Tačiau iš praktiškos - šalikas vaikščiojant, pučiant vėjui ar rengiantis vistiek susisuka, apsisuka ir pasimato ir kitas jo raštas. Tai tikras storas žieminis šalikas, kuriuo planuoju puoštis šią žiemą.

Sudėtis: cotton blend
Pirkau: ebay
Kaina: $9.99 US

Ir galiausiai nestoras, bet labai malonios medžiagos mėlynas sujungtas šalikas, kuris dar tinka ir šiuo metų laiku, tačiau žiemą tikrai bus per plonas.

Sudėtis: 100% polyesteris
Pirkau: second hand - dėvėtų drabužių parduotuvėje "Gausa"
Kaina: 2,40 EUR


Gold Plated Charm Bead Tassel Pendant Drop Statement Dangle Women Earrings - auskarai

Man patinka mediniai auskarai, rudeniui kaip tik žvalgiausi kažkokių ramių spalvų ir atradau šiuos. Vienintelis dalykas, kuris man nepatinka yra tie balti kutai. Vis galvoju juos tiesiog nuimti, nors kažin ar jie gerai atrodytų be jų?

Pirkau: ebay
Kaina: $1.72 US


Natural Crystal Quartz Healing Point Chakra Stone Gold Necklace - rožinio kvarco pakabutis

Lengvas, moteriškas, švelnus pakabutis, nors jo apdirbimas man atrodo nelabai... Jis keistokai juda tame apsuktame metale, tačiau iš esmės visas vaizdas ir papuošalo idėja man patinka.

Sudėtis: rožinis kvarcas
Pirkau: ebay
Kaina: laimėjau aukcione už $1,00 US


Women Fashion Metal Rhinestone Head Chain Jewelry Headband Head Piece Hair band - lankelis, plaukų papuošalas

Turiu porą tokio tipo lankelių - papuošalų ir man jie patinka daug labiau nei įprasti lankeliai. Labai puošia ties įprastai palaidus, tiek susegtus plaukus. O jei pasidarius šukuoseną, labai papildo ir papuošia plaukučius.

Pirkau: ebay
Kaina: $0,99 US


PU Leather choker Charm Necklace Vintage Hippy Chocker Retro Black Leather Cord - juodas užrišamas chokeris/ papuošalas prie kaklo

Ir galiausiai - mano antras chokeris. Tokie užrišami man tinka daug labiau - turiu ploną kaklą ir užsegami man per dideli, o toks užrišamas reguliuojasi pagal kiekvienos kaklo apimtį. 

Pirkau: ebay
Kaina: $1.32 US


Viskas, krūva mano pirkinių. Bus pavasarį ką veikti pertvarkant spintą! 😆 Kaip tik parsisiunčiau virtualios spintos programėlę, kur nusifotografuojame visus turimus rūbus, batus, rankines, aksesuarus ir galime susidėti dienos derinius, stebėti kokius drabužius dėvime dažniausiai, o kokius pamirštame spintoje. Atrodo šauniai - reikės laisvesnę dieną prisiruošti fotografavimui ir programėlės išbandymui. Jei pasiteisins - būtinai rekomenduosiu ir jums. 😉
O kol kas viskas.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Patiko man pirkiniai. Ypač auskarai. Beje, drabužius, kurių negalima skalbti aš vistiek skalbiu. Tik stengiuosi parinkti kuo švelnesnį režimą. Ir niekada kažko jau ten baisaus nenutiko. Esu net paltą išsiplovus :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū Salomėja :)
      Aš irgi kartais skalbiu ir špygas laikai, kad tik nieko nenutiktų, o va paltą skalbti prisibijau :D

      Panaikinti
  2. Aš irgi skalbiu, net zomšinį švarką esu skalbusi, nieko blogo nenutiko:-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip smagu, matyt ir man reiks dažniau pabandyti skalbti net ir tai, ko negalima :)

      Panaikinti
  3. Garstyčių geltonumo languotus marškinius galima rasti Pull and Bear vyrų skyriuj, koks XS manau visai tiktų! Pati neretai pasižvalgau vyrų skyriuj :) o kalėdinis megztukas tobulas!!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū Živile :) Būtinai pasižiūrėsiu, bet jau turiu raudonus, juodus ir rožinius, tai nebežinau ar benoriu tų garstyčių geltonumo :)
      O megztukas ir man super - atrodo tobulai :)

      Panaikinti
  4. Pritariu kitoms, aš taip pat skalbiu (švarkus, paltus rastus kuistuke, kurių pagrindas iš vilnos, nors etiketėse ir nurodyta, kad galimas tik cheminis valymas). Svarbu pasirinkti patį švelniausią skalbimo tipą. Kol kas viskas buvo kuo geriausiai, nėra reikalo nešti į valyklą ir mokėti pinigus, taip pat nemanau, kad labai sveika ten naudojama chemija... :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pritariu dėl valyklos chemijos - per porą valymų mano baltas paltas buvo sugadintas... Nesuprantu kaip, bet po poros valymų visas burbuliukais nuėjo, nors nešiau tik truputį išsitepusį. Taip keistokai, bet ką padarysi, tas paltas ir taip ilgai tarnavo :D
      Jo, pabandžiau aš tą švarką išskalbti, laikiau čiurikus visą skalbimą ir viskas buvo gerai - mano skalbimo mašina turi rankų skalbimo funkciją, tai su ja ir apatinį trikotažą ir šalikėlius skalbiu. :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą