Kodėl mano nagų lakas nesilaiko tiek, kiek noriu?

Labas mano mielosios merginos,
Šiandien perlakavau savo nagus ir suvokiau, kad tas pats lakas, kuriuo lakavau prieš pusmetį, šį kart man išliko trumpiau. Kodėl??! Juk viską dariau tą patį? O kodėl tas pats lakas vienoms panelėms laiko vos ne savaitę, kai tuo tarpu kitoms - vos dieną ar dvi? Kuriai grupei jūs priklausote? Ir ar kada susimąstėte, ką darote kitaip, negerai bei kodėl visų išgirtas lakas jums visiškai nelaiko ant nagų?




Dažnokai ir jūs manęs klausiate, kodėl man tas ar anas nagų lakas laikė ilgiau nei jums, arba švelniai piktinatės mano apžvalgomis, kai pasakau, jog kažkuri priemonė man nelaikė tiek, kiek žadėjo gamintojas. Reikia nepamiršti, kad visos esame skirtingos ne tik odos tipu, plaukais, tačiau ir nagais. Per gerą nagų lakavimo dešimtmetį jau spėjau įsitikinti, kad tam tikri aspektai labai svarbūs, norint prailginti manikiūro išlaikymą ant nagučių. Tad kokie tie aspektai ir ką daryti, kad šviežias manikiūras mus džiugintų ilgiau? Ir kodėl maniškis taip greit nusitrina?

1. nuo jūsų nagų lako:
* sudėtis - Čia tikriausiai viskas savaime suprantama, tiesą? Skirtingos kompanijos gamina skirtingus nagų lakus, skiriasi ne tik kainos, skiriasi sudėtinės dalys, tekstūra ir kiti aspektai. Todėl normalu, kad vieni nagų lakai laiko ilgiau, kiti trumpiau.
* lako amžius - Ne kartą pastebėjau, kad nagų lako šviežumas/ senumas turi didžiulės įtakos nagų lako išlikimui. Tas pats lakas po metų laiko ne būna pakitęs ne tik tirštumu, tačiau ir dengiasi kitaip, džiūva ilgiau ir išlieka trumpiau. Todėl labai logiškas ir protingas sprendimas būtų turėti vieną tam tikro atspalvio buteliuką. Pasakė ta, kuri buteliukų jau nebesuskaičiuoja ir yra tikra makiakė! 😆Tačiau jeigu jiems nejaučiate didžiulės silpnybės, racionaliau būtų turėti kelis buteliukus ir nuolat po truputį juos atnaujinti.

Paveikslėlis iš ČIA

2. lakavimo technika:
* lakavimo laikas - svarbu tinkamai pasirinkti laiką manikiūrui atlikti. Jokiu būdu nereiktų lakuoti nagų po buities darbų, maudymosi vonioje, indų plovimo ar skalbimo rankomis. Po ilgesnio kontakto su vandeniu nagai prigeria drėgmės, tampa minkšti, net jų forma šiek tiek pasikeičia, todėl lakuojant ant nagų po tokių darbų, tikriausiai jūsų manikiūras laikys trumpiau.
* lakavimas po grožio procedūrų - tepatės kremu veidą, kūną, pasitepate rankas kremu, o odeles aliejumi ir sugalvojate, kad dabar lakuositės nagus? Stop - nelakuokite. Grožio produktai ant nagų plokštelių palieka ploną riebią plėvelę, kuri apsunkina lako sukibimą su nagu, todėl lakas lengvai atšoka nuo nago, arba išlieka gerokai trumpiau, negu vengiant kremų ir riebių dalykų prieš nagų lakavimą.
* tolygi lakavimo technika - lakuokite nagus kruopščiai ir denkite tolygiu sluoksniu, stengdamiesi kiek įmanoma padengti šonus ir kraštelius, tačiau paliekant šiek tiek prie odelių nelakuota. Užsigavus nagą manikiūras dažniausiai pradeda trupėti nuo kraštelių, kur nelakuotas nagas. Be to, jei dengsite laką netolygiu sluoksniu - ne tik neišgausite gražaus efekto, bet ir manikiūras, būdamas netolygus laikys trumpiau.
* "apvyniokite nagų galiukus" technika - nuo kur pirmiausia nusitrina jūsų manikiūras? Teisingai, nuo nagų galiukų, todėl nepaprastai svarbu su kiekvienu sluoksniu ir kiekviena priemone užlakuoti nagų galiukus - grožio papildomai neprideda, tačiau išlikimui padeda.
* papildomų priemonių naudojimas - kai pradėjau lakuoti nagus, aš nieko nežinojau apie pagrindus ir viršutinius sluoksnius, prieš mano akis mirgėjo įvairiausių spalvų buteliukai, o kad reikia ne tik spalvoti, bet ir rinktis papildomas priemones, aš nepagalvojau... Išsirinkite kiek įmanoma geresnį nagų lako pagrindą ir viršutinį nagų lako sluoksnį, tikriausiai reiktų pabrėžti, kiek leidžia jūsų kišenė. Nagų lako pagrindą visuomet renkuosi dar ir tokį, kuris stiprina ir teikia gydomąjį poveikį nagams. Jei nežinote, tai paminėsiu, kad pagrindas gerina nagų lako ir nago sukibimą, o viršutinis sluoksnis apsaugo jūsų spalvą nuo mechaninių pažeidimų, spalvos blukimo, skilinėjimo ir pan.

Paveikslėlis iš ČIA

3. nagų būklės:
* laikinoji nagų būklė - išmirkę nagai - jau aukščiau minėjau, kad po vandens procedūrų nagų lakuoti negalima. Tačiau net ir jei jūsų nagai lakuoti, po vonios, dušo, indų plovimo... reiktų labai saugoti nagučius - jie suplokštėja, suminkštėja. Tol, kol nagas neatgauna pradinės, normalios formos, reiktų vengti atsitrenkimų, pažeidimų - elgtis itin atsargiai. Išmirkę nagai lengvai skyla, o kartu su jais - ir jūsų manikiūras.
* natūralus nagų aliejingumas / sausumas yra svarbiausias aspektas. Net jei visur elgiatės atsargiai, net jei naudojate kokybiškas priemones, jūs negalite pakeisti to, kas duota gamtos. Jūsų nagai natūraliai yra sausi arba natūraliai turi aliejingumo. Kuo didesnis nagų drėgnumas/ aliejingumas, tuo prasčiau lakas sukimba su plokštele ir tuo greičiau nutrupa lauk. Kuo sausesnis nago paviršius, tuo geriau lakas laiko. Jeigu turite natūraliai aliejingus nagus - galima prieš juos lakuojant nusausinti paviršių su specialiu manikiūrui skirtu skysčiu, nuimančiu riebalą, tačiau ir juo piknaudžiauti nederėtų, tuoj paaiškinsiu kodėl.
* pažeisti, nesveiki, besisluoksniuojantys nagai atsiranda tuomet, kai nagų plokštelė pernelyg išsausėja, organizmui trūksta vitaminų ir/ ar mineralų. Todėl iš karto rekomenduoju - drėkinkite savo nagučius aliejais, net jei jie lakuoti (per paliktą tarpelį aliejus įsiskverbs į jūsų nagą). Jei jau nutiko taip, kad nagai intensyviai sluoksniuojasi (kaip kad man šiuo metu) - tai reiktų tikėtis, kad jūsų manikiūras visuomet laikys trumpiau negu ant visiškai sveikų nagų.

Paveikslėlis iš ČIA

4. gyvenimo būdas:
* buities darbai - jau minėtas indų plovimas, grindų plovimas, darbas su vandeniu, šveitimas rankomis itin trumpina manikiūro išlikimo laiką. Ačiū Dievui ir vyrui, kad namie turiu tiek skalbimo mašiną, tiek indaplovę, kurios man padeda išvengti ilgo ir dažno papildomo kontakto su vandeniu. Tačiau jei neturime galimybės kažkokių darbų atlikti su pagalba, reikia nepamiršti naudoti pirštines - minimali apsauga nagams garantuota.
* nagų, kaip įrankių naudojimas - vakar pusę valandos nagais krapščiau vieną kosmetikos priemonės lipnią etiketę ir pasigailėjau, nes sugadinau manikiūrą. Nenaudokite savo nagų kaip įrankių: nekrapštinėkite nagais, nekalenkite kompiuterio klaviatūros nagų galiukais, saugokite nuo bet kokio mechaninio darbo nagais, kiek tai įmanoma. Reikia kažką pakrapštyti - peilį ar metalinę dildę į rankas, tekstą rinkite pirštų galiukais, o ne nagais... Tad tam tikriems darbams naudokite įrankius, o ne nagus, ypatingai jei turite natūralius.
* trintis su buityje esančiais paviršiais - nori nenori ne visko įmanoma išvengti, nagai vistiek kažkur trinsis, atsitrenks, prisilies. Tačiau elkitės protingai - saugokite nuo trinktelėjimų, bereikalingo trynimosi su paviršiais ir ilgiau džiaugsitės savo manikiūru.
* aktyvus gyvenimo būdas - jeigu gyvenate aktyviai, sportuojate, laipiojate, plaukiojate, stovyklaujate ir užsiimate aktyvia veikla, esu garantuota, kad mėgaujatės savo užsiėmimu, ir negalvojate apie nagus. Taip ir turi būti, tačiau reiktų turėti galvoje, kad greičiausiai jūsų manikiūras laikys trumpiau per tokius užsiėmimus, negu ramiai prasėdint savaitgalį ant sofutės.

Paveikslėlis iš ČIA

Tokie, mano nuomone esminiai aspektai, kurie daro įtaką jūsų nagų lako išlikimui ant nagučių. Aš jokiu būdu nesakau, kad dabar reiktų susidėti rankeles ir sėdėti nieko neveikiant, kad nagų lakas laikytų kiek įmanoma ilgiau. Tikrai ne!
Ką norėjau papasakoti šiuo įrašu? Norėjau suminėti visus aspektus, kurie kenkia, lygiai taip pat, nusiųsti šiuo įrašu žinutę jums - skaitydamos įrašus apie manikiūrus ar nagų lakus nepamirškite, kad kiekvienos nagai skirtingi, gyvenimo būdai skiriasi, lakavimo techniką kiekviena turi vis kitokią. Skaitydamos tokius įrašus galime sužinoti, kurios kompanijos lakas laiko ilgiau ant konkrečios merginos nagų, tačiau aklai vadovautis nurodytais terminais tikrai negalima.



Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Mano naminis manikiuro stalas visada nusetas ivairiais lakais nes nesugebu vis atsirinkti geriausiu, prisiperku daug ir be tikslo, tada jie pradeda senti ir dziuti. Todel nusprendziau paskirti siek tiek laiko ir paieskoti kokybisko nagu lako. Koki laka rekomenduotumet kaip gera?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vienos kompanijos aš neturiu... Mėgstu Golden Rose, patinka Essence, Essie, OPI, CND, ORLY, tačiau dauguma kokybė labai priklauso nuo perkamo atspalvio...

      Panaikinti

Rašyti komentarą