NESTI DANTE "Il Frutteto" muilas su mėtomis ir svaraininėmis kriaušėmis "Mint & Quince Pear"

Šiuo laikotarpiu kaip niekad svarbu plautis rankas, na ne taip pasakiau - rankas visuomet buvo labai svarbu plautis, dažnai ir su muilu. Bet siaučiant virusui, tai tapo neatsiejama rutinos dalis net tiems, kurie privengdavo rankų higienos - aha, būna ir tokių. Aš galiu prisipažinti, kad viešoje vietoje stengdavausi nenaudoti rankų muilo, nebent jos jausdavosi tikrai nešvarios. Baisu, ane? Nieko čia baisaus - baisūs viešose vietose yra rankų muilai, kurie siaubingai išsausina rankų odą... Va darbe buvo (ir vis dar yra) toks žiaurus muilas, kad norisi kuo greičiau rankas pamerkti į dubenį pilną kremo, o dirbti tai reikia ir negali laukt kol jis susigers. Prasidėjus virusams darbe dar atsirado dezinfekcinio, kuris savaime aišku dar žiauriau sausino. Bet šį kart ne apie tai - šį kart apie faktą, kad kai kurie muilai tiesiog siaubingai sausina rankas, jų kokybė tragiškai prasta ir jų nesinori naudoti (nors tikrai reikia). Namuose aš jau kuris laikas pasikliauju didžiuliais itališkais muilo gabalais - muilu iš Nesti Dante. 

"Žmogui nepakanka kaupti žinias, reikia mokėti gauti iš jų palūkanas."
J.V. Gėtė



Produktas: NESTI DANTE "Il Frutteto" muilas su mėtomis ir svaraininėmis kriaušėmis "Mint & Quince Pear"
Gamintojas: "Nesti Dante" Pagaminta Florencija, Italija
Paskirtis: nuprausti odą, pašalinti nešvarumus
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: muilo kokybė
Labiausiai nepatiko: tik keli nesaugūs ingredientai sudėtyje
Tūris: 250 g
Kaina: 4,35 EUR
Kur galima įsigyti: Eurokos, Rimi, Assorti, Hiperfarma
Įvertinimas: 5/5

Ką žada gamintojas: Mėtų ir kriaušių muilas teikia energijos ir gaivina. Švelniai prausia ir valo odą. Prabangus muilas įvyniotas į puikų popierių. Muilas ruošiamas pagal seną italų "Saponeria" virimo būdą. Gamybai naudojamos tik aukščiausios rūšies kruopščiai atrinktos žaliavos.

Sudėtis: Sodium Palmate*, Sodium Palm Kernelate*, Aqua, Glycerin, ParfumSodium Chloride, Mentha Piperita Leaf ExtractTetrasodium Etidronate, Pentasodium Pantetate, Citral, Citronellol, Limonene, Eugenol, Geraniol.
*iš tvarių plantacijų


Mano nuomonė. Bloge šios kompanijos muilams yra skirtas ne vienas įrašas, tad kalbėsiu labai trumpai ir tik svarbiausius aspektus. Pirmiausia - kaip galima nemylėti muilo pakuotės? Nuostabaus grožio tekstūrinis popierius, kuris lengvai perdirbamas, po jo nelieka plastiko pakuotės. Ne ką mažiau mane žavi ir didžiuliai gabalai - namuose muilas senka itin sparčiai, mes labai dažnai plauname rankas, vaikas mėgsta pažaisti su putomis, tad smagu iš kart nusipirkti didelį gabalą ir negalvoti, kad po poros savaičių reikės visiškai naujos muilo pakuotės.

Nesti Dante muilai gaminami natūraliu saponifikacijos būdu, vadinasi sudėtyje naudojama tik rūgštis ir aliejus, kurie reaguoja tarpusavyje ir sukuria tai, ką mes vadiname muilu - priemonę nuplauti nešvarumams, virusams, riebalams ir t.t. Muilo sudėtyje dar rasime ir eterinių aliejų ir įvairių kvapams šalinti ir išlaikyti skirtų medžiagų. XXI a. dauguma vis dar nori maloniai kvepiančių muilų rankoms plauti. Man ir pačiai patinka kvapai, šis kvepia švelniu, vos vos gaiviu kvapu. Beje, reiktų turėti galvoje, kad kvapas per laiką slopsta ir silpnėja. Visus šiuos muilus aš laikau spintoje ir drabužių komodoje, kol jų prireikia, tad natūralu, kad kvapai jau būna šiek tiek prislopę, kol atkeliauja į mano vonią.

Grįžtant prie kvapų - aš kelis metus muilą gaminau pati iš vos kelių ingredientų, be jokių kvapiųjų medžiagų ir puikiai žinau, kad natūralaus muilo kvapas nėra malonus. Apdovanojusi draugus sulaukiau įvairių komentarų, tuomet bandžiau į sudėtį traukti eterinius aliejus, tačiau tiesa ta, kad jų kiekis turi būti didelis (kai kurie eteriniai, ypač jei kiekis didesnis, gali alergizuoti). O ir jei norsi to gryno citrusų ar gėlių aromato, muilams reikia pagalbinių priemonių pašalinti natūralų kvapą ir išlaikyti tą kurį pridedame. Žvelgiant  į sudėtines dalis matau, kad dauguma vidutinio saugumo skirta būtent kvapams išlaikyti.

Muilas gerai suputoja vidutinio stambumo putomis ir lengvai bei švariai plauna. Džeržgiančios švaros čia tikrai nėra ir aš jos nenorėčiau. Paprastai džeržgianti švara reiškia, kad muilas sausins odą, o šitas muilas niekuomet nė trupučio nepasausino, nesuerzino bei nedirgino, net ir tuomet, kai turėjau pažeistą odą. Puikus muilas, gamintojas atlieka puikų darbą rinkai siūlydamas skirtingus kvapus su saugiomis sudėtimis bei švelniomis formulėmis. Man labai patinka, o jums? Koks muilas šiuo metu gyvena jūsų vonioje?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. aš kažkaip visuomet dairausi ir naudoju skystus muilus. turiu daugkartinį dispenserį, kurį visad papildau. kietas muilas man visad atrodo labiau netvarkingas ir kai turi ilgus nagus, aš visuomet muilo kažkaip prikrapštau į panages :DDD

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pilnai suprantu! Aš irgi ilgą laiką mylėjau skystus muilus, bet nerandu kur tiesiog įsipilti skysto muilo į savo pakuotę parduotuvėje, bent jau Klaipėdoje kol kas niekur neužmačiau. Tad mečiau šitą reikalą, grynai dėl plastiko pakuočių. :)
      Gal atradai kuriose parduotuvėse galima muilo įsipilti vietoje?

      Panaikinti
    2. prisipažinsiu, kad net nepagalvojau apie tai ir neieškojau. :| viskas, ką darau, tai stengiuosi nusipirkti didelę pakuotę muilo, kad nereiktų jo dažnai pirkti ir dažnai išmetinėti pakuotes...

      Panaikinti

Rašyti komentarą