THE ORDINARY Retinol 0.2% in Squalane - itin stabilus, 0,2% gryno retinolio koncentratas veidui

Metas po truputį pradėti pasakoti apie pirmuosius mano The Ordinary produktus ir pirmąsias nuomones. Man regis The Ordinary yra ta kompanija, kuri visame pasaulyje išgarsėjo žaibiškai greit - atrodytų kažkoks fenomenas, tačiau fenomeno čia tikrai nėra. Kompanijos populiarumą nulėmė nepriekaištingas kainos ir kokybės santykis ir gamintojo vizija - kurti veiksmingus, o ne prabangiai atrodančius produktus; investuoti į ingredientus, o ne į pakuotės.

Retinoliai yra vienas tų produktų, kurie šiuo metu dominuoja veido priežiūroje ir tampa vis populiaresniu produktu, išbandžiusios merginos bene nepaliaujamai giria ingrediento efektyvumą odai. Prisiklausiusi teigiamų atsiliepimų, peržiūrėjusi mėgstamų Youtuberių filmukus apie retinolius odos priežiūroje, nusprendžiau ir pati išbandyti būtent The Ordinary priemonę.

"Vengdami problemų niekad nebūsite tas, kuris jas įveikė."
R. Bachas


Produktas: THE ORDINARY Retinol 0.2% in Squalane - itin stabilus, 0,2% gryno retinolio koncentratas veidui
Gamintojas: "Deciem", Pagaminta Kanadoje
Paskirtis: mažinti smulkias raukšleles, saulės sukeltus pažeidimus, senėjimo požymius
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: efektas
Labiausiai nepatiko: pakuotė
Tūris: 30 ml
Kaina: 5,30 Eur
Kur galima įsigyti: Douglas, deciem

Ką žada gamintojas: Retinolis 0,2 % skvalane veidui
Stiprumas: mažas
Paskirtis: senėjimo žymės, tekstūros trūkumai
Forma: bevandenis tirpalas
Bevandeniuose tirpaluose yra 0,2 %, 0,5 % arba 1 % gryno retinolio – sudedamosios medžiagos, kuri gali sumažinti smulkias raukšleles, saulės sukeltus pažeidimus ir mažinti senėjimo požymius. Nors retinolis buvo išsamiai ištirtas, jis dirgina odą, tačiau yra naujesnių technologijų, atitinkančių vizualų retinolio poveikį ir nesukeliančių odos dirginimo. Dėl šios priežasties THE ORDINARY paprastai rekomenduoja geriau naudoti priemones su granaktyviu retinoidu.
Naudojimas: Vakare nedidelį kiekį priemonės paskirstykite ant veido. Naudokite po vandens pagrindo serumų, bet prieš įprastai naudojamas priemones. Nenaudokite kartu su kitomis retinoido turinčiomis priemonėmis. Ryte naudokite apsauginę priemonę nuo saulės.


Pakuotė. Gamintojas pristatinėdamas kompanijos viziją regis ne kart pabrėžė, jog kompanija nesiekia kurti akims patrauklios pakuotės, kompanija nesireklamuoja, tad natūralu, kad pakuotė labai paprasta. Rudo stiklo buteliukas, balto kartono dėžutė ir tokia pat balta etiketė bei paprasti juodi užrašai - tik tai ko reikia, elementaru, paprasta. Rudo stiklo buteliukas saugo produktą nuo saulės šviesos, tad priemonė ilgiau lieka veiksminga. Serumas dozuojamas stiklinės pipetės pagalba, tačiau man labai nepatinka buteliuko užsukimas - nei taip, nei anaip užsukti tvirtai ir tiesiai niekaip neišeina: tai dangtelis pakrypęs į vieną, tai į kitą pusę ir viskas. Nemanau, kad toks nelygus užsukimas padaro pakuotę mažiau sandarią, bet nesmagu, kai dešimt kart bandai tiesiai užsukti, šiek tiek erziniesi ir galiausiai palieki tą dangtelį kreivą.

Kvapas. The Ordinary siekia sukurti kuo saugesnius gaminius, tad nenaudoja kvapiųjų medžiagų. Valio! Man patinka bekvapės veido priežiūros priemonės ir šiuo atveju labai džiaugiuosi, kad kvepia natūraliu kvapu, o ne stipriu gėlyčių ar švaros kvapą primenančiu kosmetiniu aromatu.

Konsistencija aliejinė. Serumas labiausiai primena netiršto aliejaus tekstūrą.


Sudėtis: Squalane, Caprylic/ Capric TriglycerideSimmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Retinol, Solanum Lycopersicum (Tomato) Fruit Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf ExtractHydroxymethoxyphenyl Decanone, BHT.


Poveikis. Kalbant apie The Ordinary žmonės pirmiausia išskiria jų sudėtinių dalių saugumą.  Serumo pagrindą sudaro skvlenas, veikiantis kaip antioksidantas, drėkintantis ir minkštinantis odą. Toliau seka kaprilo trigliceridas, veikiantis kaip emulsiklis, bet palankiai veikiantis odą; jojobos aliejus ir garsusis retinolis. Besidominčioms sudėtinėmis dalimis tikriausiai aišku, kad retinolis žymimas kaip vidutinio saugumo priemonė dėl to, kad netinka nėščioms, reikia saugotis tiesioginės saulės. Nelabai žavi sudėtyje esantis rozmarinas, kuris dažnai alergizuoja odą. Na ir žinoma, tikriausiai joks produktas neapsieina be lašelio konservanto, kad priemonė pakankamai ilgai išliktų šviežia.

Retinolis arba vitaminas A yra antioksidantas, kuris gali pašviesinti odą, pagerina jos būklę, padeda gyti spuogeliams bei skatina odos atsinaujinimą. Dėl to vitaminas A tinkamas iš esmės visiems odos tipams, bet daro stebuklus brandesnei odai. Ką turiu galvoje? Pirmiausia tai noriu paaiškinti savo pasirinkimą - retinolį bandau pirmą kart, na taip, turėjau serumų su lašeliu retinolio, jo pasitaikydavo ir kai kuriuose kosmetikos priemonėse, tačiau stipresnės koncentracijos, - pirmą kart. Todėl rinkdamasi priemonę ėmiau galimą silpniausią koncentraciją ir nusprendžiau pradėti po truputį. Iš pradžių galvojau, kad naudosiu kokius porą kart savaitėje, tačiau priemonė nėra stipri ir aš galėjau jį naudoti bene kas vakarą. Ant odos serumo tekstūra sunkoka, jaučiasi ant odos ir jaučiasi kaip sunkokas aliejus. Tikriausiai dėl šitos priežasties po jo nebesinori tepti jokio kremo, jokios papildomos priemonės. Geriasi į odą irgi ilgai, bene visuomet užmiegu dar aiškiai jausdama priemonę. Tačiau nepaprastai nuostabu, kaip po nakties mano oda atrodo pilna gyvybės, putlesnė, jaunesnė, sveikesnė, šiek tiek skaistesnė. Rezultatas akivaizdus ir man labai patinka! Aš nesitikėjau, kad poveikis bus toks stiprus. Sekantį kart tikriausiai pirksiu stipresnį, bet apskritai esu labai patenkinta.

Ką reiktų paminėti, tai naudojant retinolį būtina naudoti apsauginius kremus nuo saulės. Vasarą ir šiaip reikia juo naudoti. Vasarą galbūt nereiktų ir retinolių naudoti, šiek tiek nepataikiau su laiku nusipirkti. Tiesa, būtinai atkreipkite dėmesį į galiojimo laiką - šis retinolis atidarius galios 3 mėnesius, tad nusipirkus reiktų iš kart ir naudoti.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Sveika! Dėkoju už apžvalgą! Labai laukiau ko nors iš ORDINARY apžvalgos (ir vis dar laaabai laukiu to šveitiklio su rūgštimi apžvalgos). Bet kol kas, kaip supratau, apžveltoji priemonė tikrai nebloga tiek sudėtimi, tiek kaina. Jaučiu, kad pirksiu ir aš ką nors iš šios kompanijos. Dar kartą dėkoju už informaciją. Kaip visada - glaustai, įdomiai ir aktualiai. Super!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai ačiū už komentarą-skaičiau ir šypsojausi 🙂 Labai malonu, kad randate naudingos informacijos. Dėl kitų apžvalgų, na jos bus, tik niekad nesu garantuota, kada jas pavyks paruošti, kartais neplanuotos apžvalgos užima jau suplanuotų vietą ir apie kai kuriuos produktus rašau vėliau nei buvau suplanavusi.

      Panaikinti
  2. dėl ordinary pakuočių pritariu - man niacinamidas užsisuka keistai, vis kreivai, o kai jau atrodo, pataikiau, kitą kart naudodama - vos galiu atsukt :))) tai šitas tikra tiesa, bet kai produktai nenuvilia ir daro odą gražesnę, kažkaip atleidžiu, nors tą akimirką kai reikia užsukt tai nevaikiškai susinervinu :D

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą