BASLER gydomoji kaukė plaukams su medvilnės sėklų aliejumi

Šiek tiek apie plaukus? Pastaruosius kelis mėnesius bandžiau lyg ir profesionalams skirtą plaukų kaukę. Basler prekinis ženklas nėra plačiai prieinamas, jį galima rasti tik vokiškų prekių parduotuvėse. Aš rinkausi priemonę sausiems plaukams ir nusipirkusi sutrikau dėl pavadinimo - "su augalinių audinių aliejumi". Kas yra augalinės audinės? Patyrinėjusi sudėtį iškėliau hipotezę, kad tai galbūt medvilnės sėklų aliejus? Vienaip ar kitai, tikrų audinių čia niekas nedėjo, riebalų nuo jų nelupo, mat produktas veganiškas ir pagamintas su augaliniais ingredientais. Kabinu paskutinius kaukės likučius ir pasakoju savo įspūdžius.

"Pavojingiausias dalykas pasaulyje - šokti per bedugnę dviem šuoliais."
David Lloyd George


Produktas: BASLER gydomoji kaukė plaukams su medvilnės sėklų aliejumi
Gamintojas: "Basler Haar - Kosmerik" GmbH. Pagaminta Vokietioje
Paskirtis: atkurti pažeistus plaukus, suteikti spindesio, švelnumo, palengvinti šukavimą
Tinkamas tipas: normaliems ir sausiems plaukams
Labiausiai patiko: sudėtis - nesitikėjau
Labiausiai nepatiko: tikėjausi stipresnio efekto
Tūris: 500 ml
Kaina: 7,00 Eur
Kur galima įsigyti: vokiškų prekių parduotuvėse. Klaipėdoje galima rasti "Dalli"

Ką žada gamintojas: Gydomoji kaukė su audinių aliejumi, koncentruota. Intensyvi priežiūra plaukams ir galvos odai su vertingais aliejais. Prabangus blizgesys ir tinkamiausia priežiūra pažeistiems, suskilinėjusiems plaukams. Regeneruoja ir atkuria pažeistus plaukus. Plaukai taps švelnūs kaip šilkas ir lengvai šukuojami. Skirtas sausiems ir normaliems plaukams.
Naudojimas: gerai įmasažuoti į išplautus ir rankšluosčiu nusausintus plaukus. Leisti veikti apie 10 minučių. Pridengus gobtuvu ir dar su rankšluosčiu galima suintensyvinti poveikį. Po to gerai išskalauti.


Pakuotė. Didžiulis, masyvus baltas plastikinis indelis su užsukamu dangteliu, atrodo paprastas, net sakyčiau kiek pigus. Priemonės dizainui nebuvo skirta daugiau dėmesio - viskas labai minimalu, paprasta, bet ne visai aišku su vertimais. Pavyzdžiui, kaip kad nesusipratimas su audinių aliejumi, o gal čia tik mano nekompetencija ir žinių trūkumas?

Kvapas neutralus, nestiprus, jaučiasi saulėgrąžų aliejaus aromatas. Uoslės aromatas neerzina ir ant plaukų neišlieka ilgai.

Konsistencija labiausiai primena tiesiog kremą be riebaliukų, neriebų, gana lengvą.


Sudėtis: Aqua, Cetyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Glycerin, Ceteareth-30, Polyquaternium-37, Helianthus Annuus Seed Oil, Quaternium-91, Isopropyl Alcohol, Cetrimonium Methosulfate, Macadamia Ternifolia Seed OilGossypium Herbaceum Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Citric Acid, Panthenol, Parfum, Squalane, Tribehenin, CI 17200.


Poveikis. Pirmiausia ką padariau su šia kauke grįžusi namo, dar kart peržiūrėjau sudėtines dalis ir nudžiugau - sudėtis iš ties saugi, išskyrus propanolį bei kelis vidutinio saugumo ingredientus. Kaukės sudėtyje daug odą bei plaukus kondicionuojančių, drėkinančių bei minkštinančių medžiagų, antistatiko, augalinių aliejų. 

Nemeluosiu, bandymų pradžioje man reikėjo laiko priprasti ir prie keistokos tekstūros ir prie priemonės efekto. Atrodo, kad saujelė kaukės plaukams yra per daug, priemonė nesugeria visko į plaukus, kai tuo tarpu dauguma plaukų kaukių greit susigeria į plaukus ir prašosi pakartojamos. Kalbant apie efektą, greičiausiai jis visgi nebuvo toks, kokio tikėjausi. Iš atkuriamųjų produktų tikiesi daugiau, stipriau ir intensyviau. Ši kaukė suteikia plaukams minkštumo ir šiek tiek blizgesio, pastebiu, kad kaukė saikingai apsunkina plaukus, tad padeda mano pasišiaušusiems, nepaklusniems plaukams. Ir visgi glotninamojo efekto čia man nepakanka. Kaip vertinu kaukę? Visai neblogai, mat esu patenkinta kaukės sudėtinėmis dalimis, man patinka minkštumo ir švelnumo efektas, plaukai iš ties lengviau išsišukuoja. Tačiau tokio efekto tikėčiausi iš kondicionieriaus, o kaukės norisi stipresnės. Nepaisant kritikos, priemonė man patiko ir visai mielai pakartočiau, tik jau su realistiškais lūkesčiais, kad efektas labiau prilygsta kondicionieriui, o ne kaukei.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai