#80/2020 Kovo mėnesį baigiau

Su balandžio 1-ąją visus! Tad ar šiandien jus kas nors apgavo, iškrėtė šunybę, pamelavo? O gal apgaudinėjote jūs? Man regis šiais laikais žmonės labai nori tiesiog tiesos, ramybės, - dauguma aplinkinių nebenori pokštauti. Suprantu, visi pavargę nuo visko, dauguma kažkokiame laukime - gal geresnės ateities, gal grįžimo į normalius laikus, įprastus darbus ir rutinas? Man regis niekas per daug nepasikeitė: turi darbą, tik jį dirbu iš namų; gyvename po vienu stogu, tik paskutinį kart tėvus mačiau rudens pradžioje; gyvename lyg ir įprastai, tačiau esame kaip ir dauguma apriboti. Natūralu, kad į tame pačiame katile verdame kartu su visais, kartu su visais laukiame normalių laikų. Silpnumo akimirkomis pagalvoji, kad jau pusmetį esame karantine su rimtais judėjimo apribojimais. Beje, dėl judėjimo apribojimų, ar žinote, kad jie nėra legalūs? Ribojimai priimti kaip nutarimas ir pažeidžia Žmogaus teisių konvencijos 4 protokolo 1 ir 3 punktus, kurie sako, jog visi LR legaliai gyvenantys, turi teisę laisvai judėti šalies teritorijoje ir šios teisės įgyvendinimui negali būti taikomi jokie apribojimai, išskyrus tuos, kuriuos nustato įstatymas. Įstatymas, bet ne nutarimas. Nepaprastoji padėtis suteiktų tokią teisę, tačiau jos irgi nėra ir niekad nebuvo priimta. 
Iš kitos pusės suprantu, kad jei visi pradėsime judėti, klausimas kiek gali plisti ir užsitęsti ligos plitimas? Kas gali pasakyti, kada vėl grįž normalus gyvenimas? Kita vertus aš nepritariu griežtam judėjimo ribojimui - ribos turi būti taikomis aukšto sergamumo savivaldybėms, o ne tokioms, kuriuose situacija valdoma. Ir pikta, kad nuo piko gruodžio mėnesį niekas nieko nepralaisvino, o vėl griežtino - nespėjom nei atsikvėpti. Ką gi belieka laukti, o aš kol kas noriu pasidalinti savo baigtomis priemonėmis ir tomis, kurias nusprendžiau paleisti, daugiau nenaudoti ir atsisveikinti.

"Geriausias iškalbingumas verčia ką nors padaryti, blogiausias - viską tik atitolina."
David Loyd George


Kūnui

Miela pakuotė, o pats produktas mažai kuo skyrėsi nuo įprastų dušo želė. Išskyrus kelis ingredientus, kurie skirti plaukų priežiūrai. Ir visgi man labiau patinka didelės pakuotės, kurių pakanka ilgesniam laikui.
Kartočiau.

Priemonė, kuri pasižadėjo spartinti įdegį, tačiau nespartina; priemonė žadėjo būti atspari vandeniu - tačiau nėra. Nuo saulės apsaugo, tačiau nepaliko labai gero įspūdžio. Vidutinis produktas, antrą kart nepirkčiau.

Aš nežinau, kodėl iki šiol namuose laikiau saulės kosmetiką iš praėjusių metų? Paprastai norisi viską išmesti iš kart po sezono, tikriausiai tiesiog naiviai tikėjausi, kad sausį pavyks į šiltus kraštus pabėgti atostogoms, bet nepavyko ir vargu ar dabar tokie planai greit galės būti įgyvendinami. Taigi metu lauk ir nebaigtą Nivea losjoną nuo saulės - pirkau dėl aiškaus pozicionavimo, kad sudėtis nekenkia koralams ir vandens florai, tas yra saugesnis aplinkai. Bėda tad, kad pati sudėtis nebuvo labai saugi, kad jis nebuvo atsparus vandeniu ir prie jūros buvo iš ties sudėtinga nuplauti likučius nuo odos, kad padengti iš naujo. Hmm... mano galva galima rasti kažko geresnio ir saugesnio  ne tik aplinkai, bet ir kūno odai.

Kūnui II: voniai

Tikėjausi kažko ypatingo, tačiau tai buvo paprasčiausia rožinė druska be jokio aromato ir be jokių fejerverkų. :D Man vonioje reikia kvapų, norisi pasimėgauti ar tai spalva, ar putomis ar maloniu aromatu, tačiau ši druska neturėjo nieko. Ir būtent dėl to labai patiko mano vyrui. Paprastutė, elementari priemonė. Nors manęs nesužavėjo, tačiau vyras mielai pakartotų.

Tikėjausi malonesnio kvapo, tačiau nei braškių, nei bananų nepajutau, labiau priminė sintetinius saldainius. Apmaudu, dėl kvapo, tačiau labai pradžiugino sudėtis. Kaip vertinti tokias priemones? Man regis labai individualu - man trūko kvapų ir po kiekvieno tokio ar panašaus burbulo aš su nostalgija prisimenu Lush.

Ta pati situacija, kaip ir aukščiau: sudėtis gera, kvapas prastokas. Labai patiko pojūtis ant odos ir visiškai plonytė, ant odos nejaučiama plėvelė.

Veidui

Serumas, palikęs visai neblogą įspūdį - odą drėkino, minkštino ir švelnino. Nieko stebuklingo, bet ir nieko labai blogo. Išskyrus pakuotę, pompa nulūžo dar nespėjus pabaigti produkto.
Nežinau ar kartočiau, greičiausiai ne.

Paprastutė kaukė, kuri efektyviai gaivina, ramina ir drėkina odą. Nedidelė kaina, didelė pakuotė paliko iš ties gerą įspūdį. Mielai pakartočiau vasaros metu.

Visai neblogi rezultatai: valomoji kaukė pavalė odos paviršių, o stangrinamoji - padrėkino, suteikė švelnumo odai, tačiau jokio stangrumo ir jauninamojo efekto po vieno naudojimo nesimatė. Rezultatai neblogi, tačiau nelikau sužavėta gausybe kvepalų ingredientų.

Mėginys.
Mėginys paliko puikų pirmą įspūdį, tiek dėl geros sudėties, tiek dėl efekto odai. Priemonė greit susigėrė į odą, gerai drėkino ir suteikė malonų komforto jausmą. Visai įdomu būtų panaudoti ilgiau ir įsitikinti, koks efektas.

Patys mylimiausi muilai: kokybiški, maloniai kvepia; švariai prausia ir visiškai nesausina rankų odos. Manau labai tiktų ir kūnui prausti, jei tik gabaliniai prausikliai jums patinka. 
Būtinai kartosiu.

12. SEPTONA kosmetiniai krapštukai, 200 vnt.
Ne medinio kotelio ir dėl to nesijaučiu gerai. Pirkau vietinėje parduotuvėje, kur vienintelis pasirinkimas tik toks. Reikia susiimti dėl šitų krapštukų ir pagaliau užsipirkti ne plastiko.

Naujas mėnuo ir vaiko šepetėlį vėl keičiame. Toks etapas, kai nudėvi greičiau, nei jie turėtų tarnauti, tad kaitaliojame dažnai.

14. DETRICAL Vitaminas D 2000 IU maisto papildas, 60 tabl.
Kiekvieną žiemą ir pavasarį privaloma pasipildyti vitamino D atsargomis, ypatingai kai karantino metu lauke praleidžiame mažiau laiko nei įprastai. Šitas maisto papildas stiprus, pakanka vienos tabletės didelei dozei gauti. Gėrėme kartu su vyru po tabletę kasdien.
Vitamino D 50,0 uq (2000 IU) - 100% RMV


Visiškai nepatiko - nešveičia lūpų odos, palieka storą, sintetinę plėvelę, kuri apsunkina lūpas. Norisi kuo greičiau nusiplauti, bet vandeniu tai padaryti tiesiog neįmanoma. Tad papildomai lūpas tenka plauti prausikliu, o rezultato tai jokio. Ar tikrai reikalinga priemonė neatliekanti savo funkcijos?
Jokiais būdais nekartočiau - visiškai jokio, net ir menkiausio privalumo priemonė neturi.

16. CATRCE drožtukas
Šiai dienai jis tiesiog tiek išsitepliojęs viduje, kad išvalyti nebeįmanoma, o ir dangtelis sulūžęs. Nelabai patiko ir drožimas - pieštuką drožtukas padaro bukesnį, trumpesnės šerdies. Jei jau pirkti drožtuką, tai Essence dvigubas drožtukas ženkliai geresnis.

Rafinuotas, elegantiškas ir moteriškas, tikras prancūziškas aromatas, kuriuo kvėpinausi pavasarį. Labai gaila, kad baigėsi, siųstis į Lietuvą brangu, bet gal kada susigundysiu užsisakyti. Labai patiko, Fragonard yra gėris, radusi progą pakartosiu.

Senas rinkinys ir senai naudojamas šepetėlis, kuriam dantukus nulaužė mano sūnus, ne dabar, prieš kelis metus, tačiau tik dabar atradau, kad esu įmetusi į dėžutę ir pamiršusi. Nereikalingi man tokie įrankiai, tikrai atrasiu kažką iš jau turimų, o nenaudingais reiki atsikratyti, tiesa?

Dekoratyvinė kosmetika I

Graži paletė, labai dailios, kasdienai tinkamos spalvos. Tačiau kokybė čia tragedija: spalvos stipriai byra yra labai prastai pigmentuotos. Rankos niekad nekilo paimti šią paletę, tiesiog... baisuma. Ir visai nebesvarbūs tampa tokie aspektai, kaip spalvų dermė ar paletės patogumas. Labai prastai. Nenoriu kosmetikos stalo paversti šiukšlynu, tad metu lauk - nereikia.

Subyrėjo ir nebeturiu ūpo tvarkyti. Skaistalai puikios spalvos, gerai pigmentuoti, tačiau turėjo vieną keistą savybę: kartas nuo karto ant paviršiaus susidarydavo blizgi plėvelė. Tuomet šepetėliu priemonės paimti buvo neįmanoma, tekdavo dalį priemonės nugramdyti. Skaistalus naudojau tikrai ne nuolat ir įsivaizduokite, kai bene kas kart turi nugramdyti paviršių, kad galėtum kartą ar du pasidažyti. Pastarąją savaitę, bandžiau nuskusti paviršių ir viskas tiesiog suskilo. 
Ai, metu lauk - daug darbo ir papildomų rūpesčių, kad galėtum naudoti. Ir nelabai pasitikiu ta vis susidarančia plėvele.

Labai patiko universalumas, paprastumas ir greitas naudojimas. Gal tik spalvą nusipirkau tamsesnę, nei norėjau. Kadangi įsigijusi buvau senokai, anksčiau naudojau ženkliai dažniau, ir tik šį mėnesį suvokiau, kad šešėlis visiškai uždžiūvęs.
Kartosiu, labai geras, lengvas, paprastas produktas.

Didžioji dalis sunaudota. Paėmus pastarąjį kartą pastebėjau, jog pasikeitė kvapas, tad metas atsisveikinti. Spalva ne pati mylimiausia, bet labai patiko neutraliems, šaltiems makiažams, lengvai naudojamas, gerai pigmentuotas. Man atrodo, kad nelabai patiko tik aplikatorius, nes dažniausiai dengdavau arba papildomu šepėtėliu arba tiesiog pirštais ant voko.
Kartočiau, tik universalesnę spalvą.

Labai lengvas, patogus naudojimas, intensyvi pigmentacija. Nelabai sužavėjo priemonės prastas patvarumas, greit nusitrindavo, tad tekdavo sekti, kaip atrodo ir jei reikia vis atnaujinti. Nepaisant to, toks minkštesnis pieštukas mano kosmetinėje būtinas, tad vertinu palankiai, suprantu, kad visi minkšti pieštukai išlieka prasčiau, nei įprasti.
Manau kartočiau.

Dar vienas senutėlis pieštukas, kurį esu beveik visiškai pabaigusi: smagu pavasarį pažaisti spalvomis ir mėlyna mano kosmetinėje yra klasika. Šie pieštukai buvo labai geros kokybės, intensyviai pigmentuoti, gražiai dengėsi ir išliko labai gerai.
Pakartočiau, jei tik turėčiau galimybę.

Dekoratyvinė II: lūpoms

Blizgesio kokybė nuostabi: intensyviai pigmentuota priemonė maloniai jaučiasi ant lūpų, neapsunkina, nelipina, gerai pigmentuotos spalvos puikiai išlieka. Tačiau mane beprotiškai erzina nesandari pakuotė, pro kurią vis pabėga blizgesys. Tad niekur negaliu neštis (o blizgesį taigi reikia nuolat atnaujinti), nuolat išteplioja kosmetikos stalčių ir viską, prie ko prisiliečia. Sunaudojau daug, daugiau terliotis ir nuolat viską aplink teplioti nebeturiu kantrybės.
Nekartočiau vien dėl pakuotės.

Netinka man šita spalva, o bandant išgauti intensyvesnį atspalvį, suteka į lūpų raukšleles. Dėl spalvos, dar būnant blondine atspalvis tiko pusėtinai, dažnai juo tepdavausi tiesiog namuose ar kur nors, kur nereikia nepriekaištingai atrodyti. O šiai dienai visiškai nebenoriu bandyti sunaudoti, akivaizdžiai matau, kad prie tamsių plaukų ir mano odos netinka, tad atsisveikinu.

Jei viršutinis produktas tiko kai buvau blondine, tai šitas atspalvis netiko niekada: kas gali dažytis tokia spalva? Net ir popieriaus baltumo odai ji per šviesi, kaip nude. Pabandžiau tik kelis kartus, ruošdama įrašą, o dabar noriu atsisveikinti - žinau, kad niekada nenaudosiu, nors lūpų dažų kokybė man patiko. Kartu su juo gavau ir kitą atspalvį, kurį mielai naudoju, o šis visiškai neprigijo būtent dėl spalvos.

Dar vienas atspalvis, kuris puikiai tiko, kai buvau blondinė. Tuo metu skundžiausi tik kokybe ir produktu, kuris kiek pasluoksniavus subėgdavo į lūpų raukšleles. Šiuo metu esu nebe blondinė ir matau, kad šitas atspalvis nebetinka - yra per šviesus, pernelyg šilto tono. Vargu ar naudosiu tą likutį, tad irgi tiesiog atsisveikinu.
--------------------------------
Nemažai priemonių, nemažai dekoratyvinės, dėl kurios tiesiog didžiuojuosi savimi. Prieš kokius 5 metus atsisveikinti su nebaigtu kosmetikos gaminiu buvo labai sunku, o  dabar... dabar po truputį valau lauk nenaudojamas, senas ir nebeaktualias kosmetikos priemones. Iki tol, kol kiekvienas turimas produktas visiškai tenkins mano poreikius, spalvinį tipą ir pomėgius. Viskas keičiasi ir labai džiausiuosi, kad protingas ir apgalvotas vartojimas ateina ir į mano kiemą.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai