100% suyrantys, draugiški aplinkai, bambukiniai dantų šepetėliai iš ebay.com

Pastaruoju metu priviso gausybę personų, neva propaguojančių "zero waste" gyvenimo būdą, tačiau aš dar nemačiau nei vienos Lietuvoje, kuri pilnai įgyvendintų šitą idėją, bent jau ne ekstremalaus, tikrojo metodo. Galbūt dauguma tiesiog nesupranta ką reiškia "zero waste"? Nulis šiukšlių, nieko neišmetama į aplinką, viskas sunaudojama, vartojama taip, kad šiukšlių nebūtų! Savaime suprantama, kad iki ekstremalaus metodo eina žingsnių seka... Galbūt to ekstremalumo ir nereikia? Užtenka saikingesnio ir protingesnio vartojimo, tinkamo atliekų rūšiavimo, antrinio panaudojimo ir protingo pirkimo? Bent jau mano kelias toks - nesiekiu tapti ekstremale, tačiau sumažinti naudojamus kiekius ir savo išaugusius poreikius (jei visiškai atvirai, tai ne poreikiai, o tiesiog išaugę norai). Šiuo metu rūšiuoju visiškai visas atliekas, surandu daiktams naujus namus ar perdirbu, pasirinkau daugkartines tam tikras higienos priemones ir vis bandau rasti patogius dantų šepetėlius, kurie nebūtų pagaminti iš plastiko, pilnai suirtų po panaudojimo ir būtų bent kiek saugesni aplinkai. Jau bandžiau tokius iš Humble Brush, tačiau jie man buvo nepatogūs valyti, per dideli ir per kieti. Tad šį kart dariau užsakymą iš ebay parduotuvių sistemos ir pirkau bambukinius šepetėlius, bandžiau kelis mėnesius ir labai noriu nors ir trumpučio įrašo.

"Leiskite žmonėms manyti, kad jie valdo, ir galėsite juos vadyti."
Williamas Pennas 



Produktas: 100% suyrantys, draugiški aplinkai, bambukiniai dantų šepetėliai iš ebay.com
Gamintojas: nenurodytas. Pagaminta Kinijoje
Paskirtis: burnos ertmei valyti
Labiausiai patiko: ekologiškas, suyrantis šepetėlis neteršia aplinkos
Labiausiai nepatiko: ilgas pristatymo laikas
Matmenys: ilgis: 19 cm suaugusiųjų ir 15 cm vaikų; galvytės: 2-2,5 cm; šereliai: 1 cm ilgio
Medžiagos: bambukas, nailonas
Kaina*: po $1,55 US
Kur galima įsigyti: ebay

Ką žada gamintojas: Dantų šepetėliai pagaminti iš draugiško aplinkai, suyrančio bambuko rankenos ir patogių naudoti nailoninių šerelių.


Mano nuomonė. Jei atvirai, pirkdama Humble Brush aš galvojau, kad turėtų būti gerai, bet gerai nebuvo - dantys jautėsi nešvarūs, neišvalyti ir aš tuo metu grįžau prie plastikinių šepetėlių. Ebay esu dažnas svečias, o ir pabendravusi su blogo skaitytojais gavau rekomendaciją išbandyti šituos šepetėlius. Surasti bambukinius šepetėlius nebuvo sudėtinga - ebay dabar jie itin populiarūs, tad susiradau variantą su kiek mažesniais, vaikiškai šepetėliais ir užsakiau visai šeimai. 

Dantų šepetėliai atkeliavo tamsaus popieriaus dėžutėje - pastarąją iš kart išmečiau perdirbimui, tačiau mano nusivylimui, kiekvienas šepetėlis dar buvo supakuotas plastikinėje įmautėje. Na kammm? Juk bambukinius šepetėlius renkamės mažinti plastiko vartojimą, o čia bam, dar šiek tiek plastiko... Ne visi dantų šepetėliai turėjo popierines dėžutes, užtat visi buvo supakuoti plastiko įmautėse. 

Pirmieji bandymai su šepetėliais buvo kiek nedrąsūs, tačiau mano nuostabai - šepetėlių šereliai labai minkšti ir švelnūs, pakankamai lankstūs ir itin patogūs švelniam, tačiau efektyviam dantų valymui. Lyginant su tuo pačiu Humble Brush, idėja labai panaši, šepetėliai irgi, užtat galvutė nepalyginamai patogesnė, švelnesnė ir patogesnė. Kalbant apie nusidėvėjimą, esu maloniai nustebusi matydama, kad net po 4 mėnesių naudojimo jie vis dar beveik idealios būklės, nenusilankstę, neišsiklaipę ir nepriekaištingai valo ir tikriausiai valys dar kokį porą mėnesių. Galiausiai šitie šepetėliai iš ties patogūs ir smagūs valytis dantis, praktiškai niekuo nenusileidžia įprastiems plastiko šepetėliams. Tiek kad valydamasi su šitais dar ir gamtą saugau. Patiko, tad planuoju ir toliau juos naudoti.

P.S. ar žinote, kad nusidėvėjus šepetėlio galvutei iki dantų valymui netinkamo lygio, šepetėlį galima dar panaudoti valant vonios ar virtuvės paviršius ir sunkiai pasiekiamas vietas. Bambukinį kotelį galima perdirbti (aš pavyzdžiui galėsiu panaudoti gaminant žaislus papūgoms) ir panaudoti kitoms reikmėms. Prieš metat šepetėlį lauk, reiktų replėmis išimti jo šerelius ir išmesti atskirai.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Jūsų komentaras - geriausias atlygis ir didžiausia motyvacija!

Komentarai

  1. O siunčia kartoninėje dėžutėje ar voke? Nes pvz iš ali užsisakinėt neverta - plastiko dar daugiau. +siunčia iš kito pasaulio galo, tad kuras, tarša :) aš ieškau alternatyvų čia, Lietuvoje 🥰

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Siunčia voke, plastikiniame, bet aš užsakinėjau didesniu kiekiu: 6 suaugusiems + 2 vaikams (ne visi aišku atėjo). Taip, visiškai pritariu, galvoju apie tai, bet... alternatyvų Lietuvoje dar neatradau - minėjau kad bandžiau Humble Brush, bet jie man gerokai per kieti. Kompromisų daryti savo dantų sveikata nesinori. Galbūt yra ir Lietuvoje parduodamų bambukinių, bet man kyla klausimai iš kur jie yra, ar tikrai gaminami čia? Automatiškai kuras + tarša + pakuotės dvigubos jei pirkti iš tokių perpardavinėtojų (tokių versliukų modelių Lietuvoje labai nemažai...)
      Tad tenka rinktis - plastikiniai pirkti čia ar bambukiniai ten. Galbūt ateityje pavyks kažką protingiau atrasti, bet kol kas šitas kelias atrodo protingas.

      Panaikinti
  2. Taip, yra Droge pirkti. Bet aišku, kad jie pagaminti Kinijoje. Lietuvoje bambukai tikrai neauga.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą