PIRMAS ĮSPŪDIS. CRABTREE & EVELYN "Verbena and Lavender de Provence" dušo želė, kūno losjonas, šampūnas ir kondicionierius arba kokia kosmetika vaišinami viešbučių svečiai?

Pernai metais turėjau komandiruotę Turkijoje, kurios metu teko ir padirbėti, ir naujienų išgirsti, ir akis paganyti. Tas kelias dienas buvome apgyvendinti Hilton viešbutyje su visais privalumais, planuodama savo kosmetikos krepšelį labai nenorėjau apsikrauti, tad neėmiau kūno prausiklio, šampūnų, kondicionierių... vienaip ar kitaip, visais tais dalykais pasirūpina viešbutis. Na ir žinoma, vedama smalsumo tas priemones, kurias naudojau beveik savaitę, atidžiau ištestuoti, pasižiūrėti sudėtis, aš parsivežiau po buteliuką namo. Metus laiko buteliukai gulėjo daugiau kaip smagaus nuotykio prisiminimas, kol nusprendžiau imti ir išbandyti. Ir nors po metų laiko bandau pirmą kart, vis dar neblogai prisimenu tą įspūdį, kurį sudarė ištisinis savaitės naudojimas. Turėdama tai galvoje, vargu ar šį įrašą galiu vadinti pirmuoju įspūdžiu, tačiau vienaip ar kitai - rašysiu trumpai ir koncentruotai.


Ką žada gamintojas: gamintojas ant pakuočių jokių aprašymų nepateikia. To ir nereiktų tikėtis, priemonės skirtos naudojimui viešbučiuose, o ne pardavimui.

Sudėtis:
DUŠO ŽELĖ: Water, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Parfum, Limonene, PPG-2 Hydroxyethyl Cocamide, Disodium EDTA, Benzophenone-4, Polysorbate 80, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower/ Leaf/ Stem Extract, Lippia Citriodora Flower Extract, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Magnesium Chloride, Magnesium Nitrate, CI 19140, CI 15985, CI 61570.

KŪNO LOSJONAS: Water, Glycerin, Isopropyl Myristate, Caprylic/ Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Parfum, Dimethicone, Butyrospermum Parkii Butter, Stearic Acid, PEG-100 Stearate, Tocopheryl Acetate, Phenoxyethanol, Acrylates/ C10-C30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Disodium EDTA, Sodium Dehydroacetate, Sodium Hydroxide, PanthenolLavandula Angustifolia (Lavender) Flower/ Leaf/ Stem Extract, Lippia Citriodora Flower Extract, Citral, Citronellol, Coumarin, Geraniol, Hydroxycitronellal, Limonene, Linalool, CI 19140, CI 15985.

ŠAMPŪNAS: Water, Sodium Laureth SulfateCocamidopropyl BetaineSodium ChlorideSodium Methyl Cocoyl Taurate, Parfum, Limonene, Glycerin, Disodium EDTABenzophenone-4, Polysorbate 80, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower/ Leaf/ Stem Extract, Lippia Citriodora Flower Extract, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Magnesium Chloride, Magnesium Nitrate, CI 19140, CI 17200, CI 61570

KONDICIONIERIUS: Water, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Stearamidopropyl Dimethylamine, Glycerin, Ceteareth-20, Amodimethicone, Parfum, Citric AcidLavandula Angustifolia (Lavender) Flower/ Leaf/ Stem Extract, Lippia Citriodora Flower Extract, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Magnesium Chloride, Magnesium Nitrate, CI 19140, CI 15985.

Kiekis: kiekvieno po 24 ml
Gamintojas: "Sysko Guest Supply". Pagaminta Adermaston, Didžioji Britanija


Mano nuomonė. Pirmiausia norisi pradėti nuo bendrų bruožų - pakuotės. Jos plastikas siaubingai kietas, ir išspausti priemones tenka tik gerokai pavargus. Jei dar kokį šampūną ar dušo želė galima palaikyti apvertus, tai kūno losjoną tenka ir spaudyti ir kratyti ir buteliuką padaužyti. Tiesiog akivaizdžiai per tvirtas/ kietas plastikas, o ir dangtelių pagirti negaliu. Jų viršus atsikemša ir užtenka greitesnio ar stipresnio rankos mosto, kai žiū ir dangtelis tiesiog nulūžta. Suprantu, kad pakuotės vienkartinės, trumpalaikio naudojimo, tačiau trūkumų čia nemažai.

Užtat vienas geriausių visų šių priemonių aspektų yra kvapas, vienodas visuose priemonėse - šiek tiek muilo pokvapio ir stipri, ant odos ilgai išliekanti citrinų gaiva. Kvapas tiesiog nuostabiai tinka apsimiegojusiais rytais, suteikia žvalumo ir maloniai atgaivina uoslę, nuteikdamas produktyviai dienai. O va levandų, nors  užmušk visiškai nejaučiu - citrininis verbenų kvapas čia akivaizdžiai dominuoja.

Dušo želė gerai suputoja ir smagiai ir švariai nuprausia kūno odą. Daugiau iš tokio tipo priemonės nedrįstu reikalauti daugiau, tačiau... šita dušo želė tiesiog siaubingai stipriai sausina kūno odą. Jau nusišluosčiusi rankšluosčiu jaučiu kaip traukia ir tempia odą, norisi kuo greičiau pasitepti kūną kondicionuojančia priemone. Ir kur nesausins - pasižiūrėjus į sudėtį darosi lengvai kraupu - krūva sausinančių ir odą erzinančių ingredientų, žalingų sudėtinių dalių, kurių kaip ir nenorėtum matyti naudojamoje kosmetikoje. Tačiau ir kūno losjono sudėtis nėra nė kiek geresnė. Tepu jį ant išsausėjusios odos ir jaučiu labai laikiną, trumpalaikį palengvėjimą. Jis greit susigeria ir turi losjonams nebūdingo riebumo (dėl kurio po Turkijos dangumi priemonė atrodė per riebi ir per sunki), tačiau drėkina jis labai minimaliai. Jei jau po 1-2 val vėl norisi kažkuo sudrėkinti išsausėjusią odą, tikriausiai tai pakankamai daug pasako apie kūną kondicionuojančią priemonę?

Plaukų šampūnas putoja iš tiesų gerai, bet visuomet jo norisi daugiau, nei naudotum įprastomis sąlygomis. Nuo pirmo plovimo pajaučiu, kad jis pagamintas pigiai ir prastai. Palyginus šampūno ir kūno prausiklio sudėtines dalis akivaizdu, kad priemonės labai panašios ir skirtos tik išplauti/ nuplauti nešvarumus. Tad nenuostabu, kad šampūnas akivaizdžiai pasausina galvos odą ir plaukus - spėju, kad naudojant ilgesnį laiką turėčiau pleiskanų ir sudirgusį, išsausėjusį skalpą. Lyg ir tikiesi, kad kondicionierius atgaivins plaukus ir suteiks jiems paklusnumo, tačiau net ir vienam kartui sunaudojusi visą buteliuką nepastebiu didelio poveikio. Priemonė akivaizdžiai per skysta, neturi pakankamai aliejų, ekstraktų ar kondicionuojančių sudėtinių dalių, kad suvaldytų mano plaukus. Po plaukų priežiūros šiomis priemonėmis pastebiu, kad jie švarūs, purūs, tačiau siaubingai išsipūtę, o šukuojant šepetys ne tik kad stringa plaukuose, tačiau ir skaudžiai peša...

Iš šių keturių priemonių ir įvairių aspektų, išskirčiau tik labai gerą priemonių kvapą. O visa kita? Susidaro toks įspūdis, kad priemonės pagamintos pigiausiomis sąnaudomis, per daug nekreipiant dėmesio į sudėtines dalis ir viešbučių svečių poreikius. Viena vertus kaip ir suprantu, kad visi skirtingi ir bandyta taikyti tokias priemones, kurios tiktų skirtingiems poreikiams - juk neprigaminsi skirtingų, o kadangi teko šiek tiek ir kambarine padirbėti, žinau, kad išsiaiškinti svečių poreikius yra bereikalingas, daug pastangų atimantis darbas. Tad normalu, kad iš viešbučių (net ir 5 žvaigždučių, kokiame mes buvome) nereiktų tikėtis specializuotos kosmetikos. Kita vertus aš nesuprantu, ar buvo reikalingas losjonas kūnui ir beveik nieko nedarantis balzamas? Galiausiai tikriausiai reiktų atsiminti, kad norint gerų ir tinkančių priemonių, protingiausia būtų vežtis mini pakuotes savų, ypač jei plaukus norisi labiau palepinti, nei juos tik išplaunant, ar kūno oda sausėja ir yra linkusi lengvai sudirgti.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Jūsų komentaras - geriausias atlygis ir didžiausia motyvacija!

Komentarai