#62/2019 Grožio šiukšlynėlis. Rugsėjo mėnesį baigiau...

Vakar prisėdusi prie kompiuterio ilgai žaidžiau su įvairiausiais tinklaraščio išvaizdos įrankiais, rinkau naują dizainą ir bandžiau vis įsivaizduoti kaip tai atrodys: per mano kompiuterį visuomet spalvos atrodo kiek labiau "išplautos", platus ekranas duoda visai kitą vaizdą nei standartinio pločio kompiuteriai. Tiesą sakant dar nežinau ar šis variantas galutinis su visais pataisymais, bet man šiuo metu jau smagiau matyti atnaujintą blogo vaizdą. Senasis man regis nebuvo prastas, bet visuomet norisi kažko naujo ir šviežaus akims, tiesa? Šį kart blogo įrašas skirtas visai ne šviežienoms - apie jas kalbėjome vakar, o šiandien noriu visą dėmesį koncentruoti į baigtus produktus. Kaip ir spėjau rugpjūtį, šį mėnesį baigtųjų daugiau, nemažai ir dekoratyvinės kosmetikos, kuriai iškėliau misiją pabaigti seniausiai turimus ir daugiau nebeturėti krūvos makiažo pagrindų buteliukų ar perteklių bet kurios dekoratyvinės kosmetikos. Tad... priemonės su kuriomis noriu atsisveikinti po pirmojo rudens mėnesio yra...

"Vergas turi vieną šeimininką, o ambicingas žmogus tiek, kad taptų turtingas."
Jean de La Bruyere



Kūnui

Švelnus veikimas, nebloga sudėtis ir nedidelė kaina - patys geriausi šio prausiklio efektai! Naudojosi visai smagiai, tiek intymiai higienai, tiek kaip kūno prausiklis ir tinkamas visai šeimai. Man patiko, tad visai pakartočiau ir dar kartą.
Stebuklas! Ir niekas manęs neįtikintų kitaip! Vienintelė priemonė, kuri sugebėjo iš tiesų greitai nuraminti odos niežulį, sudrėkinti išsausėjusią odą, net padėti žaizdelėms greičiau gyti! Šiai dienai odos problemos jau ženkliai sumažėjusios, tačiau vistiek buvo labai liūdna kai spaudžiau paskutinius lašelius lauk... Be abejonės, turint rimtesnių bėdų su oda, pakartočiau!

3. RITUALS... "The Rituals of Ayurveda" VATA Nourishing Dry Oil - sausasis aliejus kūnui ir plaukams su migdolų aliejumi ir baziliku, 30 ml
Dieviškas sunkus, dūminis aliejuko kvapas ir keistai malonus - odą šildantis efektas mane tiesiog sužavėjo atvėsus orams... Bandžiau taupyti tik plaukams, bet pripažįstu, kad ant kūno odos šis aliejukas man patinka daug labiau. Va, paskutinius lašelius sutepiau kojoms ir tiesiog kaifavau (žargonas), kaip gera buvo po lietingos dienos maloniai šildantis aliejaus poveikis... Aš būtinai paplanuosiu šio aliejaus pirkimą - tobulas!

Plaukams

4. - 5. KLORANE Shine "Magnolia" blizgesio suteikiantis šampūnas ir kondicionierius spindesį praradusiems plaukams su magnolijos vaško ekstraktu, 100 ml + 50 ml
Visai gera porelė, turinti tą retai plaukų priemonėse aptinkamą balansą tarp lengvų, purių, bet ne išsipūtusių plaukų efektą, na ir žinoma dailų spindesį. Reta ir tai, kad šampūnas man patiko daug labiau nei kondicionierius. Pastarąjam pritrūko tirštumo ir stipresnio poveikio, visgi ploniems plaukams manau turėtų labai patikti. Tikriausiai pakartočiau.

Veidui I

6. ATOLL Erfrischendes Wasser-Spray - purškiamas vanduo veidui ir kūnui, 150 ml
Nežinau, nesužavėjo, nors sunaudojau visą, tačiau nuolat neapleido jausmas, jog ant mano veido purškiamas paprasčiausias krano vanduo. Su šita priemone visiškai įsitikinau, kad tikrai ne visi purškiami vandenys vienodi... Ne kažką, tad net negalvoju apie kartojimą.

7. THE BODY SHOP "Camomile" Silky Cleansing Oil - šilkinis valomasis aliejus su ramunėlių ekstraktu, 200 ml
Makiažą valė tobulai gerai, ir jau kai galvojau atradusi tobulai švelnią, bet efektyvią makiažo valymo priemonę, - nusivyliau. Žinau, kad labai subjektyvu, tačiau šitas aliejus man kas kart kimšdavo poras. Deja, bet efektyvus valymas su besikemšančiomis poromis nėra mano prioritetas, tad nekartočiau.

8. SKINFOOD Rice Brightening Scrub Foam - putojantis, veido odą šviesinantis šveitiklis, 150 ml
Jei prieš tai buvusi priemonė yra grynai mano asmeniškumai, tai ši - grynas nesusipratimas... Odą tikrai šviesina, tačiau kvepia kaip muilas, prausia kaip muilas, sausina kaip muilas... Nevertas dėmesio ir ne tik sausos ar brandžios, tačiau ir bet kurio kito tipo odos savininkių.

9. DR. ORGANIC Organic Snail Gel - universali, intensyviai drėkinanti želė veidui ir kūnui su sraigių sekretu, 50 ml
Tobulas reikalas! Naudojau vasarą ir manau būtent vasarai tinkamiausias: lengva tekstūra, greit susigeria, intensyviai drėkina, net padeda nuraminti sudirgusią ar kiek nelaimingą veido odą. Subalansuota ir kūnui, bet smagiausiai jaučiasi ant veido odos. Patiko, manau vasarą mielai kartočiau.

Veidui II

10. BLING POP "Pumpkin" Soothing + Brightening lakštinė veido kaukė su moliūgų ekstraktu, 20 ml
Nebuvo kažkuo labai ypatinga, tačiau ir ne prasta: odą padrėkino, atgaivino ir viskas. Aišku, kaip ir ant daugumos kaukių pakuočių buvo prižadėta ir raminti, ir šviesinti, ir dar kažin ką daryti, tačiau nieko panašaus. Tiesiog paprasta lakštinė kaukė, nepalikusi susižavėjimo kupinų emocijų. Tikriausiai nekartočiau - yra ir geresnių.

11. - 12. NATURES BLISS "Lychee & Pomegranate" drėkinanti gelinė veido kaukė su ličių ir granatų ekstraktais, po 10 ml
Lyg ir vėlgi, nieko labai stebuklingo, tačiau Natures Bliss kaukės turi kažką tokio, dėl ko jas visuomet malonu naudoti. Konkrečiai ši suteikė malonų komforto jausmą, padrėkino ir suteikė veidui švelnumo. Visgi, vertinant kitas šios kompanijos kaukes, buvo ir geresnių, tačiau su džiaugsmu pakartočiau ir šią.

13. L'OCCITANE "Pivoine Pure" Perfecting Mattifying Fluid - matinę išvaizdą suteikiantis bijūnų veido fluidas
MĖGINYS
Labai lengvos tekstūros, gerai drėkino ir suteikė lengvą matiškumą odai. Nesigundau, nors priemonė visai smagi.

14. L'OCCITANE "Divine" šlamučių veido kremas - kaukė
MĖGINYS.
Jau anksčiau buvau bandžiusi šią priemonę ir mano nuomonė nei kiek nepakito. Nesu tikra ar produktą verta naudoti kaip kaukę, nuvalant dalį priemonės lauk, užtat kaip kremas labai tiko mano odai: pamaitino, padrėkino, atrodė net ir veidas po naudojimo kiek elastingesnis. Galbūt susigundyčiau ir pilnu priemonės kiekiu.

15. L'OCCITANE "Immortelle Divine" Youth Oil - šlamučių veido aliejus, kovojantis su senėjimo požymiais
MĖGINYS.
Patiko, tačiau tik vakaro metui. Nebuvau sužavėta blizgančia veido oda rytais, nesinorėjo ant aliejaus dar dėti kremo, tačiau vakaro metu džiaugiausi pamaitinta oda ir sveikiau atrodančios odos efektu. Galbūt, bet greičiau pirkčiau viršuje minėtą kremą, nei šį aliejų.


16. COLGATE Total Daily Repair kasdienė dantų pasta, 75 ml
Man patinka Colgate dantų pastos. Tiesiog jomis valydama dantis visuomet jaučiu gerą valomąjį poveikį, dantys jaučiasi itin švarūs, o ir nuo apnašų dienos eigoje saugo ženkliai geriau nei kai kurios brangesnės dantų pastos. Tad mielai kartosiu Colgate ir ateityje.

17. MARGARITA serbentų kvapo rankų muilas su kalendros lapų aliejumi, 400 ml
Iš pradžių tiesiog siaubingai nepatiko kalendrų kvapas... nemėgstu kalendrų, tad ir susigyventi su ilgokai ant rankų išliekančiu aromatu reikėjo laiko. Galiausiai muilą perkrausčiau į virtuvę. Tikriausiai tai buvo geriausias sprendimas - muilas ne tik gerai plovė rankas, tačiau ir puikiai šalino visus nepageidaujamus virtuvės kvapus nuo rankų. Ir galiausiai aš nesu tikra, kad kartočiau būtent šio aromato - tai nėra mano mylimiausias kvapas, tačiau kiti kompanijos muilai tikrai puikus.

O šito muilo kvapas tiesiog dieviškas! Mmm... norėjosi uostyti ir uostyti ant rankų liekantį malonų žolelių aromatą ar praeinant pro šalį užsukti į vonią įkvėpti įdomiai malonaus kvapo. Putojo ir prausė gerai, tik susinaudojo labai sparčiai - didžioji dalis tiesiog stebuklingai greit ištirpo. Tikrai pakartočiau, negana to, visą vasarą galvojau kaip faina būtų įsigyti tokius kvepalus...

Dekoratyvinė kosmetika

19. AVON Mark. Magix Prep and Set Spray - purškiamas makiažo grintas ir fiksatorius, 125 ml
Hmm... fiksuoti fiksuoja gerai, bet ant odos visai nesmagiai jaučiasi. Toks jausmas lyg ant paviršiaus nugultų plastiko plėvelė... ir tas jausmas tikrai nėra nei malonus, nei džiuginantis. Sunaudoti sunaudojau, bet pirkti tokį pat makiažo fiksatorių negalvočiau, - neverta.

20. CATRICE Made To Stay 24H makiažo pagrindas, atsparus vandeniui "010 Nude Beige", 30 ml
Labai gražiai dengiasi ir nepriekaištingai gerai maskuoja visus veido netobulumus. Visgi, jis matomas ant veido odos ir tikrai paryškina odos pasausėjimus, jei tokių yra. Kadangi nuo praeitų metų buvo visai nedidelis likutis, tiesiog sunaudojau. Kasdienai jis kiek per sunkus ir per intensyvus, tačiau kai reikia rimtesnio maskavimo, mielai pakartočiau - gaila, kad prekyboje jo senokai nemačiau.

21. CATRICE HD Liquid Coverage makiažo pagrindas "020 Rose Beige", 30 ml
Labai daug merginų gyrė šitą makiažo pagrindą, pamenu įraše labai gyriau ir aš. Tačiau esmė ta, kad veidas iš tiesų turi būti nepriekaištingos būklės, kad neišryškėtų raukšlelės ar didesnės poros. Baigusi indelį esu įsitikinusi, kad tai riebios odos savininkėms skirta priemonė, kurios nori intensyvaus maskuojamojo efekto. Aš asmeniškai nekartosiu, rezultatai nėra patys geriausi mano odai, tačiau riebiaodėms gali būti pats geriausias makiažo pagrindas.

Visiškai nepatiko ir net negalvoju apie jos pirkimą, net nesugebėjau pilnai baigti priemonės, tiesiog noriu ją mesti lauk - per ilgai pas mane gyvena. Man labai nepatiko plasteliną primenanti tekstūra, dengėsi netolygiai, sklaidant išryškėdavo plėmai. Su palete ilgai bandžiau žaisti bandydama pasimokyti šlapio kontūravimo ar kažką iš jos išspausti, bet per eilę bandymų nepamenu nei vieno karto, kai būčiau patenkinta rezultatu. Iš paletės neblogas buvo tik hailaiteris, bet ir tas pats tik neblogas...

23. AVENE EAU THERMALE B-Protect dieninis kremas nuo saulės su atspalviu SPF 50+, 30 ml
Labai geras reikalas apsisaugoti nuo kenksmingos vasaros saulės! Ši priemonė, lyginant su praeitų metų formule, ir tekstūros lengvesnės, malonesnės ant veido, ir spalva geresnė, labiau tinkanti kasdien ir naudoti patogiau. Gal tik baigiasi greičiau nei tikiesi, tačiau apskritai - puiki veidą nuo saulės sauganti priemonė su odos suliejimo efektu.

24. KAILIJUMEI geliniai lūpų dažai su tikra gėle viduje, magiškai keičiantys spalvą "Dream Purple", 3,8 g
Sužavėta rinkodaros ir internetinės informacijos sklaidos aš susižavėjau lūpų dažais su tikra gėlė viduje ir aukso dulkėmis, kuri reaguoja su odos pH ir kiekvienai sukuria unikalią spalvą. Bet didžioji dalis šių faktų buvo tik marketingo triukas. Galiausiai paaiškėjo, kad ir dažai linkę kiek pasausinti odą... Labiausiai džiugino ilgai išliekantis rausvų lūpų efektas, kuris taip įsigerdavo į odą, kad net vandeniui atspariais makiažo valikliais nugramdyti būdavo neįmanoma. Tokiam tikslui ir sunaudojau - kai kažkur ruošiesi ir žinai, kad neturėsi laiko rūpintis lūpų dažais. Na o visa kita - gudrus marketingas, dėl ko apie kartojimą aš negalvoju. Mačiau panašūs atsirado ir Eurokos, bet rankos nekyla bandyti... O jums?

Nežinau... tikėjausi kad visiškai "nufiltruos" veidą, tačiau tik šiek tiek pamaskavo didesnes poras ir veido netolygumus. Tikėjausi rimtesnio rezultato, tad ir rankos nelabai kilo naudoti. Jei ne mano misija baigti užsigulėjusius produktus, vargiai jis čia būtų. Man per mažai efekto, manau nekartočiau.

26. L'OREAL Paris Brow Artist "Micro Tattoo" natūralų efektą suteikiantys antakių flomasteriai: "105 Brunette", 4,5 g
Nepatiko, nužpildo tarpelių, o ir tik su šia priemone neįmanoma tvarkingai pasidažyti antakių. Ir nepaisant to - susinaudojo ir nustojo piešti. Kaip? Visą vasarą dariausi tik minimalų makiažą, dažniausiai tik lengvai paryškindavau antakius šiuo pieštuku ir viskas. Tokiems lengviems makiažams pieštukas visai tiko, o visiems kitiems atvejams - ne. Nekartočiau, per daug vargo ir per mažai efekto.

Aromatai

27. RITUALS... "The Ritual of Karma" kūno ir plaukų dulksna su šventuoju lotosu ir organiška baltąja arbata, 20 ml
O Dievai, kaip gerai buvo vasarą šitas purškiklis! Vandens gaiva su lengvu gėlių aromatu ir tyras, maloniai ramus aromatas visuomet nuteikdavo palaimingai ramiai... Bandžiau taupyti, bet... baigėsi vistiek greičiau nei norėjau. Ir jau noriu didesnės pakuotės kitai vasarai! Tikiuosi ši riboto  leidimo kolekcija ir vėl bus parduotuvių lentynose. 

28. - 29. C-THRU "Cosmic Aura" tualetinis vanduo moterims
MĖGINYS.
Nelabai mėgstu pigučių aromatų, tačiau šitas mane nustebino. Kompanija orientuojasi į paaugles, tad visai nesitikėjau po kosminės auros aromatu rasti elegantišką, brandesnę aromato versiją nei dauguma šios kompanijos kvapų. Ir dabar visai gundausi paieškoti pilno dydžio pakuotės... Ech!
-------------------------------------------------------
Viskas, tokie mano šio mėnesio baigtieji! Labai džiaugiuosi pabaigusi nemažai dekoratyvinės kosmetikos priemonių, labai džiaugiuosi ištuštinusi vasariškas pakuotes ir galiu ramiai žengti į rimtesnes, nors ir lietingas rudens dienas.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Jūsų komentaras - geriausias atlygis ir didžiausia motyvacija!

Komentarai