HUMBLE BRUSH Adult Soft dantų šepetėliai suaugusiems su švelniais šereliais

Suprantu, kad dantų šepetėliai yra kaip ir savaime suprantamas dalykas mūsų kasdieniame gyvenime. Bet... ne visi šepetėliai man patinka ir ne visi pasiteisina. Tikriausiai žiemai vėl pirksiu pasiteisinusius iš Collgate 360 (jei neklystu), jei tik juos dar gamina? Berods vieninteliai, kuriems neturėjau didelių priekaištų. 

Humble Brush dantų šepetėlius norėjau išbandyti jau senai, todėl rudens metui nupirkau visiems trims šepetėlius ir tikėjausi kažko labai įspūdingo. Tačiau koks mano įspūdis - keli sakiniai aie unikalaus dizaino, patrauklios idėjos dantų šepetėlius.



Produktas: HUMBLE BRUSH Adult Soft dantų šepetėliai suaugusiems su švelniais šereliais
Gamintojas: "Dentme Nordic". Švedija. Pagaminta Kinijoje
Paskirtis: burnos ertmei valyti
Labiausiai patiko: ekologiškas, greit suyrantis šepetėlis neteršia aplinkos
Labiausiai nepatiko: šepetėlio galvutė per didelė
Matmenys: galvytės: 3cm x 2,8 cm; šereliai: 0,8-1,0 cm ilgio
Kaina*: kiekvienas po 2,99 EUR
Kur galima įsigyti: Maxima, Rimi, Assorti, Hiperfarma, Bioteka

Ką žada gamintojas: Stomatologai rekomenduoja keisti dantų šepetėlį kas 3 mėnesius. Jeigu vienas asmuo sunaudoja vidutiniškai 4 dantų šepetėlius per metus, daugiau negu 11,5 milijonų dantų šepetėlių Lietuvoje yra sunaudojama ir išmetama. Plastikas, iš kurio dantų šepetėliai yra pagaminti, biologiškai nesuyra labai ilgą laiko tarpą – jis gyvens žymiai ilgiau už mus ir mūsų vaikus.

Švedijoje gaminami Humble Brush dantų šepetėliai buvo sukurti naudojant žaliavą iš natūraliose augimvietėse tvariai augančių bambukų. Ar žinote, kad bambukas yra sparčiausiai augantis augalas pasaulyje - per dieną jis pasistiebia net 60 cm? Jame natūraliai gausu antibakterinių medžiagų, padedančių augalui kovoti su bakterijomis ir parazitais. Antibakterinė veiklioji substancija slypi giliai bambuko pluošte, tad atskyrus nuo kamieno dalį pluošto, jis ir toliau auga ir klesti. Be to, tai padeda visiškai vengti pesticidų ir trąšų, auginant bambukus.

Humble brush dantų šepetėliai pasižymi unikaliu ir patogiu dizainu. Jie yra ergonomiški, o jų neslystantis kotas padeda tinkamai išvalyti dantis netgi vaikams. Minkšti spalvoti šeriai, pagaminti iš nailono, kuriame nėra BPA – žalingo žmogaus sveikatai polikarbonato komponentų mišinio. Nailono šerelius lengva perdirbti aplinkai draugišku būdu. Skaidri Humble brush pakuotė taip pat yra ekologiška – ji pagaminta iš augalinių žaliavų ir suskaidoma aplinkoje 100%, o popierinė pakuotė pagaminta iš perdirbto popieriaus.

Kartu su organizacijomis „Vaiko šypsena" (A Child's Smile) ir Afrikoje veikiančia „TeethSavers" pagalba Humble Brush įgyvendina burnos ertmės higienos programą. Vienas parduotas šepetėlis – tai analogiška suma, skiriama žmonėms, kuriems reikia burnos higienos procedūrų ir kurie negali sau to leisti.

Burnos ertmės higiena vaidina svarbų vaidmenį mūsų gyvenime. Sveika burna lemia mūsų kvėpavimo gaivumą, valgymo metu patiriamą malonumą, kalbėjimo raišką ir bučiavimosi smagumą. Tai, ką naudojame burnos higienai kasdien, yra mūsų sąžinės reikalas. Vienas įsigytas Humble brush dantų šepetėlis – tai ne tik Jūsų higienos užtikrinimas ir gyvenimo be plastiko kalnų pasirinkimas, bet ir plati vaiko ar suaugusiojo šypsena kitame pasaulio krašte.


Galbūt nieko nelaukusi iš karto pradėsiu apie šepetėlius ir pasistengsiu trumpai papasakoti, kaip jie veikia. Pirmiausia patys šepetėliai gaminami iš greitai suyrančio bambuko pluošto, tad šepetėliai svarbūs ekologijai ir aktualūs man - rūšiuojančiai, taupančiai vandenį ir elektros energiją (ekologijos paskatomis), pakeliančiai šukšles, besimėtančias gatvėje. Žodžiu, man svarbu, kad mano pasirinkta pakuotė būtų perdirbama arba greitai suyranti.

Be to labai žavi ir idėja, kad perku šepetėlį, o kompanija tokia pat suma prisideda pagalba skurdžiai gyvenantiems kitų šalių gyventojams. Manau trumparegiška nematyti daugiau savo nosies, gyvenamosios vietos ar šalies... Visuomet pasitaikius progai dalinuosi tuo ką turiu, dalyvauju socialinėse akcijose, labdaros veiklose. Padėti reikia ne tik dėl kitų, tačiau ir dėl savęs, savo asmenybės, kaip ten sakoma - įsimesti kelis karmos taškus į kraitį? Bet šitas įrašas ne apie tai. Šitas įrašas apie dantų šepetėlius.

Nors dantų šepetėliai minkšti, tačiau man jie labiau primena vidutinio minkštumo - esu pratusi ir naudojusi daug minkštesnius ir daug malonesnių šerelių šepetėlius. Nors dantenų neerzina ir jos netapo jautresnės, nepradėjo kraujuoti. Bambukinė rankena labai smagi ir visiškai neslysta rankoje, tad valytis dantis visai smagu.  Jei ne vienas didelis trūkumas - man šepetėlio galvutė per plati ir per didelė - ja labai sunku valytis krūminius dantis šonuose - niekaip negaliu pasiekti normaliai ir atrodo kad neišsivalau jų taip, kaip derėtų. Lieka kažkoks nešvarumo jausmas, kad ir kaip stengčiausi. O ir šereliai man per tuos tris mėnesius nors ir nežymiai, bet nemenkai pasilankstė. Kažkodėl tikėjausi, kad jie bus kokybiškesni.

Tad kad ir kaip žavi idėja, dizainas, ekologiškumas ir kiti privalumai - aš nesu linkusi aukoti savo dantų higienos kokybės dėl visų šių aspektų. Jei šepetėlio galvutė būtų kiek siauresnė ir mažesnė, manau mielai kartočiau. O kol kas - metas keisti šepetėlius į naujus.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai