2021/04 Balandžio mėnesio pirkiniai ir naujienos: Curaprox, Ecodenta, WellSkin

Apsisuko ir prabėgo dar vienas mėnuo, per kurį bloge paskelbiau tikrai mažokai įrašų. Visada planuoju bent po vieną per dieną, tačiau toks jau tas balandis, mėgstantis pokštus matomai. O jei rimtai, tai dažnai tiesiog nebuvo nuotaikos, dažnai jaučiausi paprasčiausiai pervargusi nuo visko ir reikėjo daugiau poilsio. Pailsėjau ir bandau grįžti su naujomis jėgomis. Balandį uždarome naujų pirkinių įrašu, kurių šį mėnesį juokingai mažai, vos keli ir greičiausiai nieko labai įdomaus. Kviečiu pasižiūrėti.

"Kalba duota visiems. o išmintis nedaugeliui."
Marcus Porcius Cato (senior)



Ką daro drėkinanti dantų pasta? Aš irgi neįsivaizduoju, tačiau susigundžiau pabandyti. Gal kažkas gero dantenoms, nes dantims gi drėgmės nereikia.
Eurovaistinė, 2,26 Eur

Na ir jautriems dantims balinanti dantų pasta, nes jei nepatiks drėkinanti, šita niekuomet nenuvilia
Eurovaistinė, 5,49 Eur

Pirkau vaikui, per mėnesį pakeičiame 1-2 dantų šepetėlius, o šitie, dievaži ir valo geriausiai ir tobulai minkšti ir vien tik geriausi atsiliepimai.
iš savo stomatologo, bet yra ir Eurovaistinėse, 3,50 Eur

Tiesiog tobulai tinka ir nieko naujo ieškoti nebesinori. Ir valo gerai, ir pakankamai stiprūs, kad pakaktų keliems valymams.
iš savo stomatologo, bet yra ir Eurovaistinėse, 7,00 Eur

Man, kartoju lygiai tokį pat, nes iš ties geriausias sprendimas mano dantims. Nieko panašaus į anksčiau naudotus, mat tobulai minkštas, patogaus dydžio ir valo itin gerai.
iš savo stomatologo, bet yra ir Eurovaistinėse, 3,50 Eur


6. WELLSKINS elektrinis veido valymo aparatas
Jau senokai ieškojau kažko, kas padėtų išvalyti nosies poras, nes paprasčiausiai jos pasikemša ir su kosmetinėmis priemonėmis išvalyti labai sudėtinga. Ant savęs jau bandžiau ir suprantu, kad su prietaisu reikia atsargiai - galima pažeisti odą. Savaitgalį planuoju išbandyti ant vyro riebios odos - visai neblogas dalykas, jei bus įdomu, papasakosiu atskirame įraše.
pigu.lt, 42,99 Eur

----------------------------
Nepatikėsite, bet viskas, šį mėnesį labai kukliai, jokių rimtų kosmetikos pirkinių nepirkau, nes jų ir nereikia, visko turiu pakankamai, o ir pirkti naujo nesinori - netrukus reikės iškraustyti pilnai butą, net neįsivaizduoju, kur viską reikės sutalpinti keliems mėnesiams saugojimui. 
O koks jūsų mėnuo?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Lietuvoje jau seniai Odontologai, o ne stomatologai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vartotinos yra abi sąvokos. :)
      O šis blogas ir nesiekia tapti lietuvių kalbos vartojimo pavyzdiniu blogu - taisyklingos ir itin korektiškos kalbos sklaidai turime krūvą kitų sklaidos kanalų. šiame bloge neretai pamatysite ir savotiškų pietų Žemaitijos išsireiškimų, kai kuriuos dalykus apibūdinant nevengiama anglicizmų, o sukilus emocijoms pasitaiko ir rusicizmų. Tam tikrame kontekste naudojamas ir žargonas.
      Apgailestauju, jei šio blogo politika "kalbėti" ne visuomet taisyklinga, bendrine lietuvių kalba jus erzina.
      Gražios dienos ;)

      Panaikinti
  2. Stomatologo sąvoka būtų viena iš galinčių pakeisti žodį dantistas, tačiau stomatològija [stomato+logija] – mokslas apie burnos ertmės organų (ypač dantų) ligas ir jų gydymą. Taigi, ši sąvoka apima kur kas daugiau nei dantų gydymas, tačiau mažiau nei estetinis ar kitoks jų tvarkymas.

    Kiek siauresnė yra odontologo sąvoka. Odontològija [odus (kilm. odontos) + logija] –  mokslas apie dantis ir jų ligas. Ji taip pat neapima dantų tvarkymo, tačiau bent jau apsiriboja šių žmogui reikalingų „įrankių“ gydymu. Todėl ir universitetuose ruošiami specialistai gauna gydytojo odontologo profesinę kvalifikaciją. Įdomu tai, kad Vilniaus universitete šio dėstomo mokslo aprašyme yra pabrėžiama, jog renkantis šią specialybę svarbi yra ne tik mokymosi kokybė, bet ir asmeninės savybės. Taigi, tikėtina, jog apsilankę pas odontologą, susipažinsite su nuoširdžiu, sąžiningu, savitvarda ir atjauta pasižyminčiu, mokančiu išklausyti profesionalu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už patikslinimą, pasidomėjau ir pati po pirmojo komentaro :) Visgi nemanau, kad čia labai didžiulė klaida ar nepagarba šiai specialybei. Su visa pagalba, nemanau kad nors vienas odontologas supyktų pavadintas stomatologu, o senesnės kartos žmonių - tuo pačiu anksčiau dažnai vartotu dantistu :)

      Panaikinti
  3. Aš iš viso nesuprantu, kad taip žmonės kabinėjasi prie kiekvienos smulkmenos.. Atsimerkite ir supraskite, kad žmogus dalinas, pataria, o neieškokite ką, kur padarė ne taip ar prisikabinkime prie kiekvieno žodžio.. Mylėkime ir Gerbkime vieni kitus ��

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū Auste už komentarą, jis labai svarbus man. Dėkoju 🌞
      Pastaruoju metu žmonės apskritai visur lieja savo susierzinimą bet kam ir bet kur. Menkiausia smulkmena vertinama kaip nusikaltimas ir pasaulio pabaiga. Beje, dažniausiai komentuojama iš anonimiškų anketų.
      Suprantu, kad susierzinimą reikia kažkur išlieti, tačiau apmaudu, kad susierzinimo liejimas ant kito galvos tapo visiška norma. Taip, lyg ir nepyksti, supranti ir pateisini, tačiau motyvacija dalintis tokiomis sąlygomis visai nedidėja.

      Panaikinti

Rašyti komentarą