PANA DORA Exclusive Perfume "Dorasima" parfumuotas vanduo vyrams ir moterims

Įrašą pradėjau penktadienį, bet kažkodėl niekaip negalėjau susikaupti ir pabaigti. Prisėdau ir šeštadienį, tačiau jaučiu, kad ir šiandien norisi ne rašyti, o kitais darbais užsiimti, tad nepažadu, bet bandau. 

Na, o aš šiandien norėjau labai papasakoti apie kvepalus. Turiu nemažai įvairių aromatų, dažniausiai stengiuosi koncentruotis į prieinamos kainos aromatus, nes na nematau reikalo mokėti kelis šimtus, kai skaniai galima kvepėti mokant ir pigiau. Tačiau turiu ne tik pigių kvapų, turiu kelis ir labai brangius aromatus. Tad šį kart apie brangius, nišinius Pana Dora kvepalus iš Švedijos. Patraukli pakuotė, labai pradžiuginusi gimtadienio dovana ir mano nuomonė apie patį kvapą.


Produktas: PANA DORA Exclusive Perfume "Dorasima" parfumuotas vanduo vyrams ir moterims (EDP)
Gamintojas: "Pana Dora". Pagaminta Švedijoje
Leidimo metai: 2022 m.
Aromato kūrėjas: Ibrahim Al Zoabi
Kaina: 259 Eur
Tūris: 100 ml 
Kur galima įsigyti: Kristiana
Kvapo kategorija: gėlių - medienos

Gamintojo aprašymas: "Dorasima" - tai naujausias Pana Dora Sweden aromatas, išleistas 2021 metais. Neįtikėtinai gėlinis ir vaisinis aromatas su pamatinėmis medienos natomis, suteikiantis jaukumo šaltomis Švedijos žiemomis.

Pana Dora yra švedų kompanija, įkurta 2019 metais sirų-švedų kilmės parfumerio Ibrahimo Al-Zouabi, kuris emigravo iš Sirijos 1988 metais ir keliavo po pasaulį ieškodamas rečiausių aromatinių ingredientų. Daugiau nei 30 metų dirbęs parfumeriu didžiausiose tarptautinėse kompanijose, galiausiai įkūrė „Pana Dora" kompaniją Emabudos mieste, Švedijoje. Reti aromatiniai komponentai atkeliavo iš visų pasaulio kampelių rytų ir vakarų, kalnų ir slėnių, ir tapo išskirtinių aromatų ingredientais. Unikalūs ir išskirtiniai „Pana Dora" aromatai kuriami remiantis vertybėmis ir originalumu. Autentiškumo siekiama kiekviename kūrybos etape – pradedant aromatinių kompozicijų pasirinkimu ir baigiant pakuote bei distribucija.


Viršutinė nata: citrina, apelsinas, bergamotė
Širdies nata: apelsinų žiedai, rožės, pakalnutės, jazminai, našlaitės
Apatinė nata: agaro mediena, vanilė, santalmedis, gintaras, oda, muskusas, kedro mediena


Sudėtis: Alcohol Denat., Parfum, Aqua, Alpha-Isomethylionone, Benzyl Salicylate, Citral, Citronellol, Coumarin, Hexyl Cinnamal, Ioeugenol, Limonene, Linalool.


Pakuotė. Tiesiog įspūdinga! Kartoninė dėžutė apvali, balto, švaraus, minimalaus dizaino, puošta aukso spalvos užrašais. Viduje, švelnų aksomą primenančios medžiagos išklotame dugne įstatytas sunkus, storo stiklo buteliukas. Kvepalų buteliukas iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti gana paprastas, tačiau įspūdžio suteikia itin kokybiškos detalės. Į akis pirmiausia krinta aukso spalvos, metalinis dangtelis, suformuotas kaip elnio galva - fantastika ir žvilgsnį tikrai patraukia! Ant stiklinio buteliuko pridėta metalinė etiketė su kvepalų ir kompanijos pavadinimu. 

Bendras įspūdis labai kokybiško, patrauklaus akiai ir įdomaus produkto pakuotės. Šiek tiek domėjausi kitais kompanijos aromatais ir juos visus vienija tokia pat pakuotė - skiriasi tik kartoninės dėžutės ir ant buteliuko esančios metalinės etiketės spalva.


Kvapas. Tik pasipurškusi jaučiu lengvą citrusų gaivą be jokios ryškesnės rūgštelės - aiškiai užsiuodžia citrinų, apelsinų dermė ir žiupsnis bergamotės. Citrusinė nata ant odos ilgai neužsilieka ir labai greit vietą užleidžia puokštei baltų gėlių - akivaizdžiausiai jaučiamos rožės, jazminai ir pakalnutės. Šalia fone gėlių natą gražiai papildo švelnus apelsinų žiedų kvapas, o sodrumo sąskambiui suteikia beveik nejaučiama našlaitė. Gėlių natos šiame aromate dominuoja, tačiau kuo ilgiau kvapas būna ant odos, tuo labiau gėles ima papildyti šiltos apatinės kompozicijos natos agaro mediena ir kedras. Sodrus muskusas flirtuoja su saldžiomis, šilumos aromatui suteikiančiomis vanilės ir gintaro natomis. Šioje kompozicijoje greičiausiai kažkur skamba ir odos kvapas, tik mano uoslė jo nepagauna aromato dermėje. 

"Dorasima" akivaizdu yra gėlių ir medienos aromatas, kuris mano uoslei skamba labai elegantiškai, apgaubia jaukumu ir šiluma bei sodriu pudriškumu. Nors gamintojas sako, kad kvepalai unisex, tinkami tiek vyrams, tiek moterims, esu linkusi manyti, jog kvapas labiau moteriškas, nelabai įsivaizduoju vyriškio, kuriam patiktų taip kvepėti. Ir nors natos nėra nei retos, greičiausiai labiau tradicinės, tačiau sodrus aromatas suskamba inovatyviai, sodriai ir maloniai mano uoslei.


Mano nuomone, kvapas tinkamiausias:
     ☁☂ ankstyvo pavasario ir viso rudens sezonui;
     ★ vakaro metui (nors, kvėpindamasi saikingais kiekiais galiu dėvėti ir dienos metu).

Šie kvepalai labai stiprūs, todėl kvėpinantis labai svarbu nepamiršti saiko ir sveiko proto, pavyzdžiui, dienos metui purškiuosi 1-2 pompos paspaudimus, nes kitaip uždusinčiau visus aplinkinius savo kvapu. Net ir toks saikingas kiekis stipriai jaučiamas man pačiai, tad tikriausiai aplinkiniams labai gerai užsiuodžia, kad iš pat ryto (keliuosi 5-tą) kažkas jau gerai (ar stipriai?) pasikvėpinęs. Vakaro metui, žinoma, galima šiek tiek daugiau, tačiau visgi reiktų nepamiršti, kad šis aromatas labai stiprus, labai sodrus ir vartoti atsakingai bei saikingai, įvertinus, kur eisi, ką darysi ir kur būsi, mat užsiuodžia per gerus porą metrų, o purškiant normaliai - lengvai užpildytų ir didesnę patalpą.

Mane labai džiugina, kad ant mano sausos odos (žinia, ant sausos odos kvapai trumpiau išlieka), be didesnio vargo išlieka 10 val! Neretai ir po 12-14 val. dar jaučiu silpnus aromato likučius, bet šiaip jau po 10 val. norėčiau kvėpintis pakartotinai. Na, o jei kvepalų papurškiu ant kokio šalio, tai kvepia visą amžinybę - pastarasis šalis neplautas 3 savaites vis dar turi intensyvų "Dorassima" kvapą. Pastebėjau, kad jei prie pakvėpintos odos prisiliečiu servetėle ar drabužio apykakle, aromatas lengvai nukeliauja ant daiktų ir jau jaučiamas ten, pvz, ant riešo nešioju plaukų gumytę, tai pastarosiomis savaitėmis ji intensyviai kvepia... Puikus išlikimas, nuostabus šleifas - čia problemų nėra, tik reiktų atsiminti vartoti atsakingai.


Nuostabus, sodrus, šiltas baltų gėlių ir medienos aromatas. Elegantiškas ir jaukus, kaip šiltas apkabinimas. Labai džiugina kvapo sodrumas ir ilgas išlikimas, patinka kvapo suteikiama elegantiška prabanga - man primena "old money" stilių - ne klasikiniai, ne močiutiški, bet labai rafinuoti.
Mano uoslė sako, kad čia moteriškas aromatas, vyriško dvelksmo čia maža ir greičiausiai dar dėl to, kad neįsivaizduoju savo vyro taip pasikvėpinusio, nors mačiau, kad dauguma balsuoja, jog tinka abiems lytims. Vienaip ar kitaip - šia dovana esu labai, labai patenkina! Dovanotojas žino ką mėgstu ir akivaizdu, puikiai žino, kas yra tas aukso viduriukas mano aromatuose.
Sužavėta!

Aromatas panašus į:
- WIDIAN "Delma"
- AL HARAMAIN "Amber Oud Gold Edition"
- DORIN "Romantique"




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai