2017 metų mano mėgstamiausi I: kūnui, plaukams ir veidui

Sveikos mano mielosios skaitytojai ir sveiki mieli skaitytojai,
Paprastai metų geriausiuosius aš paskelbiu dar einamųjų metų pabaigoje arba iš karto po Naujųjų, tačiau šiemet kaip niekaip susivėlinau ir ėmiau abejoti, ar toks įrašas vis dar reikalingas? Jei reikalingas, tuomet kilo dar kitas klausimas, kaip viską sutalpinti ir viską sudėti logiškai ir protingai? Nusprendžiau bandyti padaryti tris mėgstamiausiųjų įrašus su skirtingomis gaminių kategorijomis. Kiekvienais metais bandau išskirti vieną geriausią tam tikro poveikio/ kategorijos produktą, tačiau šiemet nusprendžiau, kad tikriausiai tai nėra labai logiška, todėl gali būti, kad tos pačios paskirties gaminių bus ne vienas, o keli... 

Rašant tokio tipo įrašus, kyla ir daugiau klausimų: tarkim ar turėčiau nurodyti jau senus, visų laikų mėgstamiausius dalykus? Aš manau, kad kartotis neverta, todėl miniu tik per metus išbandytus geriausiuosius - nemanau, kad norėtųsi matyti 10 metų iš eilės minimą tą patį maskuoklį ar Beauty Blender kempinėlę. O jei ir norisi - visuomet galiu padaryti visų laikų geriausiųjų gaminių įrašą su produktais, kuriuos perku ir žadu pirkti ne vieną ir net ne penkis kartus. 

Šiam kartui tikriausiai pasitaikė didžiausia ir plačiausia kategorijų samplaika: kalbėsime apie kūno priežiūros produktus, plaukus bei veido odą - tai, kas yra svarbiausia, aktualiausia ir kuo natūraliai rūpinamės pirmiausia. Tad tie geriausieji, išbandyti per 2017 metus!

"Būk mandagus su visais, draugiškas su dauguma, familiarus vienas su kitu."
B. Franklinas


KŪNUI:


Tai buvo bene geriausias kūno prausiklis 2017 metais. Tiesą sakant, aš taip pamėgau aliejinius prausiklius, kad prausiantis įprastais man jau nebe tas, ir nebe taip labai patinka, kaip su aliejinio pagrindo priemonėmis. Šitas Douglas maloniai kvepėjo, buvo skalsus, kokybiškas ir labai malonus praustis. Be viso to, man atrodo, kad aliejiniai prausikliai odą prausia geriau nei įprasti želiniai!



Tačiau negaliu nepaminėti ir ne ką smagesnio putų pavidalo prausiklio, kuris idealiai tiko vasaros metui, kelionėms: labai patogus naudoti, kompaktiškas kelionių metu ir pakuotės labai patogios. Žodžiu viskas beveik tobulai, gal kvapas galėtų būti labiau primenantis natūralesnį, tačiau reikia nepamiršti ir kainos, kurią mokame. Labai geras variantas vasaros sezonui!



Kalbant apie vasarą, niekuomet negalima pamiršti apsaugos nuo žalingų saulės spindulių. Aš labai džiaugiausi Margaritos priemone nuo saulės, kurią naudojome visa šeima, net labai neblogas dalykas, naudojau tiek sau, tiek vyrui, tiek vaikui ir nei nudegėme, nei pajutome kokį blogą saulės poveikį po savaitės gamtoje. Dar truputis liko ir šiai, ateinančiai vasarai.



Kitas mane labai maloniai nustebinęs produktas buvo purškiamos pėdkelnės. Skamba ne kaip kosmetika, bet iš tiesų tai kosmetikos produktas, suteikiantis kojų odai pėdkelnių ir šiek tiek įdėgusių kojų efektą. Na kas nori vasarą vaikščioti baltomis kojomis? O jos kaip taisyklė įdega sunkiausiai. Be to, vasaros pradžioje aš niekaip nesugebų jų įdegti, tad tokio tipo produktas būna pats tas!




Na, o jei norisi įdegio ir nėra kaip jo gauti - aš naudojuosi savaiminio įdegio priemonėmis arba losjonais su savaiminio įdegio dalelėmis. Šiemet pats geriausias man pasirodė Dove Summer Revived ir padengimas buvo lengvas ir efektas geras.



Kūno šveitimas ištisus metus yra tiesiog būtinas, ne tik prieš deginantis, tepant savaiminio įdegio priemones, bet ir norint turėti gražią, skaisčią, švelnią ir jaunai atrodančią odą. Šiemet išbandžiau ne vieną skirtingą šveitiklį, tačiau geriausias man pasirodė Planeta Organica šveitiklis su avietėmis. O ir kvapas koks malonus.... Mielai pakartočiau, tik jei neklystu kompanija keitė pakuotes ir produkciją tai šito šveitiklio tarp siūlomo asortimento aš neberandu.



Vonios sezoną atidarau šaltuoju metų laiku ir tuomet bandau pačius įvairiausius produktus: druskas, vonios putas, aliejus, perlus, konfeti ir bombas. Šiemet išbandžiau gan smagių produktų, tačiau niekas neprilygsta (ir abejoju ar gali prilygti) Lush vonios bomboms. 2017 metų pradžioje naudojau "Sex Bomb" ir ją prisimenu su šiokiu tokiu liūdesiu - tai paskutinis mano Lush produktas, stebinęs spalvomis vonioje, kvapais ir maloniai putojančiu, akiai smagiu efektu... Lush be abejonės mano mylimiausi, kaip gaila, kad Lietuvoje jų nebėra...



Vienintelis dalykas, kas man nelabai čia įtiko buvo purškimo funkcija, na ji neveikė tobulai. Tačiau Balea produktas buvo tas tobulas gaminys vasarai: lengva kaip pūkelis konsistencija greit susigerianti, priemonė labai greit susigeria ir labai labai intensyviai drėkina - tiesiog vienas tų produktų, kuriuos labai malonu naudoti po saulės vonių. Labai patiko ir tikiuosi šiai vasarai rasiu kur įsigyti.



Na o šaltuoju sezonu vienas mylimiausiųjų - Dove sviestas kūnui. Gerai maitinantis ir labai skalsus sviestas, kurio pakuotę tik nesenai įpusėjau, o jau ima pabosti, kvapas ir tas skalsumas, atrodo na kada pagaliau baigsis? Cha-ha. Iš tiesų skalsumas gerai, o dėl pabodimo, visuomet galima kuriam laikui padėti ir naudoti kitą, tiesa? Šiaip labai taupus, geras ir man patinkantis kūno priežiūros produktas.



Ir dar viena priemonė kūnui, kuri man nepaprastai patiko ir pastaruoju metu buvo tikras atradimas - Avene losjonas. Labai universalus, tinkamas tiek vaikams, tiek suaugusiems, tiek veidui, tiek kūnui ir gerai maitina ir susigeria greit. Tik veido odai man nepatinka ir netinka, tačiau tam jo aš ir nenaudoju.



Apie Gillette Venus skustuvus keičiamomis galvutėmis, jų privalumus ir mano meilę jiems jau pasakojau kokį milijoną kartų, na gerai, ne milijoną, bet labai daug kartų per šiuos metus. Tai labai labai ilgalaikė mylimiausia priemonė, kuris bus mylimiausia ne tik 2017, bet ir dar labai daug ateinančių metų, tad tikriausiai kituose mylimiausiuose jau neminėsiu, tačiau šiemet - tebūnie. Na, o daugiau informacijos apie kiekvieną šių produktų rasite paspaudę ant priemonės pavadinimo.



Šitą dezodorantą galima vertinti labai dviprasmiškai: jautrios kvapams jo nemėgs, ir natūralumo savininkėms jis tikrai nepatiks. Man šitas 2017 metais buvo pats geriausias: labai patiko jo kvapas, puiki apsauga nuo šlapumo jausmo ir nemalonių kvapų bei labai gerai sukurta konsistencijos ir pakuotės dermė - naudoti buvo vienas malonumas!


PLAUKAMS:


Dar vienas ne tik šių metų, bet ir apskritai, labai ilgo laiko mėgiamiausias produktas plaukams yra šita trijulė iš Aussie. Kaip žinia, kiekvieno plaukas yra labai skirtingas: vieniems reikia apimties, kitiems maitinimo, drėkinimo, glotninimo, minkštinimo.... Mano plaukams ypatingai trūksta drėgmės ir drėkinimo - todėl visos šios trys priemonės yra geriausiai pasiteisinusios per visą paieškų laikotarpį. Tai geriausios priemonės konkrečiai mano plaukų tipui - po jų mano plaukai būna gražūs, švelnūs, glotnūs, minkšti, švelnūs ir man labai patinka. Kompanijos produkcija net labai verta dėmesio, jei nesate natūralumo šalininkė. Per daugybę metu esu išbandžiusi krūvas natūralių priemonių, tačiau kas iš to, jei mano plaukai niekad neatrodė gerai - joms reikalinga va tokia chemija, tik tokiu atveju galiu džiaugtis gerais rezultatais.



Per metus sunaudoju daugmaž vieną violetinio šampūno buteliuką, tad kasmet traukti tarp geriausiųjų tikrai negaliu, tiesa? Ice Cream variantas vertas paminėjimo - naudodama ją nejaučiu jokio sausinimo efekto, nei odos, nei plaukų (o kaip žinia tokie šampūnai dažnai sausina plaukus), efektas labai stiprus, ir aš linkusi manyti, kad jei jau šitas neišims geltonumo, tai niekas jo neišims. (galbūt dar reikia paminėti, kad reiktų naudoti atsargiai ir laikyti trumpai, o tai teks vaikščioti su melsvais plaukais, kaip man nutiko va ČIA).



Labai nereali dekoratyvinė priemonė, kuri padės sutvarkyti plaukus, kai norisi, kad jie atrodytų maksimaliai gerai. Silikonų pagrindo serumas suglotnina plauką, užpildo pažeidimus ir jie atrodo nepaprastai sveiki, gražūs.  Be to, labai smagu, kad išlieka iki kelių plovimų. Vertėtų atsiminti, jog silikonas nepagydys pažeisto plauko, o gražus efektas yra momentinis - per kelis plovimus silikonai pasišalins lauk ir plaukučiai atrodys taip, kaip ir prieš priemonės naudojimą. Užtat kai reikia gerai atrodančių plaukų - superinė priemonė. Paskutinį sunaudojau per gimtadienį ir gavau komplimentų, kad plaukučiai labai dailiai atrodo. :)



Pats mylimiausias mano plaukų šepetys buvo TT The Ultimate su rankena. Pasiilgai šepečių su rankena, o originalusis TT jos neturi, todėl ne visada juo šukuotis būna patogu. Todėl man atrodo The Ultimate yra tas geriausias variantas merginoms, kurios nori tradicinio šepečio su geru besiveliančių plaukų šukavimu. Per visus metus beveik nuolat jį ir naudojau - lieka viltis, kad laikys pakankamai ilgai.


VEIDUI:


Apžvelgdama metus galiu pasakyti, kad šie metai buvo turtingi gerais veido prausikliais, mat mylimus ir geriausius turiu net tris! Tiesą pasakius išsirinkti vieno geriausio man taip ir nepavyko - visi jie labai lygiaverčiai varžovai ir kiekvienas patiko vienodai, tiek kad pas vienus vieni aspektai buvo kiek stipresni, pas kitus, kiti. Kalbant konkrečiai apie Douglas - skalsumas ir nepriekaištingas valomasis efektas yra stiprioji pusė. Priemonė labai kokybiška, nors lyginant su sekančiu, sakyčiau brangoka.



Rival de Loop prausiklis gerokai pigesnis, tad nenuostabu, kad turi kitokių minusų, pavyzdžiui putos greitai išskysta ir suglemba. Tačiau tai poveikio nekeičia ir jis valo taip pat gerai, kaip anksčiau minėtas iš Douglas, o pasižiūrėjusi į sudėtį buvau nepaprastai nustebinta visiškai saugiais ingredientais. Šitos putos yra tokios paprastos, geros ir atliekančios savo darbą.



Jeigu metų pradžioje labai patiko putų pavidalo prausikliai, tai antroje metų pusėje tiesiog įsimylėjau aliejinio tipo prausiklius - tokie dar geriau šalina makiažo likučius, dar švariau ir dar švelniau prausia odą. Vienas malonumas juos naudoti - šiems metams jau turiu įsigijusi aliejinio tipo prausiklį, tiesa, ne A-dermos, tačiau labai tikiuosi kad ne mažiau gerą.



Šiek tiek dviprasmiškas, tačiau vienok geriausias 2017 metų veido odos šveitiklis. Man asmeniškai šitas labai nemaloniai kvepėjo (nemėgstu nei pelargonijų, nei levandų kvapų), o  ir kažin ar priemonė tinkama mano odai? Jis labai aštrus, labai grubus, bet... šveičia efektyviai ir labai minimaliomis pastangomis. Geras, kokybiškas, aštrus, stiprus, ne visiems.



Kaip ir ne produktas, tiesa? Tačiau tai vienas mėgstamiausių dalykų, kurie man padeda atgaivinti mano veido odą, ypatingai pavasario metu, kai oda būna suglebusi, papilkėjusi nuo vitaminų, saulės stokos bei šalto oro. Arba vasarą, kai persikaitiname saulėje, o apie odą nepagalvojame. Panaudojusi mėnesį ar porą aš kiekvienais metais matau labai gerus rezultatus, todėl vos pradėjus šilti orams vėl pulsiu gaminti ir naudoti. Labai rekomenduoju ir jums!



Koks geras šitas tonikas! Ne tik tonizuoja, pagražina veido odą, tačiau ir valo makiažo likučius ir iš patirties sakau, dar ir geriau nei kiti makiažo valikliai! Tokio gero toniko, kurį mano veido oda taip gerai priimtų, jau senai neteko naudoti - gaila, kad labai greit baigiasi, bet... Lavera, tu mane stebini produktų kokybe! Verta išbandyti, jei neturite jautrios veido odos.



Iš kreminių kaukių, tai pati mylimiausia mano veido kaukė per visus metus! Lavera kompanija nepaliauja manęs stebinti produktų kokybe ir net labai pretenduoja atsidurti mano geriausiųjų produktų panteone - tik kad ten patekti yra ne taip lengva. Cha-ha. Nors va, laisva vieta atsirado - Balea kompanija buvo išmesta lauk į viduriniuosius sluoksnius, todėl Lavera turi didelę tikimybę ten atsidurti.
Pati kaukė tiesiog nuostabiai tiko mano odai: ir pamaitino, ir pašviesino, ir sudrėkino, ir jautėsi stangresnė, o kur dar labai malonus komforto pojūtis po kaukės naudojimo... Patys geriausi atsiliepimai apie šitą!



Lygiai tiek, kiek mėgstu kremines vienkartines kaukes, taip pat man patinka ir lakštines. Pati geriausia šiemet naudota lakštinė yra iš lietuvių gamintojo Ellame! Apskritai iš visų bandytų lakštinių veido kaukių ji man patinka labiausiai - tokia plonytė medžiaga leidžia nesijausti tarsi su kauke, o permatomas sluoksnis negąsdina mano vaiko. Efektas irgi labai geras - netikiu, kad kaukės gali pajauninti ilgesniam laikui, manau efektas visuomet yra momentinis ir jaučiamas tik tol, kol kas naudoji. Tačiau kaukė sugebėjo padrėkinti, atgaivinti, paskaistinti, pašviesinti odą ir suteikė tą malonų komforto jausmą. Taip ir norisi vėl įsigyti, ką būtinai ir padarysiu, kai pas mane sumažės vienkartinių kaukių kiekiai.



Tačiau didžiausią ir patį geriausią įspūdį man paliko šita valomoji veido kaukė iš Mary Kay! Prisipažinsiu, kad nelabai mėgstu tos konsultančių pagalba platinamos kosmetikos ir labai skeptiškai žiūrėjau į Mary Kay gaminius (ir vis dar žiūriu), tačiau ši kaukė mano odai buvo stebuklas ir išsigelbėjimas. Tai valomoji veido kaukė, kuri per kelis kartus sugeba taip gerai išvalyti veido odą, kad ant jos paviršiaus nelieka nei inkštirų, nei poros kemšasi, o oda atrodo tokio skaistumo, kad sunku ir apsakyti. Aišku, čia kaip ir visose kaukėse: efektas jaučiamas tik tol, kol naudoji. Va, nenaudojau jos gruodį ir sausį ir jau matau užsikimšusias poras ir atsirasti norinčius spuogelius - reikia eiti užsidėti, nes čia tikras stebuklas, be sausinimo, be skausmo ir be didelių pastangų!



Dar vienas stebuklas mano odai šiemet buvo šitas ODA serumas. Galbūt ilgai nepasakosiu, nes šitas įrašas jau tokio ilgio, kad imu abejoti, kad turėsi kantrybės jį perskaityti. Tad paminėsiu, kad tobulai veikė, ramino, skaistino, sustiprino ir pajaunino mano odą. Man šito serumo labai labai trūksta... O jei įdomu, visa kita rasi apžvalgoje.



Ar tai geriausias šių metų veido kremas? Manau, kad taip - dauguma per metus naudotų kremų kėlė tai vienokius, tai kitokius neigiamus poveikius, tai nepatiko kaip veikia, tai kažko pritrūko, o šitas? Itin gerai ir intensyviai drėkindavo, suteikdavo tą malonų komforto jausmą ir nekėlė absoliučiai jokių problemų. Mielai kartočiau tais atvejais, kai reikia tiesiog gero drėkinamojo efekto.



Žiauriai erzino kremo kvapas, tačiau poveikis, kiek pamenu buvo labai geras - tai iš tiesų jauninamasis kremas, kai po nakties atsikeli gal ne penkmečiu pajaunėjusi, tačiau aiškiai skaistesne, jaunesne ir lygesne oda. Naudojant šitą kremą buvau pastebėjusi, kad mano mažosios raukšlelės tapo dar mažesnės, o gilesnės - nebe tokios gilios. Nors poveikis buvo nuostabiai geras, bet mane visą naudojimo laiką neramino mintis, kad sudėtyje yra alkoholio! Odos sausumo ar sudirgimų nepajutau, bet ar tiktų naudoti ilgą laiką prognozuoti tikrai nedrįsčiau.



Pats stipriausias paakių kremas, kokį tik esu naudojusi. Tai va šita priemonė tikrai ženkliai sumažino juodulius paakiuose, stangrino odą ir lygino raukšles - viskas atrodė tiesiog nepriekaištingai gerai tol, kol naudojau tokį kremą. Nesu tikra, ar mano amžiui tikrai reikia tokio stiprumo priemonės, aš linkusi manyti, kad dar ne, tačiau vyresnėms rekomenduočiau.



Iš visų micelinių vandenų, makiažo valiklių ir pienelių geriausią šiais metais nominuoju pigutį Margarita dvifazį valiklį. Kainos ir kokybės santykis tiesiog nerealus: tobulai gerai nuvalo makiažą be jokių ten trynimų ir vargų, yra skalsus, nedirgina akių odos ir man labai patinka. Kartoju ir šiais metais!



Ir vistiek, geriausi lūpų šveitikliai tikrai yra iš Lush. Kiek bandžiau - niekas nemoka sukurti tokio gero produkto, tokio malonaus naudojimo, tokio gero skonio kaip Lush. Lūpas nušveičia lengvai, jas vos vos pamaitina ir paruošia bet kokiam lūpų makiažui. Et, noriu pakartoti...


Štai ir viskas - ilgiausias įrašas pilnai baigtas, tačiau būtinai bus dar antra ir tikriausiai trečia tokių mėgstamiausiųjų dalis. Ačiū jums, jei turėjote kantrybės perskaityti iki galo!




Ačiū, kad skaitėte,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai