2017 metų mano mėgstamiausi III: dekoratyvinė kosmetika ir aromatai

Metas paskutinei mėgstamiausiųjų daliai, kurioje kalbėsime apie dekoratyvinę kosmetiką bei kvepalus. Tikriausiai visoms dekoratyvinė kosmetika yra pati įdomiausia dalis? Kalbant apie dekoratyvinę, man atrodo, kad šiemet eksperimentavau labai mažai, mažiau nei norėčiau, todėl tie atradimai, tiksliau geriausios priemonės gana paprastos. Pati nejaučiu jokio įkvėpimo daryti šitą įrašą - atrodo dar nesenai dariau geriausiųjų/ mėgstamiausiųjų dekoratyvinės kosmetikos produktų filmuką Youtube platformoje, todėl dauguma produktų kartosis. Ką gi, pasižiūrim, kurie iš bandytų mano akimis 2017 metais buvo geriausi?

Ar kas nors gyvenime varo tave iš proto? Negalvok vien apie tai, kas tave pykdo, galvok apie gerąsias tų žmonių savybes.
Paprastas dėmesio perkėlimas gali pakeisti požiūrį.
Tada imsi kitaip su jais elgtis, ir gyvenimas taps daug lengvesnis.


DEKORATYVINĖ KOSMETIKA:


Pats geriausias makiažo pagrindas ne tik šiemet, bet ir vertinant kelis metus: nei per sunkus, nei pernelyg lengvas, neblogai maskuoja, gražiai atrodo ir suteikia tą sveiką ir labai natūraliai spindinčios veido odos efektą, kurio sausiaodės paprastai neturi. Prie viso to dar pridėčiau ir gerą išlikimą bei komforto jausmą, kol pagrindas yra ant veido odos. Kiekvieną filmavimą iki vlogmas dengiausi tik šiuo pagrindu ir kas kartą džiaugiausi teikiamu odai rezultatu. Kol kas nieko geresnio nesu radusi ir nors nesu linkusi kartoti dekoratyvinės kosmetikos priemonių, bet šitas labai rizikuoja atsidurti kartojamų sąrašuose.



Neblogas, bet tikrai ne tobulas. Ne kartą esu minėjusi, kad dievinu Catrice ir Rimmel maskuoklius, tai šitas jiems neprilygsta, ir atspalvis per tamsus, ir maskavimas nėra jau toks tobulas kaip mano mėgiamiausių, ir padauginti labai lengva. Tačiau - tikrai geriausias 2017 metais išbandytas maskuoklis.



Kompaktinių pudrų sausiaodėms kaip ir nereikia, tačiau mane visuomet erzina tas odos lipnumas po makiažo pagrindo, todėl aš linkusi visuomet labai lengvai užfiksuoti su sausa pudra. Mano mėgiamiausia buvo Paese švytėjimo suteikianti priemonė, kuri iš tiesų suteikdavo švytėjimo efektą ir lengvai pamaskuodavo. Su juo oda, net ir šiek tiek jai pasausėjus, atrodo puikiai, visiškai neapsunkina ir tikrai patenka tarp tų kartojamų sąrašiuko. Man nepaprastai patinka, ir labai gaila, kad jau matau daugiau nei pusę pakuotės dugno (kur čia nematysi, kai naudoju su kiekvienu makiažu).



Atrodo, kad šiais metais man buvo sunkoka susidraugauti su bronzinėmis pudromis. Nežinau ar buvau pernelyg priekabi, tačiau reta kuri man įtikdavo ir vis turėjau priekaištų naudojamoms priemonėms. Man atrodo, kad šita šiemet (na vis pamirštu, kad senai ne šiemet, gi pernai - 2017 m) buvo geriausia - efektas labai patiko: gražus, tolygus, priemonė lengvai retušuojama, efektas tarsi saulės nubučiuotos odos su dailiais skruostikauliais. Tikrai geras įspūdis, tad tikriausiai geriausia šiais metais.



Šiuo metu išgyvenu skaistalų krizę, gal jau apie pusmetį, ir per tą laiką skaistalus naudojau vos keturis kartus, kažkodėl man šiuo metu jų nesinori, ypač, kai intensyviai ryškinu akis. Tačiau į mėgstamiausiųjų kategoriją noriu įtraukti šiuo Physicians Formula. Nuo mano pernai mėgstamiausiųjų iš Essence jie skiriasi ne tiek ir daug, tačiau čia išskirčiau labiau kreminę, itin minkštą formulę, kiek geresnę (nežymiai) pigmentaciją ir labai nežymiai ilgesnį išlikimą.



Pats tobuliausias hailaiteris - na kaip gražiai jis atrodo ant odos... Nerealiai, o ir išgauti galima visiškai ryškų spindintį, beveik iš mėnulio matomą efektą! Priemonės konsistencija labai kreminė, minkšta, dengiasi lengvai, tolygiai - jis nerealus, labai labai nerealus.



Pati geriausia antakių priemonė metų pradžioje be abejonės buvo antakių pudra iš Amway. Šitas rinkinukas yra tobulai šalto atspalvio, kas Lietuvos rinkoje retenybė. Tai ir dengiasi labai gerai, ir konsistencija labai tobula: nei per minkšta, nei per kieta, efektas labai geras. Kai tik naudoju antakių pudras, ranka nesiekia jokios kitos priemonės, kaip šios.



Tačiau atradusi šį antakių pieštuką iš Catrice, aš nebenoriu naudoti jokių pudrų antakiams ir daug mieliau renkuosi kreminius antakių pieštukus. Šitas Catrice yra labai plonytis, atsparus vandeniui ir tobulai išpiešia kiekvieną plaukelį. Kartoju ne pirmą ir ne antrą kartą ir ruošiuosi kartoti ir toliau.



Nors pradėdama naudoti ir rašydama apžvalgą dar kabinėjausi prie priemonės kremiškumo, tačiau iš esmės jau įsimylėjau ir produktui artėjant prie pabaigos labai nenoriu jo paleisti. Na tobulai šaltas ir tobulai man tinkantis atspalvis, tiksliai išpiešti plaukeliai, nesulipinti antakiai ir geras išlikimas. Man atrodo, kad šitą kartosiu! Galėtų būti atsparus vandeniui, tuomet būtų visiškai tobulas, tobuliausias, net prieš Catrice pieštuką turi privalumą - jo pakanka daug ilgiau.



Kai reikia kasdien greit ir be ilgesnių žaidimų pasidažyti, nežinau geresnių šešėlių už kreminius Maybelline: padengimas greitas ir paprastas, išlikimas geras, rezultatas džiuginantis. Labai labai geri kreminiai šešėliai kasdieniam makiažui.



Apie Sleek paletes buvau girdėjusi labai daug, bet išbandžiau tik šiemet, o va šitą pamilau bene iš karto. Gerai pigmentuoti (nors stipriai byra) puikiai tinka susikurti bet kokį makiažą - man patinka, kai vienoje paletėje yra makiažui reikalingos spalvos. Šią paletę dažnai pasiimu keliaujant ir su ja galiu tiek antakius susitvarkyti, tiek panaudoti kaip skaistalus, tiek susikurti nuo kasdienio, iki vakarinio makiažo.



Tačiau pati mylimiausia ir daugiausiai gerų emocijų sukėlusi paletė buvo šita iš Nyx. Visą rudenį prieš kiekvieną makiažą į rankas ėmiau būtent šią paletę, kekvieną dieną rankos jos siekė, kad susikurti tiek dieninį, tiek intensyvesnį vakarinį makiažą. Šią paletę aš įsimylėjau, tai pati geriausia mano 2017 metų paletė. Jei reiktų išrinkti vieną - tai būtų tik ši.



Aš nesu didelė skystų pravedimų mėgėja, manau, kad man reikia dar daug tobulėti, tačiau stengiuosi progai pasitaikius vis dažytis bei praktikuotis. Mano mėgiamiausi akių pravedimai 2017 metais buvo Catrice limituoto leidimo produktai. Negaliu išskirti vienos spalvos, kuri man tinka labiau ar patinka labiau: šviesiai mėlynas atspalvis linksmas ir paryškinantis kiekvieną makiažą, o tamsiai mėlynas, tinka kasdienai. Patinka abu, brėžia gana lengvai, dirbti patogu, išlieka ilgai.



Pats geriausias šių metų tušas man buvo šitas iš Essence - ir gražiai atskyrė, patankino, šiek tiek parietė, suteikė gražių, ilgų blakstienų efektą, netepė, netrupėjo, nesukėlė jokių problemų. Tik sudžiūvo gana greitai, bet visų pigių tušų bėda. Šito pakartojimą mielai apsvarstyčiau ir ateityje.



Patys geriausi lūpų dažai, su kuriais galiu drąsiai bučiuotis ir bučiuoti kitus, valgyti, gerti ir žinoti, kad mano lūpos po visko atrodys nuostabiai. Dažai šiek tiek sausina, tačiau ne tragiškai, išlieka pakankamai ilgai, lūpas po visko tikrai reiks palepinti, bet nebus tragiška, kaip galima tikėtis iš matinių priemonių.



Vieni smagiausių lūpų dažų šiltąjam sezonui. Jei matiniai Milani man labiau šaltojo sezono dažai, kurie šiek tiek apsunkina lūpas, tai Amway - visiškai neapsunkina ir visiškai nesijaučia ant lūpų. Toks jausmas, kad padengei balzamą su spalva, lengvas ir malonus pojūtis. Spalvos pigmentacija labai gera ir intensyvi, padengimui labai labai preciziško brėžimo nereikia. Aišku, geriant ir valgant pasitrins, išliks apie 4 valandas, tačiau šiltuoju metų laiku nieko geresnio nereikia, o ir lūpos su juo atrodo tiesiog puikiai.



Dar vienas, tiesiog nerealus atradimas lūpoms yra šitas lūpų pieštukas iš Artdeco! Tikriausiai nereikia sakyti, kad aš jį naudoju kaip lūpų dažus: atsparius vandeniui, trynimui, ilgai išliekančius ir tobulai gerai atrodančius lūpų dažus. Net įprastų dažų ant pieštuko dengti nesinori ir nereikia - noriu ir daugiau pieštukų, tačiau... nebeuždarau kosmetikos stalčiaus, todėl kol kas pakaks vieno, bet ateityje - būtinai. Šitą įsimylėjau nuo pirmo pasidažymo ir tebemyliu iki šiol!



O čia nebuvo meilė iš pirmo karto. Reikėjo ne taip ir mažai laiko, kol įvertinau natūraliai atrodantį blizgesio efektą, sveikų lūpų išvaizdą, ir drįstu sakyti - kondicionuojamą efektą lūpų odai. Kai po ranka neturiu balzamo - šitas puikiai sudrėkina lūpas, geba jas sušvelninti ir man labai patinka kaip kasdienė priemonė namuose, kaip aliejus lūpoms, kai kažkur lekiu, bet ryškių spalvų naudoti negaliu, kai neturiu laiko pasidažyti. Labai labai patinka ir gaila, kad išėmusi stabdiklį jau krapštau lauk paskutinius priemonės likučius...



Lygiai tokią pat funkciją, kaip ir viršuje minėta priemonė, atlieka šitie du balzamai su spalva. Nei tai lūpų blizgesys, nei tai balzamas, kurių anksčiau nemėgdavau, o va, jau kuris laikas džiaugiuosi juos naudodama. Kadangi tokių dienų, kai niekur neinu nemažai, o ir progų kažkur labai išsipuošti beveik nėra, tad šitas balzamas - blizgesys buvo itin geras kasdienis palydovas ir labai mylima 2017 metų priemonė.



O va pats geriausias balzamas man yra Burt's Bees! Ačiū mano draugei, kuri mane vis jais aprūpina ir nuolat galiu džiaugtis itin geru drėkinimu, maitinamuoju efektu, lūpų švelninimu, kondicionavimu... Labai labai patinka.



Jeigu rašant apžvalgą neturėjau kur panaudoti dviejų šepetėlių iš viso rinkinio, tai dabar galiu su džiaugsmu pasakyti, kad naudoju visus šepetėlius iki vieno ir rinkiniu nepaprastai džiaugiuosi. Kalėdoms giminaitės gavo tokius (na, tos, kurios domisi makiažu ir kurioms tikrai reikia), ir pati galvoju, kad gal reiktų užsisakyti vieną papildomą rinkinuką sau? Labai labai patinka, o kainos ir kokybės santykis daugiau nei tobulas. Tiesa, kažkaip vis pastebiu, kad šepetėlių kainos vis kyla, po truputį, bet stabiliai kyla.



O apie šitą įraše rašiau, kad visai nebūtinas šepetėlis, tačiau pakeičiau savo nuomonę, kai kelias savaites naudojau šepetėlį kasdien ir ėmiau vengti paakių srityje naudoti, man šitas šepetėlis tapo vienu iš labai labai mylimų: greit ir gerai paskirsto maskuoklį paakių srityje, nenuslopindamas maskuojamojo efekto. Labai labai gera jo forma ir dydis, labai smagiai naudojamas kasdien!


AROMATAI:


Neįsivaizduoju nė vienos savo vasaros be šio, Avon Summer White tualetinio vandens! Tai nėra nei kiek keista, man tik keistoka, kad per tiek metų šitas lengvas, gaivus, truputį saldus aromatas nė kiek nepabodo, nepasikeitė mano skonis (kai kuriems kvapams pasikeitė, tik ne šiam) ir aš vis dar mėgaujuosi lengvu ir švelniu, kaip vasaros vėjas aromatu.



O šitą aromatą įsigijau dar šiais metais ir pamilau jį tiek pavasario, tiek rudens sezonui. Atrodo tokie skirtingi metų laikai, tačiau abu juos sieja virsmo ir gamtos pokyčio procesai, didžiulė kaita, nesvarbu kad priešingai, tačiau abu sezonai realiai panašūs. Saldus, sultingas kvapas nepaprastai įdomus, nors nemanau, kad patiks man eilę metų, bet, kol kas žaviuosi lengvai primityviu aromatu ir ta keista aromato derme.



Na, o žiemos myliausias, ir jei reiktų išsirinkti vieną - būtų ir vienintelis 2017 mylimiausias yra Avon Far Away rytietiškas kvapas, kuris su manimi taip pat keliauja per metus. Tiesa, anksčiau šį kvapą vertindavau kiek kitaip ir supratau visai kitaip, tad požiūris ir pomėgiai tikrai keičiasi, tačiau šitas man vis dar labai labai patinka.


Tai kalbant apie kvepalus - visi jie gana paprasti ir kasdieniai aromatai, tokie, koks šiai dienai mano gyvenimas - nieko itin įmantraus, tačiau nieko, kvepiančio pigiai. Na o mėgstamiausi, kaip ir minėjau, tikriausiai juos jau matėte, girdėjote mano pagyras šiems produktams. Tad man norisi dar kartą pasidžiaugti, kad metai buvo labai smagūs visomis prasmėmis, turtingi, turiningi ir nepaprasti. Ir su šiuo įrašu pagaliau norisi uždaryti 2017 metus ir palinkėti smagių atradimų ir šiais, 2018 metais!




Ačiū, kad skaitėte,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai