Patys prasčiausi 2017 birželio - gruodžio kosmetikos produktai (2017 II d.)

Pastaruosius šešis mėnesius visus nepatikusius, netikusius produktus dėjau į atskirą krepšelį, kad nepamiršti, kurie gi produktai man nepatiko, netiko ar naudojant sukėlė neigiamas emocijas. Sausio pirmąją ištraukiau krepšelį ir nustebau, kiek daug gaminių į jį pridėjau pastarąjį mėnesį! Atrodo antrasis 2017 metų pusmetis buvo gausus ne visai patikusių produktų, kurių nesinorėjo naudoti ir/ ar nesugebėjau pabaigti. Tikiu, kad yra ir daugiau gaminių, kuriuos paprasčiausiai pamiršau pridėti, o po to, tiesiog pamiršau. Bet žinau, kad jie tikrai niekur nedings, galiausiai įmesiu prie kažkurių nepatikusių ateinantį sezoną ar paminėsiu tuštučiuose. Tad nieko nelaukusi, noriu jums pristatyti 2017 birželio - gruodžio kosmetikos gaminius, kurie man nepatiko ir kurių nerekomenduočiau ir jums.

Galbūt nerimas atrodo pagrįstas, bet jis tėra neigiamo mąstymo pasekmė. Kitą kartą pajutęs kylantį nerimą, pamąstyk, kas iš tikrųjų išmuša tave iš vėžių. Jei pajėgi, išspręsk problemą. Jei nieko negali pakeisti, paleisk ją. Nuo nerimo tik susirgsi.


Rašyti gerus atsiliepimus visuomet yra daug smagiau man asmeniškai, tačiau žinau, jog skaitytojui naudinga matyti tokią, nepatikusių produktų suvestinę. Man visi šie nepatiko, todėl šiame įraše perskaitysite ir pajusite daug neigiamų emocijų, tačiau tai neatsiejama nuo įrašo temos, tiesa? Be to, tikriausiai reiktų priminti, kad nors man vienas ar kitas produktas nepatiko, nereiškia, kad netiks ar nepatiks ir jums. Tai mano subjektyvi nuomonė, paremta mano patirtimi, pojūčiais naudojant ir efektu po ilgesnio naudojimo...


Oficialiai tai pats prasčiausias intymios higienos prausiklis, kokį esu naudojusi ir aš labai rimtai. Poveikis iš pirmo žvilgsnio atrodo neblogas ir prausia švelniai, ir švariai ir nedirgina. Bet pasižiūrėjus į sudėtines dalis darėsi kraupoka: pusę sudėties kenksminga organizmui, kita pusė tik vidutinio saugumo. Kokią žalą gali padaryti ilgalaikio naudojimo perspektyvoje? Baisu ir pagalvoti. Dauguma sudėtinių dalių skirta kvapui išlaikyti, sustiprinti ir maskuoti, todėl dar vienas labai erzinantis dalykas buvo ne tik nemalonus kvapas, tačiau ir labai ilgai išliekantis aromatas - nusiprausiu ir dar visą dieną jaučiu intymios higienos prausiklio kvapą! Man tai nėra nei normalu, nei priimtina - nežinau kam to reikia, bet šitas prausiklis buvo labai prastas ir visiška priešingybė tam, ką laikyčiau geru ar neblogu prausikliu.

Mano antrasis nusivylimas per 15 draugystės su Dove metų ir žiaurus nusivylimas. Produktas buvo pristatytas labai gražiai, teikiama jo nauda odai irgi spėjau įsitikinti, tačiau... jis buvo lipnus visą naudojimo laiką. Ką turiu galvoje? Net ir naudojant itin minimalų priemonės kiekį, pasidengiu kūną ir jaučiu, kaip atsiranda lipnumas, produktas nusėda odos paviršiuje, nesusigeria. Tiesiog po šios priemonės visuomet jaučiuosi nešvari ir norisi viską kuo greičiau nusiplauti, tad kam naudoti produktus, kurie neteikia jokio malonumo ir sukelia diskomfortą? Deja, Dove, tačiau tau šį kartą nepavyko manęs maloniai nustebinti ir šitas losjonas, mano akimis yra visiška nesąmonė. Neveikia net ant išsausėjusius ir išpleiskanojusios odos - taip, net ir ten, ant odos paviršiaus lieka tas nemalonus lipnumo jausmas...

Iš tokio tipo priemonių aš paprastai noriu itin gero poveikio, tačiau šiame man nepatiko viskas. Pirmiausia, man kremo pakako vos 4 kartams ir tik kojoms, sakyčiau mažoka, ar ne? Naudojimo būdas visiškai nepritaikytas naudoti duše: kremas nusiplauna dar nespėjus jam suveikti, dengiant kempinėle išsiteplioju rankas. Odą priemonė itin stipriai sudirgina, o ir kažkokiu stebuklingu būdu po depiliacijos dar sugeba likti plaukelių ant kojų. Visiškai nepasiteisino ir nepatiko absoliučiai niekas...

Pats dezodorantas nėra itin blogas, sakyčiau labai vidutinis - apie viską išdėsčiau įraše, tad galite drąsiai paskaityti, kaip veikia ir kaip apsaugo. Tačiau mane erzina purškiamo dezodoranto dalelės, kurios pasklinda visur vonios kambaryje ir yra tokios sunkios, kad net dusina. Man sunku suvokti, kaip kažkam patinka ir kaip kažkas gali naudoti purškiamus dezodorantus, tačiau mano vyras juos naudoja nuolat ir jam patinka daug labiau, negu pieštukinio ar rutulinio tipo. Suprantu, kad išdžiūva greičiau, bet tas dusinantis kvapas, įvepiamos dalelės... na tai tiesiog ne man, nepasiteisina ir man visiškai netinkama. Manau, jog tai paskutinis purškiamas dezodorantas, kurį naudojau.


Jeigu esate blondinė, kaip ir aš, tikrai nepirkite L'Oreal purškaliuko, slepiančio ataugusias šaknis. Atspalvis yra per tamsus ir nors pirmus kartus šiek tiek pamaskuoja, tačiau visiško šaknų užmaskavimo tikrai nepavyks išgauti. Rodžiau jums rezultatus, ir pirmuoju kartu įvertinau visai neblogai. Manau veiktų tamsiaplaukėms ar kitiems atspalviams, išskyrus blondinės, tiesiog pats atspalvis visiškai ne į temą, šilto tono šviesiai rudas. Tai čia blondinė? Galbūt natūraliomis blondinėms ir tiktų, bet nedažytos juk neturi slėpti šaknų, tiesa? Visiškai beprasmis reikalas šviesiaplaukėms, bet gali pasiteisinti tamsiaplaukėms.
Aš abejojau ar šitą produktą reiktų traukti į nepatinkančius gaminius? Nes iš esmės jis tiesiog netiko mano plaukams. Problema ta, kad jis stipriai suvelia plaukus ir juos iššukuoti tampa itin sunku, tenka rauti ir pešti. Jei dar plaukus nuo ausies atgaivinu kauke ar kondicionieriumi, tai prie šaknų jie tampa tokie besiveliantys ir iki pat sekančio plovimo intensyviai veliasi. Net neįsivaizduoju, kam toks šampūnas galėtų tikti, tačiau mano pažeistiems, sausiems, porėtiems, dažytiems plaukams jis nepatiko.


Paskutinė mano veido kaukė tokioje pakuotėje, na pripažinkim, pakuotė labai nereali, kai reikia keliauti ir norisi ją naudoti ne vienam, o keliems kartams - tik užsukai ir viskas. Itin patogu. Tačiau poveikis visiškai niekinis ne tik šios, bet ir kitų šio tipo veido kaukių: prižadėjo, prirašė ant pakuotės, o vienintelis dalykas, kurį jaučiau buvo vėsinamasis efektas, kuris net neįvardytas etiketėje. Galbūt galėtų pasitarnauti vėsinant odą po saulės vonių ar deginimosi, bet tai viskas, daugiau niekam šita kaukė netinka. O kam tokią naudoti?

Labai apgaulingas dalykas: pirmus prausimus jaučiau kaip oda įgauna nepaprastai malonaus gaivumo ir švaros pojūtį ir tai man patiko. Tačiau po kelių naudojimų odą ėmė tempti, niežėti ir galiausiai išsausinta oda nupleiskanojo pirmiausia nosies srityje. Didesnio pleiskanojimo nelaukiau ir tiesiog sunaudojau likučius kūnui prausti. Tad šitas man visiškai netiko, tačiau tiesiog privalau paminėti, kad tai riebiai ir į akne linkusiai veido ir kūno odai prižiūrėti skirtas prausiklis. Aš naudojau ne savo odai skirtą priemonę todėl gavau tokius rezultatus. Kita vertus - aš nežinau ar riebiai odai jis tiktų, mat kiek žinau nė vienai odai sausinimas netinka. O gal riebios nesausintų? Žodžiu nesu kategoriška, nes jaučiu, kad priemonė kokybiška, bet tiesiog visiškai netinka man.

Šita veido kaukė visiškai neverta dėmesio ir praktiškai neturi jokio poveikio odai: žadama drėkinti, bet drėkinimo praktiškai nėra, apie stangrinimą ar odos elastingumą net nekalbu. Vienintelis efektas, kurį jaučiu yra šiek tiek švelnesnė oda, tačiau ei, kai priemonė nesugeba padaryti tai, ką žada, man atrodo verta prasčiausios vardo. Visiškas nusivylimas, nulis poveikio, neverta kainos ir neturi jokio momentinio poveikio. Nepatiko.

Paprastai aš dievinu, na gal ne dievinu, tačiau labai patinka Balea produktai, kaip geros kainos ir kokybės santykio priemones. Tačiau šita... visiškai neskalsi, labai greit baigėsi, nepavyko normaliai dozuoti. Ir nors nuprausdavo iki džeržgenčios švaros, tačiau vis jausdavausi taip, lyg plaučiau muilu, tiek dėl kvapo, tiek dėl pojūčių naudojant priemonę. Tačiau didžiausias nusivylimas buvo intensyvus akių griaužimas - 99% priemonių, kuriomis negaliu plauti viso veido ir akių, man nepatinka, erzina kai reikia atskirų priemonių akims, atskirų veidui... Labai daug visokių asmeninių dalykų šitame prausiklyje man nepatiko, todėl normalu, kad atsiduria tarp prasčiausių.  


Man atrodo, kad šitas balzamas skirtas labai jaunoms mergaitėms, kurios nori šiek tiek pasižaisti su kosmetika, bet joms dar tikrai ne metas lūpų dažams, makiažo pagrindui ar rimtoms kosmetikos priemonėms. Kadangi jaunimas dabar bręsta anksčiau, net neįsivaizduoju, koks tai amžius būtų, galbūt 8-12 metų? Nemanau, kad priemonė patiktų paauglėms, nes efektas yra visiškai niekinis. Spalvoti balzamai spalvos ant lūpų neduoda, kvapas sintetinis (nors neerzina), o efektas lūpoms toks silpnas, kad jei turite nors truputėlį sausas lūpas, teks jas tepti kas kelias minutes, kad jaustumėte nors šiokį tokį efektą. Efektu ir nusivyliau labiausiai - na ir kam pirkau tai, ko man nereikėjo?


Nors teigiamą priemonės poveikį savo odai pamačiau, tačiau ji vistiek atsidūrė tarp prasčiausių? Taip nutiko dėl vienos paprastos priežasties: serumas netiko mano odai. Atrodo jis kimšo poras, nes po oda susidarė skausmingi giluminiai dariniai, kurie kelių dienų bėgyje iškilo į skausmingus spuogus. Iš pradžių tai atrodė ne kaip šio serumo kaltė, tad išbandžiau ir pakeičiau savo rutinoje daug dalykų. Galiausiai, sustojus naudoti šią priemonę suvokiau, kad tai visgi buvo šio serumo kaltė. Gaila, nes labai norėjau tikėti šia priemone, man patiko jos sudėtis, idėja, tačiau galiausiai likučius sunaudojau kaklo ir dekoltė sričiai, kur tokių problemų nekilo.

Įraše šituos kremus aš įvertinau kaip vidutines priemones, kurios pusdieniui geba sudrėkinti veido odą, tačiau jau beveik baigiant pakuotes supratau, kaip aš klydau: nežinau nuo kurio tiksliai, bet mano veidą išbėrė į alerginio pobūdžio spuogelius panašiu bėrimu, ją sudirgino, niežėjo, suerzino, ko pasekoje teko ilgokai gydytis visus bėrimus. Aš jau nepamenu, kada mano veidą buvo taip išbėrę nuo veido kremo, tačiau spėju, kad koks nors ingredientas man netiko ir sulaukiau tokios veido reakcijos. Apskritai žiūrint į sudėtis pilnai suvokiu, kad kremas tikrai neturės daug naudos, ir tų naudingų ingredientų sudėtyje labai mažai, bet tokios alerginės reakcijos nesitikėjau! Ir svarbiausia, girdėjau gandų, kad dauguma naudojusių sulaukė tokios pat odos reakcijos ir kremo naudoti negalėjo! Šiandien džiaugiuosi, kad nesugalvojau įsigyti pilno dydžio pakuočių - kur paskui tuos alergizuojančio kremo likučius reiktų dėti?


Šitas kremas nebuvo tragiškas ir gebėjo pamaitinti rankas ir vizualiai jas pagražinti, tačiau tai buvo viskas, kas patiko šiame kreme - nepatiko visa kita. Kremas siaubingai ilgai gerdavosi, konsistencija priminė vazeliną, kvapas buvo baisus, o sudėtis tragiška, efektas labai trumpalaikis, o apie poveikį nagams net nekalbu. Suprantu, kad kremas labai pigus ir paprastas, bet net ir dabar rinkoje galima rasti panašia kaina beveik nepriekaištingų kremų, tad kam reikia tokių? Neverta.

Labai suerzinęs muilas, nežinau ar tikrai pats prasčiausias šiais metais, tačiau aš iš jo tikėjausi daug daugiau, o gavai pigią priemonę, kuri priminė lenkiškus muilus už kelis centus. O juk čia lietuviškas prekinis ženklas, iš kurio kažkaip norisi tikėtis daugiau. Tiesą sakant man būtų gėda jei šito prekinio ženklo gaminiai pasiektų užsienio rinką, gėda kaip lietuvei. Žinote, aš kartas nuo karto siunčiu draugams, gyvenantiems užsienyje siuntinukus su lietuviškais gaminiais, kurių žinau pasiilgsta: lietuviško šokolado ir šokoladinių saldainių, arbatos, knygų ar žurnalų, prieskonių mišinių ir kosmetikos. Dažnai siunčiu Rasos, Margaritos, esu siuntusi Green Feel, tačiau Nidos tikrai nesiųsčiau - garantuotai atrodytų, kad noriu atsiųsti pigius niekniekius. Ir man labai gaila - nepaprastai džiaugiausi, kad rinkoje dar vienas lietuviškas ženklas, bet kol kas (naudodama ne tik šį, bet ir dar du produktus) nieko gero negaliu pasakyti...
O pats muilas - likus centimetrui nuo dugno jo nebėjo išpumpuoti lauk, konsistencija atrodė kaip skiesta vandeniu, kvapas pigus ir nemalonus. Ir žinokite dvelkia visiškai pigiu produktu. O taip norėjau tikėtis...


Pats prašiausias nagų priežiūros produktas šiais metais: čia yra stipriklis, kuris turi stiprinti, drėkinti, apsaugoti ir gydyti sluoksniuotis linkusius, silpnus nagus bei būti tinkamas naudoti po spalvotu nagų laku. Iš karto galiu pasakyti, kad nieko jis nestiprina - kokie buvo nagai naudojimo pradžioje, tokie ir liko, nei drėkino, nei dar kažką darė. Aišku, tuomet pagalvojau, kad galiu panaudoti jį kaip nagų lako pagrindą, tačiau kaip, jei išdžiuvęs jis nusėja nago paviršių burbuliukais? Ir nei aš purtau buteliukų, nei kažkaip kitaip sugadinau, nei stovėjo ilgai pradarytas - taip buvo nuo pat pradžių. Gerai, burbuliukai burbuliukais, tačiau blogiausias aspektas yra tas, kad bet koks lakas su juo laiko ne ilgiau nei 3 dienas! Dažniausiai 3 dieną pagrindas atšoka nuo nagų ir kartu su spalvotu nagų laku nusilupa lauk... Žinokite neradau nei vieno gero šios priemonės aspekto ir aš labai rimtai - viskas man čia nepatiko ir beveik pilnas buteliukas keliauja į šiukšlių dėžę - būtų gėda tokį kam nors siūlyti ir neprotinga naudoti toliau.
Nepatiko ne dėl kažko labai tragiško ir nepakeičiamo - tiesiog siaubingai sunkiai valė net ir įprastą nagų laką, o nusivalyti manikiūrui man jo reikėjo labai didelio kiekio. Aišku, kaip ir kiekvienas produktas, nagų lako valiklis prižadėjo rūpintis nagais, juos puoselėti, bet tokiais efektas jau senai netikiu. Taip, pakankamai svarbu naudoti kiek galima švelnesnį nagų lako valiklį, bet kai valaisi nagus ir užtrunki vos ne tiek, kiek trunki įprastam manikiūrui pasidaryti, tai jau yra per ilgai. Manau, tai yra ne manau, o puikiai žinau, jog nagų lako valiklių yra daug daug daug geresnių.


Žinote kuo geri Dzintars kvepalai mažuose 15 ml buteliukuose? Jie turi intensyvų ir labai ilgai išliekantį kvapą. Tačiau tai yra viskas, kas gero. Dzintars kvepalai man turi pigų odekolono pokvapį, visi iki vieno, kokius esu bandžiusi. Tačiau šitas "Kokete" yra pats baisiausias - gal ir negražu tai rašyti, bet pasipurški ir koketuoji su kvapu, kuris labai primena šlapimą. Fuij.... purškiausi ant odos tik porą kartų, naudojau likučius wc, bet taip smirdėjo ir ten, kad galvojau, jog mesiu lauk ir nebesikankinsiu, bet kažkaip pabaigiau ir dar kartą čia sau žadu - daugiau jokių Dzintars kvepalų mano namuose.

Visiškas nesusipratimas, kurio beveik pilną buteliuką metu lauk. Realiai jis turėtų paversti bet kokius lūpų dažus matiniais, tačiau tik prislopina spalvą ir truputėlį nuima pačio blizgesio. Tačiau tikrai ne tiek, kad dažai taptų matiniais, net ne satininiais. Nežinau, bandžiau milijonu skirtingų būdų, su įvairiomis priemonėmis ir neradau nei vieno būdo ir rezultato, kuriuo būčiau patenkinta. Visiška nesąmonė, kuriai gaila laiko. Plačiau visus mano bandymus rasite paspaudę ant priemonės pavadinimo.

Dar viena priemonė, kurios idėja atrodo labai gera, tačiau realiai iš viso to gaunasi didelis šnipštas. Lūpų priemonė apvelia lūpas rožine košele, kuri suteka į raukšleles, jaučiamas vėsinamasis, itin trumpai jaučiamas efektas, tačiau putlinimo čia nėra. Gamintojas mus apgavo, sakydamas, kad išgausite putlesnes lūpas - to tikrai nebus, tai vizualinė apgaulė. Realiai kiekviena rožinės spalvos lūpų priemonė suteikia tą vizualinį putlumą ir dėl to vadinti balzamą 'putlinamuoju' man neapsiverčia liežuvis. Kaip ir 'balzamu' - nes ilgiau panaudojus jaučiasi, jog lūpoms labai trūksta drėgmės ir maitinimo. Neverta dėmesio priemonė, kurią baigiau tik dėl to, kad visai patiko tas lengvas vėsinamasis efektas.


Šito prietaiso nelabai rodžiau bloge, tačiau YouTube kanale padariau pirmo įspūdžio filmuką ir po to naudoti jau nebeturėjau jokio noro, tiesiog prietaisui labai trūksta galingumo ir stipresnės sukamosios galios. Šepetėlius išplauti su šiuo aparatu trunka gana ilgai, o kreminių produktų iš šepetėlių iš viso nepavyko pašalinti! Veltui išmesti pinigai ir čia jau drąsiai galiu sakyti, kad visiškai neverta jų bandyti - senas geras plovimas rankomis yra daug patikimesnis ir geresnis būdas!

Dar vienas niekam tikęs prietaisas ar grožio daiktas, kuris kad ir apsaugo neišdžiūvusius nagus nuo sąlyčio su kitais paviršiais, tačiau jokiu būdu ne nuo sąlyčio su pačiu segtuku. Segtukas neturi tvirtumo, per daug kledaruoja ir tikrai nesuteikia laisvės daryti ką tik nori, kai ant nagų šviežias manikiūras. Tad ne, nepasiteisino, man nepatiko ir keliauja lauk iš mano namų.


Viskas, mano mielosios, tokie buvo mano šio pusmečio prasčiausi produktai, kurių įsigyjimu, naudojimu ar duodamu rezultatu visai nesidžiaugiu. Palyginus daug, tad belieka tikėtis, kad sekantį pusmetį tokių prastų gaminių mano krepšelyje bus gerokai mažiau.




Ačiū, kad skaitėte,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Konkrečiai, išsamiai ir aiškiai. Patiko, kad buvo daugelio produktų apžvalga, nors darbelio rašant buvo daugiau, bet mums vertingiau, kai vienoje vietoje. Puiki apžvalga, ačiū :).

    AtsakytiPanaikinti
  2. As ta Loreal purskala turiu tamsiems plaukams...bet kokio tai maskavimo nepavyko pasiekti. Net ir uzpurksti ta maskuokli yra labai sudetinga. Del Nidos pritariu apart pakuotes daugiau ten nieko nera. Mircelini vandeni ismeciau lauk. Dekui uz puikias apzvalgas. "Blogiukai" dargi idomiau uz geruosius.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Va va, su ta Nida tai nesuprantu. Smalsumas bandyti dar yra, tačiau tas pradinis įvaizdis labai nekoks, o gaila :(
      Sakai ir tamsiems L'Oreal ne kažką? Geras, kai kurios tamsiaplaukės labai gyrė. Hmm... Matyt visgi nieko gero visoms spalvoms :D

      Panaikinti

Rašyti komentarą