NATRACARE "Baby Wipes" organinės medvilnės servetėlės su organiniais abrikosų, ramunėlių ir liepų aliejais

Pastaruoju metu mažąjam mano princui reikia vis daugiau ir daugiau dėmesio, todėl normalu prisėsti prie tinklaraščio reikalų vis mažiau laiko, tad ir įrašų šį mėnesį tikriausiai bus mažiau...
Jei jau kalbam apie mano poną viršininką, tai noriu tęsti kūdikių temą ir šį kartą papasakoti apie drėgnas servetėles (o ne, ir vėl?), iš kurių labai daug tikėjausi. Kaip nesitikėsi, kai jų kaina beveik 3 kartus aukštesnė, nei įprastai perkamų, o ir žadamas natūralumas ir organiški, saugūs ingredientai. Bet tai, kas nutiko, buvo vienas iš rimtesnių mamos ir vaiko košmarų... Kviečiu paskaityti.

"Pasaulyje yra tik vienas tobulas vaikas, ir jis gyvena pas kiekvieną mamą"
Kinų posakis


Produktas: NATRACARE "Baby Wipes" organinės medvilnės servetėlės su organiniu abrikosų aliejumi, ramunėlėmis ir liepomis
Gamintojas: "Bodywise Ltd". Pagaminta Graikija
Paskirtis: valyti kūdikių odą
Tinkamas tipas: skirta kūdikių odai
Labiausiai patiko: tvirtos, daug išsitempia
Labiausiai nepatiko: dirgina odą
Kiekis: 50 vnt.
Kaina: 5,86 EUR
Kur galima įsigyti: Hiperfarma

Ką žada gamintojas: Vienkartinės drėgnos servetėlės kūdikiams Natracare pagamintos iš organinės medvilnės, su ekologiškais abrikosų, ramunėlių ir liepų aliejais. Ypač švelnios ir stiprios. Be alkoholio, be parabenų, be natrio laurilsulfato ir dirbtinių konservantų, be chloro, biologiškai suyrančios. Dermatologiškai patikrintos. Nebandyta su gyvūnais.
Naudojimas: atplėškite atidarymo etiketę, išimkite servetėlę ir vėl sandariai uždarykite. Naudokite tik kartą. Panaudotą servetėlę išmeskite į šiukšlių dėžę. Tik išoriniam naudojimui.

Servetėlių pakuotės dizainas nėra labai ypatingas, bet labai skiriasi nuo kitų rinkoje esančių drėgnų servetėlių, ant kurių dažniausiai rasite kūdikio nuotrauką ar vaikiškų piešinukų. Šios dizainas atrodo brandesnis, labiau orientuotas į mamą, nei į kūdikį. Geltonas intarpas patraukia žvilgsnį, ir tik pieštinis mamos ir vaiko paveikslėlis sufleruoja, kad tai kūdikiams skirtas produktas.
Na o pati pakuotė tradicinė: plastiko maišelis su užklijuojamu lipduku - atidarymo anga, saugančia nuo servetėlių išsausėjimo ir skirta dozavimui. Galbūt neįprasta tik tiek, kad anga ne apvalios ar ovalios formos, o rombo.
Kitoje pusėje yra visa reikalinga informacija apie gaminį, sudėtis, naudojimo paskirtis ir kita.

Kvapas. Nepatikėsite, bet servetėlės turi labai stiprų ir labai intensyvų citrinų kvapą. Kodėl gamintojas nusprendė taip stipriai iškvėpinti kūdikiams skirtą gaminį yra visiškai neaišku. Ir tas kvapas išlieka tikrai gana ilgai, kas mano nuomone nėra gerai.

Konsistencija. Drėgnos servetėlės medvilninės, tvirtos ir daug tempiasi į šonus neplyšdamos ir tolygiai plonėdamos. Servetėlės pridrėkintos veikliosiomis medžiagomis, bet nėra nei per drėgnos, nei per sausos, drėgnumas labai malonus, tinkamas mažam vaikui.


Sudėtis: Aqua, Olus Oil (rape seed oil), Glycerin, Lauryl Glucoside, Polyglyceryl-2-dipolyhydroxystearate, Prunus Armeniaca Kernel Oil (organic apricot oil), Levulinic Acid, Parfum, Sodium Levulinate, Sodium Chloride, Terpineol, Limonene, Linalool, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract (organic chamomille), Maltodextrin, Tilia Cordata Flower Extract (organic linden), Tocopherol, Helianthus Annuus (sunflower) Seed Oil, Potassium Sorbate, Glyceryl Oleate, Dicaprylyl Carbonate, Sodium Phytate.

Be alkoholio, be parabenų, be natrio laurilsulfato ir dirbtinių konservantų, be chloro.

Poveikis. Paprastai, prieš pradėdama naudoti vieną ar kitą gaminį savo kūdikėliui, pirmiausia jį išbandau ant savęs. Tačiau šį kartą aš to nepadariau, nes vienintelės servetėlės namie buvo šios, artėjo nakties metas (o naktį visuomet valau servetėlėmis), o ir produkto saugumu ir gerumu taip tvirtai tikėjau, kad net nekilo mintis suabejoti net ir dėl stipraus citrininio aromato.
Jau po pirmo naudojimo pastebėjau stiprų kūdikio odelės paraudimą, bet net nešovė mintis, kad jį galėjo sudirginti servetėlės... Po dar kelių  panaudojimų mano mažiukas tapo irzlus, o oda nepaprastai paraudusi, iki tol to nebuvo buvę... Aš nustojau naudoti tuo metu testuojamas prancūzų kompanijos Tidoo sauskelnes ir nusprendusi, kad alergija kilo joms, aš toliau naudojau servetėles, kartu su mums tinkančiomis Huggies sauskelnėmis. Tačiau kai paraudimai stiprėjo, jų daugėjo ir intensyvėjo, o vaikas kaskart darėsi vis irzlesnis, abejonių neliko - kaltos servetėlės. Nustojau jas naudoti ir per kelias dienas sudirgimus ir odos pažeidimą išsigydėme.
Na, ką, jeigu netinka mano vaikui, tuomet aš pati nusprendžiau servetėles sunaudoti savo odai. Kažkurį vakarą viena servetėle nusprendžiau nuvalyti veido odą: makiažą valo gražiai, su tušu vargti tenka, geriau naudoti specialių akių srities valiklį. Man prireikė poros minučių, kol pajutau, kad skruostus deginte degina, dilgčioja ir dirgina.. Pažvelgus į veidrodį pamačiau veido odą paraudusią, sudirgintą. Aišku, puoliau plauti vandeniu, bet sudirgimas niekur nedingo. Dar iki šiol mano skruostai išsausėję ir šiek tiek paraudę, nors džiaugiuosi, kad sudirgusios odos plotas kasdien vis po truputį mažesnis. Ir kaip jas galėjau naudoti naujagimiui? Kokį skausmą turėjo jausti jis?
Manau kad kalčiausi šiame produkte yra stiprūs aromatiniai kvapai ir cheminės medžiagos, skirtos tiems kvapams išlaikyti. Nedaug naudos pridėjo ir sausinantis sodium chloride ingredientas... Ir visai nesvarbu, kad servetėlės brangios, kad jos natūralūs ingredientai organinės kilmės, kad medvilnė, naudota servetėlėms gaminti yra organinė... Tokio pobūdžio, tokių kvapų gaminiai visiškai netinkami kūdikiams, ir ne tik kūdikiams, netinkami ir mano, suaugusio žmogaus odai, kuri jau turi apsaugines funkcijas ir yra pratusi prie įvairių cheminių medžiagų. Tad savaitė mano vaiko ašarų, skausmų, irzlumo ir dirglumo bei kelios labai įtemptos dienos mano veido odai buvo tik šio, niekam netinkamo, gaminio dėka. Dabar, beveik visa pakuotė namuose bus nenaudojama ir geriausiu atveju tiks tik dulkėms valyti arba keliaus tiesiai į šiukšlių konteinerį... Nerekomenduoju niekam ir labai patariu tokio produkto vengti!




Ačiū, kad skaitote,

Nepamirškite sveiko atsargumo, Gėlėta kosmetinė

Komentarai