NEAL'S YARD REMEDIES COVENT GARDEN kūdikių pudra - talkas "Baby"

Kad ir kaip kruopščiai prižiūrime kūdikių odą, tačiau sudirgimų po sauskelnėmis kartais vistiek pasitaiko. Tikimybė ypatingai padidėja vasaros metu, kai temperatūra gerokai šokteli aukštyn - drėgmė ir prakaitas, sauskelnės, kurios neleidžia odai tinkamai kvėpuoti, greitai sudirgina odą, ji rausta... Ilgiau nesiimant jokių priemonių atsiranda rimtesnių odos pažeidimų, dėl kurių kūdikis dažnai tampa neramus, irzlus, prastai miega.

Žinoma, pirmiausia ir geriausia prevencinė priemonė padedanti išvengti sudirgimų yra kuo dažniau daryti oro vonias - palikti kūdikį nuogą arba be sauskelnių ir leisti odai atsigauti. Oro voneles reiktų daryti kasdien, bent po 15 minučių. Tiek prevenciškai, tiek gydymo tikslais, tinka ir kūdikiams skirtos pudros - talkai, kuriuos reiktų rinktis tokiu, kurių sudėtyje nėra talko. Šį kartą noriu papasakoti apie kukurūzų krakmolo pagrindu sukurtą kūdikių pudrą, kurią naudojame nuo pirmųjų naujagimio gyvenimo dienų.

"Aš didžiuojuosi daugybe dalykų savo gyvenime, bet nė vienas jų negali prilygti galimybei būti mama"
Citata, autorius nežinomas


Produktas: NEAL'S YARD REMEDIES COVENT GARDEN kūdikių pudra - talkas "Baby"
Gamintojas: "NEAL'S YARD". Pagaminta London, Didžioji Britanija
Paskirtis: atgaivinti odą, padėti gydyti sudirgimus, kondicionuoti odą
Tinkamas tipas: kūdikiams ir vaikams, jautrią odą turintiems suaugusiems
Labiausiai patiko: gerokai saugesnė sudėtis, nei tokių, Lietuvos rinkoje siūlomų produktų
Labiausiai nepatiko: sudėtyje yra sausinančio ir dirginančio alkoholio
Tūris: 75 g
Kaina: £5.00 (6,39 EUR)
Kur galima įsigyti: Lietuvoje neprekiaujama. Galima įsigyti Londone (internetinė parduotuvė)

Ką žada gamintojas: Švelni, lengva, smulki ir paprasta pudra kūdikiams ir visiems, turintiems jautrią odą. Pagaminta organinio kukurūzų krakmolo pagrindu yra naudingesnė odai, o propolio ekstraktas natūraliai mažina uždegimus, drėkina ir kondicionuoja odą. Pudra sudėtyje neturi mineralinio talko.

+ švelnina ir gaivina odą;
+ be talko;
+ iš organinio kukurūzų krakmolo;
+ pakankamai švelni naujagimiams

Naudojimas: nusausinkite odą, odą padenkite pudra. Paskirstykite ir išlyginkite pudros sluoksnį ant odos.

Kūdikių pudros pakuotė tradicinė, būtent tokiuose pamenu būdavo parduodamas įprastas tiek suaugusiems, tiek vaikams skirtas talkas. Baltas kieto kartono, cilindro formos pagrindas su uždengti palastikiniu dangteliu viršuje ir tokio pat plastiko pagrindu apačioje. Pakuotės dangtelis turi nedideles skylutes dozavimui, kurias galima uždaryti pasukus dangtelio viršų. Deja, bet su tokia pakuote aš nerekomenduoju keliauti, nes ji nėra sandari, net ir iš uždarytos, užsuktos pakuotės pudra stipriai byra lauk, trūksta sandarumo. Tokia pakuotė tiks tik naudojimui namuose.
Kalbant apie dizainą - tai organiškas, natūralus produktas, todėl normalu, kad pudros pakuotės dizainas minimalus, nerėžiantis akies. Puošybai naudojama tik kompanijos emblema ir kūdikių prekių gaminiuose naudojami spalvoti medžiai. Etiketė lengvai gelsva, pakuotė maloni akiai, paprasta, būtent to, ko ir norisi, bei tikimasi iš kūdikių prekių. Kažkodėl ryškios ir spalvingos kūdikių produktų pakuotės man visiškai nekelia pasitikėjimo.

Kvapas. Pudros kvapas labai silpnas, vos vos jaučiamas, lengvas ir malonus. Jei specialiai neuostoma, net nepasakyčiau, kad priemonė turi kvapą. Uoslės neerzina, nedirgina.

Konsistencija. Baltos spalvos pudra labai smulki, labai švelni. Dažnai talkai - pudros būna stambesni, todėl naudoti nebūna taip malonu. Tikriausiai vienas iš šio produkto didžiausių privalumų ir yra priemonės smulkumas.


Sudėtis: Zea mays (Corn) starch*, Magnesium carbonate hydroxide, Propolis extract*, Aqua (Water), Alcohol denat.*.
*Organinės kilmės produktai. Pagaminta iš 91% organinių ingredientų.
Be mineralinių aliejų, sintetinių kvapų, sintetinių dažiklių, parabenų, silikonų, EDTA.

Poveikis. Man atrodo visi žino, kaip reikia naudoti tokio tipo produktą? Ant nusausintos odos paprasčiausiai šiek tiek užberiama ir išlyginama, paskirstoma ant kūno odos.
Pudros poveikis irgi kaip daugumos: ji apsaugo atsiradus drėgmei, nuo sudirgimų, dalį drėgmės sugeria, oda tampa geresnės būklės, išvengiama sudirgimų nuo sauskelnių. Tad kuo ji ypatinga ir skiriasi nuo kitų pudrų? Viskas labai paprasta: šios pudros sudėtis natūralesnė, jos pagrindą sudaro natūralus kukurūzų krakmolas. Lietuvos rinkoje bene visos kūdikiams skirtos pudros, pagamintos talko pagrindu, kuris dažnai turi pavojingų priemaišų, ir jei suaugusiems, nedidelėmis dozėmis jis tinkamas naudoti, tai vaikams ir tuo labiau kūdikiams, jis gali būti kenksmingas. Savaime suprantama, aš nesu chemikė, sudėtis ir ingredientus tyrinėju tik mėgėjiškai, ir negaliu prognozuoti, kas būtų jei būtų. Tačiau aš nenoriu rizikuoti savo naujagimiu, bent jau tol, kol jis toks mažas... Todėl tokios, natūralios pudros yra geriausias pasirinkimas, daug geresnis nei talkas...
Ir savaime suprantama, naudojant ar talką ar pudrą ar kitą birų produktą, būtina saugoti, kad milteliai nenuskristų ir nepatektų šalia kūdikio burnos ar nosies. Įkvėptos dalelės ne tik kimš nosies angas, sukels čiaudulį, bet ir gali patekti į plaučius.
Man asmeniškai šita pudra labai patinka. Labai gaila, kad Lietuvoje jos įsigyti negalima. Taip, paprastas bulvių krakmolas veikia taip pat gerai, bet specializuotas pudras naudoti daug patogiau.
Gal žinote pudrą, kuri būtų sukurta bulvių ar kukurūzų krakmolo pagrindu ir būtų saugi naudoti jautriems ir mažiems kūdikiams?




Ačiū, kad skaitote,
Ramaus vakaro mažiausiesiems jums linki, Gėlėta kosmetinė

Komentarai