Sveika veido oda, sultingos lūpos ir spindinčios akys... penktadienio makiažas!

Kažkaip pagalvojau, kad senokai jums pasakojau apie makiažą, apskritai apie makiažą, todėl šį kartą noriu jums parodyti makiažą, kurį pasidariau penktadieniui. Realiai nuotraukose jis neatrodo taip gražiai, kaip realybėje, tačiau bandysiu papasakoti ką dariau ir parodyti kokią kosmetiką naudojau. Šiandien norėjau pasidaryti natūralų ir lengvą veido makiažą, žaidžiau su keliomis kosmetikos priemonėmis, o galutinis rezultatas gavosi pakankamai ryškus ir intensyvus, tikriausiai taip jau nutinka, kai neturi pilnos idėjos - o kaip gi nori atrodyti šiandien :)




1. Savo tamsius paakius, dar prieš dedant bet kokią priemonę ant veido, užmaskuoju PAESE Perfect Covering Concealer "Clair" - skystu šviesinančiu maskuokliu (atspalvis "4 light beige"). Kaip matot, priemonės esu sunaudojusi šiek tiek daugiau nei pusę buteliuko, ir tikriausiai jau turėčiau turėti tvirtą nuomonę? Žinot, jis nėra blogas, man jis labai malonus naudoti, tiek kad, vienu sluoksniu užmaskuoti mano juodų paakių jis nėra pajėgus. Dar vieną sluoksnį dengiu ant makiažo pagrindo, tačiau šiek tiek melsvumo matosi ir po to... Ne tragiška, bet tikrai ne pati geriausia kada naudoti priemonė paakiams maskuoti.

2. Nors mano veiduko būklė šiuo metu sparčiai gerėja, tačiau ji tikrai dar nėra pilnai tobula, todėl visokiems netobulumams pamaskuoti reikia stipresnės priemonės nei makiažo pagrindas. Didesnes veido poras ir netobulumus nosies galiuke, nosies sparnelių šonus, smulkias raukšleles ir kitus netobulumus padengiu ESSENCE "Camouflage" kreminiu kamufliažo maskuokliu (atspalvis  - "10 natural beige"). Kol kas naudoju šviesiausią spalvą, bet vasarą, odai labiau įdegus, tiks ir tamsesnė. Apie maskuoklį jau esu pasakojusi, ir mano nuomonė nepasikeitė - tai puikiai maskuojanti priemonė. Tiek kad, jei prieš tai sakiau, kad tinka ir paakiams, atsiimu savo žodžius - paakiams reikia rinktis skystas priemonės, o ne kreminius maskuojamuosius produktus.

CATRICE 3in1 skin tone adapting "010 lighter skin"

3. Toliau keliauja makiažo pagrindas. Šį kartą nusprendžiau, jog nenoriu dengti jokios bazės/ praimerio ir keliauti tiesiai prie kreminės pudros. Iš kosmetinės lobių išsitraukiau CATRICE 3in1 skin tone adapting - prie veido odos prisitaikantį makiažo pagrindą (atspalvis "010 Lighter skin"), kuris iš esmės yra baltas, tačiau dengiant ant odos įgauna spalvą ir tampa kaip mums įprasta priemonė. Man labai patinka priemonės efektas: iš pradžių ji veidui suteikia natūraliai gražų padengimą, lengvai pamaskuoja ir gerai sulygina odos spalvą. Problema ta, jog makiažo pagrindas linkęs stipriai oksiduotis ir netrukus, vietoj dailaus atspalvio (nuotrauka aukščiau) veidas tampa šiek tiek oranžinis ir aiškaii per tamsus mano gymiui. O atrodo turėjo prisitaikyti prie mano odos?

4. Po to dar kartą dengiu Paese skystą maskuoklį. Visą veiduką, nevengdama ir paakių srities, užfiksuoju PAESE illuminating covering powder (atspalvis "1C warm beige"). Apie šią priemonę jums dar nepasakojau, nes tik nesenai išsitraukiau ir pradėjau naudoti. Ji man pasirodė ne itin lengva, turinti vidutinio maskavimo. Kompaktinė pudra šiek tiek dar pamaskuoja, užfiksuoja makiažą ir veidukui suteikia lengvą, vos matomą, subtilų švytėjimą.


5. Šiam makiažui nenorėjau jokių skaistalų - kadangi vakar dariausi rožinį makiažą su daug rožinės spalvos, šį kartą norėjosi neutralių/  rudų atspalvių. Tad veido kontūravime praleidau skaistalus ir pasirinkau skruostus, kaktos šonus, smakrą ir žandikaulio liniją paryškinti su AVON Arabian Glow bronzing pearls - bronziniais perlais, suteikiančiais įdegio efektą. Tai mano antra ar trečia perlų pakuotė - aš juos naudoju jau labai senai, pakankamai daug metų, tačiau ne nuolat, priklausomai nuo nuotaikos. 😆Man patinka jų teikiamas, nors šiek tiek ir oranžinio atspalvio efektas, bet žiūrėdama į nuotrauką matau, jog reikia truputį atgaminti  įgūdžius, kaip su jais dirbti - jau senokai nebuvau jų paėmusi į rankas. 


6. Kadangi noriu švytinčios odos efekto - nusprendžiau, kad čia hailaiteris ar spindesio suteikianti priemonė tiesiog būtina. Turiu kelis hailaiterių variantus, bet dauguma jų sidabrinio arba rožinio atpalvio. Prie mano rudų atspalvių makiažo idėjos rožinis tikrai netinka, gal sidabrinis ir būtų neblogai, tačiau rinkausi iš Catrice naujienų - aukso spalvos šviesą atspindinčią priemonę: CATRICE liquid Lumnizer strobling pen - pieštuką storblingui (atspalvis "020 Ready for Champagne!"). Vis galvoju, ar stobingo priemonės tas pats, kaip hailaiteriai? Man atrodo, jog taip, bet jei klystu, būtinai pataisykite mane 😊😉. Atspalvis sufleruoja, kad čia šampano spalvos hailaiteris, bet jis man labiau ryškus, aukso spalvos, nei lengvo šampano atspalvio. Ir tai, aš šitą hailaiterį dengiau jau ant pilno veido makiažo, nors realiai tikriausiai reiktų dengti prieš kompaktinę pudrą? Atspalvis superinis, bet dengiasi man sunkokai (dengiau pirštais), lyg nenori lipti prie veido odos, bet prie piršto prilimpa itin greitai. Ir šiaip, priemonė labai stipriai paryškina mano mimikos raukšleles - tikrai ne visos priemonės jas taip stipriai išryškina... Ką gi, manęs dar laukia testavimo laikas, noriu šiek tiek daugiau pažaisti su šituo pieštuku.


7. Kadangi noriu ryškesnio ir intensyvesnių spalvų makiažo, ir dar, kad viskas išliktų visą dieną, ant vokų dengiu NYX akių šešėlių pagrindą (atspalvis "White Pearl") - su juo visos spalvos atrodo ryškesnės, intensyvesnės pigmentacijos. Dėka jo akių šešėliai geriau limpa prie voko odos ir makiažas išlieka gerokai ilgiau negu be pagrindo.


8. Akių makiažui naudojau tik vieną, SLEEK i-Divine akių šešėlių paletę (atspalvis "Oh So Special") apie kurią tikriausiai artimiausiomis dienomis papasakosiu daugiau. Na, o jei trumpai, patiko maloni tekstūra, gera pigmentacija ir tobulas spalvų derimys. Šiek tiek erzino byrėjimas, bet paletė paliko tikrai gerą įspūdį. Visą akies voką padengiau "The Mail" atspalviu, kadangi jis tamsesnis nei mano oda, jo nedengiau iki pačio antakio, - sustojau tiek akies raukšle. Pastarąją paryškinai "Boxed" atsalviu, įvesdama tamsiai rudą spalvą į raukšlę ir išorinį akies kamputį. Centrinėje akies dalyje įtapšonojau itin blizgaus "Gift Basket" atspalvio, kuris nuotraukoje atrodo lyg rausvas, bet iš tiesų yra rudas. Ant apatinio voko išorinio kampučio, pagal blakstienų augimo liniją, lengvai įtapšnojau "Boxed" atspalvio. Viską ant viršutinio akies voko lengvai pasklaidžiau ir taip, matau iš savo rezultatų, kad su akių makiažo pasklaidymu man dar reikia šiek tiek apdirbėti, tačiau praktika daro savo ir tikriuosi greitai, visiškai nepriekaištingai gebėsiu atlikti bet kokį akių makiažą.

9. Kadangi makiažą dariausi tuo metu, kai miegamajame snaudė sūnus, niekaip negalėjau nueiti ir tiesiog pasiimti turimų antakių priemonių. Todėl juo paparasčiausiai paryškinau su toks pačios Sleek paletės "Wrapped Up" matiniu atspalviu. Nieko nefiksavau - nes vienaip ar kitaip po ranka jokio produkto neturėjau, o vaikui išmiegojus pamiršau - ir šiaip, nereikėjo jokios fiksacijos, viskas išsilaikė tiek, kiek reikėjo.


10. Blakstienas paryškinau PAESE "Adore" 3D blakstienų tušu, turinčiu suteikti wow efektą. Bet žinot, dar šiandien kalbėjau su Stiliaus kodo konsultante ir jai paminėjau, jog to wow efekto labai pritrūko - padažyti padažo, bet apsunkina blakstienas, nėra pajėgus dailiai iššūkuoti, o ir dienos eigoje man pasirodė, jog šiek tiek tepa viršutinį voką.


11. Galutinis žingsnis - lūpos. Dariau ryškų akių makiažą, žinau, kad nuotraukoje taip neatrodo, bet jis iš tiesų buvo itin ryškus, - tad lūpas liko papuošti matinėmis priemonėmis, o kadangi jos linkusios sausėti, pagalvojau, jog patepsiu CATRICE Beautifying lip smoother - spalvą suteikiančiu lūpų balzamu (atspalvis "010 sweet caramel"). Priemonė šiek tiek suteka į raukšleles, bet jų neparyškina. Man labai patinka, tai, kad ji ne tik suteikia spalvą, bet ir rūpiniasi lūpų oda, suteikia joms švelnumo ir neleidžia išsausėti.


Ir galiausiai - visos priemonės, kurias naudojau savo šiandienos makiažui. Paparastai čia dar būtų makiažo fiksatorius, tačiau vėlgi, jis liko kambaryje su miegančiu sūnumi, todėl pasiimti negalėjau, o ir veido oda nebūvo nei tokia matinė, nei pernelyg sausa, jog būtinai reikalautų papildomo makiažo suliejimo. Daugmaž apie visus produktus surašiau trumpas nuomones, o pilnas - pamatysite apžvalgų tipo įrašuose. 


Galutinis makiažas man patinka - sveikai atrodanti veido oda, švelnios, minkštos, sultingos lūpos ir ryškios akys... Nepatiko tik per tamsus pudros atspalvis - matosi labai stiprus skirtumas tarp veido ir kaklo odos, ir aišku mano dažymosi įgudžiai, kuriuos labai labai reikia tobulinti... 
Tad penktadienis! Ką veikiau su man patikusiu makiažu? Pasidažiau, pasimaiviau prieš kamerą ir ėjau tvarkyti namų, prausti vaiką, virti valgyti ir visaip kaip suktis namuose. Buvom su vaiku porą kartų lauke, tačiau tik šiaip pasivaikščioti... Atrodo jokios ypatingos progos, bet makiažas man suteikia daugiau pasitikėjimo savimi, tad ar tikrai jaustis gerai ir gražiai reikalinga proga? Jeigu taip, tebūnie šis makiažas šio penktadienio proga!
Gražaus, linksmo ir nuotaikingo penktadienio!




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai