2020 pavasario-vasaros tendencijos: apranga

Hey, sveikas paskutini žiemos mėnuo! Tikriausiai šiais metais tendencijas pradėsiu rekordiškai anksti, dar net neatėjus pavasariui. Kita vertus - už lango bene tikras pavasaris, tad pagalvoti apie šiltesnius orus ir naujus apdarus tikrai ne per anksti. O ir aš pati įsivertinusi pastarųjų mėnesių savo rašymo tempus suvokiu, kad turėčiau pradėti anksčiau nei ankstesniais metais, kad spėčiau iki sezono pradžios pristatyti jums visas 13 pavasario-vasaros tendencijos skirtų dalių, kuriuose tradiciškai kalbėsime apie naujus vėjus kas kart paliesdami vis kitą temą. Naujiems skaitytojams tikriausiai reiktų paaiškinti: šią dalį skirsiu aprangos tendencijoms, paskui keliausime prie makiažo, nagų, batų ir t.t. Šilti orai tikriausiai jau ant nosies, tad kviečiu puodeliui arbatos ir tendencijų peržiūrai: į ką reiktų atkreipti dėmesį renkantis šio sezono aprangą?

P.S. įrašo pradžioje teksto nebus, bet neišsigąskite - po visomis nuotraukomis jūsų lauks trumpa dalis apie populiariausias tendencijas, kurios, spėjama, įsiverž į spintas ir užkariaus gatves pavasario ir vasaros metu.

ČIA
1. Įkvėpta nostalgiško '70 stiliaus


2. '80 stiliaus sugrįžimas


3. Aplinkosaugos įkvėpta, tvarumu paremta mada


4. Kūrybiški sprendimai, neturintys ribų


5. Drabužiai, tarsi nebaigti siūti


6. Safari stilius


7. Platūs siluetai


8. Seksualus dominantės įvaizdis


9. Laisvos, plazdančios suknelės


10. Pūstos suknelės ir sijonai


11. Plunksnų suknelės


12. Klostuoti sijonai ir suknelės


13. Vestuvines primenančios suknelės


14. Džinsiniai sijonai žemiau kelių


15. Sijonus papučiantys pasijoniai


16. Dviratininko stiliaus šortai


17. Itin trumpi šortai


18. Oficialaus stiliaus bermuda šortai


19. Platėjančios kelnės


20. Plačios kelnės


21. Moteriškas trijų dalių kostiumas


22. Baltas kostiumas


23. Juoda uniforma: nuo galvos iki kojų


24. Lietpalčiai


25. Korseto stiliaus palaidinės


26. Liemenėlės, braletės ir maudymosi kostiumėlių viršutinė dalis


27. Liemenės


28. Smaila, disko stiliaus apykaklė


29. Nuogi pečiai


30. Plati pečių linija


31. Pūstos rankovės


32. Skeltukai šone


33. Pažemintas liemuo


34. Iškirpimai, atidengiantys nuogą odą


35. Kutai


36. Raukinukai


37. Daug sluoksnių medžiagos arba sluoksniuoti raukinukai


38. Permatoma


39. Nėriniai


40. Nerta rankomis


41. Blizgantys audiniai su žvyneliais


42. Holografinio efekto medžiagos


43. Skirtingų pusių spalvos viename apdare


44. Prigludę, pavasariški odiniai rūbai


Kas svarbiausia 2020 pavasario-vasaros aprangos tendencijose?

2020 pavasario - vasaros sezonas iš esmės yra prieš tai buvusio 2019/2020 rudens-žiemos sezono tąsa. Dizaineriai ir mados namai nesiūlė nieko itin drastiško, nekūrė itin naujų ar niekur nematytų idėjų - greičiau šio sezono tendencijos gali būti apibūdinamos kaip praeito sezono tęstinumas su panašiais siluetais, stiliais ir idėjomis. Galbūt vienas didesnių išskirtinumų yra visiškai dingusi apokalipsės nuojauta, matricos įkvėptas stilius. Tačiau tai nereiškia, kad apokalipsės nejaučiama. Dizaineriai šį sezoną dar didesnį dėmesį skiria ekologijos problemoms ir siūlo rinktis tvarumą. Dizaineriai dar dažniau perdirba medžiagas, iš jų kurdami naujus drabužius ir prikeldami juos gyvenimui. Lygiai tą patį galime daryti ir mes - ir visai nebūtina kas sezoną keisti didžiosios dalies spintos, o ir įsiprašę į mamos ar močiutės jaunystės apdarų lobyną galite rasti kažką, ką pamilsite ir vėl ištrauksite į dienos šviesą. Juo lab, kad šį sezoną aktualiausios 1970 metų stiliaus įkvėptos mados ir detalės.

Renkantis pavasario-vasaros rūbus derėtų nepamiršti madingiausio, prailginto silueto, paaukštino liemens. Dominuoja laisvos ir plazdančios suknelės, sukuriančios per didelio drabužio iliuzija, tad vis dar itin populiaru oversized stilius, tik čia jau mažesnis dėmesys skiriamas itin plačiai pečių linijai, akcentuojant plačias sukneles bei sijonus žemiau liemens. Na ir žinoma - itin plačias kelnes. Visgi didžiausio populiarumo šį sezoną turėtų susilaukti į madą grįžtančios platėjančios kelnes. Jei praeitą sezoną tokių viltis dar nedrįsote - šį, pats laikas išbandyti. Be galo populiarios ir tokios naujovės, kaip lietpalčiai, kurie iš tiesų saugo nuo lietaus bei jau spėję išpopuliarėti dviratininko šortai. Pamenate, visa tai jau buvo madinga prieš gerus 15 metų? O kur dar liemenės, kuriomis vilkinčių moterų nemačiau jau labai ilgą laiką.

Dizaineriai, kaip bene kiekvieną sezoną akcentuoja raukinukus ir jais sukurtą didelę suknelių apimtį. Atkreipiamas didžiulis dėmesys į primirštus romantiškus nėrinius bei vašeliu nertus apdarus. Pastarasis akcentas man atrodo pats tobuliausias vasaros atributas - kas gali būti geriau nei lengva nerta suknelė ar romantiška nerta palaidinė vėsesniais vasaros vakarais?

Žaviuosi plačiomis, romantiško stiliaus suknelėmis, neįprastai smagu matyti ryškesnius ir drąsesnius bandymus sugražinti platėjančias kelnes bei žinoma, nostalgišką '70 stiliaus įkvėptą madą. O kurios tendencijos labiausiai patinka jums? Kurias tendencijas būtinai išbandysite, o kurios sakote griežtą ne?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai