DIY. Rankdarbiai su vaikais. Naminis modelinas.

Papasakoti apie naminį modeliną jums pažadėjau jau vakar. Jei dabar nežinote, apie kokius pažadus čia kalbu, vadinas nesekat manęs instagram - instagram stories rodžiau, kad su vaiku gaminime naminį modeliną. Šiuo metu po parduotuves, vien dėl vaiko užimtumo, bastytis tikrai nesinori, tad labai džiaugiamės ir darželio užduotėlėmis ir darbeliais, kuriuos pagal turimas priemones vis bandome atlikti. Kovo pabaigoje grupės auklėtoja pasidalino modelino receptu ir aš pagalvojau, kad būtų iš ties šaunu jį pasigaminti namuose, nudažyti norimomis spalvomis, lipdyti. Įdomu? Dalinuosi mūsų patirtimi bei receptu.





Modelino receptas ir eigos etapai labai paprasti. Tokie paprasti, kad mano keturmetis beveik viską darė pats ir tik viename iš žingsnių prireikė kiek daugiau jėgos ir mamos pagalbos. 

KO REIKĖS? To, ką turite virtuvės spintelėse:
  ☛ 2 stiklinių miltų;
  ☛ 1 stiklinės druskos;
  ☛ 2 stiklinių vandens;
  ☛ 2 šaukštų aliejaus;
  ☛ 2 arbatinių šaukštelių citrinos rūgšties;
  ☛ pasirinktinai: vandeninių dažų, guašo arba maistinių dažų.

KĄ DARYTI?
Visus ingredientus sudėti į puodą ir sumaišyti. Visus ingredientus mielai matuoja pats vaikas, gali viską ne tik supilti, bet ir sumaišyti. Masė turi gautis be gumulėlių ir šitam žingsnyje galima padėti vaikui.


Kai masė tampa vienalytė, puodą dedam ant viryklės. Užkaičiame ir verdame nuolat maišydami. Šiuo etapu masė pradeda greitai tirštėti ir maišyti tampa sunku. Va šiuo etapu tikrai prireiks suaugusių pagalbos. Kai masę tampa per sunku maišyti, reiškia, kad modelinas išvirė ir galima išjungti viryklę.


Masę imame iš puodo, dedame ant lentelės ir dar šiek tiek paminkome, kol modelinas tampa vientisas ir nebekimba prie rankų. Naminis modelinas gaunasi žalios tešlos spalvos, tad sekantis žingsnis būtų jį nudažyti.


Jei norite vienos spalvos - maistinius dažus ar kitus dažus reiktų pilti iš karto. Tačiau mažiesiems dažyti modeliną įvairiomis spalvomis lygiai taip pat įdomu, kaip jį lipdyti. Dažome tuo, ką turime namie: vandeniniais dažais, guašu ar maistiniais dažais. Tešlą dalinam į tiek dalių, kiek norėsime spalvų ir po vieną gabalėlį dažome ir minkome spalvą į tešlą.


Dažome ir minkome. Spalva po truputį įsigeria į tešlą, ryškėja ir intensyvėja. Ir čia jau visiškai skonio reikalas, kokio intensyvumo spalvų norite, galbūt norisi pridėti ir kitokių spalvų taip bandant išgauti įvairius atspalvius ir pan. Minkant ir dažant rankos lieka spalvotos - tačiau nuraminsiu, kad lengvai nusiplauna, o baigus minkyti jau po kelių minučių spalvinga tešla visiškai nebetepa pirščiukų.


Galiausiai belieka modelinu džiaugtis ir lipdyti. Prilipdyti galima visiškai visko, ko norisi, ką prifantazuosite. paskutinėje nuotraukoje įkelsiu ir kartu sulipdytus gražiausius mūsų darbelius.


Tiesa, turiu pastebėti, kad modelinas, tirštėja, todėl reiktų pasirūpinti, kad jis būtų sudėtas maišeliuose, kurie padėtų išlaikyti masės drėgnumą. Laikoma maišeliuose mūsų masė vis dar tokia pat minkšta, puri ir maloni pirščiukų mankštai, kaip ir dieną, kai pasigaminome.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai