NATURA ESTONICA bio Rejuvenating Ginseng & Acai - gaivinantis, senėjimo procesus stabdantis veido tonikas su ženšenio bei acai uogų ekstraktais

Vakaras ir aš pagaliau įsijungiau kompiuterį šiandien, be jau įprast veiklų pasėjau paskutines balkono darže planuojamas sėklas ir liks tik atsodinti nupjautus bei maloniausia dalis - mėgautis derliumi. Apie viską plačiau pasakoju instagram paskyroje, tiesą sakant jau spėjau apturėti itin gausų svogūnų laiškų derlių, antrą kart dviejuose dubenyse atsėjau sunaudoti spėtas pipirnes. Dėl saulės ir šilumos trūkumo kai kurie augaliukai nėra labai patenkinti. Šiuo metu labiausiai džiugina vos per porą dienų išdygę ir labai sparčiai augantys žirniai bei šviežiai išpikuoti ir į nuolatinius (tikiuosi) namus perkraustyti miniatiūriniai pomidorai. Na o visa kita - po senovei, karantino veiklomis tikrai nesiskundžiu ir turiu pakankamai užimtumo tiek su vaiku, tiek namų ruošoje, tiek prie balkono daržo reikalų, klausau krūvą webinarų apie vaikų auklėjimą, naujausius - apie vaikišką nerimą bei jo požymius, pagalbą mažiesiems adaptuojantis ir pan. Gyvenimas verda, tik persikėlė jis į mažesnę erdvę. Noriu dasikapstyti ir iki šeimos, kaip visumos santykių ir dabartinių taisyklių perkratymo, bet čia gal kiek vėliau - karantinas nusimato dar ilgokas.
Šiandien peržiūrinėjau savo praeitų metų daržų nuotraukas ir eksperimentus, turėjau kiek filmuotos medžiagos iš grybavimo ir žvejybų ir žinote, aplankė kažkoks nušvitimas, kad nesu aš miesto vaikas. Reikia man tos savo žemės, gamtos ir paklajoti kažkur vienai, basomis. Būtinai, kada nors taip ir bus. Būtinai. Na ir dar supratau, kad apgavau jus, sakydama, kad kalėdinių produktų nuotraukų pas mane nebėra - kur ten, yra ne tik kalėdinių, bet ir rudeniškų. Vienos iš jų - šiuo metu naudojamo veido toniko iš Natura Estonica, tad kad vasaros metu neišgąsdinčiau išsitraukusi va tokias nuotraukas, pasakoju savo nuomonę dabar.

"Yra žmonių, manančių, kad visa, kas daroma rimtu veidu, yra protinga."
G.K. Lichtenbergas



Produktas: NATURA ESTONICA bio Rejuvenating Ginseng & Acai - gaivinantis, senėjimo procesus stabdantis veido tonikas su ženšenio bei acai uogų ekstraktais
Gamintojas: "Eurobio Lab OU", Pagaminta Estijoje
Paskirtis: gaivinti, tonizuoti, glotninti, mažinti raukšles
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: nebloga sudėtis
Labiausiai nepatiko: stiprus, intensyvus kvapas
Tūris: 200 ml
Kaina: 1,79 EUR
Kur galima įsigyti: Maxima, Elevita, pigu.lt ir kt.
Įvertinimas: 3/5

Ką žada gamintojas: Tonikas praturtintas ženšenio, Acai uogų ir irisų ekstraktais. Tonizuoja odą, glotnina bei padeda sumažinti raukšles.
Naudojimas: paskirstyti toniką ant kosmetinio vatos tamponėlio ir nuvalyti veido bei kaklo odą. 


Toniko pakuotė plastikinė, skaidraus, nespalvoto plastiko su atkemšamu, o reikalui esant ir atsukamu dangteliu. Buteliuko etiketė švelniai rožinė su sidabriško metalo spindesio augaliniais motyvais. Daili, tačiau gana intensyviai apkrauta etiketė tikriausiai dėl to metalinio spindesio ir rožinės spalvos ir patraukė mano žvilgsnį parduotuvės lentynoje. Toniko buteliukas patogus naudoti, skystis niekur nebėga, priemonė nesitaško ir nekelia jokių papildomų problemų.

Kvapas. Priemonė ne tik dažyta rožine spalva, bet dar ir turi labai stiprų, intensyvų gėlių-kosmetikos aromatą. Labai stiprus ir jaučiasi ne tik kol tepi veidą, bet dar ir tepant kremus, po visų serumų! 

Rožine spalva dažytas skystis vandenį primenančios konsistencijos.

Sudėtis: Aqua, Glycerin, Panthenol, Saccharide, Isomerate, Euterpe Oleracea Fruit Extract*, Panax Ginseng Root Extract*, Iris Florentina Root Extract*, Hydrolyzed Rice Protein, Sodium Hyaluronate, Sodium Ascorbyl Phosphate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Propylene Glycol, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum, Citric Acid, CI 14720.
*iš organinių ūkių

96,3% natūralios kilmės
Be parabenų, be mineralinių aliejų


Poveikis. Pirmiausia būtinai noriu pastebėti, kad intensyvus kvapas priemonėse ne visuomet yra neigiamas dalykas. Aš asmeniškai labai mėgstu itin silpno kvapo veido priežiūros priemones, arba iš vis bekvapes, o va kūnui ir plaukams man turi kvepėti pilnu tempu. Žinau, kad daug kas toniką naudoja ne tik jo pradinei paskirčiai, tačiau ir aromaterapijos tikslais. Tarkim - papurškimas rožių vandeniu ant kremu patepto veido neduoda jokios kosmetinės naudos, užtat suteikia galimybę pasimėgauti aromatu ir maloniai nuteikia. Visgi, kai toniką tepi dar prieš serumą - bent jau man to kvapo tokio stipraus nesinori.

Mano galva tonikas yra skirtas sureguliuoti odos pH ir nuvalyti vandens paliktas apnašas, vandenyje esančias medžiagas, kad ir tuos pačius kalkių likučius. Jų tikrai lieka ant odos po jos prausimo. Tačiau čia gamintojas dar žada glotninti odą ir mažinti raukšles. Kažkokia fantastika, jei tonikas padėtų naikinti raukšles. Tokio rezultato aš ir nepastebėjau - tonikas padeda atgaivinti odą ir paruošti ją sekantiems produktams, viskas. Taškas. Nors čia sudėtyje matau daug naudingų odai medžiagų, tarkim drėkinančią hialurono rūgštį, skaistinantį  vitaminą C, tačiau nei kažkokio ypatingo drėkinimo čia nėra, nei oda įgauna specialaus papildomo skaistumo.

Mano potyriai sako, kad įprastas tonikas su per stipriu aromatu, nors ir tikrai gera sudėtimi. P.S. alkoholio ingredientų sąrašo pabaigoje išsigąsti nereiktų - toks nedidelis kiekis dengiant ant odos paprasčiausiai išgaruoja ir teoriškai neturėtų sukelti sausumo ar papildomų problemų. Bent jau aš jokio neigiamo efekto nepajutau. Gaivino, oda gerai jautėsi; tačiau gamintojas akivaizdžiai persistengė su kvapu ir pažadais.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai