MERGAITIŠKI POKALBIAI: NATRACARE - natūralios, biologiškai suyrančios higienos priemonės. Be plastiko, kvapų, nebalintos.

Kažkaip keista, kad blogui pastaruoju metu skiriu mažiau laiko, nei planavau. Va, galvojau, ateis karantinas ir turėsiu daug daug laiko kasdien rašyti po kelis įrašus, tačiau... atėjo karantinas ir mes su vaiku nuo ryto iki vakaro darome visokias darželio užduotėles ir veiklas; kartu malšiname kylančias emocijų bangas. Na o atrasta minutė kita dažniausiai nubyra mūsų gausiam naminių gyvūnų ūkiui arba balkono daržui. Va, šiandien išnešiau viską, kas sudygo į balkoną ir susimąsčiau - kur reikės dėti likusius sudygusius? Apgalvojau būsimą balkono remontą (tik vargu ar šiais metais) ir protingesnes balkono lentynas bei vazonėlių laikymo būdus.

Galiausiai kaupiuosi ir noriu šiek tiek papildyti blogą vienu senokai planuotu įrašu: apie moteriškas higienos priemones. Šia tema vis pasakoju jums periodiškai, kas kelis mėnesius, atlikinėjam eksperimentus bei žiūrime privalumus ir trūkumus. Va šį kart nusprendžiau pabandyti Natracare paketus, įklotus bei tamponus, kurie, kaip teigia gamintojas biologiškai suyra, neturi plastiko, kvapų ir sveikesni ne tik mums, bet ir gamtai. Skamba viliojančiai.

"Niekas nebūna kvailas visada, retkarčiais - būna kiekvienas."
D. Herbertas




NATRACARE kasdieniai įklotai "Ultra Thin"

Kiekis: 22 vnt. pakuotėje
Kaina: 3,80 EUR
Storis: nenurodytas

Ką apie juos sako gamintojas: Natūralūs įklotai su sertifikuotos organinės medvilnės paviršiumi Natracare Ultra Thin, skirti naudoti kasdien ar keliaujant. Pagaminti iš natūralių medžiagų, nebalinti chloru, be plastiko, nekvėpinti, biologiškai suyrantys. Įklotų gamybai naudojama sertifikuota organinė medvilnė ir grūdų krakmolas. Dėžutė gaminama iš perdirbamo kartono. Tai puikus pasirinkimas moterims, ieškančioms natūralumo, nes šie įklotai padeda jaustis švarioms kasdien, išvengiant kontakto su chloru apdorotais paviršiais, sintetinėmis medžiagomis ir absorbentais, pagamintais iš naftos produktų. Kadangi yra biologiškai suyrantys, todėl neteršia gamtos. Daugiau nei 90% biologiškai suyrantis.

Sudėtis: įkloto - organiška medvilnė ir kukurūzų krakmolas. Pakuote - perdirbamo kartono.


Pirmiausia noriu atkreipti dėmesį, kad gamintojas siūlo kelių rūšių kasdienius įklotus, storesnius, plonesnius ir įvairių formų, tinkamų įvairioms kelnaitėms. Pasirinkau tai, kas mano galva man labiausiai tinka ir patinka. Gamintojas sako, kad įklotai itin ploni, bet turiu pabrėžti, kad tikrai ne ploniausi, kokius esu naudojusi ir tikriausiai šiek tiek storesni, nei aš mėgstu. Tačiau iš ties labai švelnūs, jaučiasi, kad medvilniniai, nors va, šiek tiek lankstumo ir vos vos geresnio prigludimo man pritrūko.

NATRACARE "Ultra Pads" higieniniai paketai Regular su sparneliais

Kiekis: 14 vnt. pakuotėje
Kaina: 4,37 EUR
Storis: nenurodytas (sugeriamumas 2lašeliai/5)

Ką apie juos sako gamintojas: Natūralūs įklotai su sertifikuotos organinės medvilnės paviršiumi Natracare Ultra Regular (du lašai), skirti naudoti mėnesinių metu. Pagaminti iš natūralių medžiagų, nebalinti chloru, be plastiko, nekvėpinti, biologiškai suyrantys. Sparneliai suteikia papildomo saugumo. Įklotų gamybai naudojama natūrali celiuliozė, sertifikuota organinė medvilnė ir grūdų krakmolas. Jūsų patogumui kiekvienas įklotas atskirai įvyniotas į iš natūralios celiuliozės ir grūdų krakmolo pagamintą popierių. Dėžutė gaminama iš perdirbamo kartono. Tai puikus pasirinkimas moterims, ieškančioms natūralumo, nes šie įklotai padeda jaustis švarioms kasdien, išvengiant kontakto su chloru apdorotais paviršiais, sintetinėmis medžiagomis ir absorbentais, pagamintais iš naftos produktų. Kadangi yra biologiškai suyrantys, todėl neteršia gamtos. Daugiau nei 90% biologiškai suyrantys.

Sudėtis: paketas - organinė medvilnė, celiuliozė iš medienos, krakmolas. Paketo įpakavimai - celiuliozė, krakmolas. Dėžutė - perdirbamas kartonas.


Kiekvienas paketas supakuotas atskirame maišelyje, dėl ko itin džiaugiuosi - higieniška ir labai patogu ne tik nešiotis, bet ir patogu supakuoti išmetant. Tas maišelis iš pradžių man pasirodė labai keistas, jaučiasi, kad ne plastikas ir man reikėjo šiek tiek laiko prie jo priprasti. Tačiau - kaip smagu turėti tą patį patogumą, kaip atskirai supakuotus kitus, bet žinoti, kad neterši gamtos, o tas maišelis suyra.
Pats paketas nėra pats švelniausias pasaulyje, tačiau jo pagrindą sudaro medvilnė. Paketas visiškai standartinio, dieninio paketo dydžio, vidutinio pločio bet sparneliai kiek mažesni, nei kitų mano pamėgtų sparnelių. Turiu pastebėti, kad priemonės kiek sunkiau prilimpa kelnaitėse, šiek tiek trūksta geresnio prigludimo prie odos ir didesnio lankstumo. Visgi, iš esmės šitie paketai man puikiai tinka kaip dienos meto paketai.

NATRACARE "Ultra Pads" higieniniai paketai Long su sparneliais

Kiekis: 10 vnt. pakuotėje
Kaina: 4,37 EUR
Storis: nenurodytas (sugeriamumas 4 lašeliai/5)

Ką apie juos sako gamintojas: Natūralūs įklotai su sertifikuotos organinės medvilnės paviršiumi Natracare Ultra Long (keturi lašai), skirti naudoti mėnesinių metu. Prailginti, ypač tinka nakčiai. Pagaminti iš natūralių medžiagų, nebalinti chloru, be plastiko, nekvėpinti, biologiškai suyrantys. Sparneliai suteikia papildomo saugumo. Įklotų gamybai naudojama natūrali celiuliozė, sertifikuota organinė medvilnė ir grūdų krakmolas. Jūsų patogumui kiekvienas įklotas atskirai įvyniotas į iš natūralios celiuliozės ir grūdų krakmolo pagamintą popierių. Dėžutė gaminama iš perdirbamo kartono. Tai puikus pasirinkimas moterims, ieškančioms natūralumo, nes šie įklotai padeda jaustis švarioms kasdien, išvengiant kontakto su chloru apdorotais paviršiais, sintetinėmis medžiagomis ir absorbentais, pagamintais iš naftos produktų. Kadangi yra biologiškai suyrantys, todėl neteršia gamtos. Daugiau nei 90% biologiškai suyrantys.

Sudėtis: paketas - organinė medvilnė, celiuliozė iš medienos, krakmolas. Paketo įpakavimai - celiuliozė, krakmolas. Dėžutė - perdirbamas kartonas.


Šitie paketai atrodo, jaučiasi ir yra visiškai tokie pat, kaip ir Regular, apie kuriuos jau šiek tiek papasakojau viršuje. Tad tikriausiai nesikartosiu visos informacijos bei potyrių, tik norisi pabrėžti skirtumą - jie gerokai ilgesni ir dienos metu su jais visai nesmagu, per ilgi. Užtat nakties metui, kaip plonyčiai paketai puikiai tinka.

NATRACARE Maxi Pads higieniniai paketai nakčiai Night Time be sparnelių

Kiekis: 10 vnt. pakuotėje
Kaina: 4,67 EUR
Storis: nenurodytas (sugeriamumas 4 lašeliai/5), ilgis 310 mm

Ką apie juos sako gamintojas: Natūralūs įklotai nakčiai Natracare (keturi lašai) skirti naudoti mėnesinių metu. Pagaminti iš natūralių medžiagų, nebalinti chloru, be plastiko, nekvėpinti, biologiškai suyrantys. Įklotų gamybai naudojama natūrali celiuliozė, sertifikuota organinė medvilnė ir grūdų krakmolas. Jūsų patogumui kiekvienas įklotas įvyniotas į iš natūralios celiuliozės ir grūdų krakmolo pagamintą popierių. Tai puikus pasirinkimas moterims, ieškančioms natūralumo, nes šie įklotai padeda jaustis švarioms kasdien, išvengiant kontakto su chloru apdorotais paviršiais, sintetinėmis medžiagomis ir absorbentais, pagamintais iš naftos produktų.

Sudėtis: paketas - organinė medvilnė, celiuliozė, krakmolas. Pakuotė - grūdų krakmolas


Va šitais tai esu labiausiai nepatenkinta - pirmiausia, tai kas gamina naktinius paketus be sparnelių? Man labai nepatogu, regis paketas per naktį susigumuliuoja ir iš tikro stipriai susigumuliuoja miego metu. Negana to, dar ir pasisuka, pasislenka iš kelnaičių, tad kraujui pratekėti labai didelė tikimybė. Aš dar turėjau apatinių stalčiuje kelias tinklines kelnaites - šortukus, užsilikusius po gimdymo, tad naudoju tik su jais, jie stipriai visur apspaudžia ir paketas neturi kaip judėti.
Paketai žiauriai stori, labai... man regis jie skirti arba labai intensyviam kraujavimui, arba vyresnio amžiaus moterims. Šitie paketai patys švelniausi iš visų, tačiau mano galva patys nepatogiausi iš visko ką bandžiau. Nakčiai tai nakčiai (dieną su tokiais net nepavaikščiosi), tačiau man asmeniškai nakčiai daug patogesni tie Long paketai - ploni ir ilgi.

NATRACARE Regular medvilnės tamponai

Kiekis: 20 vnt. pakuotėje
Kaina: 4,34 EUR
Sugeriamumas: 2 lašeliai/5 (6-9 g)

Ką apie juos sako gamintojas: Sertifikuotos organinės 100 procentų medvilnės tamponai Natracare Regular (du lašai) nebalinti chloru, nekvėpinti, be lubrikantų, biologiškai suyrantys. Nuo drėgmės išsiplečia ir neleidžia skysčiui pratekėti. Kiekvienas tamponas atskirai įvyniotas į perdirbamą polietileną, apsaugai nuo drėgmės.

Sudėtis: tamponas - 100% medvilnės; pakuotė - perdirbimui tinkamo kartono


Na ir galiausiai, paskutinis šios kompanijos produktas - tamponai, tiksliau 100% medvilnės tamponai. Iš išorės jie atrodo mažyčiai, kokybiški, tvirti ir čia jau kiekvienas supakuotas į plastiko plėvelę. Tikriausiai plastiko plėvelė reikalinga priemonės higieniškumui pakaityti. Kadangi iš išorės viskas atrodo gerai - testuoju su žaliai dažytu vandeniu (paprastai dažau maistiniais, šį kart teko pasitelkti vaiko vandeninius dažus), merkiu tamponą, kiek palaikau ir stebiu kas darosi. Priemonė greit sugeria dalį skysčių, greitai išsipučia. Kas mane neramina? Tamponas neturi absoliučiai jokio tinklelio, tik suspaustą medvilnę - kol tamponas sausas, didelė tikimybė, kad medvilnės plaušeliai atplyš nuo tampono ir pasiliks viduje.... Visi kiti dalykai atrodo visai padoriai, tačiau aš nesu tikra kaip juos vertinti - ar jaučiuosi saugiai? Nea, nelabai, bet visai džiaugiuosi, kad gamta šiek tiek saugesnė.


Tad, visas turimas priemones dedu palyginimui bei pasižvalgymui bei darau galutinius ekperimentus - pilu dažytą vandenuką ant kiekvienos priemonės ir stebiu, kaip sugeria, kiek sugeria ir kiek šlapia lieka paviršiuje.


Šį kart man labai apibendrintai norisi kalbėti apie eksperimentą. Priemonių viduje nėra plastiko ar sugeriamųjų granulių, viskas viduje yra medvilnė ir celiuliozė, tad geriasi kiek lėčiau ir akivaizdžiai mažesniais kiekiais. Ant kiekvienos priemonės aš pyliau skirtingą kiekį ir turiu pastebėti, jog deklaruoti sugeriamumai visiškai atitinka realybę. Paviršius nusausėja ne taip greit, bet nešiojant šlapumo jausmo tikrai nesijaučia. Ne tobuliausi rezultatai, kokius esu turėjusi, tačiau ir ne patys prasčiausi.


Galiausiai noriu pasidžiaugti, kad priemonės visai neblogos - savo funkcijas pilnai atlieka. Taip, kiek prasčiau geria skysčius, kiek per mažai lankstumo bei prigludimo. Tačiau juos naudodama aš mažiau teršiu gamtą. Naudodama priemones be kvapų, chloro ir plastiko saugau ir save.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai