DOVE dezodorantas, kuris skelbiasi esantis be alkoholio, o kaip iš tiesų?

Šiandien jums noriu papasakoti šiek tiek apie Dove dezodarantą. Jei kuris laikas sekate įrašus, tikriausiai pastebėjote, jog bloge egzistuoja tam tikras dėsningumas: kosmetikos įrašai-dekoratyvinės įrašas - grožio smulkmenos arba vaikiška kosmetika, tarp kurių vis stengiuosi įterpti jums įdomesnius įrašus. Praeitą savaitę bandžiau atrasti laiko prisėsti rubrikai "Paplepėkim", bet laiko, o ir tinkamo nusiteikimo jai taip ir neradau, todėl ta tema kažkaip bandysim talpintis į šią arba vėliausiai kitą savaitę. Taip pat pagaliau baigiau savo spintos tvarkymą, ir noriu jums šiek tiek papasakoti, koks buvo viso to dviejų savaitgalių tvarkymosi tikslas, ko aš siekiau ir parodyti rezultatus, tad nežinau, gal apie spintą reiktų kalbėti pirmiausia? Oi, gi dar turiu pasiplanavusi kelis įrašus įvairiomis temomis. Žodžiu, aš turiu labai daug planų, tik nežinau kada tai įgyvendinti - atrodo va, sėdžiu namie, auginu leliuką ir nieko neveikiu, bet nėra viskas taip lengva - pavyzdžiui šianakt miegojau gal valandžiukę, nes vaikiukas kamuojamas dantų nemiegojo. Na ir ką, nemiegojau ir aš, visaip bandydama jį užsupti, užmigdyti ir nuraminti. Nulužom tik ryte, kai senai buvo išaušę ir vyras jau ruošėsi į darbą. Taip kad, atrodo nieko nieko, o dažnai su tuo vaiku būna tiek reikalų, kad vis pagalvoji, va prieš porą metų ėjau į darbą, padarei ką reikia, grįžai namo ir visas vakaras laisvas, o dabar ir naktis, ir diena nebe tavo, o vaikiuko. Nieko, greitai tie dantys išdygs ir tikėkimės vėl miegosim nakties metu.

Tačiau man atrodo, kad mes užsiplepėjome visai ne apie tai, ką aš jums norėjau papasakoti, todėl ilgai neišvedžiojant, kviečiu paskaityti apie kasdienį dalykėlį, be kurio dauguma mūsų neįsivaizduoja dienos pradžios - kūno dezodorantą.

"Dalykai išyra.
Jie sudūžta.
Toks gyvenimas."
Hank Moody


Produktas: DOVE "Cotton Soft" rutulinis dezodorantas - antiperspirantas su medvilnės aromatu, be alkoholio
Gamintojas: "Unilever". Pagaminta Didžiojoje Britanijoje
Paskirtis: apsaugoti kūną nuo nemalonaus kvapo ir prakaitavimo
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: lengvas, malonus kvapas
Labiausiai nepatiko: neapsaugo 48 val.
Tūris: 50 ml
Kaina*: 3,59 EUR
Kur galima įsigyti: praktiškai visur: kosmetikos parduotuvėse, prekybos centrų kosmetikos skyriuose, kur prekiaujama Dove gaminiais
Įvertinimas: 3/5

Ką žada gamintojas: Su 1/4 drėkinamojo kremo, apsaugo 48 val, sudėtyje 0% alkoholio. Nenaudoti jautriai ir pažeistai odai. Vengti kontakto su drabužiais, kol išdžius. Naudoti tik pažastims.


Visi arba beveik visi Dove rutulinių dezodorantų pakuotės turi plastininę, apvalainą siaurėjančią pakuotę, realiai vieną nuo kito dezodorantus skiria tik skirtingų spalvų dangtelis, sudėtinės dalys, kvapai ir intarpas pakuotės priekyje. Šiuo atveju pakuotėje vyrauja šviesiai mėlyna spalva.

Produkto naudojimo principas paparastas: dugne įmontuotas rutuliukas, kuriuo tepant paskirstomas dezodorantas. Labai patogu, jog jis yra pakuotės apačioje - taip priemonė visuomet paruošta naudoti ir nereikia produkto pakuotės nei purtyti nei vartoti, o ir pabaigti produktą iš tokios pakuotės paprasčiau nei iš tų, kurių rutuliukas būna viršuje.

Kvapas. Vidutinio intensyvumo, švelnus, švarios patalynės kvapas. Toks medvilnės ar švarių skalbinių kvapas. Toks švaros kvapas dezodorantuose man patinka labiausiai ir visai nereikia jokių gėlių, vaisių ar kitų įmantrių kvapų, tokius palikime kvepalams.

Konsistencija. Dalinai skaidrios spalvos, skystis.


Sudėtis: Aqua, Aluminum Chlorohydrate, Glycerin, Helianthus Annuus Seed Oil, Steareth-2, Parfum, Steareth-20, Tocopheryl Acetate, Potassium Lactate, Benzyl Alcohol, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate, Citronellol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool.

Keista, gamintojas ant pakuotės deklaruoja, jog sudėtyje 0% alkoholio, tačiau pasižiūrėjus į sudėtį jo tikrai rasime! Realiai tai reiškia, kad negalima tikėti viskuo, kas užrašoma ant pakuotės? Hmm, pasijutau apgauta... o jei būčiau priemonę pirkusi pati ir nepaskaičiusi sudėties, kas skubant apsiprekinti parduotuvėje dažnai pasitaiko - būčiau pasijutusi tikrai nekaip. Na mieli gamintojai, jei jau naudojate kažkokias priemones sudėtinėse dalyse, tuomet nerašykite ant etiketės, kad gaminys jų neturi, - tas kas domisi sudėtimis tikrai pamatys. Taip elgtis yra negražu.


Poveikis. Man labai patinka, kad priemonė savo konsistencijoje turi tokio kaip pudros miltelių, kaip miltingumo, dėl ko atrodo, dezodorantas greičiau išdžiųsta, o ir pažastys nesijaučia tokios nemaloniai šlapios. Dėka greito išdžiuvimo aš galiu pakankamai greitai apsirengti ir nerizikuoti ištepti drabužių baltomis dėmėmis, kurios niekad neišsiplauna. Per visą naudojimo laiką tikrinau visus, tiek juodus, tiek baltus, tiek spalvotus drabužius ir jokių dėmių ant jų nepastebėjau.

Nors dezodorantas sako, kad apsaugos 48 valandas, tačiau aš netikiu tokiais pažadais, o ir daugiausiai, kiek esu nesipraususi buvo 24 valandos - juk šiaip prausiamės kas maždaug 12 valandų, ir aš po to nematau, kad dezodorantas veiktų - jį reikia iš naujo aplikuoti ant odos, kad apsaugotų nuo prakaito. Įprastą dieną, kuri būna vidutiniškai aktyvi, aš nejaučiu nei šlapumo, nei nemalonaus prakaito kvapo. Tačiau pastaruoju metu, sportuodama jaučiu, kad dezodorantas neapsaugo pakankamai ir prakaito kvapas jaučiamas. Tačiau šlapumo pažastyse nebūna - prakaituoja visas kūnas, išskyrus pažastis. Tačiau toks dalykas po sporto yra visiškai normalus, o kad nesijaučia šlapumo, tai dar kartą įrodo, kad antiperpirantas veika taip, kaip ir turėtų veikti.

Nežinau, normalus dezodorantas, kur gal rasime ir nevisai saugių sudėtinių dalių, ir stipriau pasportavus prakaito kvapas atsiras, man tai vidutinė priemonė. Ir jei gamintojas nebūtų manęs apgavęs su užrašu, kad sudėtyje nėra alkoholio, nors jo ten tikrai yra - būčiau įvertinusi gal 4/5?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

RP-Sample

Komentarai

  1. Tas benzilo alkoholis konservanto funkciją atlieka, tai gal nieko baisiai blogo, šiaip būna alkoholį kaip tirpiklį įdeda. Baisesnis dalykas yra aliuminio druskos, kurios užkemša prakaito liaukas :( geriau tokių dalykų nenaudoti..:( nors, aišku, kiekvienam savo, aš pati labai stipriai prakaituoju, tačiau vaduojuosi Old Spice dezodorantu be aliuminio druskų, tikrai efektyvus, tik va pažastis kartais padirgina :/

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai a6 viską suprantu, dėl ko jis naudojamas ir tikrai nebūtų užkliuvęs, jei nebūtų ant pakuotės priekinės pusės paminėta kad visiškai nėra alkoholio. Man ne pats alkoholis sudėtyje, o faktas, kad rašoma kad nėra, nors iš tikro yra, todėl tokia informacija klaidinanti.
      Dėl aluminio druskos - aš irgi jos vengiu, jei tik įmanoma. Yra teorijų, kad jos kaupiasi pažastyse ir galiausiai, ilgalaikėje perspektyvoje sukuria vėžines ląsteles, taigi - vėžį. Aišku, kol kas trūksta mokslinių tyrimų, nedidelės dozės nekenkia, tačiau klausimas jei pastoviai naudojama? Kol kas niekas nepaneigė kad taip negali būti. Tačiau naudojamas jis pirmiausia dėl to, kad nejaustume šlapumo jausmo (užkemša pažastis, todėl ten neprakaituojame), todėl aš visuomet akcentuoju, kad dzin tas šlapumas - svarbu kvapo nebūtų :) Bent jau pati tuo vadovaujuosi, o tu esi teisi, kiekvienam savo ;)

      Panaikinti

Rašyti komentarą