ESSENCE skystas akių kontūro pieštukas: nori piešia, nori ne!

Aš nesu labai didelė draugė skystiems akių pravedimams: nelabai moku jais naudotis, nors praktikuojuosi su jais tuomet, kai tik turiu laisvą minutę. Mokyklos laikais jei jau naudodavau akių kontūro pieštuką, tai tik kietą, drožiamą, bet ne skystą su plunksnele. Pirmoji mano pažintis su plunksnele buvo berods 18 metų, kai porą metų jaunesnė sesuo nusipirko skystą akių pravedimą su plunksnele ir susinervinusi dėl išleistų pinigų ketino išmesti, nes po kelių bandymų jai niekaip nepavyko pasidažyti. Pamenu, kaip gerą pusmetį, kiekvieną rytą prieš mokyklą dažydavau pravedimu jos akis. Keista, kitai merginai skystu pravedimu liniją nubrėžti galiu gerai, o kai reikia sau, tarsi užstringu, tinkamai neįvertinu išorinio akies kampučio leidimosi kampo, linija gaunasi per stora ar tiesiog sudreba ranka pačioje netinkamiausioje vietoje. Žodžiu, dirbu, mokausi ir tikiuosi greitu metu tokių pravedimų mano tinklaraštyje pamatysite daugiau. O šį kartą, tiksliau jau kuris laikas testuoju, naudoju ir bandau susidraugauti su Essence akių pravedimu, turinčiu dvi skirtingas plunksneles, skirtas skirtingo storio pavadimui padaryti. Pasižiūrim, kur link keliauja mūsų draugystė.

"Atsiminimai yra ypatingi - jie pasakoja istoriją"
Citata, autorius nežinomas



Produktas: ESSENCE 2in1 eyeliner pen - skystas akių kontūro pieštukas su plačiu ir plonu aplikatoriais
Gamintojas: "Cosnova". Pagaminta Vokietijoje
Paskirtis: dekoratyvinė - akims. Paryškinti, pabrėžti akių kontūrą
Tinkamas tipas: visiems tipams
Labiausiai patiko: idėja sukurti dvipusį - kiekviena renkasi tą plunksnelę, kuri jai patogesnė
Labiausiai nepatiko: nepastovus produkto padavimas į plunksnelę
Tūris: 1 ml
Kaina*: 3,49 EUR
Kur galima įsigyti: Eurokos, Drogas
Įvertinimas: 1/5

Ką žada gamintojas: Viena priemonė, du stiliai: nesvarbu, ar norite sukurti itin ploną, klasikinę liniją ar ekstravagantišką, dramatišką pravedimą. Su 2in1 pravedimu abu įvaizdžius lengvai susikursite, naudodami ploną plunksnelę viename pieštuko gale, ar storą, kirstą - kitame pieštuko gale.


Akių pravedimo ar skysto akių kontūro pieštuko - labai įdomu, kaip jūs vadinate tokias priemones? - pakuotė tradiciškai plastikinė, pieštuko formos. Pats pieštukas gana ilgas, viename galiuke po dangteliu slepiasi plona labai lanksti plunksnelė, kitame - kietas ir kirstas, flomasterio galiuką primenantis aplikatorius. Pakuotės dizainas juodas, su aukso spalvos užrašais ir sidabro spalvos intarpais šalia galiukų, kurie neva rodo kokio storio linijos su kiekvienu galiuku gaunasi.

Kvapas. Primena flomasterių kvapą, nežinau kodėl, bet pirmas įspūdis būtent toks. Sakyčiau, kad kvapas silpnas ir tik vos vos jaučiamas uostant iš pakuotės.

Konsistencija. Sunku pasakyti, kiek priemonė skysta, brėžiant ant odos atrodo lyg dengtum flomasteriu, tad tokia sausesnė, nei akių pavedimo plunksnelių konsistencija.


Sudėtis: AQUA (WATER), ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE POWDER, POLYURETHANE-35, GLYCERIN, STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER, SODIUM COCETH-30 SULFATE, POLYGLYCERYL-2 CAPRATE, METHYLPROPANEDIOL, BUTYLENE GLYCOL, TRI-C12-13 ALKYL CITRATE, CAPRYLYL GLYCOL, PANTHENOL, STEARIC ACID, PALMITIC ACID, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PHENYLPROPANOL, TOCOPHEROL, TETRASODIUM GLUTAMATE DIACETATE, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, CITRIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, SODIUM DEHYDROACETATE, PHENOXYETHANOL, CI 77266 (BLACK 2) (NANO).


Poveikis. Ilgai į vatą nevyniosiu ir iš karto pasakysiu, jos tai pats prasčiausias akių kontūro pieštukas, kokį esu bandžiusi. Rimtai! Visų pirma linija brėžiasi ne visiškai juoda, o tokia tamsiai pilka, be to, ji nėra tolygi ir iš karto paryškina visas odos raukšleles ir netobulumus, jei tokių yra. Priemonės efektas yra blizgus, net ir jai išdžiūvus, tačiau spalva manęs netenkina - iš tokių priemonių tikiuosi itin juodos linijos, o čia, ji atrodo oda persišviečia per odą ir matosi, ką tepėme po kontūro pieštuku. Norėdama to išvengti, aš kelis kartus braukiu per nubrėžtą liniją, kad ją paryškinti.

Tačiau mano problemos tik tuo nesibaigia. Blogiausia yra tai, kad pieštukas nori brėžia, nori nebebrėžia! Kaip prastos kokybės flomasteris, kuris gyvena jau ne pirmą jaunystę. Ir galbūt galima pagalvoti, jog priemonė pas mane jau pastovėjusi, tačiau ji taip elgėsi nuo pat pradžių, nuo pat įsigijimo dienos. Įsivaizduokite, brėži sau kontūrą ir bumpt, nebepiešia, bandai atitraukus ranką sutvarkyti, kad vėl veiktų, ir brėžti toliau, bet prie pusės nubrėžto kontūro brėžti kitą pusę neveiksminga ir gaunasi labai prastai, netolygiai ir negražiai. Atrodo, jog nesąmonė, taip neturėtų būti, bet žinokite paieškojus informacijos, pasikalbėjus su draugėmis, išgirdau, jog tos, kurios turėjo tokią pat priemonę susidūrė su lygiai tokiomis problemomis. Žinau, jog nebebrėžiant tokioms priemonėms reikia šiekt tiek pabaksnoti aplikatoriumi į popieriaus lapą ar servetėlę ir ji vėl brėžia. Taip, tas būdas veikia, tačiau taip plonoji, lanksčioji plunksnelė labai greitai nusidėvi, o storosios plunksnelės didžioji dalis sulindo į pieštuko korpusą, tad šitas būdas niekaip neveikia šiam pieštukui...

Taip taip, kontūro brėžti kažkas tikrai nemoka, tačiau labai stengiausi parodyti efektą, todėl gal tokia nuotrauka geriau, negu jokios :)

Galiausiai daugiau mažiau nubrėžtas kontūras visiškai nesilaiko ant mano akių vokų. Šiaip jau mano akių sritis sausa - normali, tad dauguma, tiksliau beveik visi produktai man laikosi be priekaištų. O čia - ne. Pirmiausia tai priemonė atrodo taip, lyg būtų suskilinėjusi, nors paviršius nėra suskilinėjęs, o po geros valandžiukės visa nubrėžta linija nuteplioja voką viršuje, viską aplink ir atrodo, lyg būčiau verkusi aukštyn galva! 

Brr... negaliu, šitas pieštukas man visiškai nepatinka, nors pirkdama jį tikėjausi labai daug. Išbandžiau jau tiek skirtingų būdų, kad jis man veiktų, ir vistiek neveikia, tad dažniausiai tiesiog guli kosmetiniame stalčiuje ir nervina kas kartą, kai tik jį pamatau. Todėl šiandien pat jis keliauja į šiukšlių dėžę, o aš jau nuo rytojaus išbandysiu kitus kontūro ir skysto pravedimo pieštukus.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai