GAMINAME GROŽĮ NAMUOSE: gaivinamieji agurkiniai ledukai žvaliai, gaiviai bei jaunatviškai veido odai

Kiekvieną pavasarį mano oda visiškai sukvailioja: odos spalva tampa pilka ir nesveikai atrodanti, oda suglebusi, praradusi elastingumą, su kuo kartu išryškėja ir veido raukšlės, oda ima stipriai sausėti ir labai pleiskanoti. Prie viso šito kokteilio šiemet prisidėjo besikemšančios poros, kylantys pavieniai spuogai, skruostų raudonis, panašus į bėrimą, odos bėrimas ir daugybę inkštirų... Iš pradžių galva neišnešė ką daryti su dviem skirtingais dalykais ir visiškomis priešingybėmis: spuogai ir sausėjimas? užsikimšusios poros ir raudonis? Visiška nesąmonė, ir net nesuvokiama, kodėl šiemet oda taip audringai sureagavo? Galbūt dėl to, kad esu nutraukusi savo hormoninius vaistus, skirtus naudoti nuolat? O gal kaltas pavasaris, saulės trūkumas, vitaminų trūkumas? Žodžiu, priežasčių gali būti daug, o mano oda man tikrai neatsakys, todėl iš naujo susidėliojau veido priežiūros rutiną (beje, neilgai trukus viską apie savo veido priežiūrą papasakosiu ir jums), įsiklausiau į jos poreikius ir atidžiau stebiu ko reikia mano veidukui. 

Vienas iš mano naujų veido priežiūros aspektų yra grožio ledukai. Na kaip naujų - esu jau ne vienus metus ledukus naudojusi, nutraukiau tik nėštumo metu, o ir pastaruoju metu naudoju jau ne pirmą savaitę, todėl matau pirmuosius veido odos pokyčius. Apie grožio ledukus ir jų naudą šį kartą noriu papasakoti ir rekomenduoti ir tau!

"Priimkite žmones tokius, kokie jie yra, o ne tokius, kokie jie turėtų būti."
F. P. Šubertas



Nuo ko pradėti? Nuo poveikio odai? Ar kaip pasigaminti tokius ledukus? Gal pradėkime nuo to, kaip tokius ledo kubelius pasidaryti? 

Kaip pasigaminti grožio ledukus?
Dažniausiai gaminu agurkinius ledukus savo veido odai. Agurkas pasižymi raminamosiomis ir intensyviai drėkinančiomis savybėmis: tai, ko reikia veido odai, be to agurkas juk dar niekam nepakenkė? Jis tinka visiems odos tipams ir niekaip negalėtų suerzinti net ir jautresnės ar sudirgusios veido odos, svarbu paruošti tinkamos koncentracijos ledukus.


Pirmiausia reikia agurko. Vasaros metu naudoju vieną arba du trumpavaisius agurkus (čia priklausomomai nuo jų dydžio), juos gaunu ar iš savo ar iš vyro tėvų daržo - tad jie ekologiški, sveikesni ir žinau, kad užauginti be jokių trąšų, tad odai tikrai sveikesni ir naudingesni. Na, o kol agurkų daržuose nėra, renkuosi parduotuvėje įsigytą ilgavaisį agurką ir vienam kartui jo naudoju daugmaž pusę. Ką darome su agurku? Sutarkuoju jį burokine (stambia) tarka. Čia galite rinktis ir sublenderiuoti su kokteiline ar blenderiu, o gal iš karto išspausti sultis su sulčiaspaude? Visus tuos prietaisus turiu namuose, tačiau dėl tokio mažo kiekio jų ledukų gamyboje niekuomet nenaudoju - neapsimoka, o paskui dar kol viską išsplaunu, tad greičiau ir patogiau tiesiog sutarkuoti tarka.


Po nedidelį kiekį sutarkuotos agurkų masės dedu ant merliuko (tokių būna kūdikių prekių parduotuvėse) ir spaudžiu sultis. Sausą agurkų masę metu lauk. Galima sutarkuotus agurkus dėti į ledo kubelius, tačiau man nepatinka tas jausmas, kai leduke yra tirštų priedų, ir skysčiui ištirpus jie lieka ant veido odos, tiesiog nepatinka, todėl visuomet metu lauk. 


Iš pusę ilgavaisio agurko man dažniausiai prisispaudžia apie 100 ml agurkų sulčių.


Kadangi gavau 100 ml agurkų sulčių, man reikia jas atskiesti tokiu pačiu kiekiu vandens. Kažkada esu skaičiusi, kad negalima naudoti neatskiestų, gyvų sulčių dėl galimai per stiprios koncentracijos veido odai. Skaičiau palyginus senai, tai negaliu garantuoti, tačiau rizikuoti niekuomet nenoriu ir visuomet skiedžiu. Vandenuką renkuosi naudoti arba virintą arba negazuotą mineralinį. Odai reikia kuo minkštesnio vandens. Kietame vandenyje esančios kalkės linkuios nusėsti ant mūsų odos lygiai taip pat, kaip tai nutinka su jūsų vonios paviršiais arba dušo čiaupu. Be to, naudojant tik minkštą vandenį pakankamai greitai oda atgauna minkštumą ir švelnumą (lygiai tas pats vyksta ir su mūsų plaukais). Todėl dėl plaukų laukiu nesulaukiu vasaros, kai važiuosime atosotgų prie ežerų - plaukai atsigauna neatpažįstamai. Bet čia ne į temą, šiandien apie veido odą.


Viskas, viską supilstome į formeles ir dedame į šaldiklį. Po kelių valandų ledukai bus pilnai sustingę ir paruošti naudoti! Ledo kubeliai tinkami laikyti šaldiklyje 1 savaitę, po jos reiktų ruošti naujus kubelius, o likusius senuosius išmesti lauk.

Kada ir kaip naudoti agurkinius kubelius?
Nepaisant to, kad kubelius aš pasiruošiau iš vakaro, bet naudoti juos pasirinkau tik ryto metu. Apsimiegojusiomis akimis keliauju iki vonios, nusiprausiu veidą įprastu prausikliu, tuomet griebiu vieną kubelį ir juo masažuoju visą veido odą, nevengdama ir apatinio akies voko (neliečiu tik viršutinio), nors jei rytais jus kamuoja akių vokų paburkimai, galima pabandyti absoloučiai visam veidui. Nepamirštame juo palepinti ir kaklo odos bei iškirptės zonos. 

Ledo kubeliu valome odą lengvais sukamaisiais judesiai, stipriai nespaudžiame ir vienoje vietoje niekuomet nesustojame, kad šaltis neveiktų vienos srities ilgesnį laiką. Ledo kubeliai stipriai atšaldo odą ir aš bene iš karto jaučiuosi žvali. Jiems tirpstant, lašeliai teka per veidą, tačiau aš jų nevalau ir palieku skysčiui susigerti į veido odą. Pasausinu tik tais atvejais, jei laša nuo veido, bet tik tuos lašelius. 

Aš visuomet sunaudoju visą kubelį, tačiau jei dėl stipriai šaldančio pojūčio jums nemalonu - visai nebūtina baigti viso kubelio. Nustokite naudoti tada, kai jums nemalonu ir nebenorite. Svarbu, kad panaudoto kubelio nebešaldytumėte iš naujo - likučius tiesiog išmeskite. Ant panaudoto kubelio gali ir bakterijų būti, kurias sekančią dieną perkelsite ant veido odos. Ir iš naujo užšaldyto produkto efektyvumas stipriai nukenčia.

Na, o po susisgėrimo - naudoju įprastas veido priemones - kartais dar viską pavalau toniku ir visuomet pamaitinu odą ir paakius tam skirtais kremais.  Agurkinius kubelius naudoju kiekvieną rytą, juos saugu naudoti ilgą laiką, tačiau reiktų atsiminti, kad tokia veido terapija netinka turint veido raudonį bei išsiplėtusius odos kapiliarus. 


Ledo terapijos ir agurkinių kubelių nauda veido odai.
Ledo terapija odai turi daugybę privalumų, tačiau aš išvardysiu tik tuos, kuriuos esu pati pastebėjusi ir kuriuosi teikia būtent agurkiniai ledukai:
  1. Pagerina odos kraujotaką. Pastebiu, kad po maždaug poros savaičių naudojimo mano oda ima įgauti sveikesnę spalvą, pamažu dingsta papilkėjimas, o oda tampa skaisčiai rausvo atspalvio.
  2. Tonizuoja. Ledo terapija suteikia tonizuojantį odos efektą, oda atrodo gaiviau ir dailiau.
  3. Suteikia žvalumo. Turint mažą vaikutį, kai kurios naktys lieka neišmiegotos, nes milijoną kartų keliesi pasupti verkiančio arba atnešti vandenuko, galiausiai tiesiog apkabinti susapnavus kažką negero. Todėl poilsis nebūna pilnavertis, o ryte labai sunku praplėšti akis - grožio kubeliai iš karto padubina, suteikia žvalumo ir atrodo, po tos kelių minučių procedūros aš pasiruošusi visiems dienos iššūkiams.
  4. Sutraukia poras. Šaltis veikia ir veido odos poras. Jei karštis, pirtys ir vonios atveria odos poras, tai šaltis jas sutraukia.
  5. Atgaivina odą. Ledo terapija vizualiai atgaivina odą ir gerina jos būklę. Nors iš karto po procedūros aš matau veido raudonumą, ir oda neatrodo gražiausiai, tačiau po šiek tiek laiko - aš galiu džiaugtis dailiau atrodančia ir gaivesne oda. Aišku, tai nevyksta iš karto - terapijai reikia pastovumo ir laiko.
  6. Gražina odai sveiką atspalvį. Dingsta odos papilkėjimas.
  7. Intensyviai drėkina odą. Čia jau ne ledas, o pats agurkas - jaučiu, kad po terapijos veido oda drėgnesnė ir pasausėjimų mažiau.
  8. Mažina paburkusius paakius. Patikrinta, įrodyta - po  nepavykusio bandymo su draugės kosmetika mano oda aplink akis buvo stipriai patinusi, o ledukai labai lengvai nuėmė tą patinimą, aišku, iš karto nepanaikino, tačiau paburkimas sumažėjo, O jei jus kamuoja paburkę paakiai rytais, tai šitas būdas yra jūsų išsigelbėjimas. 
  9. Oda įgaus sveiko spindesio. Kartu su pagerėjusia kraujo apytaka, oda ima atgauti sveiką spindesį.
  10. Oda tampa elastingesnė. Temperatūros kontrastai skatina odos atsinaujinimą (ar kažkin kokius kitus procesus), ko pasekoje, reguliariai naudojant ledo terapiją, oda atgauna elastingumą ir stangrumą.
  11. Sumažėja smulkios raukšlelės. Kartu su grįžtančiu elastingumu, aš pastebiu, kad dingsta smulkios veido raukšleles. Aišku, nesitikiu, kad veido raukšlės dings, bet joms matoma ledo terapijos nauda akivaizdi.
  12. Suteikia švelnumo. Nežinau ar agurkas, ar biologiškai aktyvesnis ledo tirpimo vanduo suteikia veidui ženkliai daugiau švelnumo.
  13. Mažina spuogelius. Šalčio veikiami spuogeliai sumažėja. Tiesa, aš turiu kažkokius poodinius, nepūlingus spuogelius, todėl nežinau kaip veiktų kitų tipų spuogus, bet maniškiai atrodo mažesni, jų ženkliai mažiau.


Dar nepaminėjau, kad po ledo terapijos aš ir pati jaučiuosi geriau, o kai matai šiokius tokius pokyčius veidrodyje - nuotaika iš viso pakyla. Savaime suprantama, kad pirmieji rezultatai tikrai nebus matomi po vieno naudojimo, net nepasakyčiau, kad po savaitės. Ledo terapijai reikia laiko ir pastovaus naudojimo. Aš jums rekomenduoju išbandyti, ir galiu garantuoti (išskyrus odos savininkėms su išsiplėtusiais kapiliarais), kad po poros savaičių džiaugsitės gražesne, sveikiau atrodančia ir jaunesne veido oda.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Atsakymai
    1. Būtinai pabandyk ;) mano odai ledukai patinka. Tas apšalimo jausmas nelabai pradžioje malonus, tačiau nauda odai matoma ;)

      Panaikinti
  2. kodėl nenaudojote ledukų nėštumo metu ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Buvo išsiplėtusių kapiliarų daug atsiradę, tad prisibijojau :) O ir miegojau bei tingėjau daugiau nei įprastai :D

      Panaikinti
  3. O kas nutiks ledukams ilgiau palaikius šaldiklyje? Aš galvoju lėtaeige sulčiaspaude išspausti sultis ir į ledukų maišelius supilti, nes taip man patogiausia, viską juose šaldau.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kuo ilgiau laikomi šaldyti produktai, tuo daugiau naudingų medžiagų praranda.

      Panaikinti

Rašyti komentarą