REAL TECHNIQUES Miracle Complexion Sponge - stebuklinga makiažo dengimo kempinėlė 01426. Ar tokia pat gera, kaip Beauty Blender?

Prisimenant truputį istorijos... mano draugystė su makiažo dengimo kempinėlėmis prasidėjo nuo BB kempinėlės analogų (lašo ir moliūgo formų) iš Kinijos, kurie man visai patiko iki tol, kol neišbandžiau originaliosios kempinėles... Tik tuomet supratau, jog visi tie analogai yra visiškai nieko verti, jei palyginsime dengimo lengvumą, rezultatą, o ir kainų skirumas nebeatrodo toks didelis, kai suvoki, kad tavo BB kempinėlė tarnauja 1,5 metų, kai analogai suplyšta po 1-2 mėnesių... Po naujų potyrių jums sakiau, kad niekad nebesidairysiu į analogus ir jums patariau, pirmiausia išbandyti originalą, o tik paskui ieškoti pigesnių analogų alternatyvos.

Visgi, originali Beauty Blender kempinėlė yra brangi, vyras, sužinojęs, kad toks 'niekutis' kainuoja 20 Eur liko nesupratęs, už ką tiek mokėti? Aš žinau, jaučiu už ką, tačiau vienu kartu atiduoti tokius pinigus už kempinėlę tikrai daugoka... Ne, šia įžanga nebandau jūsų privesti prie to, kad Real Techniques kempinėlė yra Beauty Blender analogas - taip tikrai nėra - tai visiškai atskira kempinėlė, kurią išbandyti mane paskatino geri merginų atiliepimai ir per pus mažesnė kaina. Kadangi man patinka kompanijos makiažo šepetėliai, tai ir kempinėlė neturėtų būti prasta, taip? Tuoj pasižiūrėsime, ir manau būtinai šiek tiek lyginsiu ir su Beauty Blender - visgi, iki RT kempinėlės tai buvo geriausias mano atrastas makiažo pagrindo dengimo būdas.

"Moteris žino meilės prasmę, o vyras - jos kainą."
M. Larnis



Produktas: REAL TECHNIQUES Miracle Complexion Sponge - stebuklinga makiažo dengimo kempinėlė
Gamintojas: "Real Techniques". Pagaminta Kinijoje
Paskirtis: paskirstyti skystą makiažo pagrindą, maskuoklius, kremines ir sausas priemones ant veido
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: mažesnė kaina, negu mano pamėgtos BB kempinėlės
Labiausiai nepatiko: kempinėlė linkusi greitai nusidėvėti
Matmenys: SAUSOS - aukštis 7 cm; apimtis 12 cm; DRĖGNOS - aukštis 8 cm; apimtis 14 cm
Kaina*: 10,99 EUR
Kur galima įsigyti: topbeauty, Douglas, Kosmada, dijora, pigu.lt ir kt.
Įvertinimas: 4/5

Ką žada gamintojas: Palengvinkite grožio rutiną su šia daugiafunkcine makiažo kempinėle. Universalaus dizaino dėka kosmetiką paskirstysite tolygiai. Apvalūs kraštai pritaikyti priemuonės paskirstymui ant skruostų ir didesnių odos plotų. Smailus galiukas skirtas smulkiems paraudimams ar/ ir trūkumams maskuoti. Plokščioji dalis skirta zonoms aplink akis ir nosį. 



Man atrodo tikrai nereikia pasakoti, kam ir kur naudoti šią makiažo kempinėlę? Iš esmės tai skystų produktų dengimo priemonė, pirmiausia makiažo pagrindui, maskuokliui, bazei ar/ ir kreminiams veido kontūravimo produktams padengti. Be abejonės, jeigu lyginti su Beauty Blender kempinėle, tai RT variantas turi privalumą su kampų įvairove: smailus kampas yra ir BB, tačiau kirstas, platus galas išskirtinai šios kempinėlės bruožas. Juo labai lengva padengti visą veidą, didesnes sritis bei išsklaidyti kreminius produktus po akimis, o su smailiuoju - maskuojame netobulumus, ir aš naudoju tokioms sunkiau pasiekiamoms vietoms, kaip nosies kampučiai, aplink akis ir pan.

Iš karto man norisi palyginti RT ir BB kempinėlių tekstūras: kaip matote, BB kempinėlė labiau porėta, todėl ji labiau spyruokliuojanti, švelnesnė ant odos. RT kempinėlė gerokai tvirtesnė, mažiau spyruokliuoja ir dengimas visiškai kitoks, na, turiu galvoje pojūčiai dengiant tas pačias priemones skiriasi.


Atrodo, kaip kempinėlės gali skirtis? Žinokite efektas ant odos bene toks pat, tačiau RT man visiškai neprilygsta BB variantui. RT tikrai yra viena geriausių naudotų kempinėlių variantų, tačiau tikrai neprilygsta BB variantui, niekaip. Galiu jas lyginti, tačiau skirtumas akivaizdus - ir nors makiažas ant odos su abiem variantais neprikaišitngas, tačiau BB dengia lengviau, geriau spyruokliuja, o RT labiau tempia odą. Kas vis verčia mane galvoti apie odos tempimą žemyn, ko pasekoje dingsta odos stangrumas ir greičiau senstama - taip, čia aktualesnis dalykas toms kietoms analogų kempinėlėms, tačiau kad aprašyti skirtumą, šioje vietoje šiek tiek hiperbolizuoju.


Kitas man labai užkliuvęs dalykas yra kempinėlės naudojimo laikas. Viršuje esančioje nuotraukoje matote, kaip Real Techniques atrodo po mėnesio naudojimo! O šiai dienai, po 2 mėnesių naudojimo dalis jos gerokai įplyšo ir dengiant makiažą - ant veido vis pasilieka tokie kempinėlės trupinukai, kuriuos ne visai smagu rankioti nuo veido odos! Įsivaizduojat? Vos du mėnesiai naudojimo! Pamenate, savo pirmą BB kempinėlę naudojau 1,5 metų, lygiai tokiu pat dažnumu, kaip ir šią. Iš pradžių galvojau, kad gal per grubiai plaunu, bandydama pašalinti makiažo dėmes iš kempinėlės (kurios tikrai neišsiplauna), tačiau ne, savo BB aš maigiau ir prausiau netgi grubiau nei RT kempinėlę, tad ko ji taip greitai suplyšo? Nesuvokiama, tačiau jau rytoj makiažui jos nebenaudosiu - pavargau po skystų produktų dengimo valyti veidą nuo kempinėlės likučių. Čia tas pats, kaip naudoti stipriai nesišeriančius, nusidėvėjusius makiažo šepetėlius...


Kuo Real Techniques skiriasi nuo Beauty Blender kempinėlės?
Tikriausiai aktualiausias klausimas net tik dėl šio įrašo, bet ir rinkoje esančių nuomonių, kurią gi kempinėlę verta pirkti ir kuri veikia geriau? Juk vienaip ar kitaip, renkamės vieną variantą, tad kaip ten su tais pliusiukais ir minusiukais:

  1. Dengimas. Nepaisant to, kad makiažas ant veido odos su abiem kempinėlėmis atrodo lygiai taip pat, tačiau labai skiriasi dengimo metu pojūčiai ant veido. Lygiant abi kempinėles - BB kempinėlė dengia šiek tiek švelniau, labiau spyruokliuoja ant veido odos, todėl visas dengimo procesas man greitesnis ir daug lengvesnis.
  2. Laikymas. Po dviejų mėnesių naudojimo aš jau noriu išmesti savo RT kempinėlę - ji nusidėvėjo, suplyšo ir maži kempinėlės gabaliukai pasidengia ant veido kartu su makiažo pagrindu. Tuo tarpu BB kempinėlė man tarnavo 1,5 metų ir ją išmečiau geresnės būklės, negu dabartinė RT būklė po poros mėnesių.
  3. Struktūra. BB kempinėlė labiau porėta, negu RT kempinėlė. Būdama didesnė, kol sausa, RT kempinėlė sugeria šiek tiek mažiau negu BB. Galutiniame variante sudrėkintos kempinėlės yra beveik vienodo dydžio, tik tiek, kad BB pučiasi labiau.
  4. Kaina. RT kempinėlė kainuoja pusę to, kiek sumokame už BB kempinėlę, tačiau vertindama abiejų naudojimo laiką suvokiu, kad man labiau apsimoka vienu kartu mokėti daugiau ir ilgesnį laiką naudoti BB variantą.
  5. Pirkimo vieta. Abi kempinėles laisvai galite nusipirkti daugumoje internetinių parduotuvių, kosmetikos parduotuvių ir pan. Paprastai toje pačioje vietoje rasite abu kempinėlių variantus.



Real Techniques kempinėlės trūkumai:

  1. Greitai nusidėvi - lyg ir viskas aišku, nusipirkau pirmą savo RT kempinėlę, panaudojau du mėnesius ir jau turiu mesti lauk. Man pasirodė labai trumpas naudojimo laikotarpis.
  2. Makiažas iš kempinėlės neišsiplauna - aš jau dėl BB kempinėlės išsiplovimo bambėjau, kad niekaip neišplauna. Niekad nepirkau specialių kempinėlės ploviklių, bet atradau, kad jas gerai išplauna Dove dušo aliejus. Tačiau jam pasibaigus, savo RT išplauti nuo makiažo pagrindo dėmių niekaip nepajėgiu. Nelabai smagu akims matyti nešvarumus, bet ką jau padarysi, yra kaip yra.
  3. Sugeria daug produkto - kaip ir bet kuri tokio tipo makiažo kempinėlė, sugeria palyginus daug produkto.
  4. Nėra toks geras, kaip BB kempinėlė. Na tikrai nėra - taip RT kempinėlė labai arti ir kokybės ir kainos santykis geras, bet jai dar nemažai trūksta iki tobulo BB varianto
  5. Kasdienis plovimas - makiažo kempinėlės būtina plauti nuo kreminių produktų, kaip ir šepetėlius, kuriuos naudojame su kreminiais produktais. Prieš metus kasdienis kempinėlės plovimas mane dar erzindavo - dabar tai tapo labai įprasta, todėl nėra labai didelis trūkumas. Visgi, reikia nepamiršti, kad nepaisant visko - jei nenorite veido odos sudirgimo, laikytis higienos būtina ir kempinėles išplauti po kiekvieno naudojimo.



Ar verta pirkti Real Techniques kempinėlę?
Galiausiai norisi sudėti visus taškelius ant reikalingų raidžių ir papasakoti savo nuomonę - ar verta pirkti RT, lygiant su BB kempinėle. Aš manau, kad neverta - man BB ir laikė ilgiau, ir maloniau dengė, ir geriau spyruokliavo. Naudoti kempinėlę tiek trumpai man atrodo labai nelogiška, na ir kas, kad moku per pus pigiau - man norisi kokybės, todėl sekantį kartą apeisiu RT kempinėles ir pirksiu BB kempinėlę be jokių klausimų. Nors ne, meluoju - jau esu nusipirkusi Silisponge originalią kempinėlę ir sekantį kartą bandysiu papasakoti, kas ji ir ar verta į tokias investuoti.
Grįžtant prie temos - man asmeniškai nepasiteisino ir man daug geriau viekia BB kempinėlė. Tačiau vertinant ir lyginant su visomis kempinėlėmis, reikia pastebėti, jog tai vienas geriausių kempinėlių variantų po BB ir jis arčiausiai BB kokybės, jei lyginsiu su kitais variantais. Visgi, RT dar vytis ir vytis, nes man BB daug geresnė. Tačiau, jei tarkim jūs labai labai taupote - nusipirkite, išbandykite ir įvertinkite patys. Kainos ir kokybės santykis tikrai geras. Galbūt jums patiks? Manau patiks, jei prieš tai nebandėte BB varianto. Tiek kad tos, kurios išbando BB prie RT grįžti tikrai nebenori. Na, o aš, jau testuoju Silisponge ir būtinai papasakosiu, ar ji turės galimybių išstumti mano variantą nr.1 makiažo dengimui (turiu galvoje BB) iš favorito pozicijos. Pažiūrėsim. O šiam kartui tiek.

Ar jūs bandėte RT kempinėles? Kokia jūsų nuomonė? Kuri jums patiko labiau?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai

  1. Man labai patiko RT iki kol išbandžiau BB kempinėlę. Ta prasme, jeigu ne blenderis, turbūt iki šiol sakyčiau, kad tobula kempinėlė. Bet ne apie tai. Kaip man keista, kad Tau kempinėlė tarnavo tik porą mėnesių. Aš visą kalną RT išmesdavau šiaip, o ir tai ne greičiau kaip po pusmečio. Gal vanduo ar plovimo priemonės turi įtakos, čia jau nežinau. Arba gal siunčia blogesnės kokybės, negu galima gauti iherb'e :D

    O dabar galėčiau sakyt, kad man geriausia kempinėlė -RT Diamond ar kažkas tokio. Jin tokia pat porėta kaip BB, o forma man labai patinka :)) O ir išsiplauna be galo lengvai, man net keista, kadangi jin gi šviesi :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visiškai tau pritariu - jei nebūčiau bandžiusi BB, galbūt tai būtų tobulas variantas :)
      Dėl kempinėlės - nežinau, atrodo viską dariau tą patį, o nusidėvėjo itin greitai, tai net nežinau kas nutiko, bet jau metu lauk, nes na nebeįmanoma dengti.

      RT diamonds net nebandžiau, bet girdėjau kad gera. Pas tave lyg ir nemačia dar atsiliepimo. Tai labai lauksiu :)

      P.S. su kuo tu plauni savo kempinėles? :) Smalsu ;)

      Panaikinti
    2. Su muilu.:D Iš pradžių Dove naudojau, labaiii gerai ėmė nešvarumus, dabar iš kažkur atsirado Palmolive, irgi puikiai tinka. Anksčiau bandžiau su kitokiais ir žinok nesiplovė. Tai no idea, gal čia priklauso ir nuo pačios kempinėlės, nes jeigu taip vertinant visas patirtis, sunkiausiai plovėsi RT, nes ne visi muilai tiko ir pnš.

      Panaikinti
    3. Jo, RT tikrai sunkiausiai plaunasi - aš irgi su muilu visas kempinėles, kažkaip patogiau negu su skystomis priemonėmis. Na dabar su muilu, po to kai Dove dušo aliejus baigėsi (tas, kuris tau nepatiko dėl kvapo ;) )

      Panaikinti

Rašyti komentarą