UOGA UOGA "Gėlių laukai" natūralus veido prausiklis su baltuoju moliu visų tipų odai su levandų aliejumi ir rožių ekstraktu

O dabar, tikriausiai pirmą kartą aš labai labai barsiu Uoga Uoga kompaniją ir labai kritikuosiu jų produktą. Šiaip Uogos man visuomet savotiškos draugės, lydinčios jau ilgus metus. Tačiau net ir drauges kartais tenka sukritikuoti, tiesa? Niekad savo kritikos netaikau konkrečiai kompanijai, tai tik produktas, kuris netiko ar nepatiko konkrečiai man. Kalbėsime apie Gėlių laukai prausiklį, kuris mano akimis tos kritikos net labai nusipelnė. Bet apie viską iš eilės.

"Laikas - pats sąžiningiausias kritikas."
A. Morua


Produktas: UOGA UOGA "Gėlių laukai" natūralus veido prausiklis su baltuoju moliu visų tipų odai su levandų aliejumi ir rožių ekstraktu
Gamintojas: "Uoga Uoga". Pagaminta Vilnius, Lietuva
Paskirtis: švelniai nušveisti veido odą, pašalinti nešvarumus
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: po prausimo oda tampa kiek šviesesnė ir skaistesnė
Labiausiai nepatiko: visiškai nepašalina nešvarumų
Tūris: 100 ml
Kaina*: 5,95 EUR
Kur galima įsigyti: Uoga Uoga salelėse, Rimi kosmetikos skyriuose arba internetinėje parduotuvėje ČIA
Įvertinimas: 1,5/5

Ką žada gamintojas: Nuvalyk dienos rūpesčius ir streso likučius švelniu levandų ir rožių prisilietimu!
Avižos ir baltasis molis itin švelniai šveičia Tavo veidą, levandos garsėja antibakteriniu poveikiu. Kartu šios gamtos dovanos susilieja į nuostabų laukinį aromatą.
Naudojimas: Delne arba pasirinktame inde nedidelį kiekį priemonės sumaišykite su vandeniu arba pienu. Gautą mišinį švelniai įtrinkite į veido odą, paskui nuplaukite vėsiu vandeniu. Galite naudoti ir kaip veido kaukę – sumaišę su vandeniu (arba pienu), tepkite ant veido ir laikykite iki 10 minučių. Džiaukitės rezultatu! 
Paveikslėlis iš ČIA

Buteliuko pakuotė skaidraus stiklo su metaliniu užsukamu dangteliu. Iš karto čia norisi pastebėti, kad taip, stiklas visuomet atrodo prabangiau, higieniškiau, kokybiškiau ir dailiau. Tačiau nėra tai praktiška medžiaga - neduok Dieve nukris ir su produktu teks atsisveikinti visam, ypatingai, kai namuose sukiojasi mažas vaikas, kuriam labai smalsu iškraustyti mamos spinteles... O tokia nelaimė tikrai negręstų su plastikinėmis talpomis - šiais laikais plastikas  gali atrodyti taip pat kokybiškai kaip stiklas, tad ar tikrai reikia stiklinio buteliuko?

Kalbant apie dizainą, Uogos tęsia tradicijas ir laikosi itin minimalaus dizaino su spalvota dėme etiketės cente, lyg ir gėlyte. Man asmeniškai balti užrašai visai nepatinka. Taip, jie nerėžia akies ir negadina minimalistinio dizaino, tačiau kol buteliukas pilnas reikia įtempti akis, kad perskaityti informaciją ant nugarėlės...

Kvapas kaip natūraliai kosmetikai man pasirodė stiprokas, nors šiaip vertinčiau vidutinio intensyvumo. Labiausiai primena avižas, tačiau jaučiasi ir šiek tiek mano nemėgiamo levandų kvapo. Prausiantis aromatas neerzina, o tai yra svarbiausia.

Konsistencija. Prausiklis baltos spalvos, birus, miltelių pavidalo.


Sudėtis: Kaolin (baltasis molis), Avena Sativa Kernel Meal (avižų miltai)*, Lavandula Angustifolia Flower Oil (levandų eterinis aliejus)*, Rosa Centifolia Flower Extract (rožių absoliutas), Linalool**, Geraniol**, Citronellol**. 
*Išauginta ekologiniame ūkyje. 
**Įeina į eterinių aliejų sudėtį.


Poveikis. Na, o dabar, rimtoji kritika. Visų pirma, jo naudojimas yra visiškas nesusipratimas. Maišant su vandeniu masė niekaip nesigauna vienalytė ir yra visiškai nemaloni: susimaišau rankoje, bet nieko doro iš prausiklio nesigauna: kažkokia paskira masė, kuria ir bandau prausti veidą, tačiau man ji visai nepatinka. Prausiklio buteliuke atrodo labai daug ir kažkodėl atrodo, kad jo užteks amžinybei, bet iš tiesų, kasdien naudojant pakanka kiek daugiau nei vienam mėnesiui.

Bandant naudoti priemonę kaip kaukę irgi nesigauna nieko padoraus - atrodo ta nievienalytė košelė negražiai pasidengia ant veido, vietomis vis matau netolygiai padengtas zonas, o avižų gabalėliai, kurie nuplaunant veidą lengvai pašveičia, erzina. Nieko gero ir ta  biri konsistencija visiškai netinkamas sprendimas.

Erzina ir priemonės dozavimas - įsipilti optimalaus kiekio į ranką vis nesigauna. Tai matuoju po kruopelę, kol susinervinu visą amžinybę praleisdama prie prausiklio, tai įsipilu per daug, o drėgnų miltelių gi nepilsi atgal į buteliuką? Žodžiu, visiškai nepatogu. Beje, pastebėjau, kad būtent šita priemonė man dar ir vonios kriauklę po kasdienių naudojimų, linkusi pakimšti...


Gerai, daugiau nebesinerviname ir keliaujame prie poveikio. Pirmiausia, kas yra veido prausiklis? Tai priemonė, skirta pašalinti veido odos nešvarumus ir makiažo likučius. Tačiau nusiprausus veidą priemone ir pervalius miceliniu vandeniu ant vatos diskelio matau daug nešvarumų, kurie vis dar lieka po šio prausiklio! Taip išeina, kad prausimo funkcijos jis neatlieka iki galo! Tikriausiai savaime suprantama, kad apie kažkokių makiažo likučių valymą negali būti nė kalbos?

Nors... tiek naudojant kaip kaukę, tiek naudojant kaip prausiklį pastebiu, jog oda tampa kiek šviesesnė ir skaistesnė, o šveičiamosios dalelės šiek tiek pamasažuoja ir pašveičia odą, atgaivina jos spalvą. Vėlgi, prausiklis turėtų būti priemonė, kurią reiktų naudoti porą kartų per dieną, kasdien, tačiau šitos priemonės tokiais internvalais naudoti negaliu. Nesuprantu, ar tai molio darbas, bet po prausiklio jaučiu kaip oda pasausėjusi ir šiek tiek tempia. Viską sutvarko kremas, tačiau prausiklį renkuosi naudoti tik ryte, o vakare imu kitą turimą. 

Nepatinka man šita priemonė ir trūkumų ji turi gerokai daugiau nei privalumų: pradedant buteliuku, baigiant poveikiu... Tiesiog, norisi Uogoms duoti velnių ir man žiauriai gaila, kad nusipirkau šitą šveitiklį - tiesiog jis visiškai man netinka ir negalėčiau jo niekam rekomenduoti. Nors poveikis neblogas, bet visą naudojimą jaučiau tą nemalonų nepatogumo jausmą - o aš tikiu, kas kosmetika turi būti ne tik veiksminga, tačiau ir patogi naudoti.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Buvo aktualu? Turite minčių? Norite pasidalinti? Komentuokite!
Grįžtamasis ryšys aktualus blogo egzistavimui ir jo krypčiai bei labai labai svarbus man!

Komentarai

  1. O mane kaip tik džiugina stiklinės priemonių pakuotės, kuo mažiau visur plastiko - tuo geriau tiek gamtai, tiek ir mums visiems! Šio Uogų prausiklio nebandžiau, bet jis mane paskatino pačiai kavamalėje susimalti avižų ir pabandyti pasidaryti kažką panašaus :) Susmulkintas avižas supyliau į skaidrų indelį su skylutėmis viršuje nuo prieskonių, taip daug patogiau. Naudoju ir džiaugiuosi atradusi man geriausią, švelniausią odai veido prausiklį :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi, visgi kokios mes visos skirtingos! Labai puiki idėja pasigaminti pačiai :) tik kad man visai netiko tas prausimas su moliu ir avižomis... Kažkaip vis nešvari oda jaučiasi :) O kaip jums Monika, nebūna, kad pritrūksta tos švaros? Ką papildomai naudojate gal?

      Panaikinti
  2. Makiažą nuvalau šluoste, kurią reikia tik sušlapinti vandeniu ir tik tada prausiu veidą avižomis, tada naudoju hidrolatą ir veido kremą :) Beje, avižos puikiai veikia ir kaip švelnus šveitiklis. Bent man švaros pojūčio netrūksta ;)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą