RITUALS... "The Ritual of Sakura" Carpe Diem Nourishing Shampoo - šampūnas garbanotiems ir sunkiai tvarkomiems plaukams su arganų aliejumi, sakurų ekstraktu ir muilinėmis akacijomis

Rituals kosmetika mane žavi, ir viskas, ką naudojau iki šiol yra nepaprasta, stebina tiek kvapais, tiek pojūčiais, tiek efektu. Deja, bet nebūna taip, kad tinka ir patinka absoliučiai viskas ir regis plaukų priežiūros priemonės yra tas dalykas, kuris manęs nežavi. Šį kart noriu jums papasakoti apie plaukų šampūną iš Sakura linijos, skirtą pamaitinti ir suvaldyti garbiniuotus ir nepaklusnius plaukus.

"Su neteisybe arba bendraujama arba kovojama."
A. Kamiu



Produktas: RITUALS... "The Ritual of Sakura" Carpe Diem Nourishing Shampoo - šampūnas garbanotiems ir sunkiai tvarkomiems plaukams su arganų aliejumi, sakurų ekstraktu ir muilinėmis akacijomis
Gamintojas: "Rituals Cosmetics" Amsterdam. Pagaminta Nyderlanduose
Paskirtis: išplauti plaukus, puolelėti, padėti lengviau sutvarkyti
Tinkamas tipas: garbanotiems ir sunkiai tvarkomiems plaukams
Labiausiai patiko: itin malonus, švelnus aromatas
Labiausiai nepatiko: nepastebėjau maitinamojo efekto
Tūris: 70 ml
Kaina*: 70 ml - 4,00 EUR; 250 ml - 9,50 EUR
Kur galima įsigyti: Rituals parduotuvėse
Įvertinimas: 2,5/5

Ką žada gamintojas: Garbanotų ir sunkiai tvarkomų plaukų priežiūrai skirtas šampūnas su sakurų žiedų ir ryžių pieno ekstraktu. Sudėtyje yra kvapnaus sakurų žiedų ekstrakto ir organinio ryžių pieno, puoselėjančio plaukus.



Pirmiausia pradėsime nuo pakuotės. Aš turiu mažytę, 70 ml pakuotę ir nors realiai tokią pabandymui irgi galima įsigyti, tačiau pilno dydžio tikriausiai būtų 250 ml pakuotės buteliukas ir jos viena nuo kitos skiriasi forma, nors išlaiko vienodą dizainą. Mažesnis buteliukas tūbelės formos su atsukamu dangteliu apačioje, deja nėra pats lengviausias ir patogiausias naudoti. Daug patogesnė atrodo 250 ml cilindrinio buteliuko formos pakuotė - dangtelis čia viršuje, tik negaliu patvirtinti, ar jis atsisuka ar dalis jo nusispaudžia/ nusiima atverdami dozavimo angą.

Dizaino prasme pakuotė visiškai išlaiko Sakura linijos esminius elementus. Fonui naudojama balta spalva, kuklūs užrašai ir keli švelniai rožiniai akcentai paverčia dizainą subtiliu, tarsi sakuros žiedlapio prisilietimas.

Kvapas. Lengvas, švelnus, saldus ir iš ties primena vyšnių žydėjimą su kosmetiniu kvapu. Aromatas sakyčiau stiprokas, bet kadangi švelnus, kvapas neįsikyri o ir ant plaukų neišlieka labai ilgai.

Konsistencija. Perlamutrinės baltos spalvos  ir labiau želinės, vidutinio tirštumo konsistencijos.


Sudėtis: AQUA/ WATER, SODIUM LAURETH SULFATE, COCAMIDOPROPYL BETAINEPEG-60 HYDROGENATED CASTOR OIL, SODIUM CHLORIDE, PARFUMCOCO-GLUCOSIDE, ACRYLATES/ PALMETH-25 ACRYLATES COPOLYMERDECYL GLUCOSIDEPEG-200 HYDROGENATED GLYCERYL PALMATE, GLYCOL DISTEARATE, GLYCERIN, SODIUM BENZOATE, CITRIC ACIDGLYCERYL LAURATEPEG-7 GLYCERYL COCOATE, POLYQUATERNIUM-10, PANTHENOL, POLYQUATERNIUM-7, GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE, ARGANIA SPINOSA (KERNEL) OILPROPYLENE GLYCOL, CAMELLIA JAPONICA SEED OILHELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED EXTRACT, TOCOPHERYL ACETATE, HYDROLYZED CORN PROTEIN, HYDROLYZED SOY PROTEIN, HYDROLYZED WHEAT PROTEIN, PHENOXYETHANOL, BENZOIC ACID, DEHYDROACETIC ACID, ACACIA CONCINNA (FRUIT) EXTRACT, PHYLLANTHUS EMBLICA FRUIT EXTRACT, DIPROPYLENE GLYCOL, POLYGLYCERYL-3 DIISOSTEARATE, POTASSIUM SORBATE, ASCORBIC ACIDALPHA-ISOMETHYL IONONE, BENZYL SALICYLATE, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, CITRONELLOL, COUMARIN, GERANIOL, HEXYL CINNAMAL, LINALOOL.

Be sulfatų, silikonų ir parabenų.


Poveikis. Šampūnas man sunkokai putojo, ne tiek, kiek esu įpratusi, tad vis dėjau priemonės daugiau, nei tikriausiai reiktų mano ilgio plaukams. Puikiai suvokiu, kad putojimas yra tiesiog įpročio dalykas - juk jei neputoja, atrodo neplauna? Iš tiesų putojimas nėra esminė nei vieno prausiklio savybė, nurodanti kaip ji veiks. Man patogiau, kai šampūnas putoja, geriau jaučiu ar išploviau plaukus ar ne, tačiau manau įprasčiau ir prie tokios konsistencijos, tiesiog per ilgesnį laiką.

Išplauna jis gerai, tam aspektui priekaištų neturiu. Ir lyg ir nieko daugiau nebesitikėčiau iš šampūno, tačiau jis dar man žada suvaldyti plaukus ir pamaitinti. Deja, jokio maitinamojo efekto aš nejaučiu ir man regis tikrai ne šampūnui tai daryti, galbūt jei naudočiau su kondicionieriumi, tokį efektą pavyktų išgauti. Tačiau dabar - na tikrai ne. O apie plaukų suvaldymą, aš irgi gana skeptiška - tai kaip ir papildomų priemonių darbas, nors turiu pastebėti, kad mano kasos veliasi tikrai šiek tiek mažiau.

Galiausiai aš linkusi manyti, kad šampūnas visiškai vidutinis - nieko labai išskirtinio ir unikalaus čia neradau. Tikriausiai jei būčiau bandžiusi su linijai tinkamu kondicionieriumi ar kauke, galbūt mano nuomonė būtų šiek tiek kitokia, tačiau dabar - tiesiog viduriukas, nesukėlęs didelio susidomėjimo ar susižavėjimo.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visuomet galima rasti gaminio akcijų ar nuolaidų. Taip pat neturiu galimybės palyginti visų priemonės pardavimo vietų.

Jūsų komentaras - geriausias atlygis ir didžiausia motyvacija!

Komentarai