GREENLAND Fruit Emotions Gentle Touch "Lime-Vanilla" veido kaukė su žaliųjų citrinų ir vanilės ekstraktais

Bet kaip mūsų tautiečiai linkę panikuoti... Aš suprantu, kad Corona virusas nėra joks juokas, tačiau visų pirma juokinga mūsų šalies apsauga ir prevencinės priemonės. Informacijos stoka ir kasdienės gąsdinančios žinios apie dar vieną šalį su viruso susirgimais kelia masinę psichozę, kurios pirminiai požymiai tikriausiai buvo jau seniau - medicininių kaukių deficitas. Žmonės jau perka ne tik medicinines, bet ir respiratorius, statybininkams skirtas kaukes ir panašius reikalus. Ir visgi čia jokia ne naujiena - kaukių trūkumas pasireiškia kasmet, vos prasidėjus gripams ir imant skelbti epidemijas didžiuosiuose miestuose. Su COVID-19 viruso baime žmonės per kelias valandas visos šalies mastu iššlavė bet kokias odos dezinfekcines priemones, nepaisant to, kad iki šiol tokių niekuomet nenaudojo! Smalsumo vedama panašiau internete ir iš ties, net itin menkai žinomose parduotuvėse likutis buvo lygus nuliui. Bet tai buvo vakar. Šiandien visi masiškai ėmė užsipirkinėti maisto atsargas, šluoti parduotuvių lentynas ir ruoštis siaubo baubo atėjimui į Lietuvą. Internete jau senai sklinda neoficiali informacija ar tai pletkai, kad sergančių jau yra, tik niekas neskelbia ir žmonėms rauna stogus... Niekas nepaskaičiuoja ir net nesusimąsto, kiek kasmet miršta nuo paprasčiausio gripo ar mums jau įprastų ligų ir kokie tie koronos skaičiai kitų ligų mirtingumo kontekste atrodo menki. Nenuvertinu koronos, jokiais būdais - tai iš ties rimtas virusas, tačiau ar tikrai reikia tokios panikos?
Aš tai nepanikuoju, kolegos darbe irgi, mano šeima kol kas rami ir laikomės įprastų higienos reikalavimų, kaip ir kasdien. Tačiau esu nustebusi visu šiuo ažiotažu visuomenėje. Na, o atsipalaidavimui šiandien ant veido tepu kaukę, stebiu ir įspūdžius pasakoju jums.

"Nepasitikėk žmogumi, kuris švaistosi pagyrimais."
Japonų išmintis


Produktas: GREENLAND Fruit Emotions Gentle Touch "Lime-Vanilla"  veido kaukė su žaliųjų citrinų ir vanilės ekstraktais
Gamintojas: "Greenland Body Care". Pagaminta Belgijoje
Paskirtis: valyti veido odą, suteikti švelnumo
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: suteikia odai švelnumo
Labiausiai nepatiko: šiek tiek dirgina odą
Tūris: 10 ml
Kaina: 3,45 EUR
Kur galima įsigyti: Eurokos
Įvertinimas: 2-2,5/5

Ką žada gamintojas: Kreminė kaukė švelniai valo odą. Suteikia švelnumo, subtiliai pakvėpina. Sudėtis papildyta žaliųjų citrinų ir vanilės ekstraktais. 
Naudojimas: tepti veidą, švelniai masažuoti, palikti 10-15 min., nuplauti vandeniu. Netepti aplink akis. 


Pirmiausia šiek tiek ir labai trumpai apie kaukės pakuotę. Siauras vienkartinis plastiko maišelis su pagrindinių ingredientų paveiksliuku ant pakuotės. Kompanija iš kitų skiriasi savo ryškiomis, blizgiomis sidabrinėmis pakuotėmis. Pastarosios ne tik atrodo įdomiai, išsiskiria parduotuvių lentynose, tačiau ir gundo išbandyti vieną ar kitą kompanijos produktą, tik kad atsiliepimų mažoka ir sunku susidaryti įspūdį, ko reiktų tikėtis.

Kvapas labai malonus: šiltas, kreminis, maloniai raminantis vanilės aromatas su vos vos jaučiamu citrusų aromatu. Tikėjausi, kad žalioji citrina bus užuodžiama intensyviau. Apskritai kvapas stiprokas, jaučiasi, kol kaukė ant veido odos, tad ir kvapais pasimėgauti galima.

Konsistencija. Baltos spalvos tirštokas kremas primenantis tiesiog sunkesnį žieminį veido kremą.

Sudėtis: Aqua, Ethylhexyl Stearate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Glycerin, Cetearyl Alcohol, Steareth-2, Steareth-21, Stearic Acid, Palmitic Acid, Phenoxyethanol, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil, Titanium Dioxide, Sodium Polyacrylate, Limonene, Ethylhexyl Cocoate, Dimethicone, Ethylhexylglycerin, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Tocopherol, Propylene Glycol, PPG-3 Benzyl Ether Myristate, Parfum, Polysorbate 20, Citral, Helianthus Annuus Seed Oil, Hydroxyethyl Acrylate/ Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Vanilla Planifolia Fruit Extract, Alcohol, Citrus Aurantifolia Fruit Extract, Polyisobutene, Coumarin, Potassium Sorbate, PEG-7 Trimethylolpropane Coconut Ether, Sorbitan Isostearate, Sodium Benzoate, Citric Acid.
Be dažiklių.


Poveikis. Nors konsistencija iš pirmo žvilgsnio atrodo sunki, tačiau kaukė neturi riebumo. Nuotraukoje žemiau matote kaip ji atrodo ant veido ir iš ties, labai nedailinau. Padengti priemonę buvo lengva, tepiau storesnį sluoksnį ir džiaugiausi maloniu kaukės aromatu. Deja, bet labai greit pastebėjau, kad priemonė nori dirginti skruostų odą, veidas tai vienur tai kitur dilgčiojo ir jautėsi lengvas vėsinantis efektas. Net nežinau ar galima vadinti tai vėsinančiu efektu? Greičiau tai jaučiamas gaivos efektas.


Per laikymo laikotarpį dalis kaukės susigėrė į odą, tačiau didžiąją dalį tiesiog nuploviau vandeniu. Ir iš ties iš karto pastebėjau, kad skruostai paraudę ir kiek jautresni, nei įprastai. Nosies, skuostų, kaktos srityse (na, praktiškai visur) odą tempė ir norėjosi kuo greičiau palepinti odą drėkinančiu kremu.

Kalbant apie kaukės poveikį, pastebiu, kad ji suteikia odos paviršiui neįtikėtino švelnumo bei jaučiamą gaivos pojūtį. O apie valomąjį efektą galiu pasakyti tik tiek, kad tik vos vos paskaistėjo ar tai pašviesėjo odos paviršius, o pati oda tikrai nebuvo nei išvalyta, nei atrodė kažkaip išskirtinai. Hmm... nežinau, visiškai vidutinė kaukė, kurios poveikiu aš nusivyliau: man norėjosi kažkokio drėkinimo arba pastebimo valomojo efekto, o negavau nei to, nei to. Naudoti priemonę sausiaodėms bus nemalonu dėl tempimo pojūčio, o kitoms? Nežinau, nerekomenduočiau bandyti - mano lūkesčiai buvo nemenki, bet nusivylimas dar didesnis.




Ačiū kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Užsukau paskaityti kelių savaičių įrašų ir užkibau už koronos. Mes irgi užsipirkom maisto produktų. Kodėl? Nes visada užsiperkam turbūt nuo Ukrainos Maidano laikų, tik karts nuo karto pakeičiam. Bet esminė priežastis, kad mes su vyru nelabai turim to maisto šiaip. Ta prasme nėra rytojaus vakarienės, yra tik šiai dienai. :) Mes tokie spontaniški, kad nemokam valgymų planuot iš anksto. Todėl man atrodo jokia čia panika turėti maisto savaitei ar dviems, kad nereiktų dėl pakelio sviesto bėgiot į parduotuvę, jei padaugėtų sergančių :). Nes jei būtų karantinas ir visi lakstytų, tai vėl gi sakytume, negi sunku porą savaičių namie pasėdėt? Aišku, kai lentynas šluoja tie, kurių šaldikliai ir spintelės armiją išmaitintų, tai juokinga.
    O dėl sanitarinio skysčio irgi nesunku suprasti. Išlipi iš troleibuso, kur visi viską čiupinėjo ir kažkaip norisi tas rankas plaut :). Visada norėdavosi. Bet dabar gal ir daugiau žmonių pagalvos apie higieną ne tik dėl koronos, bet ir visada. Va dėl kaukių tai nesupratu. Visi sirgt ruošiasi? Jei tik prevencijai, tai kodėl jas iššlavė, bet niekas nenešioja?
    O pernai nuo gripo mirė mano tėtis. Iš viso, regis gal 20 ar 30 žmonių mirė. Nebaisus skaičius, bet kažkaip tikėt sėkme šioje loterijoje jau nebeišeina, precendentai sako, kad būna visaip :) :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Užuojauta dėl tėčio.
      Gerbiu kitokią nuomonę ir tikiuosi, kad kitaip mąstantys sugeba gerbti manąją. Jei kitiems padeda maisto pirkimas - lai užsiperka; jei ramybę randa dezinfekcinio skysčio buteliuke - lai perka (beje mačiau lietuvaičiai ebay sėkmingai pardavinėja antibakterinius Cien po 20 Eur!). Aš pati maistą perku savaitei - sėkmingai jau daug metų ir antibakterinį visus metus naudoju. Tačiau nesuprantu žmonių panikos ir įpročių keitimo dėl baimės, kurią formuoja žiniasklaida. Labai abejoju ar bus blokados, karantinai ar masiniai susirgimai, tačiau nesu tiek kvaila, kad neigčiau viruso rinktumą. Visos ligos rimtos, tačiau daugiausiai nukenčiama dėl nepagrįstos panikos. Atsargumas gėdos nedaro, bet panika gali daug rimtos žalos pridaryti ;)

      Panaikinti
    2. Nesu tikra ar pasidalinimą sava patirtimi galima laikyti nuomonės negerbimu. Italijoje štai jau paskelbtas karantinas dėl koronos viruso. Ir iš mano soc. burbulo atrodo, kad kas antras pažįstamas šiemet važiavo slidinėti. Tad iš tiesų tik laiko klausimas, kada vienas mūsų atvejis taps šimtu atvejų. Ir tai joks baimės kurstymas, tiesiog virusai plinta. Ir tokiems žmonėms, kaip aš, reiktų eiti į parduotuvę pirktis maisto karantino laikotarpiui, nebūtinai tam didžiąjam, užtektų sužinot, kad kursų grupiokas susirgo ir jau apribotas judėjimas. Kameroje tik ledų dėžutė, spintelėje pradėtas avižinių dribsnių pakas, o šaldytuve tik sojos padažas, vakarienei kažką atvežtų wolt :). Tad kokia čia panika apsirūpinti šiek tiek atsargomis? Gal labiau reiktų kalbėti, kad įpročius reiktų pakeisti ne pagal aplinkybes, o visam laikui :). Bet, kad aš nežinau ką norėsiu šiandien valgyt, tai sunku man nusipirkt prieš savaitę :)

      Panaikinti
    3. Ai, tai kad aš labai apskritai apie tą nuomonės gerbimą ;) Vieniem priimtina pilnai apsirūpinti viskuo ir nieko čia blogo nematau, kitiems - atvirkščiai. Kaip ir minėjau - lai kiekvienas daro pagal save tai, kas jiems patinka ir/ ar atrodo gerai. Acentavau paniką, nežmonišką paniką iššluoti lentynas ir panikuoti etapais, kai kažkas nutinka.
      Labai patiko paskutinė tavo mintis "įpročius reiktų pakeisti ne pagal aplinkybes, o visam laikui" - visiškai pritariu :)

      Panaikinti
  2. Įrašo pradžioje tokios sapalionės, kad ojojoj... Jūsų bent suvokiate situacijos rimtumą? Panašu, kad nelabai. Gal tada nereiktų skleisti klaidinančios informacijos, jei trūksta žinių?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O man jūsų Anonimiškas komentaras pasirodė visiška sapalionė. Jūs ką, bloge apie kosmetiką ieškote informacijos apie virusą? Čia ne žinių portalas ir jokios klaidinančios informacijos, (juolab kad parašyta prieš 2 savaites, kai situacija keičiasi itin sparčiai) jūs čia nerasite - jei kartais nepakako įžvalgos - blogas yra nuomonės, o ne informacinės sklaidos kanalas. Jei reikia žinių - ieškokite oficialiuose puslapiuose, jei norisi pabambėti ar papanikuoti - delfio komentarai tam puikiai tinka.
      Gražios dienos.

      Panaikinti
    2. Leiskite priminti, kad Jūs sulyginote corona virusą su "paprasčiausiu gripu". Ir taip, mano nuomone, tai sapalionės ir klaidinanti informacija.

      "Jūs ką, bloge apie kosmetiką ieškote informacijos apie virusą?" - ne, tikrai neieškau. Bet, hmmm, kažkaip netyčia radau pas Jus :D


      Panaikinti
    3. Tikriausiai kaip ir dauguma vertinusių virusą ankstyvoje stadijoje lyginau su tuo, kas pažįstama. Va ir šiemet nuo gripo jau yra mirusių.
      Visgi nenoriu nei diskutuoti apie viruso rimtumą, nei tuo pavojingumu abejoti. Nuoširdžiai linkiu jums sveikatos, saugokite save ir nesirkite :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą