KALVAITĖ AMBER gintaro papuošalai. Modernūs gintaro papuošalai!

Apie Kalvaitė amber papuošalus jau esu rašiusi tinkaraštyje, bet su šiuo gamintoju yra labai panašiai, kaip ir su Forsumus - niekada negana! Abu šie gamintojai man stovi visa galva aukščiau už panašių kategorijų papuošalų gamintojus. Vis bandau sau atsakyti į klausimą - kodėl? Ir greičiausiai suradau atsakymą - abiejų kompanijų papuošalai gaminami su dideliu kruopštumu, atsakomybe, gamintojai greit reaguoja į papuošalų pasaulio naujoves, prisitaiko prie rinkos poreikių, nuolat kuria kažką naujo ir stebina pirkėjus. Galiu pagirti Kalvaitės komandą, kuri išpildo net ir didžiausius įnorius ir nuolat stebina papuošalais, kurių pats niekad nesugalvotum.

Aš labai mėgstu gintarą, labai. Ir kažkodėl dauguma įsivaizduoja, kad gintaras netinka jaunesnėms merginoms, kad gražių gintaro dirbinių galima rasti tik mažiems vaikams ir vyresnėms damoms. Jei vis dar taip manote, greičiausiai dar neradote gamintojo, kuris kuria modernius gintaro papuošalus. O gal paskutinį kart gintarą matėte Palangoje, kur (kiek pamenu iš anksčiau, nes jau senai nesilankau Palangoje) dažniausiai parduodami šabloniniai, klasikinio modelio ir daugumai jau senokai pabodę gaminiai. Aš neretai perku Kalvaitėje būtent dėl modernumo ir šį kart noriu su jumis pasidalinti mano vasarą dažniausiai nešiotais gintaro papuošalais bei parodyti, koks įvairus gali būti gintaras.


Vėrinys "Sachara"

Kaina: 36 Eur
Ilgis: 50 cm
Detalių dydis: rutuliukai - 60 mm; kvadratėlių - 120-170 mm
Medžiagos: matinis putpelinis, skaidrus gintaras. Žalsvos, pilkos, juodos, rudos, gelsvos, žemės spalvų


Šiame įraše jums parodysiu dešimt gintaro gaminių iš kurių yra keletas, kuriuos myliu šiek tiek daugiau nei kitus. Aha, daiktai ne vaikai, favoritizmu užsiimti tikrai galima. Tai va, Sacharos vėrinys yra vienas iš tų favoritų, bet ar galima mane kaltinti? Vėrinį pirkau su nuolaida, nes man regis jų reguliari kaina aukštesnė. Dažnai šio gamintojo live metu vyksta akcijos ir išpardavimai, kai tam tikrų gaminių galima įsigyti labai patraukliomis kainomis. Sacharos vėrinys buvo būtent tokia proga ir įsigytas.


Vėrinys įvairiausių žemės atspalvių: nuo balsvų, žalsvų, geltonų, rudų iki šviesiai pilkų, pilkų ir juodų - visi natūralūs, žemės atspalviai su matiniu užbaigimu. Kiekviena detalė kruopščiai apdirbta - visi rutuliukai idealus, o kvadratėlių detalės atvirkščiai - skirtingo dydžio, tačiau puikiai dera su priešais esančia. Dažniausiai pamačius šį vėrinį žmonėms kyla klausimai - iš ko šis vėrinys pagamintas, nes mažai besidomintiems gintaras visuomet atrodo geltonas, vyšninis arba skaidrus, bet tamsus juodas - greičiausiai niekada. Ant tamsaus gintaro visuomet būna daug natūralių duobelių ir įgraužų, kurių labai daug ir šiame vėrinyje. Man įgraužos vėriniui suteikia labai daug natūralumo, vėrinio spalvos savotiškai įžemina, tad vėrinukas buvo labai mylimas vasaros metu prie visų tų raštuotų suknelių, spalvotų palaidinių ir minimalaus makiažo. Sachara, mano meilė! Sacharos kolekcija dieviškai patraukli! Tikiuosi šį vėrinį man pavyks prisijaukinti ir rudens metu.


Auskarai "Guzikai" 

Kaina: 25 Eur
Skersmuo: 1,5 cm
Medžiagos: geltonas gintaras + sidabras


Čia yra kažkas tokio.... atrodo taip paprasta, bet nuotrauka neperteikia šių auskariukų - vinukų grožio. Auskarai prie ausies lygūs, o paviršius išgaubtas, tiesa, auskarai nėra idealūs, nėra ir vienodi - viename skaidriai geltoname beveik per visą auskarą baltas debesėlis, kitame matosi daugiau skaidrumo, debesėlis juostuotas ir toks gražus.... 

Beje, ar žinote, kodėl "Guzikai"? Žemaitiškai guzikai reiškia sagas. Auskariukai sagutes iš ties primena.


Aš šiuos auskarus dievinu... Ryškiai geltona spalva labai gražiai atšviečia tamsius plaukus ir suteikia veidui akcentą. Sagutės labai nostalgiškos, forma primena 70-80 madingus auskarus, jų dydis pakankamas, kad atkreiptų dėmesį, tačiau kartu auskariukai nėra masyvūs, galiu dėvėti su kitais vinukais (antroje ir trečioje skylutėse). Aš juos dievinu... myliu...  nejaučiu ausyse ir visuomet renkuosi, kai nežinau ko noriu, kai norisi ryškaus akcento ir kartu - paprastumo. 


Kaklo papuošalas su rago pakabuku "Trikampis"

Kaina: 48 Eur
Grandinėlės ilgis: galima pasirinkti 40-60 cm. Aš rinkausi 45 cm
Pakabuko dydis: 2,2 cm x 2,7 cm
Medžiagos: elnio ragas ir skaidrus, žalsvas gintaras + paauksuotos sidabro detalės


Ar žinote, kuo unikali Kalvaitė? Tikriausiai tik pas Kalvaitę galima rasti gintaro ir briedžio ar elnio rago papuošalų. Ir kaip gražiai, darniai gintaras ir ragas sudera kartu... Visi papuošalai tokia kombinacija labai moteriški ir nepaprastai elegantiški. Aš turiu kelis tokius papuošalus ir kiekvienas jų mane labai džiugina.


Kalvaitė labai mėgsta briedžio ir rago gintaro papuošalus trikampio formoje. Nežinau kodėl, tačiau gintaras prie rago dažniausiai atrodo žalsvas labiau, nei gelsvas. Patinka, kai norisi papuošalo prie suknelės, kai norisi elegancijos. 

Turint papuošalų su briedžio ar elnio ragu labai svarbu tinkamai rūpintis organine medžiaga. Rago baltumą gali sugadinti užpurkšti spalvoti (ir ne tik) kvepalai, geltoną atspalvį ragas gali įgauti nuo saulės, tad įsigijus lyg ir būtina speciali priežiūra ir atsargumas. Bet kol kas nepastebėjau nei rago patamsėjimų, nei spalvos pokyčių, tad greičiausiai papuošalai nėra tokie lepnūs, kaip galima pagalvoti.


Juodo gintaro apyrankė

Kaina: 28 Eur
Apimtis: galima pasirinkti, mano 16 cm
Detalių dydis: kubeliai - 1 cm x 1 cm
Medžiagos: juodas blizgus gintaras + baltas gintaras


Ar galite patikėti, kad tai irgi gintaras? Atrodo labiau kaip plastikas, tad kai Kalvaitė live metu pristatinėjo šią apyrankę, dar tikslinausi - ar ji visa gintarinė? Ar juodi kvadratėliai yra gintaras? Taip gintaras! Jei atidžiau pažiūrėsite - juodas gintaras turi įgraužų, natūraliai tokios spalvos gintaras niekada nėra visiškai lygus, o šioje apyrankėje, puikiai apdirbtas.


Mano skoniui ši apyrankė labai moderni, šiuolaikiška ir deranti absoliučiai prie visko: spalvoti, vienspalviai ir raštuoti rūbai puikiai dera. Prie apyrankės puikiai dera ir kitos apyrankės ir čia gražiai susižaidžia tiek karoliukai, tiek spalvotos smulkios, tiek raudonojo siūlo apyrankės. Tokią turiu su medaus spalvos gintaru ir manau, kad labai gražiai suderėtų juodo ar balto gintaro rutuliuko apyrankė. Modernu, solidu, klasikinio stiliaus. Šiaip nesu didelė apyrankių mėgėja, tačiau ši labai faina!


Trolis - pakabukas "Sachara"

Kaina: 15 Eur
Karoliuko dydis: skersmuo 1,4 cm
Medžiagos: matinis žemės spalvų gintaras (balta + ruda + pilka) + sidabro detalės


Šitas troliukas iš esmės yra paprastas, perveriamas pakabukas, kurį galima verti ant grandinėlių: apyrankių ar kaklo papuošalų. Tokie panašūs troliukai iš Pandoros būdavo labai populiarūs mano paauglystės laikais, kai merginos vaikščiodavo su krūva privertų karoliukų, pirkdamos juos įvairiausiomis progomis. Pamenu, tokios apyrankės sverdavo nemenkai ir rankas apsunkindavo ne vienai. Idėja panaši, tačiau sluoksniuoti su kitais karoliukais visai nebūtina.


Kadangi grandinėlių - apyrankių neturiu, savo troliuką kabinu ant grandinėlės ir nešioju kaip mielą smulkmeną, tačiau iš esmės tokie pakabukai yra grynai fantazijos reikalas, tarkim aš labai mėgstu pasikabinti ant auskaro - rinkutės ir derinti prie kitų papuošalų. Manau, kad ateityje norėčiau turėti daugiau tokio stiliaus troliukų ir tuomet jau verti ir derinti vienas su kitu. Paprastas, minimalistinis papuošalas, jei nesinori nieko labai ryškaus. Beje, retkarčiais papuošalus aš nešioju ir namuose, tad tokiais atvejais pakanka tokio mažyčio troliuko nuotaikai pakelti.



Žiedas "Marsas"

Kaina: 35 Eur (? tiksliai nepasakysiu)
Dydis: reguliuojamas
Detalių dydis: rutuliukas 0,8 cm
Medžiagos: juodas matinis gintaras + sidabras


Tikrai ne visus turimus Kalvaitės papuošalus aš pirkau pati. Ar žinote, kad kiekvieną savaitę du Kalvaitė Amber live dalyviai gali laimėti po papuošalą ar rinkinuką? Viena iš sąlygų nereikalauja jokio pirkimo - užtenka viešai pasidalinti ant savo sienos ir jei norisi  - grupėse ar žymėti draugus (nepersistenkite, spamas niekam nepatinka) ir va, jau turite galimybę laimėti vieną iš live prizų. O kita galimybė reikalauja pirkimo - perkat, jūsų vardas pakliūva į kubilėlį iš kurio live pabaigoje traukiamas nugalėtojas, o kartais ir ne vienas. Nepriklausomai nuo to, kiek perkate ir kokios vertės papuošalą įsigyjate. Aš taip esu laimėjusi kelis kartus labai fainų, kasdienių papuošaliukų ir 'Marsas' žiedelis yra vienas iš laimėtų prizų.


Tamsaus žiedelis su burbuliuku atrodo beveik juodas, tačiau pažiūrėjus prieš šviesą, matosi, kad pusę gintaro tamsaus, o kita dalis - skaidri. Gintaro dydis reguliuojasi, tačiau kadangi sidabras labai kietas metalas, suspausti tiek, kiek reikėjo mano pirštams, man buvo sudėtinga. Norėjosi vyro pagalbos prašyti. Bet jau nusireguliavus - viskas paprasta ir lengva. Nors žiedas nėra visiškai uždaras, tačiau labai tvirtai laikosi ant piršto. Man jis labai patinka, dažnai nešioju su vestuviniu žiedu, pernelyg nederindama su kitais papuošalais, juk šiuo metu labai madinga maišyti skirtingų metalų papuošalus. Minimalistinis, nedidelis, puikiai tiks kasdienai. Dabar noriu tokių pat auskariukų, kad galėčiau dėvėti kartu. 


Auskarai "Medeina"

Kaina: 45 Eur
Dydis: 5,2 cm
Detalių dydis: auskaro - 3 cm; auselės - 2,2 cm
Medžiagos: juodasis ąžuolas, geltonas gintaras + sidabras


Kalvaitė turi savo tris perliukus, į kuriuos rekomenduoju atkreipti dėmesį: Laumės kolekcija, dirbiniai su ragu ir Medeinos kolekcijos papuošalai. Mano pirmieji Medeinos auskarai smulkesni ir šiek tiek kuklesni už originaliąsias, pirmąsias Medeinas. Medeinos gaminamos iš juodojo ąžuolo ir įvairių spalvų gintaro. Mano gintaras geltonas, puoštas baltų juostelių raštais. Pamenu, kad savo pirmąją (būtent šią) Medeiną ilgau rinkausi, bandydama suprasti, kokia forma man patiktų labiausiai, koks dydis man tinkamiausias ir kokios spalvos man reikia. Tai nėra mano vienintelė Medeina, bet vasarą dažniausiai karaliavo būtent  ši.


Ir atrodo pasirinkau tobulai, nes ir dydis puikiai tinkamas kasdienai, nešiodama juos nesijaučiu iššaukiamai ar netinkamai pasipuošusi oficialioje aplinkoje, jie puikiai tinka prie daugumos aprangos spalvų ir stilių. Beje, man asmeniškai auskarai su medžiu yra didžiulė silpnybė - turiu ne vienus medžio auskarus, o nešiodama lietuviško juodojo ąžuolo, dar ir ypatingai - pastiprinusi savo ryšį su gamta ir protėviais. Fantastiška pirmoji, universali Medeina ir tikrai dar ne paskutinė.


Vėrinys "Vyšniukas"

Kaina: 22 Eur
Ilgis: 44 cm
Detalių dydis: pupelės - 1,3 - 1,5 cm
Medžiagos: vyšnios spalvos blizgus gintaras


Vėrinį vyšniuką pirkau labai senai, nes va kokia puiki kaina pasitaikė, o ir šiaip tuo metu norėjosi ryškios, intensyvios vyšnios papuošalų. Pupelės formos gintariukų vėrinys pasirodė labai žavingas, bet kai gavau... kiek bandžiau užsidėti ir atrodo prie nieko nedera, netinka, nesuskamba. Bandžiau ir vienspalvius rūbus, bet tamsiuose papuošalas pasimeta, bandžiau prie vakarinės suknelės, bet atrodo, kad kažko trūksta. Suprantu, kad tai greičiausiai tai asmeninis nusistatymas, bet nu niekas nesuderėjo.


Nederėjo tol, kol neišbandžiau su paprastais kasdieniais rūbais, paprastais džinsiukais, raštuotomis palaidinėmis, tiesiog kasdiene apranga. O gal šitam vėriniui reikėjo paprasčiausios vasaros? Po derinio, kurį matote nuotraukoje, jaučiausi nulaužusi Vyšniuko kodą ir jau tuomet derinau prie visko, kasdienai. Atrodo įspūdingai! Man vyšninės spalvos gintaras yra kaip magija, kaip neįminta paslaptis, kažkas viliojančio, traukiančio ir žavinčio. Keistoka, kad to tikro vyšninio gintaro turiu labai mažai.


Pakabukas "Sparnai"

Kaina: 18 Eur
Dydis: 4,6 cm
Detalių dydis: gintaro 3 cm; pakabuko - 1,5 cm
Medžiagos: geltonas gintaras + sidabras


Iš pirmo žvilgsnio tai atrodo paprastas, geltonas, dalinai skaidrus pakabukas, tačiau jo viduje yra baltas debesis, susiformavęs tarsi keturi drugelio sparnai, išskleisti iš vieno taško. Deja, nuotraukose labai gražiai sufokusuoti nepavyko, tačiau o dievai, koks čia grožis viduje... Pakabutis masyvus, gana didelis, o žema kaina pasitaikė tik dėl to, kad išpardavimas.


Ši nuotrauka tikrai nėra geriausia, kokią buvo galima išgauti, tačiau kitų taip greit nerandu, fotografavau kelis kartus, kai dėvėjau, bet šioje gražiausiai matosi debesėlis, pagautas su saulės spindulio žybsniu. Iš ties tokio dydžio pakabukas jau labai gražiai atrodytų ir ant vėrinių - transformerių pakabintas, tiktų kaip simbolinė dovana, nes pats gintaras - klasikinio atspalvio, tačiau su labai dailiu debesėliu. Patinka!


Rago vinukai ir rago - facetuoto gintaro žiedas

Kaina: auskarai - 35 Eur; žiedas - 40 Eur
Dydis: žiedo dydis - 16 (reguliuojasi)
Detalių dydis: auskarų vinukų burbuliukai 0,6 cm skersmens; žiedo burbuliukai - po 0,7 cm
Medžiagos: briedžio arba elnio ragas ir žalsvas gintaras + paauksuotas sidabras


Mano vienas paskutinių pirkinių ir iš ties, pats mėgstamiausias šio įrašo gaminys yra šis rinkinukas, kurį galima pirkti tiek atskirai, tiek derinti kartu. Senai norėjau minimalistinių, baltų rago vinukų, o dar kai prie jo buvo pasiūlytas žiedelis - neatsilaikiau. Pasižiūrėkite, koks grožis, kokia elegancija! Puikiai tinka kasdienai, puikiai tinka pasipuošti. 

Kadangi ragas yra organinė medžiaga, tikriausiai dėl to mano vinukai pradėjo gelsti. Bandysiu juos valyti gal su kokia dantų pasta - turėtų suveikti, nes gi rago ir dantų sudėtis turėtų būti labai panaši. O gelsti galbūt pradėjo dėl to, kad nešiojau vasaros metu ir vinukai gavo labai daug saulės?


Nepaisant to, aš labai mėgstu šitą rinkinuka. Tiesa žiede įdėtas facetuotas žalsvo skaidraus gintaro burbuliukas, kuris žiūrint tiesiai atrodo lyg juodas, tačiau pakreipus (nuotrauka žemiau) matosi skaidrumas ir tamsus gintaro pagrindas. Galvoju, kad prie šio derinuko dar reiktų kokių ryškesnių auskarų su tokios spalvos facetu ir turėčiau rinkinuką visoms progoms.

-----------------------

Šį kart tiek. Atrodo labai daug? Bet aš neparodžiau nei pusės šiuo metu turimų gintaro papuošalų. Ir perku juos ne dėl to, kad turėti - labai mėgstu puoštis. Žiū, pasidabini kokiu gintaro dirbiniu ir jau jautiesi kitaip - veide atsiranda šypsena, spinduliuoji moteriškumu ir teigiama energija. Ne dėl kitų, dėl savęs, dėl savo džiaugsmo. Nes svarbiausia mylėti save, o tuomet jau ir kitiems lengva tą meilę spinduliuoti.

Jei nežinote, kas ta Kalvaitė, ką galima rasti, ko tikėtis, - labai kviečiu šiandien (ar bet kurį kitą sekmadienį), 18 val prisijungti į live Facebook platformoje. Arba pasižvalgyti Kalvaitės internetinėje parduotuvėje
P.S. daugiau privalumų  - live transliacijos metu, o ir susipažinti daug patogiau.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai