2016 pavasario - vasaros tendencijos: saulės akiniai

Akiniai nuo saulės dažnai laikomi tik dailiu aksesuaru, pamirštant pirminę jų funkciją apsaugoti akis nuo žalingų saulės spindulių. Dėvint saulės akinius jūs mažiau raukysitės ir mimikos raukšlių aplink akis bus gerokai mažiau. Tačiau be abejonės, apsauga nuo saulės nepalyginamai svarbiau.

Apskritai, kalbant apie vasarą akiniai nuo saulės būtini, ir svarbiausia, kad stiklai būtų kokybiški ir sulaikytų saulės spindulius. O jau paskui keliauja kiti, ne mažiau svarbūs dalykai: derinimas prie veido formos, rėmelių storis, spalva ir forma, stiklo spalva.... Tačiau šiandien, kai akiniai nuo saulės tapo ne tik būdu apsisaugoti, tačiau ir kasdieniu aksesuaru, mes kalbame ir apie akinių tendencijas.

Praeitą kartą susipažinome su populiariomis rankinių tendencijomis, o šį kartą kviečiu paskaityti apie 2016 pavasario - vasaros saulės akinių tendencijoms skirtą įrašą.

Nuotrauka skolinta iš ČIA



1. Aviatoriaus stiliaus akiniai

Dailūs, aviatoriaus stiliau akiniai vis dar madingi 2016 pavasario ir vasaros metu: nuo fututristinių rėmelių iki dvigubų sujungtų rėmelių, nuo visiškai tamsių, iki geltonos spalvos stiklų.


2. Katės akių formos akiniai

Nors katės akių formos akiniai nebėra tokie populiarūs, kaip praeitą sezoną, tačiau daugelio nuostabai jie niekur nedingsta iš populiariausiųjų tendencijų, todėl jais bus galima drąsiai puoštis ir 2016 pavasario ir vasaros metu.


3. Labai dideli akiniai nuo saulės

Pati populiariausia 2016 pavasario ir vasaros tendencija akiniuose nuo saulės yra labai dideli akiniai, dengiantys pusę jūsų veido. Nors kai kurios myli mažučius ir tikriausiai patogesnius akinukus, tačiau jau dabar šiai tendencijai prognozuojamas populiarumas ir ateinančiais sezonais po vasaros. Atrodo, jog padidinto dydžio akiniai tiesiog privalomi turėti.


4. Futuristinių formų akiniai

Nors populiariausia pavasario ir vasaros tendencija yra padidinti/ labai dideli akiniai, tačiau futuristiniai, tarsi akiniai iš ateities bus taip pat populiarūs. Apskritai, futuristinė tendencija labai populiari 2016 pavasario ir vasaros metu.


5. Įvairių geometrinių formų akiniai

Jeigu jums labiau tinka ir patinka kvadrato formos akiniai, negu apvalūs ar katės formos, tuomet įkvėpimo galima pasisemti iš šios tendencijos, kuri pristato įvairiausių geometrinių formų akinius, kuriuose derinamos tiek apvalios, tiek kvadratinės formos, derinamos kartu.


6. Kvadratinės formos, kuri visai nėra kvadratas, akiniai

Nors 2016 vasaros ir pavasario metu pagrindinė saulės akinių forma yra apvali, tačiau daugumai moterų veidų gerokai tinkamesnė kvadrato forma. Viena iš akinių tendencijų, pristatoma šiltąjam sezonui derina kvadrato formas, kurios, nors ir būdamos šiek tiek užapvalintos, puikiai tiks toms, kurių veido formai nelabai tinka apvalios akinių formos.


7. Katės ir apvalios formos naudojamos kartu

Katės formos akiniai yra seksualūs ir man patinka, tačiau ji tikrai ne visoms veido formoms yra tinkama, todėl dizaineriai pasiūlė dar vieną, maišytą variantą: katės akių formą derindami su apvalios formos akiniais. Abi populiarios tendencijos viename atrodo įdomiai ir puikiai.


8. Įvairios akinių stiklų formos

Įvairių formų akinių stiklai ir rėmeliai iš tiesų sukuria unikalių ir išskirtinių akinių išvaizdą. Netaisyklingos formos, skirtingų spalvų ir netgi skirtingų formų stiklai abiems akims: šios tendencijos fantazija visiškai neriboja.


9. Spalvingi akinių rėmeliai

Jei įdomesnės akinių formos negalite rinktis dėl savo veido formos, arba jums nedrąsu eksperimentuoti su įvairiomis, keisčiausiomis formomis, tuomet parodyti savo drąsą galite tiesiog rinkdamiesi spalvingus akinių rėmelius: raudoni, žali, pastelinių atspalvių... Svarbu ryškūs, jums patinkantys ir traukiantys akį. Iš tiesų, vienus labai ryškių rėmelių akinius turiu ir aš, todėl šiemet jų nepamiršiu ir dažniau jais puošiu akis.


10. Mėlynos spalvos rėmeliai

Mėlyna spalva šį sezoną viena populiariausių spalvų, pastebimų ir populiarių visuose sezono tendencijose. Todėl nenuostabu, kad be spalvingų rėmelių, atskirai reiktų išskirti mėlynos spalvos akinių rėmelius.


11. Plastikiniai rėmeliai

Ne visi plastikiniai rėmeliai atrodo pigiai ir ne visi plastikiniai akiniai yra pigūs. 2016 pavasario ir vasaros metu dizainerių namai siūlo žaisti su ryškiais plastikiniais rėmeliais. Prie plastiko rėmelių šį sezoną gamintojai ragina derinti kuo šviesesnius stiklus, kad pabrėžti plastiko rėmelių grožį.


12. Dvigubo metalo apvadai

Jei jums patinka didesni akiniai, tačiau nenorite aiškiai matomų rėmelių, 2016 pavasarį ir vasarą dizaineriai pristato saulės akinius su dvigubu metaliniu/ vielos rėmeliu. Toks rėmelis puikiai atrodo ant mažesnių akinių, o didesnius dizaineriai kažkodėl naudoja su aiškiai matomais rėmais. 


13. Akiniai be rėmelių

Nors akiniai be matomų rėmų nėra labai populiari 2016 pavasario - vasaros tendencija, tačiau ji gana aiškiai pastebima tarp kitų šio šiltojo sezono tendencijų. Tokie akinukai, be rėmų suteikia smagų efektą, išskiriantį iš minios.


14. Auksas ir spindesys ant rėmelių

Auksas visais sezonais buvo matomas tarp populiariausiųjų tendencijų. 2016 pavasario ir vasaros metu akinių rėmus siūloma puošti ne tik aukso spalvos detalėmis, tačiau ir blizgesiu. Apskritai, akiniai, puošti auksu ir spindesiu gali būti tiek minimalistiniai, tiek gausiai puošti, masyvūs akiniai.


15. Kūrybingos detalės ant rėmelių

Įvairios detalės... Nors 2016 pavasariui ir vasarai akinių tendencijose daug dėmesio skirta akinių formoms, tačiau dar įdomesniam, ryškesniam efektui išgauti gali būti naudojamos įvairios detalės ant akinių rėmelių. Ir čia galioja viskas: nuo minimalistinių metalinių detalių, iki vaisių ir gėlių motyvų...


16. Akinių ir drabužių derinimas

Jau kalbėdama apie populiarias 2016 pavasario ir vasaros rankinių tendencijas, minėjau, kad unikali ir labai neįprasta tendencija yra rankines derinti su drabužiais. O dabar, pristatydama akinių tendencijas, sakau, kad akinius derinti su drabužiais yra dar keisčiau. Ar įmanoma drabužius ir akinius derinti nuolat? Manau ne, tačiau kartais išbandyti naujus derinius tiesiog būtina.


17. Tamsūs akinių stiklai

Akinių stiklai gali būti įvairiausių spalvų, tačiau tamsūs, juodi akinių stiklai populiarumu nenusileidžia jokiai kitai stiklų spalvai ne tik 2016 pavasario ir vasaros metu, tačiau vertinant apskritai akinių tendencijas per kelis, gal net keliolika metų. Todėl drąsiai puoškitės su įvairių formų akiniais, įvairių spalvų rėmeliais su tamsiais stiklais.


18. Skaidrūs akinių stiklai

Kai kurių dizainerių darbuose, skirtuose pristatyti 2016 pavasario ir vasaros tendencijas, pastebimi akiniai nuo saulės su skaidriais stiklais. Mano nuomone tai pati nepatogiausia, pati neuniversaliausia saulės akinių tendencija. Tokie akiniai tikrai neapsaugos nuo saulės spindulių ir apskritai, bus skirti atlikti daugiau grožio, nei apsaugos nuo saulės funkciją.


19. Atsispindintys akinių stiklai

Dar viena, gana įdomi, nors visai ne nauja tendencija yra atsispindintys akinių stiklai. Užsidėję tokius akinius jūs puikiai matote aplinką, o aplinkiniai žiūrėdami jums į akis jūsų akių matyti negali - mato savo ir aplinkos atvaizdą. Sakyčiau, lyg veidrodiniai stiklai.


20. Geltonos spalvos akinių stiklai

Nors populiariausios tamsios akių stiklų spalvos, tačiau nepamirštama ir geltonos akinių stiklų spalvos. Tai toli gražu nėra nauja tendencija, tačiau ji, kartu su geltonos spalvos populiarumu vėl grįžta prie populiariausių akinių stiklų spalvų.


21. Saulės akiniai su spalvotais stiklais

Kai kurie dizaineriai 2016 pavasario ir vasaros metu nusprendė pakeisti pabodusią tamsią stiklų spalvą į įvairiausių spalvų stiklus. Spalvingi stiklai turi kažką, kas traukia dėmesį, atrodo įdomiai ir seksualiau nei bet kada. 


22. Ombre stiliaus akinių stiklai

2016 pavasario ir vasaros metu ombre stilius tampa vis mažiau ir mažiau pastebimas tarp populiariausiųjų tendencijų. Atrodo, jog prieš kelis sezonus populiarumo bumus sumušęs ombre traukiasi iš tendencijų ir grimzta užmarštin. Visgi, kai kurie dizaineriai ombre stilių prikėlė dar vienam sezonui ir panaudojo, sukurti dar vienai puikiai akinių stiklų tendencija. Žinoma, ši tendencija toli gražu nėra tarp pačių populiariausiųjų, tačiau paminėti ją verta. O jei turite tokio stiliaus akinius iš praeito sezono, būtinai jais dar pasipuoškite.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šaltiniai:

Štai tokios, 2016 pavasario ir vasaros sezono saulės akinių formų, rėmelių ir stiklų tendencijos, kuriomis siūlo puoštis dizaineriai. Mano asmeniškai mėgstamiausioji spalvotų rėmelių tendencija, kuri suteikia žaismingumo ir akivaizdžiai yra išskirtinai šiltojo sezono tendencija. O kas labiausiai patinka jums? Kokia akinių forma jums pati gražiausia ir tinka labiausiai?




Ačiū, kad skaitote,

Smagaus penktadienio vakaro,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. O gal planuojat irasa padaryti ir apie sios vasaros tendencijas?
    Kaip tik galvoju rinktis akiniu remelius is https://optio.lt/prekes/akiniu-remeliai/ pasirinkimas labai didelis, o ka rinktis nezinau:P Vat oas jus labai gerai su nuotraukom galima ir pagal savo veida apspresti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O, toks įrašas tikrai yra jau senokai - http://geleta-kosmetine.blogspot.com/2019/03/2019-pavasario-vasaros-tendencijos_17.html Prašom :)
      P.S. man labai įdomu, ar reklamą dedate kaip kompanijos atstovai ar yra koks puslapis, kuris moka už reklamos spaminimą po internetinius puslapius?

      Panaikinti

Rašyti komentarą